|
Dune 3 için beklenen haber geldi
-
-
pandemi vb derken sektör bitti resmen, insanlar bu dandik filmi bile beğendi
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Bence de pek ahım şahım bir film değil. Gereksiz büyütülmüş bir film
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Sinematografi ve görsel anlatım açısından son zamanlarda izlediğim en iyi film,filmin sıkıntısı kurgusu herkes Yüzüklerin efendisi gibi bir klasik kahramanın yolculuğu hikayesi bekliyor ama dune gibi bir kitabı yapısı gereği filme uyarlamak baya sıkıntı o yüzden filme gitmeden önce en azından kitaplar hakkında bilgili olmak lazım ben okuduğum için sahneler arasındaki boşlukları zihnimde doldurdum hiç kitapları bilmeyen biri için tabi sıkıcı bir film oluyor, Gerçi yüzüklerin efendiside çekildiği dönemde çok eleştirildi zamanla kült oldu bence dune serisi de öyle olacaktır.
Umarım sadece paulun hikayesi ile kalmaz tanrı imparatoruda çekerler :)
-
Ya ben yaşlandım da yeni nesil filmler beni cezbetmemeye başladı ya da film cidden kötü.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Oppenheimer'da olduğu gibi konjonktürden beslenme durumu söz konusu evet. Genel anlamda bir kaliteli film kuraklığı veya kıtlığı mevcut. Dune da - en azından ikincisi sosyolojik, antropolojik, psikolojik, bilimkurgu boyutuyla - yeterince tatmin edici ve kaliteli bir yapım. Ama bence de çok kısa veya yüzeysel kaldığı yerler var. The Story of Paul Atreides adıyla bile film yapılabilirmiş çünkü öyle. Filmde gerçekten evrene dair pek bir şey yok. Salt estetik olarak da film benim damak zevkime göre fazla sıradan ve renksiz. Yakın Doğu ama uzay çağında estetiği o kadar hoşuma gitmedi. Güçlü yanlarına gelirsek, filmin din sosyolojisi bence dört dörtlük. 10/10. Karakter gelişimi de oldukça sağlam ve makul. Ama ötesinde bence de abartıyorlar. Dune hakkında gayet çılgınca bulduğum yazılar yazanlar, videolar çekenler mevcut hani şimdiye kadarki en iyi bilimkurgu filmi veya modern sinemada bir devrim felan diye. Bunlar inanılmaz abartıyorlar. Tutku ve emekle hazırlanmış kaliteli bir yapım o kadar. Tüm kuşaklara ders niteliğinde kusursuz veya mihenk taşı bir eser değil. LOTR gibi bir yapıtın destansı statüsüne ulaşamaz. En azından benim gözümde. Sizleri bilemem tabii. Zevkler. Renkler.
-
Gayet güzel bir film. Ben "du-ne" diye okurum.
-
Yapay Zekanın Film hakkındaki yorumu :)
Yavaş Tempo: Bazı izleyiciler, Dune'un temposunun yavaş olduğunu ve hikayenin ilerlemesinin zaman zaman sürüklendiğini düşünebilir. Bu, özellikle aksiyon filmi bekleyen izleyiciler için rahatsız edici olabilir.
Karmaşık Hikaye: Dune evreni oldukça karmaşık ve derin bir yapıya sahiptir. Bu nedenle, bazı izleyiciler filmi anlamakta zorlanabilir veya hikaye detayları konusunda eksiklik hissedebilir.
Karakter Gelişimi: Bazı eleştirmenler, filmdeki bazı karakterlerin yeterince derinlemesine geliştirilmediğini veya izleyiciye bağ kurma şansının sınırlı olduğunu düşünmüş olabilirler. Özellikle, yan karakterlerin daha fazla odaklanılması gerektiği düşünülebilir.
Eksik veya Kısaltılmış Sahneler: Kitap uyarlamalarında olduğu gibi, bazı izleyiciler filmde önemli gördükleri sahnelerin eksik olduğunu veya kısaltıldığını düşünebilirler. Bu durum, hikayenin derinliği ve detayı konusunda eleştirilere neden olabilir.
Dil ve Terminoloji: Dune evreninde geçen özgün terimler ve dilbazı izleyiciler için anlaması zor olabilir. Filmde bu terimlerin yeterince açıklanmaması veya anlaşılabilir bir şekilde sunulmaması bazı izleyicileri rahatsız edebilir.
Bu tür eleştiriler, genellikle kişisel tercihler ve beklentilerle ilgilidir. Kimi izleyiciler bu noktalardan rahatsız olabilirken, bazıları bu öğeleri filmdeki derinlik ve özgünlük olarak görebilir. Herkesin filmden aldığı izlenimler farklı olabilir.
-
Dune esin kaynağı Orta Doğu inanışları ve Petrol üzerine ... Tıpkı LOTR deki Orta Dünya nın da Orta Doğu olması gibi ... Esin kaynakları özgün değil KIT lar ...
Dune serisine göre 2 tane daha beklenir ... Sırayla olması ile şimdilik Dune 3 bekleniyor.
Dune 1965 ten kitaplarıyla sonrasında da oyunlara uyarlanmış ... Eskide de filmleri olmuş ...
-
Bu kadar iyi bir film anca bu forumda b*klanabilir zaten beğenmeyen arkadaşlara üzülerek söylüyorum beyniniz filmi algılamaya yetmemiş üzgünüm
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi barabarabarbara -- 7 Nisan 2024; 19:44:08 >
-
Braveheart ı da sorar mısın :)
-
Dune'nun tüm kiptaplarını okudum ve size katılıyorum, epic ve destansılığı yok filmin. Güzel mi güzel kitabı fena yansıtmamış (benim zevkime göre çölün yakıcı sıcağını kitaptaki gibi doğru aktaramamış mesela) ama abartılacak bir film değil. Aynı overrated durumu interstellar için de düşünürüm hep. (belki bu durum bilimkurgu filmlerine ilk Dune veya interstallar izleyerek başlamış insanların sesinin çok çıkmasındandır)
-
Aynen öyle, Dune ile beraber ben de Interstellar'ın bu kadar çok abartılmasını anlayamıyorum. Bu kadar çok abartılmalarına dair ilk deneyim açıklamanız çok makul bence. İnsanlar iyi yansıtılan duygu yoğunluğuna ve birkaç cilalı görsele hemen kapılıyorlar. Bu filmlerin aslında gözden kaçan sıradanlığını ve eksikliklerini güzel perdeliyor. Dune Part 2'de mesela savaşlar çıkmasına rağmen LOTR ayarında destansı kuşatma ve savaş sahneleri yoktu. Biraz düşünülürse Dune Part 2'nin ağır molla takılmaya çalışmasına rağmen Paul Atreides ve kız arkadaşı etrafında dönen bir gençlik filminden çok farklı olmadığı da hemen fark edilebilir. Parmakla gösterilebilecek sadece 2-3 sahne bu filme genel prodüksiyon kalitesiyle beraber gücünü veriyor o kadar. Filmdeki belirgin din sosyolojisini çıkar veya birazcık tonunu düşür; bu filmin gerçekten özel bir numarası yok. Atreides'in, kısmen de sevgilisi ve annesinin karakter gelişiminden ibaret. LOTR'dakinin aksine filmdeki "kötülerin" de doğru dürüst bir ağırlığı yok. Vasattan halliceler. Tehditkar değiller, Yıldız Savaşları'ndaki o beyaz zırhlı askerlerin işe yaramazlık sendromundan muzdaripler. Düello sahneleri çok yetersiz ve kısa. Hani madem evren anlatımını zaman kazanmak için çıkardın. Bari bunlardan kısma. Daha inandırıcı işle. Fremenler düpedüz inlerine inlerine giren Bordo Bereli, buna karşılık Harkonnenler ve Imparatorluk birkaç saniye içerisinde tahtalı köye giden yeni yetme acemiler olmasın. Atreides'in vicdan muhasebesi de bence gereğinden fazla işlendi. Seyirci zaten Atreides'in vicdani ikilemini baştan gördü. Stilgar da bir noktadan sonra trolle dönüştü. Fanatizmi üzerinde fazla vurgu yapıldı ve elimizde kalan karikatür bir karakter oldu.
Hani elimizde gayet eleştirilebilir, zayıf yönleri bulunan bir yapım mevcut. Fantastik sinema tarihi bazında ikinci bir LOTR muamelesi yapmak veya en iyi bilimkurgu demek bence bayağı bir abartılı. Film dediğim gibi prodüksiyon olarak kaliteli ve tutkuyla hazırlanmış o kadar. Bazı iddiaların aksine sinemada herhangi bir çağ açıp başka bir çağı kapatmıyor. Bunu nasıl diyebiliyorlar, aslında aklım da almıyor. Bunu diyen hayranlarında bence filme bir "over-value" ve "over-meaning" yükleme hali mevcut. Biraz Game of Thrones güç entrikası, biraz Yakın Doğu teması ve sosyolojsi, birazcık da gençlik filmleri olay ve karakter gelişimi, aşırı karikatür karakterleri veya yetersiz kötüleri = Dune Part 2.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Filmi anlayamamışsinız deyip olumsuz yorumlara kızanlar var, çok komik. Filmi anlayınca beğenilen bir film mi oluyor? Filmi anlayıp (çok da bir numarası yok) beğenmemiş olabilirler mi acaba? Mesela ben beğenmedim. Filmi anlamayıp anladığını sanıp beğenenler de olabilir. Neye nasıl baktığına bağlı. Bilimkurgu çok severim. Kafa yakan filmler var ama bu film anlaşılmayacak bir film değil. Sadece konusu ilginç olabilir. Detaya girip spoiler vermeyeyim ama bana hitap etmiyor.
Bence de pek ahım şahım bir film değil. Gereksiz büyütülmüş bir film
|
pandemi vb derken sektör bitti resmen, insanlar bu dandik filmi bile beğendi
|
Ya ben yaşlandım da yeni nesil filmler beni cezbetmemeye başladı ya da film cidden kötü.
|
Oppenheimer'da olduğu gibi konjonktürden beslenme durumu söz konusu evet. Genel anlamda bir kaliteli film kuraklığı veya kıtlığı mevcut. Dune da - en azından ikincisi sosyolojik, antropolojik, psikolojik, bilimkurgu boyutuyla - yeterince tatmin edici ve kaliteli bir yapım. Ama bence de çok kısa veya yüzeysel kaldığı yerler var. The Story of Paul Atreides adıyla bile film yapılabilirmiş çünkü öyle. Filmde gerçekten evrene dair pek bir şey yok. Salt estetik olarak da film benim damak zevkime göre fazla sıradan ve renksiz. Yakın Doğu ama uzay çağında estetiği o kadar hoşuma gitmedi. Güçlü yanlarına gelirsek, filmin din sosyolojisi bence dört dörtlük. 10/10. Karakter gelişimi de oldukça sağlam ve makul. Ama ötesinde bence de abartıyorlar. Dune hakkında gayet çılgınca bulduğum yazılar yazanlar, videolar çekenler mevcut hani şimdiye kadarki en iyi bilimkurgu filmi veya modern sinemada bir devrim felan diye. Bunlar inanılmaz abartıyorlar. Tutku ve emekle hazırlanmış kaliteli bir yapım o kadar. Tüm kuşaklara ders niteliğinde kusursuz veya mihenk taşı bir eser değil. LOTR gibi bir yapıtın destansı statüsüne ulaşamaz. En azından benim gözümde. Sizleri bilemem tabii. Zevkler. Renkler. |
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X