arkadaşlar dubaiden orjinal telefon alınca buraya getirince vergi vermiyormuşuz gümrükte bi arkadaş vardı aldı s4 1050 tl ye orjinal çin dubai kore malı değil orjinal dubaiden aldı burda 1600 500 tl gibi bi miktar cebinde kaldı yani kaçak telefon getirtmek mantıklı mı bide gümrükte yakalatma sorunu varmış yardım edenlere şimdiden teşekkür ediyorum
o zaman iyiymiş ama şimdi s4 ü 1179 tl ye bile var yani 150 lira için kaçak uğraşmak servis garanti vs uğraşmayın derim ama bi 500-550 tl fark olsa alınabilir
yakalatıran hakında dava bile acılır kaçakcılıktan göze alıyorsan dene
doğru söylüyosunuzda adamlar kaç senedir getiriyorlar telefon kamera ve daha bir sorun yaşamamışlar hem bunlar için ayriyeten pasaporta işletiyorsun 100 Tl bir meblayla buda Türkiye fiyatıyla aynı şeye denk geliyor.
Ha bu arada ben s4 almıyacam alacağım telefon Türkiye de satılmadığı için bu yolu düşünüyorum yoksa bana ne dubai den arabistandan alacağım telefon iOcean X8 Aliexpress.com dan alınır mı gümrükte takılır mı?
bimerden cevap geldi... Sayın ÇETİN, 6/7/2011 tarihli ve 2011/39 sayılı Genelge'nin "Sınırlamalar" başlıklı bölümü gereği cep telefonlarının gümrük vergilerinden muafen serbest dolaşıma sokulabilmesi, cep telefonunun sadece yolcu beraberi kişisel eşya olması halinde (ve 2 takvim yılı için bir defaya mahsus olarak) mümkün olup, bunun dışında hediyelik eşya statüsünde veya posta/hızlı kargo taşımacılığı yoluyla muafen veya vergileri ödenmesi suretiyle dahi cep telefonu getirilmesi mümkün bulunmamaktadır. Söz konusu düzenleme hakkında herhangi bir değişiklik öngörülmemektedir. Bilgi edinilmesini rica ederim.
arkadalar yine söylüyorum lütfen herkes birer mesaj yollasın bimere çok fazla şikayet olursa inanıyorumki bu yasak kalkacaktır.