Şimdi Ara

DUNE Android TV Box - neo 4k - sky 4k - pro 4k (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
778
Cevap
13
Favori
38.543
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba Arkadaşlar, Bende Sony Bravia KDL 55EX720 Full HD 3D Smart LED TV var, yaklaşık altı yıllık bir TV. Televizyonumun Renk ve kontras gibi görüntü ayarlarından son derece memnunum ve 4K TV almayı da düşünmüyorum. Fakat yeni aldığım DUNE Pro 4K da özellikle 4K film izlerken sanki siyahlar çok siyah beyazlarda çok parlak beyaz bir görüntü var ekranda. Dune nin kumandasından SETUP a basıp kontras,ton,parlaklık gibi ayarları 60 civarında sabitledim nispeten düzeldi gibi ama yinede tam istediğim gibi değil. En uygun ayarları bilen bir arkadaş yazabilir mi acaba. Yoksa Film 10bit HDR olduğu için mi böyle görünüyor anlamadım gitti. Lakin DUNE Pro 4K manyak bir cihaz 720p görüntüyü bile 4K upscale yaptı ve Full HD televizyonda bile süper bir görüntü ortaya çıktı. Dune gene yapmış yapacağını helal olsun. TEŞEKKÜRLER.

• akancaym kullanıcısına yanıt
    Hdr problem. Pazarlama işi. Tv de az kontrast ve parlaklık artsa olur hdr.. Kaynağın aslı gibi ayarlarsanız daha iyi görüntü olabilir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • akancaym kullanıcısına yanıt
    Ben de Sony 50W805C kullanıyorum..Sizinki daha eski ama şu durum var Sony için :

Her giriş için Renk ayarını manuel yapmak gerek..

Bende Dune Hd D1 model media player var, onun girirş ayarını Arka aydınlatmayı düşürüyorum, tam karanlık olduğu yerde bir iki level yükseltiyorum..Kontrast 90 üstü olmalı..

Arka aydınlatmayı çok açmayın, girişe göre 10-20-30 gibi değişiyor...

Siyah düzeltme, motion ayarlarını da Denede görüntü Tv ye gelirken canlı görüntü üzerinde ince ayar yapın veya kapatın..

TV ler biraz mat olmalı fazla parlak sevmezler..

Dune ayarları ile oynamayın tavsiyem, default kalsın..İş Tv ayarlarında..

**Dune Renk/Bit çıkışı 10 ise 8 bite düşürün..Tv nize fazla geliyor olabilir 10 bit..

**HDR diyorsanız o ayrı konu sizin Tv de HDR desteği yok ki?

HDR denilen şeyler (gercek olduğu da şüpheli) çok fazla aydınlığa sahip şeyler..özel HDR kamera ile çekilmeyip sonradan çekilen görüntülerde renk ve parlaklıklarda abartı bozulma olabilir Normal..

HDR işine hiç girmeyin, Hdr destekli 2017/2018 Tv ler bile tam randıman alamıyor

**Dune--Sony arasındaki HDMı kabloyu değiştirmeniz renklere fayda edebilir..

• Bu kurlardan sonra bu başlıklarda ölür sanırım.

• mdmrx M kullanıcısına yanıt
    Benimde pek ümidim yok..

• Zidoo 1000

Dune 2000 oldu

Bence film bile izlemeye gerek yok

• Daha tam olarak yansımadı cihazlara fiyatlar.
  • 1500 den 2000 e çıkmış daha nesi yansıyacak kardeş, 2bin lira bu cihaza yazık günah verilmez
  • Arkadaşlar bir sorum var.
    pc yi torrent download olarak kullanıp dune ile izlemek için ne yapmak gerekir.
    pc ile dune bağlantısı nasıl olmalı?
    pc yi hdmi ile dune hdmi in e bağlasak olurmu?
    player olarak dune ın kendi dahili playerı kullanılacak.
  • İkiside internet e bağlı ise sorun yok.

Kaynak ekranında pop up aç.. Yeni ağ klasörü seç.

Açılan pencerede klasöre bir isim ver.

Pc de filmlerin olduğu hdd i paylaşıma aç.

Paylaşım ekranındaki hdd yolunu dune da ki satıra yaz,

Altıma pc nin ip adresini yaz Ok

Evde değilim resim çekerdim..

İncelemede var mı resim emin değilim

• aykutx kullanıcısına yanıt
    Dune içinde SMB ile Pc ye bağlantı Ağ Bağlantısı kurun..Pc deki Paylaşım Klasörüne Dune içinden ulaşın..

Android için Birçok program Player var..Dunedeki Android Full sürüm olduğunu düşünürsek Playden indirilebilir

Mx Player
    Bs Player
    Archos Player
    VLC
    GOM
    ..
    ..
    EKranda yan dönme durumları olursa Rotate lock tarzoı programlar kullanılabilir..

Radyo bile kurulabilir

AndroTurk
    Radyo Kulesi

..
    ..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbul_s -- 13 Ağustos 2018; 20:40:27 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mdmrx

İkiside internet e bağlı ise sorun yok.

Kaynak ekranında pop up aç.. Yeni ağ klasörü seç.

Açılan pencerede klasöre bir isim ver.

Pc de filmlerin olduğu hdd i paylaşıma aç.

Paylaşım ekranındaki hdd yolunu dune da ki satıra yaz,

Altıma pc nin ip adresini yaz Ok

Evde değilim resim çekerdim..

İncelemede var mı resim emin değilim
    Teşekkürler ama tam anlamadım bunu
  • quote:

Orijinalden alıntı: istanbul_s

Dune içinde SMB ile Pc ye bağlantı Ağ Bağlantısı kurun..Pc deki Paylaşım Klasörüne Dune içinden ulaşın..

Android için Birçok program Player var..Dunedeki Android Full sürüm olduğunu düşünürsek Playden indirilebilir

Mx Player
    Bs Player
    Archos Player
    VLC
    GOM
    ..
    ..
    EKranda yan dönme durumları olursa Rotate lock tarzoı programlar kullanılabilir..

Radyo bile kurulabilir

AndroTurk
    Radyo Kulesi

..
    ..
    dune ın kendi playerının çok iyi olduğunu söylüyorlar
    Alternatif Playerler bunlar..Tabii ki öncelik dune dahili playeri..

Androidi cihazlara dahil ettiklerinden beri Cihaz donanım,yazılımlarında Tutarsızlıklar olabiliyor..

Dune kendi Playerinde bir problem olursa Android kısmını deneyebilirsiniz..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbul_s -- 13 Ağustos 2018; 22:52:6 >
    önce filmlerin oldu pc deki hdd i paylaşıma açın..
    bilgisayarım..C: veya D: de dir sanırım, üzerine sağ tık, özellikler, paylaşım..gerekirse izinlerden everyone a her türlü yetkiyi verin..

dune ana ekranında source-kaynaklar bölümünde iken yön tuşlarının etrafında 4 adet fonksiyon tuşu vardır.. biri pop up menü açar.. pc deki sağ tık gibi.. açılan menü den -yeni ağ klasörü- nü seçin..
    3-5 satırlık küçük bir pencere açılır..

1. satırda kaynaklarda hangi adla görünecekse o adı verin.. mesela PC-D
    2. satır sanırım ağ yolu idi..paylaşım penceresinde ağ yolunun son bölümünü yazın..
    3. satır pc nin ip si.. pc internete hangi ip no ile bağlı ise onu yazın mesela 192.168.0.25
    4. ve 5. satır pc için kullanıcı adı ve şifrenizi yazın..ok basın.. artık dune kaynaklar da bir ağ klasörü oluştu..
    buna tıklayınca veya üzerinde ok basınca dune da iken pc nin paylaşıma açtığınız klasörüne erişrisiniz..ve klasör içindeki filmleri oynatırsınız

hala anlaşamadık isek youtube u araştırın.. veya benim tatilden dönmemi bekleyin 30 ağustos ta
    umarım bir arkadaş resimlerle yardımcı olur

DUNE Android TV Box - neo 4k - sky 4k - pro 4k

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mdmrx -- 14 Ağustos 2018; 0:19:35 >

• Merhaba Arkadaşlar, DUNE Pro 4K için Bluray iso veya dosyasını full menülü olarak açma özelliği ne zaman gelecek acaba tahmini bilen var mı? Play Lite değil de menülü film izlemek hoşuma gidiyor. TEŞEKKÜRLER.

• Geldiği zaman belirtiriz, tatilde olduğumdan güncelleme aldı mı bilgim yok.

En son normal film gibi direk açıyordu

• mdmrx M kullanıcısına yanıt
    ayrıntılı açıklama için teşekkür ederim.
    Yakında dune alınca bu yolu deneyeceğim.
  • Dune 4k pro ile zidoo x9s aynı chipset( realtek 1295)
    Fakat dune in chipseti revize edilmiş diyorlar doğrumudur?
  • quote:

Orijinalden alıntı: aykutx

Dune 4k pro ile zidoo x9s aynı chipset( realtek 1295)
    Fakat dune in chipseti revize edilmiş diyorlar doğrumudur?
    Bunu diyen dune ama bence ve avsdeki birçok kullanıcıya göre bu hikaye, yani marketing safsatası. Şu an için zidoodan görüntü ve ses anlamında bir artısı yok zamanla yazılımla fark olur mu ben pek sanmıyorum

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.