Canlı Yayın
Samsung Galaxy S25 ailesi tanıtılıyor! - Galaxy Unpacked 2025 Türkçe Canlı Yayın
Şimdi Ara

DTS hakkında (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
74
Cevap
0
Favori
2.531
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • hepsini okuyamadım ama aynı şeyden bahsediyorsunuz gibime geliyor arkadaşlar.
  • Evet. Sonun da biz de sabah farkına vardık, aynı şeyi bahsettiğimizin.

Gecenin ve yorgunluğun azizliği işte.

quote:

Orjinalden alıntı: zapatero

hepsini okuyamadım ama aynı şeyden bahsediyorsunuz gibime geliyor arkadaşlar.

• peki bu durumda yukarda bir soru sormuştum.Bunun cevabı nedir? soruyu tekrar aşağıya yazıyorum.

peki şöyle bir örnek vereyim.Diyelim hotbird uydusunda bir kanal DTS yayına başladı.Benimde uydu alıcım dijital olarak bir AVR ye bağlı.Bu durumda benim uydu alıcımın DTS özelliği yoksa AVR de DTS ışığı yanmazmı?
  • Yukarı da bu soruna cevap yazdım ya!

quote:

Orjinalden alıntı: aykutx

peki bu durumda yukarda bir soru sormuştum.Bunun cevabı nedir? soruyu tekrar aşağıya yazıyorum.

peki şöyle bir örnek vereyim.Diyelim hotbird uydusunda bir kanal DTS yayına başladı.Benimde uydu alıcım dijital olarak bir AVR ye bağlı.Bu durumda benim uydu alıcımın DTS özelliği yoksa AVR de DTS ışığı yanmazmı?

• Ellerinize sağlık arkadaşlar bilmediğim bir çok şey öğrendim sayenizde.

Ayrıca en üst modellerine dts desteği koymayan markalarada
  • quote:

Orjinalden alıntı: teknika

Kardeş ben de aynı şeyden bahsediyorum zaten.
    Dts Logosu Philips'in yeni ürettiği Dvd Playerler de yok artık.

O yüzden alırsan da Dts ses dinleyemezsin diyoruz.

Aslında aynı şeyi bahsediyoruz ama farklı taraflardan tutuyoruz. Kaldı ki, yine söylüyorum. Bir Dvd player de Dts logosu varsa, o sadece logodan ibaret değil diyorum. Ayrı bir işlemci gerektiriyor Board üzerinde. İçini açarsan görürsün.

quote:

Orjinalden alıntı: shebumi

Hocam sakin, celallenme yaw, ölüm kalım meselesi değil

Sanırım anlatamadım;

DTS Digital out logosu bulunması gerekiyor zaten (ve de bu dts destekli avr varsa yeterli) ama bu player'da dts decoder var demek değil!!!
    Dvd player'da dts decoder olma zorunluluğu sadece AVR'da decoder yok ise şart..!!!

şimdi uzatmadan anca google ile ispatlanır
    google'da hemen bulduklarım bunlar..bak bir incele sonra hala ısrarlıysan daha teknik bir şeyler bulurum

forumu da terketme yaw, çoktandır yazmıyordum buraya, bir geldim pir geldim olmasın

http://www.dtsonline.com/consumer/technology/at-a-glance.php
    http://www.timefordvd.com/ref/dts.shtml

amerikadan 15 dolar'a aldığım noname dvd playerımda dts simgesi yok,özelliklerinde de yazmıyor ama yamaha rx-v350 amfimden coaxial bağlantıyla dts ses alıyorum anfimde de DTS logosu yanıyor.

• eyvah tam kapanmıştı olay.Şimdi seyreyleyin şamatayı
  • DD, DTS gibi özellikler artık standart olduğu için yazmaya gerek duymamışlardır

amerikadan 15 dolar'a aldığım noname dvd playerımda dts simgesi yok,özelliklerinde de yazmıyor ama yamaha rx-v350 amfimden coaxial bağlantıyla dts ses alıyorum anfimde de DTS logosu yanıyor.
  • Ne diyeyim? Amerikan ayrıcalığı.

Zaten teknoloji adamlara için üretiliyor. Doğuştan şanslılar.

Biz buraya Dvd Player gelmesini bile şans sayıyoruz.

Orjinalden alıntı: AKREPmt.

DD, DTS gibi özellikler artık standart olduğu için yazmaya gerek duymamışlardır

• Bende philips 5980 divx/dvd player var sony DB925 5+1 DD,DTS receiver'a coaxial digital kablo ile bağlı. DTS DVD leri sorunsuz izleyebiliyorum.
    5980 de DTS out logosu var mı emin değilim
  • quote:

Orjinalden alıntı: playdead

Bende philips 5980 divx/dvd player var sony DB925 5+1 DD,DTS receiver'a coaxial digital kablo ile bağlı. DTS DVD leri sorunsuz izleyebiliyorum.

philipsin yeni çıkan modellerinde de dts yok bildiğim kadarıyla
    receiver'da "dts" ışığının yandığını gördünmü???
    bende yeni çıkan 5160'lardan almak istiyorum ama kafam bayağı karışık

çünkü önceki gün bir arkadaştan biraz daha eski modellerden 520 buldum
    incelediğim kadarıyla dts desteklemiyor hiçbir yerinde de "dts dig.out" falan yok
    denemek için aldım ve yamaha 361'e coax.dan taktım
    receiver'da "dts" ışığının ışıl ışıl yandığını gördüm ve seslerde de hiç problem olmadı

şimdi bu 5160 ile dts.leri çözebilirmiyiz
    yoksa ne alacağız

• quote:

Orjinalden alıntı: aykutx

peki bu durumda yukarda bir soru sormuştum.Bunun cevabı nedir? soruyu tekrar aşağıya yazıyorum.

DTS yayınlar henüz yok ama almaman için de çok mühim bir sebep göremiyorum.

daha yeni mi keşfettiniz dts digital out'u? dts digital out yazmasa bile DTS sinya çıkışı olabilir dediğiniz gibi no name uyduruk çin malı dvd çalarlarda özellikle.çünkü hepsinin anakartı bir hepsi %99.9 çin malı. yahu ilk defa bir toshiba dvd çalar inceliyordum.dandiğinden arkasında MADE IN TURKEY yazmasın mı? ama anakart belli, aynı. yahu chipset ri bile no name neredeyse.işlevleri aynı oluyor.
    ama DTS digital out olmayan, dts çıkış vermeyen yok mu? var pioneer dv-505. ilk dvd çalarımdı. CD-R, RW desteği bile yok. dünya para döktüydük teknoloji diye. : )))

• Selam,
    Amacım ortalığı karıştırmak değil ama bir bilgi vermek istedim.
    Evde Philips 5960 DVD player ile Yamaha RX-V595A receiver'ım var.
    Coax kablo ile bağlı. 5960 üzerinde DTS decoder yok.
    Eagles Hell Freezes Over DVD'sini takıyorum. Menüden DTS'i seçiyorum.
    Konser başlıyor, receiver üzerinde DTS logosu yanıyor. 5.1 DTS kaydını keyifle izliyorum.
    Bilginize.

quote:

Orjinalden alıntı: machiner.

quote:

Orjinalden alıntı: playdead

Bende philips 5980 divx/dvd player var sony DB925 5+1 DD,DTS receiver'a coaxial digital kablo ile bağlı. DTS DVD leri sorunsuz izleyebiliyorum.

philipsin yeni çıkan modellerinde de dts yok bildiğim kadarıyla
    receiver'da "dts" ışığının yandığını gördünmü???
    bende yeni çıkan 5160'lardan almak istiyorum ama kafam bayağı karışık

çünkü önceki gün bir arkadaştan biraz daha eski modellerden 520 buldum
    incelediğim kadarıyla dts desteklemiyor hiçbir yerinde de "dts dig.out" falan yok
    denemek için aldım ve yamaha 361'e coax.dan taktım
    receiver'da "dts" ışığının ışıl ışıl yandığını gördüm ve seslerde de hiç problem olmadı

şimdi bu 5160 ile dts.leri çözebilirmiyiz
    yoksa ne alacağız

• @boneym

oooo Eagles hemde dts nerden buldun onu yaw
    peki 5960a herhangi bir yazılım yükledinmi
    büyük ihtimal yüklemişsindir ama ilk fabrikasyon haliyle de dts çalışıyormuydu hatırlıyormusun
  • Eagles DTS bende de var iyi hatırlattın deneyeyim
  • Açıkçası paraya kıyıp orjinal almıştım zamanında.
    Ama en çok sevdiğim konser kayıtlarından biridir.
    5960'a yazılım yüklemesi yaptım. Metepe'nin derlediği bir yazılımdı.
    Her nekadar kendisi pek emeğinin geçmediğini söylesede bu camiadaki genel emekleri yeter zaten.
    İlk fabrikasyon halinin hatırlamıyorum açıkçası. Direkt olarak güncelleme yapmış olabilirim.
    quote:

@boneym

oooo Eagles hemde dts nerden buldun onu yaw
    peki 5960a herhangi bir yazılım yükledinmi
    büyük ihtimal yüklemişsindir ama ilk fabrikasyon haliyle de dts çalışıyormuydu hatırlıyormusun

• quote:

@boneym

dijitalden çalışıyordu.
  • dün 5160 siparişini verdim yarın büyük bir ihtimal gelir ama ben şehirdışında olacağım
    artık hafta sonu göreceğiz inşaallah
  • dts OK.dir arkadaşlar
    philips 5160 geldi, dijital coax.dan yamaha 361'e bağladım
    avr'de "dts" ışıl ışıl yanıyor
    tüm sesleri problemsiz alabiliyorum
  • BENİM VESTEL 4500 DVD PROGRAM HATASI OLUŞTU ŞİMDİ BENDE DVD ALICAM AMA TELEVİZYON OLMADAN HDMI BİR DVD ALMAK İSTEMİYORUM ŞİMDİLİK İDARE ETCEK BİR DVD ALCAM MACHİNER BENDE DÜN 5160 İNCELEDİM BENDE BU DVD PLAYERI ALICAM AMA BU DTS YAZISINI 5160 GÖREMEDİM.SONRA BİR YANLIŞLIK OLMASIN.birde benim dükkanda sattığım yeni model sunny 4002 modeli var acaba onda da dts özelliği varmı akşam onu bir deneyeyim olmazsa şu 5160 tan bir tanede ben alayım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi reference 757 -- 29 Haziran 2007; 18:12:52 >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.