Şimdi Ara

DSL kullanicilari : hizinizi arttirin...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
2.136
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • //Bilmeyenlerin olabilecegini du$unerek bir kac püf nokta vermek istiyorum... :

Biliyorsunuz internet uzerinden gelen yada giden her turlu veriyi paketler halinde aliyoruz yada yolluyoruz..Bu paketlerin boyutu ,webde gezinmeyi veya dosya indirme hizini direk etkiliyor. Kendi baglanti hiziniza yada ihtiyaclariniza en uygun paket boyutunu tercih ederek internet baglantinizi gozle gorunur $ekilde arttirabilirsiniz. Windows un internet ayarlarini baglanti tipinize ve kullaniminiza gore degistirebilecek cok sayida program mevcut.
    Befaster v3.4 (programi yazan: Erdem Deniz) cogu baglanti cesidini destekliyor... ideal degerleri uygulamaniza yardimci oluyor... (shareware)
    $ayet ucretsiz programlar kullanmak istersenizwww.speedguide.net/downloads.php adresinden indirebilirsiniz...
    benim tercihim "cFosSpeed v1.06" programi... adresiwww.cfos.de/speed/index_e.htm (shareware)
    isterseniz baglanti hizinizin onceki ve sonraki hallerini bir test edin adres :http://speedtest.dslreports.com
    Programlari kullanmanin bir iyi yanini emule kullanicilari icin soylemek isterim... emule acikken browsing yada downloading yaparken epey yavaslamissinizdir.. sFosSpeed kullandiginizda baglanti hizinizin du$tugunu hicde farketmiyorsunuz...

oyuncular icin cFosSpeed ayarlari :
    Hizi arttirmak : cFosSpeed in kurulu oldugu klasore gidin » settings.ini dosyasini notpadleyin » ayarlari a$agidaki gibi editleyin :
    TCP portlar icin :
    [filters]
    ; dest port=1234
    filter=-tcp-dport 1234 -c high
    ;source port 5678
    filter=-tcp-sport 1234 -c high

UDP porlar icin :
    [filters]
    ; dest port=1234
    or filter=-udp-dport 1234 -c high
    ;source port 5678
    or filter=-udp-sport 1234 -c high

//Not : i$iniz bitince trojan kapmamaniz icin degerleri eski haline geri cevirin..

emule kullananlar icin hizi arttirmak :
    Bunun icin ilk once makinenin sabit bir ip si olmak zorunda (yani otomatik ip almayin ,elle verin). Ayarlamak icin bilindigi uzere :
    masaustu ag kom$ulari sag clik ozellikler » yerel ag baglantilari sag klik ozellikler » TCP/IP cift tikla ozellikler »
    (girilen degerlere ornek verelim) (ornek modem : zoom / isp : ttnet_adsl)
    internet protocol ozellikleri menusunde »
    use the following ip address secildikten sonra »
    ip address :10.0.0.3
    subnet mask : 255.255.255.0
    default gateway : 10.0.0.2
    1. dns : 212.156.4.6 2. dns : 212.156.4.7
    ayarliyorsunuz... sonra emule ayarlarina geliyoruz :
    emule yi aciyorsunuz » properties » connections menusunde client port "4662" (TCP) oldugunu goruyorsunuz. browserınızda 10.0.0.2 ip adresini girerek Zoom modemin settings menusune geliyorsunuz (zoom modemin settings menusune bu $ekilde giriliyor ,diger modemlerinde buna benzerdir). advenced setup » VSC (virtual server configuration) menusunde en altta settings ekleme menusunden emulenin portunu belirlemek uzere degerleri giriyorsunuz :
    ID :auto (siradaki neyse o)
    public port :4662
    private port : 4662
    port type : (orn TCP)
    Host ip address : (pc nizin local ip si [orn 10.0.0.4])
    add this settings diyorsunuz » ayarlari bellege yazip modemi restart ediyorsunuz.
    Boylece eskiden gözlük takan e$eginiz $imdi daha yaki$ikli oluyor yani eskiden Low ID alan emulenize High ID atami$ oluyorsunuz. emule Download unuzda gozle gorunur bir arti$ farkedeceksiniz.

//Not : Bu documan i$e yarayacagi du$unulerek 09.2004 chip dergisinden yararlanilarak hazirlanmi$tir dolayisi ile ayrintili bilgiyi chip tede bulabilirsiniz...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi evo -- 2 Eylül 2004, 22:21:18 >

• teşekkürler.
  • Teşekkürler.
  • saol
  • abi sakın çekmeyin bu programı bağlantının içine etti. testlerde 215.8 çıkan bağlantı 199 lara indi hala onunla uğraşıyorum. programı uninstall ettim 211 oldu. ne bok yedi kim bilir !!!
  • hahhahaha, ben bir sürü program denedim, hiçbiri işe yaramadığı gibi bir de yavaşlattı interneti.Hepsi hikaye...
  • aynı şeyi bende denedim. bir sürü program vss... ama sonuç şu ki zaten telekomun sana verdiği hatlar standart. bulunduğun bölgeye göre değişiyor. ne yaparsan yap çok düşük bir hız artışı mümkün. onun için sistemi kastığına deymez açıkcası..

bilginize ..
  • o zmn devamli download_upload yapmayanlar kullanmasn... ama cFosspeed i devamli download yada upload yapanlara kesinlikle oneriyorum.. o esnada rahat browsing yapabilesiniz diye.. aksi halde a$iri yava$ladigini biliyorsunuz hizinizin... bu program bilgisayariniza gelen ve giden paketleri dengeliyor..
  • bu cfosspeed programı benim için en büyük bir hendikabı yıktı. eskiden bir siteye girmek istediğimde yada surf etmek istediğimde torrentı ya kapatıyor yada netlimiter ile düşük değerlerde tutuyordum ama şimdi buna gerek kalmadı bu program ben surf yapacağım zaman explorer a sanki öncelik tanıyor bu arada netlimiter dan baktığımda sayfa açılıp yukleme tamamlandığında hızı eski sahibine geri iade ediyor yani downloada
    benim çok hoşuma gitti bu program ,paylaştığın için teşekkür ederim evo
  • Bu programları kullanacak olanlara bir tavsiye STATIC IP ile calısırsanız ozaman cok cok faydasını gorursunuz....
  • teşekkürler deneyeceğim
  • Abi ben bu programı yükledim..Bağlantıyı dağıttı.. Beğenmedim uninstal yaptım...
    Ama hala bağlantım berbat.. Ne yapmam lazım eski ayarlarıma dönmem için???
    Lütfen yardım...
  • Arkadaşlar yokmu bilgisi olan??
  • programi tekrar yükle windows default felan vardir belki befaster'da öyleydi.
    ben de befaster kullandim hizin arttigi falan yok + bi yigin problem çikti alette uninstall ettim
    chipteki haberi ben de okudum hepsi bomba bunlarin hiz 27 kbps yok ötesi.
  • quote:

Orjinalden alıntı: TRGKapTan

aynı şeyi bende denedim. bir sürü program vss... ama sonuç şu ki zaten telekomun sana verdiği hatlar standart. bulunduğun bölgeye göre değişiyor. ne yaparsan yap çok düşük bir hız artışı mümkün. onun için sistemi kastığına deymez açıkcası..

bilginize ..

+1
  • bi köşede bulunsun bu yazı
    +1
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.