Şimdi Ara

DUAL OLDUĞU NASIL ANLAŞILIR

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
8.607
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • ARKADAŞLAR 2 TANE 1GB 800 TIWINMOS RAM KULLANIYORUM SİSTEMİMDE ACABA BUNUN DUAL ÇALIŞIP ÇALIŞMADIGINI NASIL ÖGRENEBİLİRİM

• Bilgisayar açılışında yazıyor. Ayrıca CPU-Z programıyla Memory kısmında yazıyor.
    http://www.cpuid.com/cpuz.php
  • DRAGON ABİ BENİM MKİNA ACILIRKEN 256 RAM YAZIYOR BENDE O DEDİGİN PROGRAM DA YOK KALDIM BÖYLE AMA SİSSTEM BİLGİSİNDE 2GB RAM YAZIYOR NASIL QLUYOR ANLAMADIM GİTTİ
  • quote:

Orjinalden alıntı: DoubleDragon
    Bilgisayar açılışında yazıyor. Ayrıca CPU-Z programıyla Memory kısmında yazıyor.

Evet aynen Cpu-Z de 'Memory' altında "Channels# - Dual" yazar.. Yine verilen siteden "PC Wizard 2007" programıda işini çok iyi görür. Orada Ramlerinin tüm fabrikasyon üretim özelliklerine kadar herbişeyini yazıyor (hatta tüm sistem donanımınında özellikleri en ince ayrıntısına kadar var). Dual olduğunu anlamak için üst menüden 'Overclock Information' tıklayınca "Activated Channels: Dual" şeklimdemi bir bak... Valla bende böyle şimdi içim rahat. Ne de olsa etiketlerinde Kingston belirtilsede, bu programlarda yeni Ram'in tekini Samsung üretmiş gösteriyordu ama Dual konusunda hiç bir arıza çıkartmadı şükür...

• quote:

Orjinalden alıntı: cyberpol

DRAGON ABİ BENİM MKİNA ACILIRKEN 256 RAM YAZIYOR BENDE O DEDİGİN PROGRAM DA YOK KALDIM BÖYLE AMA SİSSTEM BİLGİSİNDE 2GB RAM YAZIYOR NASIL QLUYOR ANLAMADIM GİTTİ

256 yazan senin ekrtan kartındır...

o ekranın hemen arkasından bir siyah ekran daha çıkar, orada ortalara doğru yazar raminin dual çalışıp çalışmadığı...

bir de ben de o program yok diyorsun, indir sende de o program olsun...
  • quote:

Orjinalden alıntı: Ravenholm

quote:

Bilgisayar açılışında yazıyor. Ayrıca CPU-Z programıyla Memory kısmında yazıyor.

Evet aynen Cpu-Z de 'Memory' altında "Channels# - Dual" yazar.. Yine verilen siteden "PC Wizard 2007" programıda işini çok iyi görür. Orada Ramlerinin tüm fabrikasyon üretim özelliklerine kadar herbişeyini yazıyor (hatta tüm sistem donanımınında özellikleri en ince ayrıntısına kadar var). Dual olduğunu anlamak için üst menüden 'Overclock Information' tıklayınca "Activated Channels: Dual" şeklimdemi bir bak... Valla bende böyle şimdi içim rahat. Ne de olsa etiketlerinde Kingston belirtilsede, bu programlarda yeni Ram'in tekini Samsung üretmiş gösteriyordu ama Dual konusunda hiç bir arıza çıkartmadı şükür...

bende yeni ram aldım 512 samsung marka ram'in yanına 1gb kingston taktım cpu-z de baktıgımda memory de channels da single yazıyor ama size kısmında 1536 mbytes görünüyor. sorun oldugunu mu gösterir dual yazmıyor olması

• quote:

Orjinalden alıntı: 06MRT06

quote:

quote:

bende yeni ram aldım 512 samsung marka ram'in yanına 1gb kingston taktım cpu-z de baktıgımda memory de channels da single yazıyor ama size kısmında 1536 mbytes görünüyor. sorun oldugunu mu gösterir dual yazmıyor olması

hayır sorun olduğunu filan göstermez. dual olduğu taktirde benzer özellikteki (hatta aynı özellikteki) ramlerin birlikte çalıştığını anlarız ki daha performanslıdır.

single olması sorun arz etmez

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    bozuk ram nasıl anlaşılır?
    20 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: aootahca

quote:

Orjinalden alıntı: 06MRT06

quote:

quote:

hayır sorun olduğunu filan göstermez. dual olduğu taktirde benzer özellikteki (hatta aynı özellikteki) ramlerin birlikte çalıştığını anlarız ki daha performanslıdır.

single olması sorun arz etmez

ok tesekkürler

• quote:

quote:

Evet aynen Cpu-Z de 'Memory' altında "Channels# - Dual" yazar..

Ben de 2 X 2GB Kingston DDR2 800MHZ kit ram ler var ama CPU-Z yazmıyor?

DUAL OLDUĞU  NASIL ANLAŞILIR

• version 1,34 kullanıyon yaw bide 1,40 ve üzerini dene bence

• cpu-z görmüyor tuhaf
  • Arkadaşlar nasıl sizde yazmıyorki. Bakın sitedeki en son sürümü deneyin. Aslında sitesine bakmadım bendeki Cpu-Z sürümü 1.40.5 - July 2007 diyor, yeni sürümüde çıkmıştır mutlaka...
    06MRT06/ seninkiler biraz değişik olmuş, '512 Samsung marka ram'in yanına 1gb kingston taktım' demişsin yani 512MB+1GB öylemi?.. Dual Channel olamaz tabide Orada 'Single' yazmasıda yanlış olmaz herhalde... Dual olması için aynı kapasite, aynı Mhz değerlerinde olmalı. Hatta aynı marka olması konusunda vara ama Kingston+Samsung üretimi 1GB+1GB ramler paşa paşa Dual Channel çalışıyorlar. Tabi en garantisi bir seri üretilmiş herşeyiyle aynı bir çift Ram tek pakette Dual Kit lerden almak, biraz pahalı olabiliyor yalnız...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ravenholm -- 27 Ekim 2007; 15:10:28 >
  • bende o programların ikisinde de ramlerin frekansını 333 mhz olarak gösteriyor. benim ramler 667lik olması gerekiyordu. bir yanlışlık mı var?
  • quote:

Orjinalden alıntı: gomez2007

bende o programların ikisinde de ramlerin frekansını 333 mhz olarak gösteriyor. benim ramler 667lik olması gerekiyordu. bir yanlışlık mı var?

ddr ramlarde programda çıkan değeri 2 ile çarp
    dual çalışma prensipinden
    programdaki değer doğru yani
  • ok. bişey daha soracam, twinmos aldım ama biri twinmos chipli diğeri mtec kalite fark edermi acaba?
  • Everestlede bakabilirsin.Kalite fark etmez.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.