Şimdi Ara

dual ramlere ram takviyesinde problem

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
765
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Forumu geriye dogru uzunca bir taradım ve benim başımdaki durumla ilgili bir yazıya rastlamadım. Anakartım Asus P5PL2 (dual mode destekli) ve sistem üzerinde 2 adet dual modda çalışan ( 1 ve 3 nolu slotlarda) Hi-level marka DDR2 533 Mhz ram var. Bunlara ilave olarak 1 adet daha 1 GB Kingston 533 Mhz ram aldım. Durum şöyle:
    1GB ram ile 512MB ların sadece 1 tanesi çalışıyor yani toplam 1.5GB ram kullanabiliyorum. Ram leri tek tek denedim ve problemsiz çalıştı. Degişik slot konfigurasyonlarınıda denedim olmadı. CPU-Z ile bazı ekran çıktılarını aldım ve ekledim. P5PL2 Anakarttan şüpheleniyorum ve yardım bekliyorum. Bu problem biosdan çözülebilir mi?

• yardımcı olacak yok mu
  • Sorun hakkında yorumda bulunamayacağım. Ama önerim 512 mb 2 ramini satarak 1 gb daha almandır. Hem sorununu aşar hem de dual düzeni bozmazsın.
  • 512 olan ram leri niye 1. ve 3. slotta kullanıyorsun ? Az önce forumda okuduğuma göre (eğer yanlış anlamadıysam) dual destekli anakartlarda 4 tane slot varsa bunlar ikili ikili farklı renklerde ayrılmış oluyor. Bence 512 ram leri aynı renk olan 1. ve 2. slotlara ve 1gb olanı da 3. veya 4. slota takarak tekrar dene
    İnşallah olur ..
  • quote:

Orjinalden alıntı: Hypericum

512 olan ram leri niye 1. ve 3. slotta kullanıyorsun ? Az önce forumda okuduğuma göre (eğer yanlış anlamadıysam) dual destekli anakartlarda 4 tane slot varsa bunlar ikili ikili farklı renklerde ayrılmış oluyor. Bence 512 ram leri aynı renk olan 1. ve 2. slotlara ve 1gb olanı da 3. veya 4. slota takarak tekrar dene
    İnşallah olur ..

Benim anakartta 1 ve 3 nolu ile 2 ve 4 nolu slotlar aynı renk. Merak etme bütün slot kombinasyonlarını denedim. En son çare 2 512 yi verip yerine 1 GB alıp 2 adet 1 Gb ile denemek.
  • buna benzer sorunla karşılaşır mıyım ? diye bende yeni başlık açtım.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.