Şimdi Ara

Düğün Fotoğrafı çekeceğim bir kaç sorum var

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
102
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkese Merhaba öncelikle, Cumartesi gecesi bir nişan olacak aile de. Benden de rica ettiler çekmem için fakat bir kaç kaygım var bilgilerinize ihtiyacım var. Hocalarım Otomatik mod dedi ama sürekli odak yapacağı için ben spor modu kullanıyım diyorum bir kere odaklayıp sürekli çekim yapmak için. Flash otomatik açıyım mı ? yoksa patlar mı açmamak daha mı iyi olur ? Canon 100D makinem var tam şarj ile ne kadar çekebilirim ? Şimdiden çok çok çok teşekkür ederim yazacaklarınız için

• 100D nin bataryası ne kadar gidiyor bilmiyorum ama yedek batarya yoksa daha fazla fotoğraf çekmek için ekranın parlaklığını kıs çekimden önce, hatta ekranı kapatıp ihtiyaç olduğunda bile açabilirsin. Benim makinemde de olmasına rağmen spor modunu şimdiye kadar hiç kullanmadım, diyafram ve enstantene öncelikli modlar hakkında bilgin yoksa otomatik modda çekim yapmalısın bence.
  • Dslr her turlu isinizi gorur.

Spor modunda cok fazla kumlanma olur.

Flash kullanirken siddetini dusurun. Yoksa cok parlak cikar.

-Raw+jpeq cekin.
    -Kitlens kullanacaksaniz Av modunda 5.6 kullanin.
    -iso 100-1600 olacak sekilde otomatik olsun.
    - Batarya yetmez.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • oto modda gece çekimleri sadece öndeki nesnede ışık olacak şekilde resim çekiyor.gece moduna alınca çok daha güzel fotolar çıkıyor ama çekim için 1 sn kadar beklemek gerekiyor ve titretmemek.ışık iyise oto modda flaşlı çekim güzel olur
  • başta söyleyeyim çok profesyonel değilim ama az biraz fikrim var bende bu ayarları kullanıyorum

diyafram öncelikli mod da çekebilirsin tepe flaşında varsa iyi fotolar çıkacaktır yoksa tripot kullanarak çekmen lazım pozlama yapabilir ekranda enstantane hızı 60 ve üzerinde ise titreme bulanıklık yaşamazsın bence
    lensin diyafram değeri en düşük neyse portre çekiminde 2 stop fazla yap mesela 1.8/f ise 2.4 veya 2.8 de kullan

geniş açı veya topluluk seçiminde f değerin 9 civarı tutup çekimler yapabilirsin
    İSO'yu 400 e kadar çıkabilirsin çıktı alacaksan daha da üzerine çıkma enstantane yeterli oluyorsa çıkmana gerek bile kalmaz

çekim yeri çok karanlıksa pozlama telafisini +2 ye kadar çıkartabilirsin bence
    ama ışığı kullanırken dikkat et alçak bir tavansa mutlaka direk tavanı aydınlat yada dik tavana ver tepe flaşını herkez bol makyajlı fondötenli olacak saçlarda simler yüzlerde parlatıcılar çekim sonrası spot gibi parlayabilir yüzleri :)
    mümkün oldukça tripot la çek(tripot la çekimde titreşim engelleyiciyi kapat lensten)

bu ayarlar benim çoğunlukla kullandığım ayarlar uzman değilim doğru olduğunu iddia etmiyorum 7 aydır ilgileniyorum deneme yapabilirsin öncesinde

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.