Şimdi Ara

Dslr Seçiminde Kafa Karışıklığı..?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
1
Favori
579
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar biliyorum bi çok konu başlığında konuşup tartışıyorsunuz ama bunları okudukça kafam daha çok karıştı
    Bütçem 1500tl'ye kadar ve garantili bi Dslr istiyorum,

- pentax k100d super ve de k200d bütçem dahlinde ama farklar nedir? Ve sizce hangisini seçmek daha mantıklı bu şartlarda ..?
    - Ayrıca sony A100 veya A200 de fiyat olarak bana uygun bi aralıkta gibi sizce pentax'a mı sony'ye mi(ve de hangi model) yönelmeliyim amatör bir başlangıç için lens çoook önemli olmasada ileriye dönük en az lens sıkıntısı hangisisindedir..?
    - Varsa başka marka ve model tavsiyeniz yardımcı olursanız sevinirim

• söyledikerinizin arasında pentax k200D spot 900 ytl civarına bulunabiliyor ama alabiliyorsanız pentax K10D- K20D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi askan22 -- 19 Ekim 2008; 21:28:57 >
  • Bu konuyu açtınya, gelen yanıtlarla daha da karışak kafan demedi deme.

Sen en güzeli bi kağıt kalem al yanına, araştırma sitelerinden bütçene uygun tüm modellerin artılarını eksilerini yaz sonra karşılaştır ve aklına yatanı al.
  • Sonyler için ayrıntılı bilgim olmadığından birşey diyemem ama Pentax alırsan K200D almanı öneririm bütçen dahilinde olduğu için. Pentax başlığında benden daha iyi anlatacak arkadaşlar olduğu için kafanı karıştırmak istemiyorum ama o başlığı biraz incelemeni öneririm.
  • onuda yapmadım değil aslıda @plutosdaddy aklıma yatan K200d ile k100d super oldu ama aradaki fiyat farkı 300tl civarı benim
    merak ettiğim k200d bunu hak ediyor mu? çok önemli eklentiler yok gibi geliyor ama +4 mp croplamak için hiç fena olmaz mı mesela(tabi
    jpeg+raw gibi diğer artılarda cabası)..? Ama bi sorun var sitelerin birinde k200d'nin lens uyumunun daha kısıtlı olduğu yazıyordu doğru
    mu acaba ve bu benim gibi en fazla 2-3 lens alabilecek birini ne kadar etkiler?
  • K200D giriş seviyesi SLR makinelerin eniyilerindendir. K100D super bir önceki modelidir. K200D sensör ve iç donanım itibariyle Orta segment K10D ile benzerlik gösterir. aynı durum d80 ile d200 içinde geçerlidir. K200D gövde yapısı itibariylede sınıfındaki tek su geçirmez SLR makinedir ve bu nedenle darbelere suya toza karşıda eniyi korumayı sağlar. Kaliteli lens kullanıldığında tüm SLR makineler sizi memnun eder şu markayı alın diye bir kaide yok ancak kullanım kolaylığı ve özellikleri açısından belirlediğiniz fiyat aralığında K200D eniyi seçenek, gövdeden titreşim önleyicisi çok etkili çalışır. Testlerde IS ve VR ye oranla daha başarılı olduğunu kendi gözlerimizlede gördük. K200D nin herhangi bir lens kısıtlamasıda yoktur, yeni yada eski farketmez aynı pentax uyumlu her lensi kullanır. Dünyada eskiye dönük uyumluluğu eniyi olan ve enfazla manuel lensin kullanıldığı markada Pentax tır

Dslr Seçiminde Kafa Karışıklığı..?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yildiz -- 19 Ekim 2008; 21:48:41 >

• @askan22 spot diil garantili ürün bakıyorum k10d ve k20d bütçemi aşıyor...

@SnypeR k200d'nin lens uyumunun k100ds'ye oranla daha az olduğunu okumuştum kafamın karışıklığı bu sebepten ayrıca ardaki 300 tly değiyormu k200'ün artıları merakım bu..?
  • Uyumlu lenslerin kısıtlı olduğunu ilk defa duydum ama ihtiyaç olabilicek, heves edilebilicek tüm lens seçenekleri var, diğerine olupta k200d'ye olmayan ne var acaba ? Eğer konu Pentaxlara uyumlu az lens var ise yine genel ihtiyacı karşılayacak tüm lensler mevcut buna ek olarak eski lenslerinde bir kısmı Pentax'a uyumlu..
  • teşekkürler cevaplar için arkadaşlar.

lensler için şöle bişi gördüm bunun meali nedir acaba pentaxla uyuymlu tüm lenslere uyar mı demek oluo..?

Objektif Bağlantısı: PENTAX KAF2 bayonet
    Kullanılan Objektifler: PENTAX KAF2-, KAF-, and KA- bayonetli objektifler

k200d'nin K100ds'den hiç bir eksi yanı yoktur diyorsunuz ve de artıları hak ediyor öyleyse seçimim kesinlikle k200'den yana olacak ama Sonyler için kimse bir şey söylemedi..?
  • K boyenetlilerin hepsi oluyor diye biliyorum ki biraz araştırdım rikenon marka objektifler bile oluyormuş.. :)
    Bence K200D doğru tercih olur bence
  • bende uzun süredir araştırıyorum özelliklede senin söylediklerin arasında K200D açıkçası bende seninle aynı durumdayım K200D-K100DS düşünüyorum am benim bi seçeneğimde Canon 450 D

ayrıca 100ds ve k200d ararsında 300 ytl fark yoktu benim araştırmalarımda (spot bakmıştım tabi) sen değişik sitelerede baktınmı hangi sitede 300ytl fark var 2si arasında
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.