merhaba, bir yildan uzun zamandir next ye9500cis marka alicim ile DSMART kullaniyorum. yaklasik 2 aydir kotu bir sorunla karsi karsiyayim. uydu alicimi actigim zaman ornegin ilk olarak kanal Dyi aciyorum goruntu geliyor, sonra TNTye basiyorum goruntu yok, sonra show tvye basiyorum goruntu yok, star tv de goruntu var ya da bazen yok....trt1 tv8 cnnturk ntv vb.... pek cok kanalda bu durumla karsi karsiyayiz.
uydu aliciya giden anten kablosunu bazen cikartip geri taktigimiz zaman bazen goruntu geliyor ama her zaman gelmiyor, bazen goruntu geliyor bazen gelmiyor yani.
ekrana gelen mesaj soyle oluyor:
kanalda sorun var ya da sinyal yok sinyal kablosunu kontrol edin kanal +/ kanal - ile kanal degistirebilirsiniz. sinyal ayarlari icin mavi tusa basiniz.
bu hata mesajinin sebebi ne olabilir sizce? ayni problem yasayan baska kisiler var mi acaba disceq lnb vb.. ayarlari ile ilgili olabilir mi merkezi anten ile yayin aliyoruz kablolarimizda sorun oldugunu gusunmuyorum
tesekkurler
aynı sorunu bende yaşıyorum. aynı hata msj ını veriyor. inş bu sorunu aşan biri bizede yol gösterir çünkü çok sinir bozucu bi durum
bu hata bendede meydana geliodu aradim d-smarti hemen servis gelip haleltti sizde ole yapin