Şimdi Ara

Dumlupınar Üniversitesi ve Dayatması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
3.409
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar ben yazıcaktım ama şimdi ekşisözlkte arkdaşın biri(menofis) yazmış onu buraya yapıştırayım da okuyun..

"yıllardır öğrencilerine kırtasiye masrafı, sigorta bedeli gibi masraflar çıkarıp bütçesini katlayan; rektörü hakkında bir çok iddianın bulunduğu,
    çoğu öğretim görevlisinin "ticarethane" gözüyle baktığı, hiçbir halttan anlamayan profesörlerin mevcut olduğu*, türkiye'nin ilk ve tek *peygamber çıkarmış üniversitesidir efendim burası.

öğrenciyi soyup soğana çevirmeyi, "kırtasiye masrafı" adı altında 75 tl toplayıp, öğrencinin eline 1 adet 80 yaprak kareli defter tutuşturmayı, türlü saçma sapan sebepler sunarak para toparlamak için bahaneler üretmeyi huy edinen bu güzide üniversite,
    gün itibariyle geçtiklerini iddia ettikleri "tek kullanımlık şifre" uygulaması ile öğrenci bilgi sistemini daha güvenli hale getirdiklerini savunuyor. ve bu "tek kullanımlık şifre" ve sözde "sınav tarihlerini, sonuçlarını cep telefonuna mesaj gönderme" uygulaması için de öğrencilerinden 32 tl para talep ediyor. ek olarak bu 32 tl'yi yatırmayanlar, uzaktan kayıt işlemini yapamayacaklar.

üniversite, internet sitesine, bu sisteme geçildiğine dair yazıyı yaklaşık 5 gün öncesinden yazmasına karşın, harç miktarlarını 01.02.2010 tarihinde açıklıyor.
    niye? çünkü sadece 03.02.2010 ve 05.02.2010 tarihleri arasında uzaktan kayıt yapılabilecek. yani 05.02.2010 tarihine kadar kütahya'ya, üniversiteye gidip kayıt işlemlerini halledemeyecek olanlar, 32 tl sms parasını bayılıp uzaktan düdüklensinler diye.

hoş, dersinde gayet açık ve net bir biçimde " - 4. sınıfları dersten bırakayım da yaz okulunda biraz daha paralarını alayım." cümlesini sarfeden bazı hocalara sahip bir üniversiteden, daha fazlası beklenemezdi herhalde.

buraya kadar tamam.

amma ve lakin üniversitenin her düdükleme işleminden sonra, öğrencinin sadece sanal ortamda hakkını savunmaya çalışması, hatta hakkını savunmak da değil, hocalara okula yalnızca küfürler yağdırması, hepsinde sağlam bir göt korkusunun olması, yasal herhangi bir yola başvurulduğu takdirde çoğu öğretim görevlisinin kendisine karşı tavır alacağını düşünmesi de üniversitenin ekmeğine yağ, bal, reçel vs. oluyor.

velhasıl, ilerleyen yıllarda bolca öğrencisini düdükleyerek kampüsünü güzelleştirecek olan üniversitedir efendim.

saçacak parası olmayanlar fazla yanaşmasınlar. zira elini veren kolunu kaptırıyor."

menofis

ALINTI

Teşekkürler DPÜ!!!!!!

bide face grubumuz katılırsanız iyi olur :) öğrenci arkdaşlar

http://www.facebook.com/group.php?gid=305594164342&ref=nf

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deathfear -- 1 Şubat 2010; 20:47:57 >

• yuh yani ALLAH tan bizim zamanımızda bu kadar ağır değildi
  • nedir bu para aşkı anlamış değilim..
  • cidden 32 tl gördüm şok oldum. bi 30 kadar da kitap için istiyorlar. 140 civarıda har yatırcam gelin görün halimi.....

birde daha bu şifreli giriş yokken ben ne sınav yerimi ne sınav tarihlerimi obs de görebildim. sanki şimdi para yatırınca gene güncelleyeceklermi?????????????????? gene göremeyeceğimi biliyorum. bize ualşın diyor ualaşmaya çalışıyorum geri dönüşü yok. o mesajlar okunuyormu allh bilir
  • face grubuna bakarsan orda ben de dahil kanal d ye mail attık arayanlar da var.. inş haberlere çıkar da rezil olurlar..
  • nerde yazıyo ya 32 lira ben niye göremedim
  • Yaaa... yaa....

Allah sabır versin hacıabe ne diyeyim. Bizim üniversitede de böyle soygunlar var. İnsanı çıldırtıyorlar.
    Ama facebook'ta grup açmak yerine yapılabilecek çok daha faydalı işler var. Başlangıçta üniversiteleri denetleyen YÖK'e başvurmak gerekir. YÖK'ün sitesine girip, yönetmeliği okumakta fayda var, okumakla vakit kaybetmemek için e-mail yoluyla böyle birşeyin yasal olup olmadığı sorulabilir. Yasal değilse, malum ya işlem yapılmasını istersiniz, ya da direkt dilekçe yollarsınız YÖK'e.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ohaaaaa .ohaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
    aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
    aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
    aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

kitap 32 tl filandı mukyonline sorunca bir daha bir kez daha şok oldum

DPU 2009-2010 Bahar Dönemi Katkı Payı
    114 TL

DPU 2.Sınıf Kitap Bedeli
    130 TL

DPU Yeni OBS girişi için SMS Bedeli(Giriş Bölümündeki Duyurulara Bakınız)
    32 TL

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Or_By -- 1 Şubat 2010; 22:22:28 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Or_By

ohaaaaa .ohaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
    aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
    aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
    aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

kitap 32 tl filandı mukyonline sorunca bir daha bir kez daha şok oldum

DPU 2009-2010 Bahar Dönemi Katkı Payı
    114 TL

DPU 2.Sınıf Kitap Bedeli
    130 TL

32 TL

hacı nerde yazıyo bunlar ya ben neden bulamıyorum off
  • Şok oldum, nedir bu böyle? Devlet üniversitesi bir de.
  • obs de altta harc miktarı için bölüm var sol aşağı en baş oraya okul nonu yaz
  • Güya devlet üniversitesi.
  • DPU 2009-2010 Bahar Dönemi Katkı Payı

578 TL

DPU 1.Sınıf Kitap Bedeli

80 TL

32 TL

kol gibi girdi hayırlı olsun
  • adamlar nerden para alabiliriz diye saçma sapan sistemler geliştiriyor.. geçen dönem sigorta parasını alamadılar ya çıkartcaklar bi yerden..!
  • Antalya akdeniz üniversitesi bizden kayıtta 50 lira kırtasiye bedeli aldı defter bile vermedi.Bir çanta verdi vallaha o çantayı taşımaya utanırsınız.Devlet üniversitesi devletin olmaktan çıkmış resmen soygun yeri özel okula gitsek daha iyiydi.Sizin üniversite en azından kitap parası alıp kitap veriyormuş.Verdikleri kitaplar kalitelidir bize onu bile vermiyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Indigo -- 2 Şubat 2010; 3:50:07 >
  • yuh. ülkede soygunculuk almış yürümüş ne diyelim.

malum, bizim eski rektör seçimlerde büyük bir oy almış, ikinci seçilen adamı rektör yapmıştı yök-cumhurbaşkanı ikilisi.
    bunun ardından da bankadaki 500 milyonuna el koyuldu üniversitenin...

bizim de suyumuzu çıkarmazlar inşallah.
    gerçi 1,200,000 açık öğretimli de varken harç soygunundan yeterince para kaldırıyorlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hashus1099

yuh. ülkede soygunculuk almış yürümüş ne diyelim.

malum, bizim eski rektör seçimlerde büyük bir oy almış, ikinci seçilen adamı rektör yapmıştı yök-cumhurbaşkanı ikilisi.
    bunun ardından da bankadaki 500 milyonuna el koyuldu üniversitenin...

bizim de suyumuzu çıkarmazlar inşallah.
    gerçi 1,200,000 açık öğretimli de varken harç soygunundan yeterince para kaldırıyorlar.

Gerçekten anadolu üniversitesinin gelir kaynakları hiçbir yerde yok.Türkiye'nin açık ara en iyi üniversitesi olması gerekirdi.Her yıl 450 lira veriyorum aöf'e herkesten alıyor.
  • olması gerekirdi, eskişehir'de değil de 3 büyük şehirde olsaydı muhtemelen gereken gerçekleşirdi.

şu var, anadolu üniversitesi'nden birçok üniversite ayrıldı. dumlupınar ve osmangazi de bunlardan biri. bu üniversitelerin kurulmasında yılmaz büyükerşen'in çalışmaları da katkı sağlamıştır.

şuan eksik olan bölüm tıp bence.

osmangazi ayrıldıktan sonra tıp orada kaldı. anadolu'da ise eczacılık var şuanda.

gerçi bizim mühendislikleri de ayırıp teknik üniversite kuracaklarmış sözde, ama hazırlıklar bizim kampüse taşınınca bence imkansız bu.
  • Gaziantep üniversitesi ayrı bi soyguncu....

2. öğretim mühendislik harç parası toplam 2,500 TL... ilk kayıttada 150 ye yakın... Sigorta, kimlik ıvır zıvır parası aldılar....

Ha niye hakkımızı savunamıyoruz.. Korkumuzdan... Hakkını savunursan ne okul biter ne çile...
  • quote:

Orijinalden alıntı: ImbaLanceD

Gaziantep üniversitesi ayrı bi soyguncu....

2. öğretim mühendislik harç parası toplam 2,500 TL... ilk kayıttada 150 ye yakın... Sigorta, kimlik ıvır zıvır parası aldılar....

Ha niye hakkımızı savunamıyoruz.. Korkumuzdan... Hakkını savunursan ne okul biter ne çile...

okadar çabalayıp kazandıktan sonra ailelerin gözü bişey görmüyor yazık para pul ellerinde ne varsa veriyorlar nasılsa veremeyeninde parasını burs veriyor o paralar ne oluyor acaba
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.