Bildirim
Dumanlı Dizellerin Trafikten Men Edilmesi gerekir. (2. sayfa)
Samsung Galaxy S25 Ultra, Yapay Zeka(AI) Telefon, 12GB RAM, 512GB Hafıza, Titanyum Siyah, Android Akıllı Telefon, 200MP Kamera, S Pen, Uzun Pil Ömrü (Samsung Türkiye Garantili) : Amazon.com.tr: Elektronik
https://www.amazon.com.tr/dp/B0DT6WQHHR
11 sa. önce paylaşıldı
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü, 1 Mobil
Giriş
-
-
Duman sadece yazılımla olmuyor. 1.7dti motor bloğu çok güçlü bir ünite. Isuzu nun motor bloğu var üstünde. Binek arabada arazi arabası dayanıklılığı kabaca. Böyle olunca da bu motor m3/m4 turbosunu bile rahatlıkla kaldırıyor. 70 beygirlik makine oluyor sana 250 beygir. Şanzımandan bahseden olmuş stok şanzıman 200 den yukarıya çıkmıyor. Ama onun da son dişlisi ile oynanıyor ve 300 e kadar yolu oluyor belki. Demem o ki bunun bir zararı yok. Asıl mevzu dpf ya da egr iptali düz boru falan yapılınca oluyor. Şahsen benim bir 1.7dti corsam olsa ben de m4 turbosu takarım. Egr dpf düz boru tartışılır.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: mertce
1.7 dti motor bunlar. Corsa kötü de ve vw pd tdi motorlar çok mu iyi? Onlarda aynı karadumanı veriyor. dizelden tam güç alabilmek için karaduman olması gerekiyor fakat çevre ve insan sağlığı herşeyden önemli.
Ne alaka ? Bunların yanında tüm PD motorlar iyi.Hiçbir PD motor,stok haliyle bu kadar duman atamaz.Atıyorsa motorda problem vardır.Euro 5 normuna sahip PD ler bile var.1.7 DTI de aynı şekilde,PD den biraz daha fazla olsa da stok haliyle onlarda atamaz.
Bu memleketten bir yol olmaz
Araba da araba olsa. Motor da motor olsa.. 1.7 dti, ciğerini söküp aldıkları güç 250 hp. 150-160 hp de çıkardığı dumanı kendisi çekse motorun gücü düşer. Ziyan, başka bir şey değil. Dizel çevrimi ekonomi çevrimidir. Güç konusunda adam olmaz.
Şimdi gelecek bazı arkadaşlar "şu dizelde bu kadar güç var, benzinlide bu var" diyecek. Evladım, sök onun turbosunu, aynı basıncı benzinli motora ver bakalım kaça katlıyor dizel motoru ? Torku yüksek diyorlar. Torku da yok. O da turbodan kaynaklanıyor. Atmosferik dizeller yerlerde sürünüyor. Dizelin olayı düşük yükte yüksek termik verim ve düşük gaz değişim indike işi. Dizelin verimi, gaza bastıkça düşüyor teoride bile. Yakıtı , ağır yanmayı seviyor. Çevrimi inceleyince "büyük motor tak , düşük devirde, düşük yükte ekonomi yap" diye bas bas bağırıyor her yanıyla. Bizimkiler de güç almaya çalışıyor.
Gel de bunu motor teorisinden bihaber, ehliyeti alır almaz bir benzinli bir dizel motor kullanıp tork muhabbeti yapanlara anlat..
Araçların trafikten men edilmesi yetmez. Bu araca bu modifiyeyi yapan insanın, çevresindeki insanların yaşam hakkına saygısı yok demektir. O zaman devletin de buna karşılık onun araç kullanma hakkını elinden alması lazım. Ehliyetini iptal edeceksin, görecek kara duman nasıl çekiliyor ciğere. Cehalet övülürse daha bunlardan çok sayıda ve daha kötülerini görürüz.
-
Cehalet deyip gecme , bazen cehalet iyidir. Eger insan ust statuyu kısa surede olsa yasayip tekrar monoton hayatina donerse keske gormeseydim,etmeseyim gozlerim hep kapali kalsaydi diyor. Surekli sorgulamaktan kahroluyor,boynu bukuluyor. Bugun siyasiler agizla, ufak isletme mudurleri yalakalikla , kamu torpillerle ve parayla yasalar satin aliniyorsa birak cahil kalalim.
Ehliyetini de alsan,mende etsen yasak tanimazlar . Devletinde isine geliyor yedek parca,yakit,sigorta su bu derken vergi aliyor. Istanbul da harun tastan denen s2000 li zibidi yakalaniyor ediyor parayi basiyor isine devam ediyor. İt ürür ,kervan yurur...
Düşük bütçeli kara tren.
Emisyona göre vergi alıyor olsaydık polis bunu yakalardı... ama değil. -
Geçen gece sahil yolunda denk geldim.Dumanı atar atmaz kenara çektim biraz bekledim.
Sonrasında araç gözden kaybolmuştu ama 2km boyunca dumanın etkileri vardı.
Eve geldim hala gözümün önünde sis perdesi. -
Pug 207'ci lerde duman kervanına katılmaya başladı. -
Kanser olmak istemiyorsak önce benzin fiyatları düşürülüp, dizel araçlar yasaklanmalı bence. ardında elektrikli araçlar teşvik edilmeli
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X