Şimdi Ara

Dual Ram eksik gözüküyor!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
789
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Eski bilgisayarda biraz güncelleme yaptım.

Gigabyte 990XA-UD3

AMD FX-8350

GTX 970GB

2x4GB DDR3 1600Mhz Cl9

CX600 PSU

Her şey düzgün çalışıyor ancak ramlerde bir problem var. Biosta ramler 4gb gözüküyor Windows üzerinde ise 6gb olarak beliriyor ve bunun 4gb'ının kullanılabilir olacağını söylüyor.

Ramleri test ettim ramlerde hiç bir problem yok gibi. Zaten tek tek çalıştırdığımda problem olmuyor sanırım dual channel olarak çalıştırmak istediğimde sıkıntı oluyor.

Bu arada ram kanallarında ddr3_1'e ramleri taktığımda bilgisayara görüntü gelmiyor. aynı işlemi diğer dual kanallarda denediğimde de aynısı oluyor. ilk slotlarda görüntü vermiyor iki rami birden takmadığımda.

internette gördüğüm bazı işlemleri denedim ancak olmadı. Msconfigte ram belirleme gibi.

Bu problemi yaşayıp çözebilen varsa yardımcı olursa sevinirim. Ben sorunun voltajlarla ilgili olabileceğini düşünüyorum ama o kısımlardan da pek anlamıyorum.

• 64bit işletim sistemi kur

• emre1393 kullanıcısına yanıt

işletim sistemi windows pro 64bit.

bu arada şöyle bir şey farkettim, sol 2 ram slotu çalışıyor sağ iki ram slotu çalışmıyor. daha eski bir işlemci yapınca hepsi çalışıyor. yani ramler ve slotlar da aslında çalışıyor. işlemci de çalışıyor. sorun ne anlamadım uyumsuzluk gibi bir şey mi acaba. anakartın sitesinde uyumlu diyor ama.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.