Şimdi Ara

DSG Şanzıman (73. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
1.706
Cevap
67
Favori
134.363
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
52 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7172737475
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Unutma unutturma dogus otonun cakalligini

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 12.000 km de sıfır aldığım caravelle dsg li, 2 den 3 e geçerken ara ara titreme yapmaya başladıydı, servise görürdüm sanki oradaki servis şefine küfür etmişim yok bunlanlarda sorun falan dedi surat bi karış, elleme aracı dedim bırak eve geldim ilana koydum sattım, bi daha da ne vw nede dsg gözümde var, vw gördüğüm yerde sinirim tavan yapıyor.

• Bütün bunlara rağmen hala dsg li araç alanlar var

• Vw'nin otomatik şanzımanları hangi yılan itibaren Dsg? Ve Dsg ile beraber başka sistem otomatik şanzıman da satılıyor mu, yoksa tüm Vw otomatik araçların şanzımanı Dsg mi?

Babam 2011 mk5 jetta 7 ileri otomatik almıştı, bu da Dsg oluyor sanırım... :(

• quote:

Orijinalden alıntı: skboga

Vw'nin otomatik şanzımanları hangi yılan itibaren Dsg? Ve Dsg ile beraber başka sistem otomatik şanzıman da satılıyor mu, yoksa tüm Vw otomatik araçların şanzımanı Dsg mi?

Babam 2011 mk5 jetta 7 ileri otomatik almıştı, bu da Dsg oluyor sanırım... :(

Evet, 7 ileri DSG şanzıman oluyor, yani sizde risk grubundasınız.
  • S-tronic de mi aynı maydanoz yoksa farklı mı?

• quote:

Orijinalden alıntı: a1g0rithm

S-tronic de mi aynı maydanoz yoksa farklı mı?

Aynısının Audi deki lacivertiymiş
    Daha önceki konularda yazıyordu

• Bende kaşındım passat B8 DSG aldım.
    Benden helikopter sesi geliyor. Forumda konusu var.
    Pır pır premium aracımla geziyorum. Ohhhhh 90 bin TL temiz para verdim üstüne helikopter modu aldım. Piyuuuuuu

DSG ne zaman patlayacak bakalım. 2 yıl içinde patlarsa sıkıntı yok da 2yıldan sonra sorun büyük
    o yüzden 14-15 ayda elden çıkarmam lazım
  • Şu an tüm ürünler,2 yıl garanti bitiminden sonra arızalanma riski bulunuyor,satışlardan değil servislerden para kazanmak için.
    o yüzden eski ömürlük araçlar,elektronik eşyalar bulamazsınız.Bunlar büyük firmaların işi...
  • Tüm dsg'li araç kullananlara Allah sabır versin, şimdiden geçmiş olsun.
  • wolkswagenden yenı bır sıfır golf aldım hemen artı 2yıl garantımıde yaptım merk ettgım konu su yenı modellerdede yıne aynı dsg sorunu deam edıyormu yoksa eskılerde mı var sadece acaba???
  • quote:

Orijinalden alıntı: demir2008

wolkswagenden yenı bır sıfır golf aldım hemen artı 2yıl garantımıde yaptım merk ettgım konu su yenı modellerdede yıne aynı dsg sorunu deam edıyormu yoksa eskılerde mı var sadece acaba???

Ne kadar yok deseler de 2015 model 9000 kmde kavrama degistiren okudum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

wolkswagenden yenı bır sıfır golf aldım hemen artı 2yıl garantımıde yaptım merk ettgım konu su yenı modellerdede yıne aynı dsg sorunu deam edıyormu yoksa eskılerde mı var sadece acaba???

Devam etmemesi için, iyileştirme(!) den daha köklü çözümler gerekli. Öyle bir çözüm üretilmediğine göre...

2+2 yıl garantiniz var +1 yıl da iyi niyet() desek, 5 yıl çıkabilecek sorunu -kavga dövüş- çözerler.
    Tabi, bu arada 2+1yıl VW servislerine bağımlı kalıp, servis kazığı yemek şartı ile.

• quote:

Orijinalden alıntı: kizilat

Golf için bayiye gittiğim günü hatırladım birden bayide bir kişi bile yüzümüze bakmamış, sonra ukala bir arkadaş liste fiyatı neyse ondan veririz 4 ay sıra beklersiniz demişti, siz bir de böyle bir firrmanın servisinde yaşayacaklarınızı düşünün :), gittim corolla aldım servis satıcı herkes ilgili yardımcı olmaya çalışıyor, evet ses sorunu vs olabiliyor aracımda her araçta olabileceği gibi ama çok şükür şanzıman ve motor taş gibi ve her gün şükrediyorum iyiki almamışım diye dsgli golfü

Not: Aracı 2013 aralıkta almıştım sonra meşhur zamlar geldi ve fiyat aldığım 4 bayi de arayıp ellerinde hazır araçların bulunduğunu söylediler :), ben de mevcut aracım ile gayet mutlu olduğumu belirterek kendilerine iyi günler diledim :)

Not 2: Marka fanatiği değilim kendi aracım haricinde opel, honda vs beğendiğim markaların araçları da var.

ben de vw bayisine gittim başaran/antalya. jetta test etmek istediğimi söyledim. araç teste hazırlanana kadar 2 çay içtik fiyat üzerinde konuştuk. renk olarak kırmızı istediğimi söyleyince "özel üretim o yüzden belli süresi var ayrıca amerikadan geldiği için en ufak bir hata gelmesi çok gecikebilir sizi mağdur etmek istemeyiz" diye bir yanıt aldım. fiyat aldım. teste çıktık. bayağı muhabbet ettik vw üzerine eleştirilerime gayet güleryüzlü ve olumlu cevaplar verdiler. hatta skodadan dem vurup test güzergahını uzatınca "bizim de bir güzergahımız var ama kullanmak isteyen müşterilerimize engel olmuyoruz istedikleri kadar kullanabiliyorlar" dedi st. hülasa girdiğimden çıktığıma kadar geçen bir saat içerisinde en ufak bir olumsuzluk, tepeden bakma, ukalalık görmedim. vw şirket aracımızı da zaman zaman ben servise götürüyorum. serviste bu güne kadar en ufak bir asık suratlılık yapmadıkları gibi hertürlü konuda gayet yardımcı oldular. ben bu vw bayilerindeki bizimle ilgilenmediler bıdı bıdı eleştirilere şu gözle bakıyorum: at sahibine göre kişner. yada siz nasıl iletişim kurarsanız öyle reaksiyon alırsınız.

not: vw bayisine bir kere gitmedim 2 yıl içerisinde 3 defa gittim yukarıdakilere benzer reaksiyonlar aldım. ha bu arada hakkını yemeyelim bazı yeni alınan elemanlar var onları hiç ciddiye almayıp direkt masada oturan satış temsilcisine gidip konuşmakta fayda var.

• quote:

Orijinalden alıntı: texjrwillerjr

quote:

Orijinalden alıntı: kizilat

Golf için bayiye gittiğim günü hatırladım birden bayide bir kişi bile yüzümüze bakmamış, sonra ukala bir arkadaş liste fiyatı neyse ondan veririz 4 ay sıra beklersiniz demişti, siz bir de böyle bir firrmanın servisinde yaşayacaklarınızı düşünün :), gittim corolla aldım servis satıcı herkes ilgili yardımcı olmaya çalışıyor, evet ses sorunu vs olabiliyor aracımda her araçta olabileceği gibi ama çok şükür şanzıman ve motor taş gibi ve her gün şükrediyorum iyiki almamışım diye dsgli golfü

Not: Aracı 2013 aralıkta almıştım sonra meşhur zamlar geldi ve fiyat aldığım 4 bayi de arayıp ellerinde hazır araçların bulunduğunu söylediler :), ben de mevcut aracım ile gayet mutlu olduğumu belirterek kendilerine iyi günler diledim :)

Not 2: Marka fanatiği değilim kendi aracım haricinde opel, honda vs beğendiğim markaların araçları da var.

ben de vw bayisine gittim başaran/antalya. jetta test etmek istediğimi söyledim. araç teste hazırlanana kadar 2 çay içtik fiyat üzerinde konuştuk. renk olarak kırmızı istediğimi söyleyince "özel üretim o yüzden belli süresi var ayrıca amerikadan geldiği için en ufak bir hata gelmesi çok gecikebilir sizi mağdur etmek istemeyiz" diye bir yanıt aldım. fiyat aldım. teste çıktık. bayağı muhabbet ettik vw üzerine eleştirilerime gayet güleryüzlü ve olumlu cevaplar verdiler. hatta skodadan dem vurup test güzergahını uzatınca "bizim de bir güzergahımız var ama kullanmak isteyen müşterilerimize engel olmuyoruz istedikleri kadar kullanabiliyorlar" dedi st. hülasa girdiğimden çıktığıma kadar geçen bir saat içerisinde en ufak bir olumsuzluk, tepeden bakma, ukalalık görmedim. vw şirket aracımızı da zaman zaman ben servise götürüyorum. serviste bu güne kadar en ufak bir asık suratlılık yapmadıkları gibi hertürlü konuda gayet yardımcı oldular. ben bu vw bayilerindeki bizimle ilgilenmediler bıdı bıdı eleştirilere şu gözle bakıyorum: at sahibine göre kişner. yada siz nasıl iletişim kurarsanız öyle reaksiyon alırsınız.

not: vw bayisine bir kere gitmedim 2 yıl içerisinde 3 defa gittim yukarıdakilere benzer reaksiyonlar aldım. ha bu arada hakkını yemeyelim bazı yeni alınan elemanlar var onları hiç ciddiye almayıp direkt masada oturan satış temsilcisine gidip konuşmakta fayda var.

Passat için farklı bayileri gitmeme rağmen müşteri temsilcilerinin ilgisizliği nedeniyle kimseyle doğru düzgün konuşamadan ayrılmak zorunda kaldım. Bayi adına kötülemek için vermeyeceğim, ancak bir tanesinde müşteri temsilcisi ilgilenir gibi yaparken hiçbir şey söylemeden yanımdan ayrıldı ve başka müşterilerin yanına gittiğini ve gelmediğini fark ettim.
    Dünyanın en iyi arabasını da üretse ( sahtekarlığı ile geri kalmış ülkeler hariç ciddi tazminatlar ödeyen bir firmadan bahsediyoruz ), Doğuş Oto zihniyetine ve Vw grubuna para kazandırmak kesinlikle istemiyorum. Başkasının başına geldi benim gelmez diyen arkadaşlar bu grubun araçlarını almaya devam etsinler, ama aynı şeyleri yaşadıklarında şikayet de etmesinler...

• quote:

Orijinalden alıntı: reallist55

Bende kaşındım passat B8 DSG aldım.
    Benden helikopter sesi geliyor. Forumda konusu var.
    Pır pır premium aracımla geziyorum. Ohhhhh 90 bin TL temiz para verdim üstüne helikopter modu aldım. Piyuuuuuu

DSG ne zaman patlayacak bakalım. 2 yıl içinde patlarsa sıkıntı yok da 2yıldan sonra sorun büyük
    o yüzden 14-15 ayda elden çıkarmam lazım

Wv nin ikinci eli bu yüzden hareketli demek ki.Alan garanti birmeden elden cikarma derdinde,ikinci sahibi de zararin neresinden dönsem kardir deyip elden cikarma derdinde.Ben bir arabaya en az 7-8 sene binercilerden oldugum ve otm. almak zorunda oldugum icin Wv suan bana cok uzak.

• Majaran M kullanıcısına yanıt
    Hocam her bayi aynı değil.

Mesela ben aracı acarlardan almıştım. Gerçekten ilgi alaka 10 numara 5 yıldız dı.
    Önce telefon açıp fiyat sormuştum. Ocak ayı bitmek üzereydi. Bis sürü bayii telefonla bile ilgilenmezken acarlar bana telefonla fiyatı söyleyip (cuma günüydü) Aracı Pazara kadar opsiyonlarız isterseniz demişdi. Ben önce kafa yapıyor felan diye düşündüm. Cumartesi bi arkadaşa arattım acarları ellerinde 1 araç olduğunu ama pazar gününe kadar opsiyonlu olduğunu söylemişlerdi. Ben bu arada hem istanbul hem de çevre illerde araştırma yapıyorum ama acarlardan başka yerde aynı araç yok.Yani son araç doğuşun elindeki.Ben pazar günü eşim ve çocuklarımla gittim. Müşteri temsilcisi beni gayet sıcak karşıladı. (çocuklara da 1er tane model araba hediye ettiler baya kaliteli bişeydi) aracı gösterdi v.s.Bu arada kendi de direk söyledi şuan TRdeki son araç bu diye.( Ben zaten önceden araştırma yapmıştım yoktu gerçekten) Neyse Bana yılsonu kampanyasından yararlandırarak %6 iskonto ile 88.500e aracı el sıkıştık. Zaten ben aracı aldıktan sonra 15 gün gibi vw araçlara zam yapmıştı.Ben kapora filan vermeden bayiiden çıktım. İstersem kaporayı salıya kadar verebileceğimi iyice bi düşünün gibi şeyler söyled. Benim o ara aklım mondeodaydı. Ordan forda gittik mondeoya baktık. Eşim passatın içi daha geniş olduğu için ona karar verdik. Ben salı günü acarlara gidip kaporayı verdim. 2-3gün sonra aracın geri kalanını ödedim. Hatta son 40bin kalmıştı o parayıda mevcut kullandığım aracı satınca ödeyim araç burda kalsın dedim ok dediler. 10 gün sonra aracımı satıp kalanını da ödeyip arabayı teslim ettiler.

Dediğim gibi her bayii aynı değil ama acarlar müşteri ile ençok ilgilenen bayi.

• quote:

Maslak Doğuş Center da fiyat filan sorarken DSG için Seat ve VW satış elemanları 2013 model sonrasında sıkıntı kalmadığını söylediler ama ben de sizin gibi emin olamadım ben şu an araç alma arefesindeyim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 1872

quote:

Maslak Doğuş Center da fiyat filan sorarken DSG için Seat ve VW satış elemanları 2013 model sonrasında sıkıntı kalmadığını söylediler ama ben de sizin gibi emin olamadım ben şu an araç alma arefesindeyim.

Hep aynı yalanlar kardeşim,inanma.
    2020 yılına geldiğimizde de 2017 den sonra sıkıntı kalmadı derler.

• M.ERTEN kullanıcısına yanıt
    Wv kötü Wv berbat Wv iğrenç Almayın ya Almayın ozaman o sahtekarlıkları birtek Wv yapıyor dimi ?
  • 
Sayfa: önceki 7172737475
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.