Şimdi Ara

dual + tek ram nasıl dizilmeli?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
754
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

256mb x 2 dual ram kullanıyordum, bunların yanına 1 gb aynı marka-model ram aldım. ramlerimin dizilimini
    şu şekilde yaptım.
    1-------2------3-----4
    [256] [1024] [256] [boş]

yenisini 2 numaralı slota taktım, sistem açılırken 1.5gb ram gösteriyo fakat bir uyarı çıktı; dual ramleri aynı slota takın felan die. şimdi aklıma takılan,

1- dual olarak kullanılan toplam 512 mb lık ramlerle mi çalışıyor sistem acaba?

2- bu 2x256 yı söküp tek 1024 ile çalıştırmam doğru olur mu?

3- doğru dizilim nasıl olmalıdır?

teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mythic -- 4 Ekim 2007; 12:44:16 >

• her anakart icin dizilim farkli olur standart bir sey yok anakartin kitapcigina bakmalisin olmazsa tek tek dene fazla secenek yok zaten.2x256 ya elveda desen iyi olur bence.xp de 1.5 gb in bir faydasi olmaz 1 yeterli.
  • quote:

Orjinalden alıntı: cyrix120

her anakart icin dizilim farkli olur standart bir sey yok anakartin kitapcigina bakmalisin olmazsa tek tek dene fazla secenek yok zaten.2x256 ya elveda desen iyi olur bence.xp de 1.5 gb in bir faydasi olmaz 1 yeterli.

1.5 çalışmaz mı yoksa gerek mi yok? hangi anlamda elveda? :)
  • help me
  • calisir da gerek yok 1 yeterli bazi ekzantrik oyunlar haric battlefield, world in conflict gibi.ikinci el alan yer varsa sat mhz sini yazmamissin ama 400 se para eder.

belki de slotun biri bosta kaldigi icin uyari veriyordur bilgisayarima sag tikla ozellikler ekraninda 1.5 gb yaziyorsa mesele yok dual mual cok da onemli degil.
  • teşekkürler yardımın için,
    400mhz ramler evet, ama dursun 1.5 un bir zararı olmaz :D fazla da para etmez heralde benim emektar ramler :D
  • xp de bile adam akıllı oyun için 2 gb ram şart oldu artık günümüzde.
    o ramleri nasıl dizersen diz dual bozulacak dolayısıyla farketmeyecektir. ayrıca 512mb nin getirdiği fark ramlerin dual olmasından daha iyidir hepsini tak ,
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.