Şimdi Ara

DTS Ses

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
610
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar, elimde DTS metallica'nın albümü var. Dosya uzantısı wav. Bu dosyayı bilgisayarda açınca tıslama haricinde bir ses gelmiyor. Ancak evimde, pioneer vsx 921 amplifikator, bluray player ve 5.1 hoperlör setim var.

Sizlere olan sorum ise şu: bu wav dosyasını, doğrudan, veri cd olarak yazdırıp; bluray player da çalıştırabilir miyim? Yoksa başka işlem de yapmam lazım mı?

DTS seslerin audio track yapılmasını çok araştırdım ama bir şey bulamadım.

Cevap verip, şu sıkıntıma yardımcı olursanız çok sevinirim.

• O tıslama sesi açtığın medya uygulamasından kaynaklanıyor. Uygulamayı deÄŸiÅŸtir güzel calışır.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • berceste2534 kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

Sorduğunuz şekilde sıkıştırma programı var mı bilmiyorum. Albümü flash diske atıp direk avr ye takarak deneyebilirsiniz. Ben Denon avr de flaş ile flac kayıtları dinleyebiliyorum. Yada ağ üzerinden de pc den (oynatma seçeneklerinde Pioneer ile çal gibi bir seçenek çıkıyor ise) dinleyebilirsiniz.
  • denizak84 kullanıcısına yanıt
    Aslında sorumun cevabını sizden aldım. Çok teşekkür ederim. DTS sesleri, flac'a çevirip flash bellek ile bende dinleyebilirim. Umarım çok fazla bir kayıp olmaz.

Bu arada, yaklaşık, 3dk'lık (38MB) wav dosyasını, flac convert ettiğimde 98mb yükseldi :) Garip değil mi?
    Convert etmeden de deneyin isterseniz. Cihaz hangi codecleri çözüyor bilmiyorum ama denemiş olursunuz. Bu arada çok fazla müzik dinlemesem de genelde flac kayıtlar daha hoş geliyor kulağıma. 5.1 dts albümler live konser kayıtları için daha zevkli olabilir. Tabi şahsi fikrim, kişiye göre değişebilir.
    Bilgisayarda müzik dinlemek için hangi programı kullanıyorsunuz bilmiyorum ama tısslama sorunu kullandığınız programın gerekli kodek'e sahip olmamasından kaynaklanıyor. Bu sorunu çözmek için foobar ve gerekli dts plugin'ini kurduktan sonra DTS albümleri 5.1 olarak dinleyebilirsiniz.

foobar
    https://www.foobar2000.org/download

dts decoder
    https://www.foobar2000.org/components/view/foo_input_dts

yalnız bu yöntemle dinlediğinizde AVR ekranında filmlerde olduğu gibi DTS yazmaz. AVR ekranında DTS yazsın isterseniz de VLC player ile çalabilirsiniz ama uzun zamandır DTS kodlu 5.1 müzik dinlemediğim için tam olarak nasıl yapılıyordu hatırlayamadım.
    Ama düz mantık ile MPC gibi filmleri izleyebildiğiniz ve de sesi passthrough (bitstream) olarak aktarabilen programlarla DTS müzik dosyasını açtığınızda AVR ekranında DTS ibaresini görebilirsiniz diye düşünüyorum.

• sanırım foobar bilgisayara çözdürüyor dts codeci.teorik olarak mp-hc veya vlc tarzı bir program vasıtasıyla passtrough ile avreye çözdürüp daha kaliteli ses alınabilir.
    tabi bir ihtimal belki de tam tersi daha kötü olur,denemek lazım.

http://forum.donanimhaber.com/m_90390104/tm.htm

http://rubenalamina.mx/2014/03/04/bitstreaming-audio-with-media-player-classic-home-cinema/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilkerinanç -- 25 Mart 2016; 16:37:08 >

Dostum bir zamanlar çok uğraşırdım bu dts li albümler ile elimde yaklaşık 15-20 tane falan dts li albümüm vardır gerçekten 5+1 sistemde dinlemesi çok ayrı bir zevktir sorununa gelince muhtelen mavcut orjinali iso dur yada cue dir cue ise bir program ile ayırıyorduk ama valla unuttum çok eskiden yapıyordum neyse burada asıl mesele cd ye nerodan wave olarak yazdırman yazdırırken bu seçili olması gerekiyor cd ye bu şekilde yazınca playerde de dinlersin pc de de ben vlc playerde dinliyorum 5+1 olarak aynı şekilde sinema sisteminde de dinliyorum amfide dts logosu yanıyor
  • Sesi bilgisayardan avr ye aktararak dinliyorsanız, dosya uzantılarını dts olarak değiştirin. Ayrıca ac3filter yükleyip oradada ayar yapmanız gerekiyor. Ben bu şekilde dinliyorum.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.