Şimdi Ara

Dual Ram İptal etme ve yeni ram ekleme hakkında...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
748
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar bende şu anda 2x512 ddr2 533 hızında çalışan dual ram mevcut, ben bunların yanına 2 gb ddr2 533lük yeni bir ram takmayı düşünüyorum. kullandığım işletim sistemi xp pro.

- merak ettiğim şey, dual ramin yanına takarsam biostan ayar yapmam gerekiyor mu? yoksa direk tak kullan şeklinde devam eder mi ?
    - bir de 2 gb ddr2 667 tek başına, 3 gb ddr2 533ten performans olarak ne kadar düşük kalır?

cevaplarınız için şimdiden teşekkürler...

• Ram ler tak çalıştır mantığıyla hareket eder. Hiç bir ayar yapmanız gerekmez. (İstisnai durumlar olabilir)

Ram ler arasında 1333 - 2133 mhz, cl6 - cl11 gibi uçuk farklar olmadıkça her zaman için kapasitesi büyük olan daha iyidir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: celler

arkadaşlar bende şu anda 2x512 ddr2 533 hızında çalışan dual ram mevcut, ben bunların yanına 2 gb ddr2 533lük yeni bir ram takmayı düşünüyorum. kullandığım işletim sistemi xp pro.

- merak ettiğim şey, dual ramin yanına takarsam biostan ayar yapmam gerekiyor mu? yoksa direk tak kullan şeklinde devam eder mi ?
    - bir de 2 gb ddr2 667 tek başına, 3 gb ddr2 533ten performans olarak ne kadar düşük kalır?

Anakart ne? Model numarası yani, RAM'i ona takacaksınız, 4 tane RAM yuvası var mı?

Yeterli yuva olsa da olmasa da genelde 4x512 yerine 2x1GB kullanın. Eklenen her RAM sistemden fazladan güç çeker.

Dual çalışması için eğer 4 yuva varsa aynı renkte olanlara takmalısınız, anakartın kitapçığında da çizimle gösterir. Başka bir ayara gerek yok.
    Yine Çift Kanal'da verimli olması için aynı marka ve aynı saat hızında RAM kullanın. Kit halinde satılan olursa daha iyi ama şart değil.

2 ve 3 için Çift Kanal bozuluyor anlaşılan, Çift Kanal'a göre %20 civarı bir fark olur.
    RAM'lerin 533-667 olması o kadar çok fark yaratmaz. Sistemdeki diğer parçaların ne olduğu daha önemli, Intel'mi AMD'mi? İkisi farklı mimaride olduğundan AMD'de hiç fark olmazken Intel'de RAM frekansı da işlemcinin çalışma hızına uyacaktır gibi farklar var.

Açıkçası eğer sistem 3 seneden daha eskiyse bu RAM hızına değil de sırf 1 GB'dan 2 ya da 4 GB çıkma kısmına önem verin. 1 GB RAM sisteme anca yetiyordur, 2 çok rahatlatır.

• quote:

Orijinalden alıntı: mselcuks

quote:

Orijinalden alıntı: celler

arkadaşlar bende şu anda 2x512 ddr2 533 hızında çalışan dual ram mevcut, ben bunların yanına 2 gb ddr2 533lük yeni bir ram takmayı düşünüyorum. kullandığım işletim sistemi xp pro.

Anakart ne? Model numarası yani, RAM'i ona takacaksınız, 4 tane RAM yuvası var mı?

Yeterli yuva olsa da olmasa da genelde 4x512 yerine 2x1GB kullanın. Eklenen her RAM sistemden fazladan güç çeker.

Dual çalışması için eğer 4 yuva varsa aynı renkte olanlara takmalısınız, anakartın kitapçığında da çizimle gösterir. Başka bir ayara gerek yok.
    Yine Çift Kanal'da verimli olması için aynı marka ve aynı saat hızında RAM kullanın. Kit halinde satılan olursa daha iyi ama şart değil.

2 ve 3 için Çift Kanal bozuluyor anlaşılan, Çift Kanal'a göre %20 civarı bir fark olur.
    RAM'lerin 533-667 olması o kadar çok fark yaratmaz. Sistemdeki diğer parçaların ne olduğu daha önemli, Intel'mi AMD'mi? İkisi farklı mimaride olduğundan AMD'de hiç fark olmazken Intel'de RAM frekansı da işlemcinin çalışma hızına uyacaktır gibi farklar var.

Açıkçası eğer sistem 3 seneden daha eskiyse bu RAM hızına değil de sırf 1 GB'dan 2 ya da 4 GB çıkma kısmına önem verin. 1 GB RAM sisteme anca yetiyordur, 2 çok rahatlatır.

2 adet 512nin yanında bir de 2 gblık ekledim, şu anda sorunsuz çalışıyor fakat aklıma takılan birşey oldu, cas latency olarak 512 olanlar 4 4 4 11 15 olarak görünürken, yeni eklediğim 2 gblık olan 4 4 4 12 16 şeklinde, bu konuda bir sıkıntı olur mu ?

• RAM kapasitesi arttıkça tepki süresi (yavaşlık) yükseliyor ya da aynı kalsın istiyorsanız 3-4 kat fazla ödemeniz gerek. Son alınan 2GB daha yavaştır.

Hiç bir fark olmaz. Fark sadece eskiden Dual Channel ise şu an onu bozduğunuz için işlemlerde bi %15-20 hız azalması hissedersiniz o kadar.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.