Şimdi Ara

DTS hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
74
Cevap
0
Favori
2.529
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Selamlar bir konuda bilgiye ihtiyacım var,evimde dijital anfi ve 5+1 kullanıyorum,dts özelliği olan dvd izlerken bu özelliği dinleyebilmem için kullandığım dvd playerda dts özelliği olmak zorunda mı yoksa dvd playerda dts olmasa bile anfi dts özelliğini dinlememi sağlar mı,çünkü anfim dts destekli?

Piyasada çoğu dvd-divx playerde dts özelliği yok özellikle phillips,lg gibi cihazlar en son modellerine koymamışlar bu yüzden almayı düşündüğüm cihaza karar vermemi kolaylaştıracak şimdiden teşekkürler...

• Selamlar ;

DTS özelliği olan bir filmi izleyebilmek için hem dvd player'da, hemde anfinizde DTS özelliği olması gerekir.Eğer bu aralar DTS özelliği olan dvd ve divx player alacaksanız size pioneer markasına yönelmenizi tavsiye ederim

Saygılarımla.
  • önce cevabınıza teşekkür ederim,

bende pioneer almayı düşünüyorum ancak 393 k modelini bulamıyorum,393 s ve 393 k arasında bildiğim kadarıyla sadece renk farkı var sanırım ancak siyah olandan bulamadım İzmir'de...
  • Doğru cevabı @reef1905 arkadaş vermiş zaten.

Özellikle Dvd Player konusunda da doğru bir seçim düşünüyorsun.

Anlamıyorum. Bu devirde adamlar hala DTS kod çözücüsü koymadan Dvd Player üretip, bal gibi de satıyorlar. Forumun diğer bölümünde, bu konu da bir uyarı da bulundum almayın böyle playerleri diye, tepkinizi gösterin dedim. Neredeyse dövmedikleri kaldı.

Eeee, arz talep meselesi tabi. Alan olduktan sonra, üreten ve satan çok olur. Ne diyeyim?

Ama sen doğru bir tercih düşünüyorsun.

Saygılar...

quote:

Orjinalden alıntı: Hemisferik

Selamlar bir konuda bilgiye ihtiyacım var,evimde dijital anfi ve 5+1 kullanıyorum,dts özelliği olan dvd izlerken bu özelliği dinleyebilmem için kullandığım dvd playerda dts özelliği olmak zorunda mı yoksa dvd playerda dts olmasa bile anfi dts özelliğini dinlememi sağlar mı,çünkü anfim dts destekli?

Piyasada çoğu dvd-divx playerde dts özelliği yok özellikle phillips,lg gibi cihazlar en son modellerine koymamışlar bu yüzden almayı düşündüğüm cihaza karar vermemi kolaylaştıracak şimdiden teşekkürler...

• Dvd'de kod çözücü olmasına gerek varmı ki? Dvd player kodu çözemeden gönderse bile anfinin dts çözücüsü varsa DTS ses alırız diye biliyorum ben. Aydınlatırsanız sevinirim.

Saygılarımla.
  • Bu durumu rahat anlayabilmen için çok alakasız başka bir örnek veriyorum!

Anfinin çok iyi ingilizce bilen biri olduğunu kabul et. Sana da DTS Dvd adında birisi geliyor ve birşeyleri anlatmaya başlıyor diyelim. Bu arada sen Dvd'sin. Sen çok iyi anlıyorsun ama İngilizceye çevirip karşındakine anlatamıyorsun. Ne oldu? Karşında ki ne kadar iyi ingilizce bilse bile, sen ona anlatamadıktan sonra, o hiç bir şey anlayamayacaktır. Aradaki tercümanın çeviri yapabilmesi lazım.

Özetle, Dvd player'in DTS kod çözücüsü içermiyorsa, Anfin DTS Kod algılayamaz ve çalamaz. Çıt bile çıkmaz. Durum en basit haliyle bu.

Saygılar...

quote:

Orjinalden alıntı: eiskent

Dvd'de kod çözücü olmasına gerek varmı ki? Dvd player kodu çözemeden gönderse bile anfinin dts çözücüsü varsa DTS ses alırız diye biliyorum ben. Aydınlatırsanız sevinirim.

Saygılarımla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest -- 22 Nisan 2007; 0:33:49 >

• dvd playerda dts kod çözücü olmasına gerek yok,amfide olsun yeter.
    yalnız dijital olarak amfine bağlaman lazım.
    dvd playerda dts(digital out) ibaresinin olması yeterlidir.dediğim gibi dts decoderine ihtiyaç yoktur.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Dolby Vision Hakkında Her Şey
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Hakkaten işkembeden atmışsın tabiri bu yorumuna çok uyuyor kardeş.

Sen dene bakalım. Anfinde DTS lambasını yakıp da ses alabilecekmisin. Bravo sana.

Arkadaşlar bilmediğiniz konu da yorum yapmayın!

quote:

Orjinalden alıntı: Magnat_HiFi

dvd playerda dts kod çözücü olmasına gerek yok,amfide olsun yeter.
    dvd playerda dts(digital out) ibaresinin olması yeterlidir.dediğim gibi dts decoderine ihtiyaç yoktur.

• ya bende @magnat arkadaş gibi düşünüyorum ama yanılıyormuyum yoksa? avr ye dijital çıkış yaptıkdan sonra dvd playerde dts decodere geek varmı ki?
  • Demek ki sende yanlış biliyormuşsun @aykutx.

Çünkü, Dts kod çözücüsü olmayan bir Dvd playeri, AVR'ye digital çıkışla da girsen, hiç bir şekilde Dts ses çıkaramazsın. AVR'deki Dts göstergesi de yanmaz.

Çünkü, Dts kod çözücülü Dvd Player, Dts'sesi çözümlüyor. Anfi de o sinyalleri işliyor. Yani anfinde Dts işlemcisi olda dahi, Dvd Player'in de Dts kod çözücüsü yoksa, olmuyor!

Hatta, inatla en son Philips 5960/12 Dvd Player de kendi anfimle denedim ve menüsüne girip, her türlü ayarını didik didik kurcalayıp araştırdım. Ama, hiç bir şekilde DTS sinyali çıktısı alamadım. Bırak Dts sinyal çıktısını, ses bile alamadım. Coaxiel'den bağladım, Optikten bağladım. Analog zaten bağlamıyorum. Her türlü denedim. Ama AVR'de kesinlikle Dts sinyal lambası yanmıyor ve hiç bir şekilde ses çıkmıyor. Dvd filmin ses seçenekleri bölümünden Dolby Digital'i seçtiğin an ise ses geliyor.

Bende bulunan tüm Dvd Playerler sorunsuz Dts çözüyor. Ancak Dts olmayan ve nasıl olduysa sırf HDMI performansını deneyip satmak için aldığım Philips 5960/12 Dvd player Dts kod çözücüsü içermiyor. Zaten Philips'in yeni çıkan bir çok modeli Dts kod çözücüsü içermiyor. O yüzden kınıyorum.

Saygılar...

quote:

Orjinalden alıntı: aykutx

ya bende @magnat arkadaş gibi düşünüyorum ama yanılıyormuyum yoksa? avr ye dijital çıkış yaptıkdan sonra dvd playerde dts decodere geek varmı ki?

• Teknika yanlışın var;
    Eğer AVR DTS decoder içeriyor ise;
    DVD Oynatıcı'nın DTS'i çözmesine gerek yok, ama DTS sinyallerini, reciever'a iletebilmesi gerekli. Bunun için uygun DVD oynatıcılar da DTS Digital Out logosu bulunuyor, bu oynatıcı'da dts decoder var anlamına gelmiyor..

Kısacası magnat_hifi arkadaş'in dediği kesinlikle doğru

quote:

Orjinalden alıntı: teknika

Hakkaten işkembeden atmışsın tabiri bu yorumuna çok uyuyor kardeş.

Sen dene bakalım. Anfinde DTS lambasını yakıp da ses alabilecekmisin. Bravo sana.

quote:

• Peki abi.

Alın o zaman Dts logosu olmayan bir Philips Dvd Player, takın AVR'nize. Çıkartın bakalım Dts sesi ve AVR'nizde bakın bakalım Dts logosu yanıyor mu?

Ben yanılıyorsam, forumu terkedeceğim!

Bu kadar açık ve net bir şekilde iddia ediyorum.

Yukarıda da zaten durumu anlattım detaylıca. Üstelik senin kendinin de dediğin gibi, Dvd Player'in Dts sinyallerini Receiver'a iletebilmesi için, DTS işlemcisi içermesi gerekiyor.

Ben buradayım.

Hodri meydan!

DTS logosu içermeyen bir Dvd player'i DTS AVR'sine takıp, Dts bir film koysun ve AVR'sinde Dts lambasını yakarak Dts ses çıkartsın.

Gelsin bütün forum buraya, Çıkarsınlar DTS olmayan bir Dvd Playerden Dts ses. Anfileri Dts olduğu halde çıkıyor mu? Bakalım.

Saygılar...

quote:

Orjinalden alıntı: shebumi

Teknika yanlışın var;
    Eğer AVR DTS decoder içeriyor ise;
    DVD Oynatıcı'nın DTS'i çözmesine gerek yok, ama DTS sinyallerini, reciever'a iletebilmesi gerekli. Bunun için uygun DVD oynatıcılar da DTS Digital Out logosu bulunuyor, bu oynatıcı'da dts decoder var anlamına gelmiyor..

Kısacası magnat_hifi arkadaş'in dediği kesinlikle doğru

quote:

Hakkaten işkembeden atmışsın tabiri bu yorumuna çok uyuyor kardeş.

quote:

• Hocam sakin, celallenme yaw, ölüm kalım meselesi değil

Sanırım anlatamadım;

DTS Digital out logosu bulunması gerekiyor zaten (ve de bu dts destekli avr varsa yeterli) ama bu player'da dts decoder var demek değil!!!
    Dvd player'da dts decoder olma zorunluluğu sadece AVR'da decoder yok ise şart..!!!

şimdi uzatmadan anca google ile ispatlanır
    google'da hemen bulduklarım bunlar..bak bir incele sonra hala ısrarlıysan daha teknik bir şeyler bulurum

forumu da terketme yaw, çoktandır yazmıyordum buraya, bir geldim pir geldim olmasın

http://www.dtsonline.com/consumer/technology/at-a-glance.php
    http://www.timefordvd.com/ref/dts.shtml

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shebumi -- 22 Nisan 2007; 2:41:56 >

• Kardeş ben de aynı şeyden bahsediyorum zaten.
    Dts Logosu Philips'in yeni ürettiği Dvd Playerler de yok artık.

O yüzden alırsan da Dts ses dinleyemezsin diyoruz.

Aslında aynı şeyi bahsediyoruz ama farklı taraflardan tutuyoruz. Kaldı ki, yine söylüyorum. Bir Dvd player de Dts logosu varsa, o sadece logodan ibaret değil diyorum. Ayrı bir işlemci gerektiriyor Board üzerinde. İçini açarsan görürsün.

quote:

Orjinalden alıntı: shebumi

Hocam sakin, celallenme yaw, ölüm kalım meselesi değil

Sanırım anlatamadım;

DTS Digital out logosu bulunması gerekiyor zaten (ve de bu dts destekli avr varsa yeterli) ama bu player'da dts decoder var demek değil!!!
    Dvd player'da dts decoder olma zorunluluğu sadece AVR'da decoder yok ise şart..!!!

şimdi uzatmadan anca google ile ispatlanır
    google'da hemen bulduklarım bunlar..bak bir incele sonra hala ısrarlıysan daha teknik bir şeyler bulurum

forumu da terketme yaw, çoktandır yazmıyordum buraya, bir geldim pir geldim olmasın

http://www.dtsonline.com/consumer/technology/at-a-glance.php
    http://www.timefordvd.com/ref/dts.shtml

• Şimdi sadete gelelim.

Arkadaş üstünde Dts logosu olmayan bir Dvd Player alırsa, Anfisi Dts Kod çözücüsü içerdiği halde, ses alır mı? Almaz mı?

Ben bu durumda Dts ses alamaz diye iddia ediyorum. Siz buna mı? karşı çıkıyorsunuz.
  • Teknika haklı. Zaten philipsin kendi broşürlerinde de DTS ibaresi yer almıyor.
    Consomer Guide'ın Philips 5960 incelemesinde de aynı noktaya parmak basmış.
    Cihazın eksi yönü olarak DTS desteğinin olmaması belirilmiş.

http://products.howstuffworks.com/philips-dvp5940-dvd-player-review.htm
  • Hay Allah razı olsun @hakbul30 kardeş.

Gece gece kafayı yedim konuyu anlatana kadar.

Sağol. Varol. Tuttuğun altın olsun. Allah ne muradın varsa versin. Oh beee.

Saygılar...

quote:

Orjinalden alıntı: hakbul30

Teknika haklı. Zaten philipsin kendi broşürlerinde de DTS ibaresi yer almıyor.

• quote:

Hay Allah razı olsun @hakbul30 kardeş.

Gece gece kafayı yedim konuyu anlatana kadar.

Sağol. Varol. Tuttuğun altın olsun. Allah ne muradın varsa versin. Oh beee.

Saygılar...

quote:

Orjinalden alıntı: hakbul30

Teknika haklı. Zaten philipsin kendi broşürlerinde de DTS ibaresi yer almıyor.

Rica ederim.
    Amaç almayı düşünen varsa yardımcı olmak. Cihazı adıktan sonra ben niye DTS ses alamıyorum demesinler.

• o dvd playera speakerlar anolog olarak bağlanırsa dts ses alınmaz.Ama dijital olaraka dts özelliği olan bir avr ya bağlanırsa dts ses alınır diyorum ben

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aykutx -- 22 Nisan 2007; 3:14:20 >
  • Digital bağlantı da yapsanız DTS ses alabileceğinizi sanmıyorum.
    Verdiğim linkde sayfanın alt taraflarında tabloda - DTS compatibe:No - diye belirtmişler.
    Diğer başka DVD playerlara da göz attım.
    Onlarda DTS decoder şeklinde bir ifade kullanılmamış ama şu şekilde bir ifade var.
    DTS compatible : yes (via coaxial and optical digital audio outputs)
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.