Herkese selamlar Uzun zamandır mikrokontrolörlerle çalışmalarım ve piyasada çeşitli projelerim oldu, bir adım daha atmak istiyorum.Bu nedenle DSP'li sistemler üzerinde tecrübe kazanmak amacındayım.Acaba giriş seviyesi kullanıcılar için hangi firmanın,hangi model DSP kitini önerirsiniz,ben motorolla kitlerinin daha avantajlı olduğunu duymuştum hem fiyat hemde kod desteği açısından.Memlektte bu kitleri satan firmalar hangileri?.Motor kontrol ve ses uygulamalarıyla ilgileniyorum bu tip projeler için en iyi (fiyat ve donanım bileşenleri) özelliklere sahip kit modelleri hangileridir ya da bu kitlere sahip olup da satmak isteyeniniz varmı?Beni bu konuda bilgilendirirseniz sevinirim.Teşekkürler.
dsp ile çalışmaya karar verdiysen, çip, geliştirme kiti vs değil sinyal işleme bilgisi, konvolüsyon, sayısal filtreler, fourier dönüşümleridir ilk düşünmen gereken. bunlar konusunda deneyim sahibi olursan kullanacağın çip sadece sistem performansını etkiler, aynı algoritmalarnı normal mcu'larda da çalıştırabilirsin tek fark optimize edilmiş/dedicated komutlar olmadığı için ve sistem saatleri daha yavaş olduğu için daha yavaş çalışması olur.
vaybe benim 1 ay önceki halim gibisin bende 1 aydır DSP ile yatıp kalkıyorum Kit olarak internetten araştırmadığım kit kalmadı en sonunda http://focus.ti.com/docs/toolsw/folders/print/tmdsezs2812.html ı getittirdim şu an elimde gerçekten çok güzel bir kit. c/c++ ile istediğin progamı yazmak yüklemek çalıştırmak çok kolay üstelik 32 bit
EMPA bu ürünün türkiye dist. oradan alabilirsin 1 haftada getiriyorlar..
istanbuldaysan bilgi alışverişinde bulunabiliriz
Texas biraz daha karışıktır ama piyasaya daha hakimdir. Texas'da çok döküman var ama bence kötü bir dökümantasyona sahip. Bazı dökümanlarda denenmemiş kodlar var ve adam denemeye uğraşmadan "çalışacağını düşünüyorum" diyor. Analog Devices'ın kitlerini de incelemeni tavsiye ederim. Ama öncelikle SBK'nın bahsettiği gibi temel işaret işleme yöntemlerinin algoritmalarını C ile çalış, gerisi sadece işlemcine uyumlamak olacaktır.
Teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için Evet dediğiniz gibi öncelikle FFT dönüşümleri,filtreleme vs gibi konulara hakim olmak en mantıklısı.Ben en iyisi şu matematik kitaplarını bi açiim.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme