Şimdi Ara

Dual boot ile ubuntu YÜKLEYEMEME yardımcı olur musunuz lütfen (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
562
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Hoca biosunu göremiyorum hangi ayar nerdedir kendin bulacaksın sistemi uefi ye alman gerekiyor ki zaten uefi de gibi görünüyor. secure bootu kapatacaksın. usb stiği bilgisayarına takıp bilgisayar açılırken f12 ye saydıracaksın bir boot menusu açılması gerekiyor orda linpus lite falan yazar yada ubuntu usb stick falan o seçeneği seçip kurulumu başlatacaksın gerisini yaparsın heralde.
  • Hocam su an farkettimki secure boot u inaktif edip kaydedip ciksam bile sonrasjnda tekrar ayarlara geldigim.zamm aktif olmus olarak görüyorum
    Ayrica f12 ye ne kadar da bassam pc acilirken hic bi ekran gelmedk hocam, gelmesi gereken erkan adi ne diye geçiyor hani hp icin belki farkli bi tuş kombinasyonu vardır?
    Dual boot ile ubuntu YÜKLEYEMEME yardımcı olur musunuz lütfen Dual boot ile ubuntu YÜKLEYEMEME yardımcı olur musunuz lütfen

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• support.hp.com
    HP Dizüstü Bilgisayarlar - Dizüstü Bilgisayar Önyüklenebilir Bir CD veya DVD'den Başlatılamıyor | HP® Müşteri Desteği
    https://support.hp.com/tr-tr/document/c03746652

Hocam burda anlatilanalri yaptim o Önyükleme modu değişti mesajıni da aldim ama hala su ekran geliyo acaba iso yu dvd ye yazsam iso yu bu çile bitermi ki
    Dual boot ile ubuntu YÜKLEYEMEME yardımcı olur musunuz lütfen

• blue_city44 kullanıcısına yanıt
    Hp de f12 işlemez hocam, bizdeki tuş kombinasyonu boot menüsü için açılışta f9 tuşuna basarız boot menüsü görene kadar. İşlem basit aslında ama tarif etmek sıkıntı, bende de aynı bios var hp kullanıyorum oradan biliyorum.

Sizdeki sorun grub kaynaklı gibi eski deepin kalıntıları yüzünden yada usb sıkıntılı, yanlış bişey tarif edip windowsunuzu uçurmak istemem.

Bir diğer seçenekte, usb 2.0 yuvasına takın usb diski, o şekilde yeniden başlatıp boot menüsünü görene kadar f9 tuşuna basıp deneyin. Usb 3.0 bazen boot ettirmiyor usb diskini hp'de ara sıra karşılaştığım bir durum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SerdarS. -- 28 Nisan 2019; 10:9:26 >
  • SerdarS. kullanıcısına yanıt
    Hocam bence sorun grub kaynakli eskiden yuklediklerimin kalıntıları yüzünden yükleyemiyormuşum gibi geliyo bana
    Daha onceden 2 3 farkli linux dagitimini yüklemiştim onlarda yaptigim.islem suydu
    Diski yeterince ayiriyordum
    Dvd ye isoyu yazdirioyrsum
    F9 ile boot ekranina gelince dvd yi seviyordum
    Ve devaminda da linuxu kuruyordum

• Yokmudur şu kalıntıları silmemin bi yolu hocam ?

Evet hocam doğru yapıyorsunuz olay bu sadece, kalıntıları silmenin yolu var tabi ki, ama şuan windowsu boot ettiren de bu grub olabilir, ben ihaleden çekiliyorum
  • Imaji hangi bicimde yazdiriyorsun? Iso yansimasi olarak mi?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Nickola Tesla kullanıcısına yanıt
    evet hocam
    Imaji dd biciminde yazdir hocam. Sikinti buradan kaynaklaniyor buyuk ihtimalle.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
    Hocam dd biçimde nasil ve hangi program ile yazdirabilirim ?

Windows üzerinde soruyorsan rufus yapıyordu
    Rufusun son sürümünü indirdikten sonra "Boot Selection" kısmında dd diye çıkması lazım.Yanımda flash olmadığından deneyemiyorum.
    Deneyeceğim hocam

Ulan altı üstü bi dual boot yapacaz iş yılan hikâyesine döndü

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.