Şimdi Ara

Dslam kilidi saha dolabina mi yoksa bazi portlara mi ozgu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
381
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Altyapisi musait oldugu halde dslam kilidine takilan hatlar var.Bu sinirlama telekom tarafindan o saha dolabindaki tum portlara programsal olarak mi yapiliyor.Yoksa tamamen sans isi mi? Telekom abonesi degilseniz bu sorun cozulemiyor yada cok zor cozuluyor.
    Telekom bu sorunu yasayan kendi abonelerine yardimci oluyor mu?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Ben Turknet kullanıyorum. 88mbitti hızım. uzun uğraşlar sonucu( bayağı uzun) hızımı 100mbit yapabildim. Olay şöyle oluyor.

Mesela sizin bağlı olduğunuz dolapta 8 tane dslam var. Bunlardan birine sizinki takılı. O dslam üzerinden siz ve 10 kişi internet alıyor diyelim. Aboneler kilitli bir dslam kartından 100mbit paket tanımlandığında aslında hız profili olarak 88m paketi tanımlanıyor. Ama telekom o kart üzerindeki kilidi kaldırdığında 100paket tanımlandıysa hız profili de 100m oluyor. Ama bu işlemin eski abonelere elle yapılması gerekiyor. Fakat yeni gelen abonelere otomatik oluyor. Eğer siz kilidi kaldırttıysanız ve binanıza yeni bir komşu gelip internet alırsa onunki otomatik 100m tanımlanır. Ama sizin hız profilinizin elle 100 yapılması gerekir çünkü 88mde kalıyor. Olay bu yani

• miskindvd kullanıcısına yanıt
    Arkadaş güzel açıklamış, turknet genelde dslam ı kandırmak için 100mbps paketi olanlara 99999kbps(97.65mbps) giriyor. 102400 yapınca otomatik kilide takılıyor ve hat 88mbps düşüyor.

Aciklamaniz icin tesekkurler.Yeni abonelere otomatik oluyor demissiniz bu kismi anlayamadim.Ben telekomdan yeni 100mbpslik abonelik aldigimda bagli dslam deki kilit varsa otomatik kalkiyor mu? Kalkmiyorsa telekom bu konuda kendi abonesi oldugunuz icin yardimci olur mu? Turknet 99999 gibi ara bir deger giremiyoruz dslam kilidini kaldirmak bizim elimizde degil diyor.

• vagabont07 V kullanıcısına yanıt

Hayır öyle değil. Eğer siz bağlı bulunduğunuz DSLAM kartı üzerindeki kilidi kaldırırsanız o karta yeni gelen abonelere kilit uygulanmaz. Mesela siz uğraştınız ve kilidi kaldırdınız. Yan komşu 100mbit internet alırsa ona da kilit kalmış olduğu için 100 alır. Yani kilidi sadece kendiniz için değil çevrenizdeki 4-5 apartmana kaldırıyorsunuz. Kabinlerde genelde 8 tane dslam kart oluyor. Bunların her biri 4-5 binaya hizmet veriyor.

Peki telekom kendi abonelerine bu konuda yardimci olur mu?Yoksa altyapiniz bunu kaldiriyor deyip gecistirir mi? Foruma baktigimda telekom abonesi olup bu konuda mesaj atan olmamis.

• vagabont07 V kullanıcısına yanıt

Şimdi olay biraz şöyle. Gelende hız takıntısı olan kullanıcılar Turknet alıyor. 100mbit Turknet kullanıcısı olan abone sayısı çok yüksek. Kimse Turktelekomda 100mbit almıyor çünkü çok pahalı. Zaten bu devirde hala TurkTelekoma para yediren zengindir ve 88mbitmiş 100mbitmiş haberi bile yoktur.

DSLAM kilidi her abone için geçerlidir. TurkTelekom da kullansanız kaldırmak zordur, hele TurkNet kullanıyorsanız 2 ay her gün mesaj atsanız bile çok zor kaldırılır. En kolay yolu saha ekibinden bir arkadaşınızın olmasıdır. 5dkda halleder.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Aynı sorun bende de var. Sırasıyla 88 ve 78 kilidine takıldım. Şikayetle düzeltiyorlar, sonra çaktırmadan yine gidiyor.  

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.