Şimdi Ara

Dualshock 4 Şarj Sorunu Çözümü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
29
Cevap
6
Favori
9.974
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Başıma gelen ve internette araştırmam sonucu bir çok kişinin aynı sorunu yaşadığını tespit ettim. Son zamanlarda Dualshock 4 'ü şarja takmama rağmen pilin dolmadığını gördüm. Cihazı şarja takınca 1 kez sarı ışığın yandığını gördüm ve ardından söndüğünü şarj almamaya başladığını gözlemledim.
    Daha sonra internetten araştırdım ve sorunun kaynağını buldum. Sorun usb kablosunun dualshock'a girdiği yerdeki usb board'dan kaynaklanıyor.
    Bu board internette çok ucuz bir rakama satılıyor. Burda dikkat etmeniz gereken nokta bu board'un üstüneki kodlar. Ben dualshock'u söküp baktım ve üstündeki koda göre sipariş verdim. Bendeki kod (JDS-001)
    Bu parçayı değiştirdiğinizde dualshock tekrar şarj almaya başlıyor. Ben cihazı sökerken tecrübesiz olduğumdan tetik tuşlarınıda kırdım ve onlarıda yine internetten sipariş ederek değiştirdim. Board'un resimlerini aşağıda veriyorum, umarım sizinde işinize yarar.

Not: Bu sorunu yaşıyorsanız Dualshock altında reset butonu var önce resetleyip tekrar ps4' e tanıtın. Sorun devam ederse anlattığım şekilde çözüm bulabilirsiniz.

Dualshock 4 Şarj Sorunu ÇözümüDualshock 4 Şarj Sorunu ÇözümüDualshock 4 Şarj Sorunu ÇözümüDualshock 4 Şarj Sorunu Çözümü

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Technical_Support -- 2 Kasım 2017; 0:12:2 >

• Merhaba Şarj takılıyken Çalışıyor ama kabloyu çıkardığımda kapanıyor. Ben pilde sorun var diye düşündüm pil arıyordum. O zaman önce bu parçadan bulayım. ;)

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • EneSerhat kullanıcısına yanıt
    Şarj olmuyordu benim, kabloyla çalışıyor ama pil şarj olmuyordu. O devreyi değiştirdim sorun çözüldü.
  • Benim de kabloyla çalışıyor ama bu sefer de r2l2 çalışmıyor :)

Tamir edebilecek bir yer bulmam gerek.
  • EneSerhat kullanıcısına yanıt
    N11 de tüm yedek parçalar satılıyor, sorunlu parçayı alıp değiştirebilirsiniz

• Hocam bende de aynı sorun var fakat kabloyu taksam bile aynı tepkiyi veriyor sarı ışık 1 kez yanıp sönüyor. Batarya da mı sorun yoksa board mi almam lazim?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dimontales kullanıcısına yanıt
    Eskisiyle aynı koda sahip olmak şartı ile yeni board alarak sorunu çözmüştüm. Siz her ihtimale karşı boarda giren flex kablodan da yedek alın. Board değiştirince çalışmaz ise flex kabloyuda değiştirin. Hepsi internette var.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    dualshock 4 tuş sorunu
    11 yıl önce açıldı
    Şarj Sorunu (%75)
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Arkadaşlar,benim kol şarj oluyor ,adaptörle de denedim uzun süre turuncu ışık yanıyor.

Ps4 e kablo ile bağlıyken çalışıyor da.

Fakat kabloyu çektiğim gibi ışığı sönüyor ve bağlantı kopuyor.

Çözüm önerisi olan var mı?

• sezerymz kullanıcısına yanıt
    Çok eskidiyse pil ömrünü tamamlamıştır. Yeni pil alıp tak düzelir.
  • Technical_Support kullanıcısına yanıt
    Dostum şu an bu board'u nereden alabilirim? Link verebilir misin rica etsem.

• Öncelikle ds4 içinden arızalı board’u sökün üzerinde yazan jds kodunu öğrenip ona göre sipariş verin. Ayrıca flex kabloyu da alın, sök tak esnasında oda zarar görebiliyor.

www.hepsiburada.com
    Konsol İstasyonu Playstation 4 JDS 001 USB Board Soket Fiyatı
    https://www.hepsiburada.com/konsol-istasyonu-playstation-4-jds-001-usb-board-soket-pm-HB00000PT9UR

www.n11.com
    Soket Sony Playstation 4 Kolu, Aksesuarları & Fiyatları - n11.com
    https://www.n11.com/video-oyun-ve-konsol/konsol-aksesuarlari/sony-playstation-4?q=soket

www.gittigidiyor.com
    Ps4 Şarj Soketi - GittiGidiyor
    https://www.gittigidiyor.com/arama/?k=ps4%20%C5%9Farj%20soketi

• quote:

Orijinalden alıntı: Technical_Support

Çok eskidiyse pil ömrünü tamamlamıştır. Yeni pil alıp tak düzelir.
    Evet ,kol 4-5 yıllık ama 2 adet olduğu için fazla kullanılmadı.

Öncesinde şarjın az gitmesi bir durum olmadığı için pilden çok şüphelenmedim , tak diye bitiyor mu bu piller?

Yardımın için teşekkürler.

• sezerymz kullanıcısına yanıt
    O zaman sağlam olanın pilini bozuk olana takıp deneyebilirsiniz.
  • Ben board’u ve 12 pin li kabloyu değiştirdim olmadı. Sonra pil i de değiştirdim yine olmadı. Hiç ışık yanmıyor ne şarj var ne bir tepki. Sadece PS te takınca bazen çok kontrol cihazı takılı uyarısı veriyor. Kol a reset de attım bir kaç kere yok olmuyor.
    Varmı çaresini bilen. Yada araştıracağım bir yer. Bu pahalılıkta yeni kol almak istemiyorum.

• kugutex kullanıcısına yanıt
    Değiştirdiğiniz bord eskisi ile aynı kod olmalı. Hepsini yaptıysanız kolu kablolu şekilde playstation a takıp tekrar eşleştirmek gerekebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Technical_Support -- 17 Aralık 2020; 23:49:0 >

Evet aynı kod aldım jds 11. PlayStation a takıp eşleştirmeyide denedim. Olmadı. Yalnızca PlayStation a ilk taktığımda çok fazla kontroller takılı diyor. Onun haricinde hiçbir tepki vermiyor. Işığı bile yanmıyor. Kol a reset de attım hiç tepki yok maalesef. Dualshock 4 Şarj Sorunu Çözümü 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kugutex -- 18 Aralık 2020; 0:32:21 >

12 pinli kablo tam oturmamış temas etmiyor olabilir, elinde varsa başkasıyla dene. Kabloyu takınca mutlaka çalışması lazım ilk etapta. En azından şarj almalı. Hatta önce farklı bir usb kablo ile nede sorunun usb kablodan kaynaklanmadığını kontrol et.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Technical_Support -- 19 Aralık 2020; 0:43:29 >

12 pinlik kabloyu bi söküp takmayı deneyeceğim. Board ı değiştirirken onunda yenisiyle değişmiştim. Ama çocuk tam oturtmamış olabilir. USB kablo başkasıyla denedim onda sorun yok.

Ne yaptınız çalıştımı?

Yok hocam çalışmadı. Kabloyu ters çevirdim hatta olmadı. Benim beceremedim anlamadım. Çıldırcam valla.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.