Canlı Yayın
Samsung Galaxy S25 ailesi tanıtılıyor! - Galaxy Unpacked 2025 Türkçe Canlı Yayın
Şimdi Ara

DTS hakkında (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
74
Cevap
0
Favori
2.531
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yav @aykutx kardeş anlatamıyorum galiba!

Ben zaten bildiğim bir şey olduğu halde, özellikle Philips 5960/12 Dvd Player de tekrar ve her şekilde denedim diyorum. Tüm menü ayarlarını bile hatim ettim. Ayrıca analog bağlantıyı zaten kullanmadığımı da yazdım. Kardeş tekrar saydırma istersen nerdeyse 20'ye yakın Dvd Player ve bir sürü AVR kullandığımı.

İster Coaxiel'den, İster optik'ten nerden bağlarsan bağla, istersen halat döşe, Dts logosu yazmayan Dvd Player'den Dts ses alamazsııııııın.

Hiç boşuna kendini yorma. Ayrıca sen tahmini konuşuyorsun. Ben ise zaten bildiğim ve emin olduğum bir konu hakkında bilgi veriyorum ve yardımcı olmaya çalışıyorum.

Yemin ediyorum, aksini bana şahsen ispatlayan olsun bu forum da, ben tüm forumu terkedeceğim.

Saygılar...

quote:

Orjinalden alıntı: aykutx

o dvd playera speakerlar anolog olarak bağlanırsa dts ses alınmaz.Ama dijital olaraka dts özelliği olan bir avr ya bağlanırsa dts ses alınır diyorum ben

• peki insanın aklına hemen şöyle 2 soru geliyor: dvd playerdaki dts ünitesi ne iş yapıyor? AVR deki dts ünitesi ne iş yapıyor?
  • @teknika

peki şöyle bir örnek vereyim.Diyelim hotbird uydusunda bir kanal DTS yayına başladı.Benimde uydu alıcım dijital olarak bir AVR ye bağlı.Bu durumda benim uydu alıcımın DTS özelliği yoksa AVR de DTS ışığı yanmazmı?
  • Heh, işte soru bu olabilir.

Bunu üstü kapalı bir şekilde absült bir örnekle Topic'in ilk satırlarında belirtmiştim. Eğer istiyorsan detaylı ve teknik biçimde bunu açıklayabilirim.

Ama ne olur bu gecelik uyuyayım.

Saygılar...

quote:

peki insanın aklına hemen şöyle 2 soru geliyor: dvd playerdaki dts ünitesi ne iş yapıyor? AVR deki dts ünitesi ne iş yapıyor?
  • peki o zaman bu gecelik ara verelim yarın kaldığımız yerden kavgaya devam ederiz Bu arada soruyu soran arkadaş da kaybolmuş ortadan.Kapıştırdı burda bizi şimdi yok olmuş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aykutx -- 22 Nisan 2007; 3:37:48 >
  • Bak onu bilmiyorum işte!

Ama heralde o da Dts ses vermeyecektir.

Özetle şuradan da yola çıkarsak. Dts lisans anlaşması olmadan, bir cihaz Dts sinyal verecek donanımı cihazına koyamayacaktır. Bu sebeple de Dts sinyal çıkışı söz konusu olmayacaktır. Zaten böyle bir durum da cihaz üzerinde Dts logosu basılı olur. Kaldı ki, mevcuttaki Hd yayınlar da sadece Hd Uydu Receiver ile izleniyor.

Saygılar...

quote:

@teknika

peki şöyle bir örnek vereyim.Diyelim hotbird uydusunda bir kanal DTS yayına başladı.Benimde uydu alıcım dijital olarak bir AVR ye bağlı.Bu durumda benim uydu alıcımın DTS özelliği yoksa AVR de DTS ışığı yanmazmı?

• Virtually all major consumer electronics manufacturers now offer a range of DVD players that feature a dedicated Digital Output. This important connection carries data to your receiver that processes multi-channel home theater or music playback. Just remember that in order to experience DTS Digital Surround in your home, you will need a DTS-capable receiver (or add-on decoder plus amplifier) and 5.1 speakers (left, center, right, stereo surrounds, plus an LFE/subwoofer,) as well as a DVD player that carries a DTS Digital Out logo.

DTS logosu yoksa dinleyemezsiniz diyor, DTS sitesi.

http://www.dts.com/consumer/hometheater/dvd-player.php

• Yav kardeş. Ben seni çok sevdim.

quote:

Orjinalden alıntı: hakbul30

Virtually all major consumer electronics manufacturers now offer a range of DVD players that feature a dedicated Digital Output. This important connection carries data to your receiver that processes multi-channel home theater or music playback. Just remember that in order to experience DTS Digital Surround in your home, you will need a DTS-capable receiver (or add-on decoder plus amplifier) and 5.1 speakers (left, center, right, stereo surrounds, plus an LFE/subwoofer,) as well as a DVD player that carries a DTS Digital Out logo.

• quote:

Orjinalden alıntı: hakbul30

Virtually all major consumer electronics manufacturers now offer a range of DVD players that feature a dedicated Digital Output. This important connection carries data to your receiver that processes multi-channel home theater or music playback. Just remember that in order to experience DTS Digital Surround in your home, you will need a DTS-capable receiver (or add-on decoder plus amplifier) and 5.1 speakers (left, center, right, stereo surrounds, plus an LFE/subwoofer,) as well as a DVD player that carries a DTS Digital Out logo.

Evet bu paragraf olayı bitiriyor işte.Yanılmışım.Demekki neymiş.DTS lsiz dvd player almayacakmışız.

• quote:

dvd playerda dts(digital out) ibaresinin olması yeterlidir.

Benim de bahsetmek istediğim buydu zaten illa kod çözücülü olmalı mı derken. Benim bertone marka ilk cihazım dts kod çözücü içermiyordu ama sesi avr'ye taşıyabiliyordu. Üzerinde de DTS(digital out) logosu bulunuyordu.

Uzun lafın kısası ,Tabi ki üzerinde DTS yazmayan player bu formatı desteklemeyecektir, Ancak avr kullanıcıları için dvd player'ın DTS kod çözücülü olanı ile DTS Digiyal out'a sahip olanı arsında fark olmayacaktır kullanımda. Bildiğim kadarı ile DTS kod çözücü üçeren cihazlar, sadece sinyal gönderene oranla daha pahalı. Eğer ev sineması anfisi kullanıcısı iseniz üzerinde DTS ses almak için üzerinde DTS Digital Out ibaresi bulunan DVD Player yeterli olacaktır.

Saygılarımla.

• off off dünden beri yazılan yorumlara bak.biz hiç bir şey bilmiyormuşuz demekki!

ben ne dedim bir daha okuyun, dedimki, dts ses almanız için dvd playerda dts decoderine ihtiyaç yok dedim. ama dts(digital out ibaresi olacak dedim).dts decoderi ile dts out ibaresi aynı şey değildir, bir dvd playerda decoder olduğunu arkasında 5.1 yada 7.1 analog çıkıştan anlayabiliriz,eğer bu analog çıkışlar yok ise dvd playerda ne dolby digital nede dts decoderi yok demektir,ama dts out logosu varsa dts sesi digital olarak receivere aktarabilir.
    benim kendi dvd playerımda(99 yılında aldım) piooner dvd 525 ne dts kod çözücü nede dolby digital kod çözücü yer almaktadır.sadece stereo 96khz/24 bit d/a converter ve stereo lale çıkış vede coaxial ve optik dijital çıkış var. 5.1/7.1 çıkış yok kendi kod çözücüsü olmadığı için.
    ama amfimde dts ve dolby digital decoder olduğu için(onkyo tx ds 777), dvd den digital bağlamak kaydıyla her türlü medyayı dinleyebiliyorum(sacd ve dvd-audio hariç 192khz 24 bit olanını)
     DTS hakkında

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Magnat_HiFi -- 22 Nisan 2007; 11:01:26 >

• Yav kardeş haklısın kusura bakma.

Ben dts-digital out ibaresini ufak bir dalgınlıkla sadece Digital out olarak görmüşüm.

Aslında hepimiz aynı şeyi bahsettiğimiz halde, sorun benim senin yazdığın Dts ibaresini görmememden oldu.

Saygılar...

quote:

Orjinalden alıntı: Magnat_HiFi

off off dünden beri yazılan yorumlara bak.biz hiç bir şey bilmiyormuşuz demekki!

ben ne dedim bir daha okuyun, dedimki, dts ses almanız için dvd playerda dts decoderine ihtiyaç yok dedim. ama dts(digital out ibaresi olacak dedim).
    benim kendi dvd playerımda(99 yılında aldım) piooner dvd 525 ne dts kod çözücü nede dolby digital kod çözücü yer almaktadır.sadece stereo 96khz/24 bit d/a converter ve stereo lale çıkış vede coaxial ve optik dijital çıkış var. 5.1/7.1 çıkış yok kendi kod çözücüsü olmadığı için.
    ama amfimde dts ve dolby digital decoder olduğu için(onkyo tx ds 777), dvd den digital bağlamak kaydıyla her türlü medyayı dinleyebiliyorum(sacd ve dvd-audio hariç 192khz 24 bit olanını)
     DTS hakkında

valla bu forumunda tadı kaçmaya başladı(aslında forumun ne suçu varsa) , yavuz hırsız ev sahibini bastırırmış derler, beni bile hifi konusunda cahillikle suçladınız ya helal olsun size arkadaşlar.cevap yazmayacaktım ama insanların yanlış bilgi edinmesini istemediğim için cevap yazma gereği duydum.

• aslında hepimiz aynı şeyi söylemeye çalışıyoruz,
    ortamı germeye gerenk yok biraz yanlış anlaşılma olmuş o kadar.

yeni philips playerları bilmiyorum, hakikatten dts digital out logosu yoksa ayıp ediyorlar demektir, dts dolby digital'e göre çok daha kaliteli bir formattır göz ardı edilmesi iyi olmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Magnat_HiFi -- 22 Nisan 2007; 11:05:56 >
  • Evet.

Ya kusura tekrar kusura bakma. Seni biraz kızdırdım. Uykusuz uykusuz foruma girersen bazen böyle oluyor işte.

Saygılar...

quote:

Orjinalden alıntı: Magnat_HiFi

aslında hepimiz aynı şeyi söylemeye çalışıyoruz,
    ortamı germeye gerenk yok biraz yanlış anlaşılma olmuş o kadar.

• olay çabuk tatlıya bağlanmış yaw, herkes hak yolunu bulmu, olmuyor ama hemen

@Teknika
    elindeki philips'e eğer daha önce yapmadıysan yeni firmware yükleyip denermisin, belki yardımı olur
  • tüm cevaplar için çok teşekkür ederim arkadaşlar konuyu açan kişi olarak,
    amacım ortada tartışma çıkması değildi;

zaten herhangi bir tartışma da görmüyorum

kısaca makine üzerinde dts digital out yazısı yok ise hiçbir şekilde dts özelliğini alamıyoruz,
    zaten mantık olarak sanırım üretici firmalar bu ibareyi koyabilmek için dts lisans sahibine para ödüyorlar bunu ödeyenler makinesine bu çıkışı ve yazıyı koyarken LG ve Phillips gibi firmalar pek çok modeline bu yazı ve özelliği koymuyorlar.

Bir makinede dts yazıyır diğerinde yazmıyorsa aralarında fark olması gerekli diye düşünüyorum,tekrar bilgiler için teşekkürlerimi sunarım

• Firmware yüklemesiyle olacak bir şey değil.

Ayrıca deneyemem. Çünkü, 15 gün için de hemen sattım ve kurtuldum! Gerçi zaten sadece HDMI performansını denemek için almıştım.

Saygılar...

quote:

Orjinalden alıntı: shebumi

olay çabuk tatlıya bağlanmış yaw, herkes hak yolunu bulmu, olmuyor ama hemen

@Teknika
    elindeki philips'e eğer daha önce yapmadıysan yeni firmware yükleyip denermisin, belki yardımı olur

• Çok doğru.

Yav kardeş, bizi birbirimize düşürdün be. Olsun, olur öyle şeyler.

Saygılar...

quote:

Orjinalden alıntı: Hemisferik

tüm cevaplar için çok teşekkür ederim arkadaşlar konuyu açan kişi olarak,
    amacım ortada tartışma çıkması değildi;

zaten herhangi bir tartışma da görmüyorum

kısaca makine üzerinde dts digital out yazısı yok ise hiçbir şekilde dts özelliğini alamıyoruz,
    zaten mantık olarak sanırım üretici firmalar bu ibareyi koyabilmek için dts lisans sahibine para ödüyorlar bunu ödeyenler makinesine bu çıkışı ve yazıyı koyarken LG ve Phillips gibi firmalar pek çok modeline bu yazı ve özelliği koymuyorlar.

Bir makinede dts yazıyır diğerinde yazmıyorsa aralarında fark olması gerekli diye düşünüyorum,tekrar bilgiler için teşekkürlerimi sunarım

• Yeni firmware ile düzeliyor.

Neyse, sen çıkarmışsın aleti zaten ama elinde bu player olan arkadaşlar philips'in sitesinden indirip deneyebilirler.
  • bir gece foruma girmedik, ne beyin fırtınası kaçırmışız beee

ama helal olsun arkadaşlara doğruyu bulmuş ve karşı tarafın doğrularınıda kabul etme erdemini göstermişler

bizleride 100wattlık ampul kıvamında aydınlattılar tabiki

alkışlıyorum
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.