Şimdi Ara

DTS hakkında (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
74
Cevap
0
Favori
2.529
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • benim philips dvp 5900 dts dvd leri okuyor ama divx leri okumuyor bu ayrım nasıl peki
  • Selamlar ;

DTS filmleri her türlü dvd player okur, fakat dvd playerda DTS çözme özelliği yoksa filminizi bu ses formatı ile izleyemezsiniz.Ama divx tamamen farklı bir olay.Bunu en basit size şöyle açıklayabilirim.Nasılki VCD player DVD okumuyorsa, DİVX okuma özelliği olmayan DVD playerda DİVX okumaz.

Saygılarımla.
  • beni yanlış anladınız dvd playerim hem dvd hemde divx okuyor.ama dts li dvd okuduğu halde dts li divx okumuyor
  • quote:

Orjinalden alıntı: sefalenk

BENİM VESTEL 4500 DVD PROGRAM HATASI OLUŞTU ŞİMDİ BENDE DVD ALICAM AMA TELEVİZYON OLMADAN HDMI BİR DVD ALMAK İSTEMİYORUM ŞİMDİLİK İDARE ETCEK BİR DVD ALCAM MACHİNER BENDE DÜN 5160 İNCELEDİM BENDE BU DVD PLAYERI ALICAM AMA BU DTS YAZISINI 5160 GÖREMEDİM.SONRA BİR YANLIŞLIK OLMASIN.birde benim dükkanda sattığım yeni model sunny 4002 modeli var acaba onda da dts özelliği varmı akşam onu bir deneyeyim olmazsa şu 5160 tan bir tanede ben alayım.

dts.leri dvd ve audio track olarak denedim
    söylediğim gibi 361de "dts" logosu yandı ve çevresel sesleri sorunsuz aldım
    merak ettiğin başka konular varsa kısa bir değerlendirmeyi Yeni Philips 5160/12 USB başlıklı konuda yapmıştım
    ancak film arşivim şu an için çok fazla değil
    alicandemir arkadaşın bahsettiği dts codecli divx arşivimde olmadığı için deneme şansım olmadı

ancak vestel 4500 hiçde yabana atılacak bir dvd değil
    ilk çıkan modellerden ama onun gibi birdaha üretmedi vestel
    tamiri mümkün vede basit bir şeyse yaptırmanı tavsiye ederim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi machiner. -- 30 Haziran 2007; 2:12:25 >

• pazartesi servisiyle bir görüşelim bilmiyorum birde bu dts işleri o özellik vestelde yok sanırım neyse kısmet birşey daha sorcam şimdi dts li bir film dvd palayer okuyorsa bu mod direk olarak dinleyebiliyormuyuz yoksa anfiden bir ayar falan yapmakmı gerekiyor.
  • beyler bu DTS ne oluyor acaba ?
    z 5500 un ustunde DTS = 96 - 24 yaziyor ses kartimdada 96 - 24 yaziyor ama ne ise yaradigini bilmiyorum.
    biri kisa ve net anlatabilirmi acaba :)
  • quote:

Orjinalden alıntı: sefalenk

pazartesi servisiyle bir görüşelim bilmiyorum birde bu dts işleri o özellik vestelde yok sanırım neyse kısmet birşey daha sorcam şimdi dts li bir film dvd palayer okuyorsa bu mod direk olarak dinleyebiliyormuyuz yoksa anfiden bir ayar falan yapmakmı gerekiyor.

4500 de dts var
    dts codecli bir video yada müzik koyduğunda dvd.nin üzerindeki display.in bir köşesinde dts logosunun yandığını görürsün

sesi dijitalden bağladıysan ve avr.nin dts ayarı "AUTO" konumunda ise (fabrikasyon ayarı AUTO) avr. dts sinyali aldığında otomatik olarak dts'i seçer ve ışığı yanar
    keza aynı durum DD için de geçerlidir

yeni dvd.lerin bence tek avantajı USB, HDMI gibi bağlantılarının olması şu an için işine yarayacak özelliklerse bilemem
    yoksa dediğim gibi çok tutmuyorsa 4500ü tamir ettir kullan, hiç yeni bir cihaza para verme

• quote:

Orjinalden alıntı: aytacfx

beyler bu DTS ne oluyor acaba ?
    z 5500 un ustunde DTS = 96 - 24 yaziyor ses kartimdada 96 - 24 yaziyor ama ne ise yaradigini bilmiyorum.
    biri kisa ve net anlatabilirmi acaba :)

dts; (Digital Theater Systems) bir ses sıkıştırma formatıdır tıpkı DD (dolbt dijital).e benzer
    96-24 konusunda birimini ve neyin karşılığı olarak yazıldığını da söylersen tecrübeli arkadaşların daha teferruatlı bilgi vereceğini sanıyorum
  • quote:

Orjinalden alıntı: alicandemir

beni yanlış anladınız dvd playerim hem dvd hemde divx okuyor.ama dts li dvd okuduğu halde dts li divx okumuyor

Selamlar ;

Yanlış anlaşılma için özür dilerim.Bahsettiğiniz konuyla ilgili pek bir bilgim olmadığı için, tam olarak bilmediğim bir konuda yanlış yönlendirme riskine girmek ve sizi yanıltmak istemem.Eminim sorunuza en kısa zamanda cevap gelecektir.

Saygılarımla.
  • Bende Dvd player arıyorum,forumlarda,nette.araştırırken baktımki PHILIPS DVP 5980/12 güzelmiş.HDMI,progressive scan,upscaling,usb cart curt.tama bu tam benlik.Derken bi baktım DTS yazmıyor!!.Bi yanlışlık vardır dedim.Yine mail attım philips müşteri hizmetlerine,bunda DTS varmıdır,yoksa avr bağlayıp dts alabilir miyim diye.Gelen cevabı copy-paste aynen aktarıyorum:
    Sayin Kargili;
    Tuketici Danisma Merkezi’mize gondermis oldugunuz e-mail icin tesekkur ederiz.

bahsetmis oldugunuz konuyla ilgili olarak DTDS filmlerinde dolpy digital olarak aktarmaktadir. DTS özelligi çalismamaktadir.

Her turlu soru ve sorununuzda size yardimci olmaktan mutluluk duyariz.
    Bİlgilerinize

Saygilarimizla
    Turk Philips T. A.S.
    Tuketici Danısma Merkezi

0800 261 33 02 pbx
    --------
    Yani DTS yok,Dts li filmleri dolby digital olarak oynatıyor demekteler.Hem bu kadar para vericeksin,hemde dts olmayacak.Enteresan.Bildiğim kadarıyla bu 5980 yeni çıkan bi model hemde.Sanırım dvd player aramaya devam.Ne zamanki Oppo gelir güzel ülkeme o zaman rahat ederim dvd konusunda.Bilgilerinize...

• Yahu bu adamlar insanı kızdırıo,ne demişler öfkeyle kalkan zararla oturur.adamların yurt dışı sitesi ,5980/12 bizdeki modeli,onlarınki 5980/05.
    Soru:
    Why is there no sound heard when playing back DTS Disc (Using Red and White Audio Jacks)
    DTS Disc çalınırken neden ses alamıyorum(Kırmızı ve Beyaz Audio jack kullanarak)
    Cevap:
    Please note that the set does not support DTS decoding, so you will need to amplify the DTS stream by connecting via Coaxial output.
    Setin DTS çözümlemeyi desteklemediğini biliniz,yani DTS yayını Coaxial output bağlantısıyla yükseltmeniz gerekmektedir.
    Linkin deamında ne yapılması gerektiği yazıyor.
    Buda başka bir soru:
    Why is there no sound during DTS DVD playback?
    DTS DVD çalarken neden ses gelmiyor?
    Cevap:
    If you want to enjoy DTS sound on the player, you will have to connect via Coaxial to a Multichannel Receiver or connect via HDMI to a HDMI Receiver.
    Playerda DTS sesin zevkine varmak isteseniz ,Coaxial bağlantıyla bir Çokkanallı Receiver a bağlamanız yada HDMI ile bir HDMI Receiver a bağlamanız gerekir.
    Nasıl yapacağınız linkte açıklamalı olarak verilmiş zaten.Çeviri hataları varsa şimdiden özür.
    Sanırım ben dvd playerımı buldum yine...Tabi 5980/12 ile 5980/05 arasında fark yoksa...
    Not:Bu arada o zaman philips in bana yazmış oldu mail hatalı,ben burdan bunu çıkardım...Neyse uzatmasam daha iyi olur.

• @kargili

ne yazıkki tanınmış markaların bile teknik danışmanları zaman zaman abuk-sabuk şeyler yapıyorlar
    adamın verdiği cevaba bakınca konuya hakim olup olmadığından bile emin olamıyor insan
    quote:

DTDS filmlerinde dolpy digital olarak aktarmaktadir

adamın dediği gibi olsa avr.de DD. yanması gerekmezmi
    oysa benim avr.de dts yanıyor, demekki cihaz biryerden dts sinyali alıyor
    kaldıki ben dts özelliği olan başka bir dvd.de de denedim pek bir fark hissetmedim
  • burda baya dvd player deneyen kişi var gördüğüm kadarı ile peki bana 100-150 YTL arası güzel dvd divx player olarak neyi önerirsiniz ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: Legolas

burda baya dvd player deneyen kişi var gördüğüm kadarı ile peki bana 100-150 YTL arası güzel dvd divx player olarak neyi önerirsiniz ?

walla philips'in ve vestelin birkaç modelini deneme şansım oldu sadece
    ama sorarsan, en güzel divx player; herkesin kendi elindeki
    aslında herkes kendine göre haklıda
    çünkü herkes kendi beklentisi ve ihtiyaçlarına göre cihaz alıyor

forumdaki DVD/Divx Oynatıcı topiğinde pekçok ürün ve yorum var

divx player'ı ne tür cihazlar ile kullanacağını, istediğin bağlantıları ve özellikleri tespit edersen daha belirleyici olur diye düşünüyorum

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.