Şimdi Ara

Dükkan açtık müşteri gelmiyor moralim bozuk (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
2
Favori
14.284
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: hasancanözd

quote:

Orijinalden alıntı: 01001101

işsizlik artınca ister istemez insalar son çare esnaflığa sarılıyolar can simidi olarak. bizim caddede bazı dükkanlar var, o dükkanlara sürekli farklı biri farklı bir şey açıyo ama bi senede batıyo.

en son börekçi açılmış olan bi dükkan vardı, arka sokağında okul var diye biri geldi fast food dükkanı açtı. 1 sene ömür biçtim, 6 ayda battı-kapattı.
    çiğ köfteci olan bi yer vardı, kaç kere kapandı-el değiştirdi-açıldı. en son biri geldi çif köfteci, dönerci, tatlıcı karışımı açtı (günümüzün meşhur karışım dükkanlarından biri) geçen baktım o da topluyo dükkanı.

iş bulamayıp son parası ile mecburen esnaflığa soyunan kişi sayısı zaten azımsanmayacak ölçüde idi, şimdi bide suriyelilerle fetöcüler eklendi. suriyelilere alıştık zaten vergisiz dükkan açıyolar da, üstüne bi de bimlerce fetöcü işsiz kaldı. bu adamlar başka yerde işe de kabul edilmiyolar. IT sektöründen fetöcü diye kovulan kişiler bile özel sektörde iş bulamıyolar çünkü şirketlere işe alımda güvenlik soruşturması zorunluluğu geldi. şimdi bu adamlar ne yapacak? ölecekler mi? çocukları var çoğunun. onlar da alel acele hiç anlamadıkları bi alana, esnaflığa sarılıyolar. bizim mahallede fetö diye işinden olan 3 kişi oto yıkama yeri açmış, bi komşu vardı belediyede çalışıyodu fetö diye kovdular herif dönerci dükkanı açtı. benim taa liseden tanıdığım bi arkadaş vardı, yıllardır görmemiştim bi baktım manav açmış. gittim hasret giderdik falan, eleman anlattı işte üniversitede bölüm bitirmiş sonra dershanede öğretmen olmuş, darbeden sonra dershane kapatılmış bunun da üniversite lisansını iptal etmişler. bu da birikmiş parasıyla bizim mahallede köşe başında duran derme çatma bi girintiyi (dükkan falan değil ha, depo gibi bi girinti) tutmuş, manav açmış.
    şimdi bu adamların hiçbiri normalde esnaflığa soyunacak kişiler değildi. ama şu anda tüm kapılar kapalı olduğu için mecburen dükkan açıyolar. ya da var olan dükkanlarda çalışan olarak işe giriyolar. neresinden bakarsan bak, hali hazırda esnaf olan kişiler için kötü bi durum bu.
    tabi işin öte yanına bakarsak, fetöden kovulanların yerlerinin işsiz ve atama bekleyen kişilerle doldurulacağı gerçeğini de unutmamak lazım.

o fetocuların ben ta a****** koyayım

15 yıllık ortaklarını da unutma.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: hasancanözd

quote:

işsizlik artınca ister istemez insalar son çare esnaflığa sarılıyolar can simidi olarak. bizim caddede bazı dükkanlar var, o dükkanlara sürekli farklı biri farklı bir şey açıyo ama bi senede batıyo.

en son börekçi açılmış olan bi dükkan vardı, arka sokağında okul var diye biri geldi fast food dükkanı açtı. 1 sene ömür biçtim, 6 ayda battı-kapattı.
    çiğ köfteci olan bi yer vardı, kaç kere kapandı-el değiştirdi-açıldı. en son biri geldi çif köfteci, dönerci, tatlıcı karışımı açtı (günümüzün meşhur karışım dükkanlarından biri) geçen baktım o da topluyo dükkanı.

iş bulamayıp son parası ile mecburen esnaflığa soyunan kişi sayısı zaten azımsanmayacak ölçüde idi, şimdi bide suriyelilerle fetöcüler eklendi. suriyelilere alıştık zaten vergisiz dükkan açıyolar da, üstüne bi de bimlerce fetöcü işsiz kaldı. bu adamlar başka yerde işe de kabul edilmiyolar. IT sektöründen fetöcü diye kovulan kişiler bile özel sektörde iş bulamıyolar çünkü şirketlere işe alımda güvenlik soruşturması zorunluluğu geldi. şimdi bu adamlar ne yapacak? ölecekler mi? çocukları var çoğunun. onlar da alel acele hiç anlamadıkları bi alana, esnaflığa sarılıyolar. bizim mahallede fetö diye işinden olan 3 kişi oto yıkama yeri açmış, bi komşu vardı belediyede çalışıyodu fetö diye kovdular herif dönerci dükkanı açtı. benim taa liseden tanıdığım bi arkadaş vardı, yıllardır görmemiştim bi baktım manav açmış. gittim hasret giderdik falan, eleman anlattı işte üniversitede bölüm bitirmiş sonra dershanede öğretmen olmuş, darbeden sonra dershane kapatılmış bunun da üniversite lisansını iptal etmişler. bu da birikmiş parasıyla bizim mahallede köşe başında duran derme çatma bi girintiyi (dükkan falan değil ha, depo gibi bi girinti) tutmuş, manav açmış.
    şimdi bu adamların hiçbiri normalde esnaflığa soyunacak kişiler değildi. ama şu anda tüm kapılar kapalı olduğu için mecburen dükkan açıyolar. ya da var olan dükkanlarda çalışan olarak işe giriyolar. neresinden bakarsan bak, hali hazırda esnaf olan kişiler için kötü bi durum bu.
    tabi işin öte yanına bakarsak, fetöden kovulanların yerlerinin işsiz ve atama bekleyen kişilerle doldurulacağı gerçeğini de unutmamak lazım.

o fetocuların ben ta a****** koyayım

15 yıllık ortaklarını da unutma.

ülkenin düzenini bozmak isteyen kim varsa onunda a****** koyayım

• edit tam geliyor derken bugün gelmemeye başladı müşteri gözlerim yolda bekliyorum
  • Dostum öncelikle canını sıkma şuan piyasada ciddi bir durgunluk var bunun etkisi heryerde görünüyor. Sana tavsiyem bol bol kampanya yapman. Sigara fiyatları iyice zamlandı bildigim kadarıyla çoğu arkadaşım tütüne yöneldi. Elinde ucuz tütünler varsa dükkanın önüne herkesin görebileceği bir noktaya yığıp uygun fiyattan verebilirsin. İnsanlar bu ara normal sigaraya alternatif çok arıyor. Bilmiyorum siz satabiliyor musunuz ama e-sigara da bu aralar çok moda. Getirtebiliyorsan getirtip internet üzerinden satabilirsin. Umarım işlerin en kısa zamanda düzelir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kassady

Dostum öncelikle canını sıkma şuan piyasada ciddi bir durgunluk var bunun etkisi heryerde görünüyor. Sana tavsiyem bol bol kampanya yapman. Sigara fiyatları iyice zamlandı bildigim kadarıyla çoğu arkadaşım tütüne yöneldi. Elinde ucuz tütünler varsa dükkanın önüne herkesin görebileceği bir noktaya yığıp uygun fiyattan verebilirsin. İnsanlar bu ara normal sigaraya alternatif çok arıyor. Bilmiyorum siz satabiliyor musunuz ama e-sigara da bu aralar çok moda. Getirtebiliyorsan getirtip internet üzerinden satabilirsin. Umarım işlerin en kısa zamanda düzelir.

e sigaralar cidden kalitesiz şuan piyasadaki onların kalitelilerini alıp satsam bilemiyorum sıkıntı çok tütün olarak tütünlerim zaten kampanyalı diger tütüncülerden ucuza 5 10 tl kar ile satıyorum kilosunu ancak millet kalitesize yöneliyor kaliteli sattıgım için mi gelmiyorlar bilemiyorum bide dışarda don var fena kar yagdı 3gün

• reklam reklam reklam! dükkan açıp gelen gelsinle olmuyor lega olarak senin bel kemiğin omü öğrencileri facebooktur,instagramdır bunlarla grup sayfalar açıcaksın şu kadar alana indirim gelen adama arkadaşını getirirsen sana ya da ikinizi indirim vs. adını duyurcaksın tütünlerin zaten kaliteliyse gerisi gelir
  • Hocam Neredesiniz tam olarak?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: BigGamer

Hocam Neredesiniz tam olarak?

Samsun hocam ilkadim burali misiniz ?

• Selamlar. Bende 2 yil once tutuncu acmistim bir sene calistirdim. Ek denetimler yasal duzenlemeler geldi ayrica ciro cok zayifti bende devrettim. Simdi genelde turistlerin oldugu donerciler restorantlarin oldugu bir sokakta dukkan tuttum sucuk ekmek tost kumru gozleme turunde, restorantlara gore ekmek arasi ve ucuz yemek yenilebilecek kucuk bi dukkan actim. 4 masa attim. 2 gun oldu kimse gelmedi. Gecen insanlar geneli yabanci. Diger dukkanlarin calisanlari cigirtkanlik yapip geleni geceni yanina cagiriyorlar kapiya dikelip. Yemek yermisn diye soruyorlar. Cok itici geliyor bana. Bakalim nasibimiz varmi is yapabilecekmiyim. Sizin isler nasil oldu acildi mi neler yaptiniz bir tavsiyeniz var mi?

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.