Şimdi Ara

dts nedir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
647
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaslar 1080p filmi torrent uzerinden indiriyorum,misal ayni film 1080p olarak 2,8 gb.....6.5gb......12gb.....

Gozukuyor haliylen bende az olani seciyorum ve yuksek olanlarda hep dts yazisi cikiyor bu nedir,acaba ben 1080pnin kirpilmis halini falanmi seciorum kaliteden kisik oldugu icinmi veri boyutu az.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• https://eksisozluk.com/dts--135515

ses formatıdır, diğer versiyonlarla arasında sadece ses kalitesinde fark olur, boyut farkı dts sesin diğerine göre daha çok yer kapladığındandır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi toggy06 -- 13 Ocak 2015; 13:00:44 >
  • Ayrica boyut farkinin tek nedeni dts olup olmamasi degil. Video birate degerine bakar genelde boyut.

• quote:

Orijinalden alıntı: Angelica

Ayrica boyut farkinin tek nedeni dts olup olmamasi degil. Video birate degerine bakar genelde boyut.

doğrudur, benim demeye çalıştığım aynı görüntü değerlerine sahip olup (aynı codec, bitrate vs) sadece ses kodlaması farklı olan dosyalar için geçerlidir, kısaca genel olarak özetlersek görüntü ve ses dosyalarında bitrate demek saniyede akan veri miktarını gösterir ve bu rakam ne kadar büyürse toplam dosya boyutu o kadar artar, bir de sabit ve değişken bitrate kavramları var ki (CBR ve VBR) ona girersek konu çok dağılır, değişken olanda min ve max bitrate oranları vs vs
  • toggy06 kullanıcısına yanıt
    Aynen hocam. Konu sahibi arkadas bilgilenmistir bence

• quote:

Orijinalden alıntı: Angelica

Aynen hocam. Konu sahibi arkadas bilgilenmistir bence

bence de hocam, saygılar...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.