Şimdi Ara

DUNE Android TV Box - neo 4k - sky 4k - pro 4k (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
778
Cevap
13
Favori
38.543
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    HDMI in nasıl ses yollayacak, adı üzerinde giriş diyor.
  • ozguradam1 kullanıcısına yanıt
    HDMI in ile ses çıkmaz..Tek HDMI ile görüntü ve sesi Projeksona aktardınız bitti..Bir daha HDMI çıkış veremezsiniz..

Çif HDMI out yok sanırım DUne de..Optic alacaksınız

Veya Projeksiyonda varsa ses çıkışı ordan..

Arkadaş üstte yazmasa uyanmayacağım :)

HDMI out ile ses/görüntü çıkar..Siz bunu Projeksiyona vererek kullanıyorsunuz, diğer HDMI = in giriş yani..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbul_s -- 24 Temmuz 2018; 16:12:29 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: istanbul_s

HDMI in ile ses çıkmaz..Tek HDMI ile görüntü ve sesi Projeksona aktardınız bitti..Bir daha HDMI çıkış veremezsiniz..

Çif HDMI out yok sanırım DUne de..Optic alacaksınız

Veya Projeksiyonda varsa ses çıkışı ordan..

Arkadaş üstte yazmasa uyanmayacağım :)

HDMI out ile ses/görüntü çıkar..Siz bunu Projeksiyona vererek kullanıyorsunuz, diğer HDMI = in giriş yani..
    yalnız şöyle bir durum da var.projektörden görüntü almaksızın media playerin hdmi out kısmına hdmi kabloyu bağladığımda sadece 1 saniye ses alıyorum soundbardan.sonra ses tamamen kesiliyor.media player hdmi out/soundplayer hdmi in şeklinde bağlantı.sesin 1 saniye gelip sonradan tamamen kapanmasının sebebi ne olabilir?

şimdi ben hiçbir şekilde dts,dd sesleri duyamayacak mıyım?sadece optik çıkışı mı kullanabiliyorum?nasıl bir alet almalıyım bu sorunu çözmek için?

• quote:

Orijinalden alıntı: ozguradam1

Soundbarım samsung hw-h450.soundbarda hem hdmi in hem de hdmi out var.media playerde hdmi in girişine taktığım kabloyu soundbarda hdmi in girişine taktım.soundbarım dd,dts sesleri destekliyor.ayarlarda bütün kombinasyonları denedim.ses alamadım.daha önce soundbarın hdmi girişini başka bir aletle hiç denemedim.duneyi güncelledim.son versiyon yüklü .media playerin hdmi out girişine de bağladım kabloyu(soundbarda hdmi in e bağlı) bir saniye ses alıyorum sonra kesiliyor

Alıntıları Göster
    kardeş..dune daki hdmi out u soundbarda hdmi in e takacaksınız..ilk başta yanlış yapmışsınız, sonra düzelttiniz sanırım..

ilk önce soundbar ı fabrika ayarlarına döndürün.. onra ses girişi ayarı varsa optik seçili ise hdmi-in e çevirin..
    dune out dan çıkan kabloyu, soundbar daki hdmi-in e takın..

dune audio ayarından da 1. ayarı HDMI....2.ayarı orjinal(bitstream) ayarlayın..
    olurda ses gelmezse dune 2. ayarı pcm ye çevirin..

denediğiniz filmi değiştirin birde..

barın kılavuzu indirdim gözatacağım şimdi..

bar daki F function veya kumanda dan source tuşu ile hdmi seçilecek
    ve hala düzelmezse iki cihazdan biri bozuktur..
    biladere 8 sene önce philips 5.1 ses sistemi aldık.. önce bir player bağlı idi optik çıkışlı güzel çalışıyordu, sonra dune alınca hdmi den bağladık çalışmadı.. servise gitti philips, hdmi in in montajlı olduğu kart değişti ve düzeldi..

**birde dune u tv ye direk bağlayın ses geliyor mu kontrol edin.. sadece hdmi ile

.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mdmrx -- 24 Temmuz 2018; 16:59:13 >

• Dune kullanırken, sound bar'da da dune dan gelen ( hdmi out tan gelen) kablonun bağlı olduğu hdmi portu seçilmesi gereklidir belki, Manuel olarak yani...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mdmrx

kardeş..dune daki hdmi out u soundbarda hdmi in e takacaksınız..ilk başta yanlış yapmışsınız, sonra düzelttiniz sanırım..

ilk önce soundbar ı fabrika ayarlarına döndürün.. onra ses girişi ayarı varsa optik seçili ise hdmi-in e çevirin..
    dune out dan çıkan kabloyu, soundbar daki hdmi-in e takın..

dune audio ayarından da 1. ayarı HDMI....2.ayarı orjinal(bitstream) ayarlayın..
    olurda ses gelmezse dune 2. ayarı pcm ye çevirin..

denediğiniz filmi değiştirin birde..

barın kılavuzu indirdim gözatacağım şimdi..

bar daki F function veya kumanda dan source tuşu ile hdmi seçilecek
    ve hala düzelmezse iki cihazdan biri bozuktur..
    biladere 8 sene önce philips 5.1 ses sistemi aldık.. önce bir player bağlı idi optik çıkışlı güzel çalışıyordu, sonra dune alınca hdmi den bağladık çalışmadı.. servise gitti philips, hdmi in in montajlı olduğu kart değişti ve düzeldi..

**birde dune u tv ye direk bağlayın ses geliyor mu kontrol edin.. sadece hdmi ile

.

Alıntıları Göster
    hocam ben boşa çaba harcıyormuşum.playerin hdmi in girişinden ses almaya çalışıyormuşum..benim hdmi out çıkışı projektöre bağlı.soundbar için de ikinci bir hdmi out çıkışı lazımmış.yalnız hdmi outa bağlayıp görüntü almadan ses denemesi yaptığımda da sadece 1 saniye ses alabiliyorum,sonra tekrar kesiliyor ses

önce cihazda sorun var mı onu tespit edelim..
    siz yazdıklarımı yapın..
    dune out tan bar in e.. bar out tan tv ye..bar da hdmi in seçin..source tuşu ile..
    dune da audio da hdmi in ve orjinal seçin..ve deneyin..

herşey normal ise..

dune out projektöre bağlarsanız, film seyretme işini projectorden yapıyorsanız..ses i mecbur optik ile bar a bağlayacaksınız..
    zaten bar ınız hd sesleri desteklemiyor.. optik yeterli ama sonuçta ilerde avr alabilirsiniz.. o yüzden üstteki denemeleri yapıp dune nun sağlam olduğunu anlamamız lazım veya bar hdmi girişinin
  • soundbar için yazılım var galiba.. güncelleyin usb den

https://www.samsung.com/tr/support/model/HW-H450/TK/
  • Antutu skoru nasıl .
    Optic ile DTS, DD ses alırsınız..Otic en fazla 5.1 kanal taşır, sorun yok

Ama 6- 7-9 kanal , Tru HD, MA sesleri optic iletmez..HDMI gerek

Boyle ses yoksa optic kullanın

HDMI outtan ses alamadı iseniz(Dune HDMI out Soundbar HDMI in)

1-Dune Ses çıkışlarını HDMI , ses formatlarını da Sterodan başlayıp PCM, 5.1,7.1..deneyin..

Orjinal Bitsetream da yazabilir..Tek tek deneyi en düşük sesten..

Sounbar desteklemiyorsa çalmaz sesi

2- Dune ve Soundbarı Fişten çekin, HDMI kabloları çıkartın 5 dakika bekleyin..

Reset işlemi bu, hafıza boşalır..5 dk sonra fişi takın cihazlr açmadan, dikkat cihaz açıkken HDMI tak çıkar yapmayın

Hand Shake denilen el sıkışma uyuşma olmuyor bazen HDMI ler arası

3- Kapalı iken HDMI leri takıp cihazları açıp deneyin..

4-Ses yoksa kapatın cihazları, tv de kapalı olsun ..Dune HDMI out--TV HDMI gririşe takıp tV EN SES GELDİĞİNE BAKIN?

5-dUNEDEN TV YE SES GİDİYORSA HDMİ DEN, SOUNBAR İLE DUNA ARASINDA UYUMSUZLUK OLABİLİR..

6-Farkıl hdmi kablo deneyin..

7-Sonucu yazarsanız tekrar düşünelim problemi

• mdmrx M kullanıcısına yanıt
    Güncellemiştim geçen ay

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
    ok..siz sadece şuna odaklanın

1- dune direk tv ye bağlayın ses var mı
    2-varsa dune bar, bar tv kombinasyonu..projektörü çıkarın..
  • quote:

Orijinalden alıntı: eraycelik80

Ustat müsait bir zamanda Zidoo yu da bi deneyin bluray menü Yok falan filan bunlar büyük sıkıntılar zamanla gelecek muhakak ta harici alt yazı problemleri de var ciddi sorunlar

Su istanbul mu ne bu herif o firmada çalışıyor yüksek ihtimal yoksa bu kadar trol olması mümkün degil muhattap bile almayın bana kalırsa

Papirus gibi bir değere çamur atıp duran birine ne denir bilemedim

Alıntıları Göster
    Üstad Selamlar,

Bende haftasonu Dikmen'den bir tane Dune HD Pro 4K aldım. Kurulumunu yaparken güncellemesi var dedi ve en son güncellemeyi yükledim. Bende AVR ve projeksiyon var bunlar 1080p desteklidir. Ayrıca 4k HDR destekli samsung tv de var. Benim gözlemlediğim bir problem var sizede denk geldi mi bilmiyorum. x265 formatlı bir film oynatmak istediğimde network üzerinden çünkü bende qnap nas var ses geliyor fakat görüntü gelmiyor simsiyah ekran var.TV de de denediğim zaman durum aynı. Futeko sitesinde de birkaç kişi aynı sorun ile karşılaşmış ancak futeko admini görüntü ayarları diye bir cevap vermiş ancak kullanıcılardan gelen şikayetleri de dune'ye aktadrığını iletiyorlar. USB hdd den x265 formatlı film açtığımda zaman zaman görüntü ve ses geliyor normal ancak bazen film başlayınca görüntü simsiyah ve bazende kendine reset attığı da oluyor. Oynatıcı ayarında internal olarak değilde bir alt satırındaki oynatıcıyı ayarladığım zaman sorun yok. Sanırım sadece dune'nin kendi oynatıcısında bir yazılımsal sorun var. Burada hiç karşılaşan oldu mu acaba çok merak ettim. Görüntü ayarlarını bir çok kez denesem de sonuca varamadım. Direkt olarak tv de de denediğim zaman aynı sorun ile karşılaştım.

Saygılar iyi forumlar dilerim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Angerfirst

Üstad Selamlar,

Bende haftasonu Dikmen'den bir tane Dune HD Pro 4K aldım. Kurulumunu yaparken güncellemesi var dedi ve en son güncellemeyi yükledim. Bende AVR ve projeksiyon var bunlar 1080p desteklidir. Ayrıca 4k HDR destekli samsung tv de var. Benim gözlemlediğim bir problem var sizede denk geldi mi bilmiyorum. x265 formatlı bir film oynatmak istediğimde network üzerinden çünkü bende qnap nas var ses geliyor fakat görüntü gelmiyor simsiyah ekran var.TV de de denediğim zaman durum aynı. Futeko sitesinde de birkaç kişi aynı sorun ile karşılaşmış ancak futeko admini görüntü ayarları diye bir cevap vermiş ancak kullanıcılardan gelen şikayetleri de dune'ye aktadrığını iletiyorlar. USB hdd den x265 formatlı film açtığımda zaman zaman görüntü ve ses geliyor normal ancak bazen film başlayınca görüntü simsiyah ve bazende kendine reset attığı da oluyor. Oynatıcı ayarında internal olarak değilde bir alt satırındaki oynatıcıyı ayarladığım zaman sorun yok. Sanırım sadece dune'nin kendi oynatıcısında bir yazılımsal sorun var. Burada hiç karşılaşan oldu mu acaba çok merak ettim. Görüntü ayarlarını bir çok kez denesem de sonuca varamadım. Direkt olarak tv de de denediğim zaman aynı sorun ile karşılaştım.

Saygılar iyi forumlar dilerim.

Alıntıları Göster
    Zaman içerisin de dune bunları çözecektir şimdilik bir cok yerde bu sorunlar la karşılaşan olmuş biraz zaman verin Zidoo da ilk çıktığın da cop tenekesi idi

• cihazı bir fabrika ayarlarına döndürün yada son fw yi yeniden yükleyin..bende en son h265 bosch dizi indirdim laptop a
    laptop wifi ile dune kablo ile bağlı.. tıkır tıkır çalışıyor.. keza laptop ta diğer h264 ve 65 ler var daha hiç sorun yaşamadım.. bir kere altyazı çalışmadı, diziyi kapatıp yeniden açtım geldi tekrar..eski dune da da çok nadir20-30 seyretmede bir ses gelmezdi cihazı açıp kapatınca çözülürdü.. ama öyle karanlık ekran şu bu vb birşeyle karşılaşmadım hiç..

bence indirilen kaynaklar çok önemli. eskiden dimension, killers, vb çok popüler sıkıştıranlar vardı. şimdi herkes buna el attı.. hele web dl ler ilk çıkan versiyonlar olduğu için sıkıntılı olma ihtimali çok.. mümkünse bekleyip blueray den riplenmiş videolar indirin

-- bu arada benim tv panel 10 bit ve 100 hz.. 8 bit 50 hz panelli tv leriniz varsa ayarı 8 bit 50 hz sabitleseniz iyi olabilir.. veya hepsi otomatik olsun..o yüzden video problemleri yaşıyor olabilirsiniz.. piyasada ki çoğu 4k tv bu şekilde..hele VA paneller 50 hz dir.. sony 9 samsung 8 ve 9 sersi gibi Premium modellerinde va 100 hz panel bulabilirsiniz, philips 7xx3 yeni 2018 modellerin içinde 100 hz panelde var 50 hz de..VA da var ips de.. alırken incelemek lazım

benim ayarlar şu şekilde:

** video ayarları : kaynak ne ise onu göster şeklinde. hdr film olursa hdr gösteriyor,10 bit bt2020 oluyor..normal filmse ve 1080p 8 bit bt709 oluyor..vb..

..

** blueray video yu bir klasörün içine atıyorum ve film ismi ile Türkçe altyazı ismini aynı yapıyorum.. subtitle tuşuna basınca hem tr(external srt) hemde gömülü altyazılar çıkıyor. altyazı ayarlarım sarı dır.. harici tr altyazıyı sarı gösteriyor ama gömülü altyazı beyaz..sanırım bu ancak blueray menü çıkınca blueray ayarlarından sarıya çevrilebilecek

..

..

.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mdmrx -- 25 Temmuz 2018; 11:53:30 >

• mdmrx M kullanıcısına yanıt
    Merhaba, hatırlarsanız ben de Hevc kodlama h265 için size sormuştum..4K Tv grubunda bazı H265 lerin problemli olduğu, Tv nin çalıştırmadığı yazılmıştı

Hatta örnek olarak MKV ilk çıktığı zamanlarda ki sıkıntılardan bahsetmiştim, şimdi MKV oturdu mesela

Dediğiniz gibi h265 kodlama yapanların nasıl yaptığı, kullanılan kodekler önemli..Tavsiyem farklı kodeklerin farklı grup kodeklerin denenmesi

**Bu rip denilen sıkıştırma Pc üzerinden yapıldığından, Pc de kullanılan kodecler de önemli..

Yer kaplamasın diye sıkıştırma oranlarında aşırıya gidilebilir vs vs..Standart yok gibi bu işin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbul_s -- 25 Temmuz 2018; 12:0:1 >
  • ben cihazı çok beğendim,Xiaomi 4K Mi Box kullandıktan sonra bu gerçekten tüm ihtiyaçlarımı karşıladı.Görüntü kalitesi,renkler,işlevsellik,kumanda ve hız olarak performansı harika.

benim yaşadığım sıkıntılar şöyle,

*gömülü altyazılarda türkçe karakterler bozuk çıkıyor ve bazı gömülü altyazıları örneğin Braveheart 2160p BluRay10bitHDR filmde tr altyazı orjinalinden gömülü olduğu halde görmedi,ama başka filmlerde sıkıntı olmadı filme özel bir durum sanırım,external altyazılarda sadece türkçe karakter sorunu yaşadım.

*Bluray menülü DTS Blu-Ray Music Demo Disc lerin hiçbirini tam okuyamıyor sadece 1 şarkı çalıp kapatıyor,12 tane disc var ama hepsinde aynı sanırım bir format sıkıntısı var,pc'de power dvd kullanıyorum sıkıntı yok,Diğer menülü bluray disklerde filmleri baştan başlatıp sonuna kadar izleyebiliyorsunuz,sıkıntı yok.Ama menüleri bir power dvd gibi orjinal olarak göstermiyor ama kusursuz oynatıyor.

*yanlız böyle bir cihazı uygun fiyatlı 4k bir avr'ye bağlamak lazım,bendeki avr denon-1909 4k desteklemiyor,bu sebeble dune hd 4k'yı direk tv bağladığımda görüntüler 4k, 4k filmlerin hakkını çok güzel veriyor,ama hd sesleri alamıyorum,optik kablo ile bağlayınca amfi'ye ozaman Dolby ve Dts sesleri bitstream yapıyor,Hd sesler için amfiye hd kablo ile girmek lazım buseferde görüntü 1080p'ye düşüyor 4k film çözünürlüğü full hd oluyor.

Bu sebeble 4k destekli bir amfi ihtiyacı doğuyor,benim amfi 9 sene oldu hala taş gibi çalışıyor,ama artık upgrade zamanı geldi amazondan uygun fiyatlı bakıcam artık,
    kusursuz 4 k deneyimi için elinizdeki malzeme tam olmalı 4k tv,4k media player,4k amfi ve 4k içerik

• PANTER_111 kullanıcısına yanıt
    Bozuk türkçe karakter için encoding ayarındaki tüm seçenekleri türkçe seçin.. Bazı altyazılar sanırım altyazı hazırlanırken bozuk niteleniyor, o yüzden bozuk altyazılarda 3. ve/veya 4. Seçeneği Unicode utf-8 e çevirin, gerekirse tamamını.. %90 tüm filmlerde hepsi türkçe iken doğru gösterir. Bu tek tük oluyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mdmrx -- 25 Temmuz 2018; 19:25:16 >
  • Arkadaşlar harici altyazılar otomotik başlamıyor. kumandadan seçmek zorunda kalıyoruz acaba bunun bi çözümü var mı?
  • Güncelleme ile bekleniyor. Firma biliyor

• 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.