Şimdi Ara

DUNE BD PRIME 3.0 İNCELEMESİ (27. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
733
Cevap
4
Favori
42.640
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Hocam motoru almıyormusun verelim sana

Torrent de benim işime gelmiyor mesala hiç.. bende şirkette indirip belleğe almayı tercih ediyorum..
  • quote:

Orijinalden alıntı: rccol

@fast@loader ;
    Valla dün senden sonra bahsettiğin siteye 1 aylık üy oldum.
    Sonra uğraştım biraz.
    Program indirdim. Sanırım Leecher diye tabir ediliyor.
    Sonra başka bir site daha buldum.
    Oda yeni çıkan ve usenext e düşen medyaları bildiriyor.

Ama zor ve zahmetli be kardeş.
    İndirdiğim 5 programın 4 ü virüslüydü.
    Filmlerin partları karman çorman.
    1.si nerde 5.si nerde 124.cüsü nerde denk getirmek gerekiyor.

Valla ben Hdmekanına gidiyorum.
    Tek link tıklıyorum iniyor.

Uğraşamam ben bu kadar sıkıntıyla.
    :)

Doğru söze ne denir :)

Sayın rccol;

221*125 16:9 formatlı bir perde..
    Siz uydu yayını da seyrediyor musunuz perde de...Kısacası 4:3 görüntü olduğunda sıkıntı oluyor mu kenarlar veya çerçeve olarak..
    16:9 veya 4:3 perde seçiminde kararsız kaldığımdan soruyorum

• quote:

@fast@loader ;
    Valla dün senden sonra bahsettiğin siteye 1 aylık üy oldum.
    Sonra uğraştım biraz.
    Program indirdim. Sanırım Leecher diye tabir ediliyor.
    Sonra başka bir site daha buldum.
    Oda yeni çıkan ve usenext e düşen medyaları bildiriyor.

Ama zor ve zahmetli be kardeş.
    İndirdiğim 5 programın 4 ü virüslüydü.
    Filmlerin partları karman çorman.
    1.si nerde 5.si nerde 124.cüsü nerde denk getirmek gerekiyor.

Valla ben Hdmekanına gidiyorum.
    Tek link tıklıyorum iniyor.

Uğraşamam ben bu kadar sıkıntıyla.
    :)

:) Hocam ne yaptın sen çok basit bir şeydi.. bana sorsaydın kolay yönünü anlatırdım. Sen nereye üye oldun ? önce astraweb.com a üye olman gerekiyor sonrada nzbmatrix.com a üye olacaksın. program olarakta Newsbin Pro kullan en basit ve iyi olanıdır. Astraweb üyelik bilgilerini newsbin pro programına gireceksin ve kaydedeceksin. O usenete düşeni bildiren siteleri geç onlarla zor olur tabi. nzbmatrix.com sitesi ne üye olursan hiç bir şey yapmana gerek yok site zaten sunumu nzb dosyası dosyası olarak senin için hazırlamış oluyor tek yapman gereken nzb dosyasına tıklayıp newsbinpro programıyla aç demek olacak. nzbmatrix sitesinden bi ekran görüntüsü ekliyorum orada Turbo download yazan yere tıklaman yetiyor indirmek için. Solda aşağıda browse kısmında ise kategoriler var mesela movies e tıkladığında divx, hd x264 full blu-ray gibi alt kategoriler çıkıyor ordan film seçebilir yada direk arama kısmından istediğini bulabilirsin. çok gelişmiş arama süzgeci var.. Yani olay rap-id den dosya indirmek kadar kolay aslında.. (nzbmatrix gibi bir indexleme sitesi olunca)
    Caps
    http://img97.imageshack.us/img97/5084/nzbmatrix.jpg

birde hatırladığım kadarıyla nzbmarix sitesinde bağış sistemi var hatta 1 kereye mahsus 10 dolar bağış yapınca ömür boyu vip üyelik veriyolardı.. mesela retention 900 days'e felan çıkıyordu.. gerçi free üyelikde vardır ama retention 100 days felan olur ve günde 30 nzb dosyası (film, oyun vs..) ile felan sınırlayabilir..

@murdocklawless
    Bende torrentciyim torrente alışan başka bir yere bakmıyor zaten insan. Ama Tr deki upload hızları malum çoğu kişi bu hızlarla torrent sitelerinde ratio sıkıntısından banlanıyor.. herkesde server kiralamakla felan uğraşmak istemiyor.. O yüzden usenet çok iyi bir alternatif. İçerik olarak torrentlerden bile daha geniş.. bir sunumu torrente düştükten 1-2 saat sonra usenette de bulabilirsin.. usenet özellikle rahatlığı ve kolaylığı bakımından yutdışında en çok tercih edilen sistem..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fast_loader -- 20 Ocak 2011; 18:32:06 >

• Evet seyrediyorum.
    Önce biraz yayvanlık hissediyorsunuz ama sonra alışıyorsunuz.

Plazma yada lcd ekranlarda hep 16:9.
    Onda rahatsız olmuyorsanız perde de olmazsınız.

quote:

Orijinalden alıntı: rgokdemir

Doğru söze ne denir :)

Sayın rccol;

221*125 16:9 formatlı bir perde..
    Siz uydu yayını da seyrediyor musunuz perde de...Kısacası 4:3 görüntü olduğunda sıkıntı oluyor mu kenarlar veya çerçeve olarak..
    16:9 veya 4:3 perde seçiminde kararsız kaldığımdan soruyorum

• Arkadaşlar Yadis in beta sürümünde dışa aktar dediğimizde basit standart diye seçenekler vardı ben basit olanı kullanıyordum, acaba yeni sürümde bu seçenekler yok mu, varsa ben bulamadım bana yardımcı olurmusunuz...
  • Blu-Ray Disk oynatmak için Dune BD Prime mı yoksa Diğer Sony,Samsung,Philips gibi Blu-Ray Playerlar mı daha iyi ?

Zor bi soru ama aranızda vardır deneyen elbet

Teşekkürler
  • rccol seyehatten yeni döndüğüm için için ancak deneyebildim. Fakat ne yaptım ise başaramadım. Dune de paylaşım adını nasıl göreceğiz. Yaptığın açıklamayı biraz daha açarsan memnun olacağım.
    Selamlar.

quote:

Merhaba
    Eğer pc ile qmultimedia klasörünü map etme adınla Dune daki share bağlantı ismin farklı ise olşan durum bu.

Yadis pc de \\qmultimedia\video\..... gibi bir yolla taratıp kod içine gömüyor.
    Eğer dune da paylaşım adı qmultimedia değilde farklı ise örneğin "qnap" ;
    qnap\video\.... diye bir path bulamayacak ve hata verecektir.

Share isimlerini kontrol et.

quote:

Orijinalden alıntı: tteko
    rccol sayende ayarları yaparak yadis'e qnap üzerindeki filmleri tarattırdım ve bilgisayarın masa üzerinde oluşturduğum yadis klasörüne dışa aktar butonu ile taşıdım. Daha sonra yadis klasörünü kopyalayarak qnqp multimedia bölümüne attım. Televizyonu ve dune yi açınca yadis klasörüne tıkladığım zaman nefis afiş görüntüleri geldi. Ancak filmi oynatmak için enter yaptığım zaman <dosya bilgisiokumada hata -hata: no such file or directory> mesajı çıkıyor ve filmi oynatmıyor. Nerede hata yapıyorum acaba. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
    Teşekkürler.

• Merhaba,
    Aranızda bu aletin browserini kullanabilen var mı?
    Mouse ve klayye bağlayarak internet sitelerine girmeyi başardım. Ancak youtube benzeri video sitelerini kullanamadım. Videoları izleyebilmek için flash playerımı upgrade etmemi istiyor. Bunun bir çözümü var mı acaba? Üç kuruşluk media oynatıcılar mouse klavye olmadan paşa paşa heryere girip her videoyu oynatıyor. Deli olacağım.
  • Maalesef Flash destegi yok
    oynatmıyor diye biliyorum ben
  • Dostum network browserdan gir ve qmultimedia yı mount et.
    Pc dede qnapip\qmultimedia yi drive olarak map'le.
    Her iki taraftada paylaşım yolları ve adresleri aynı olacağından sıkıntı çıkmayacaktır.
    Tabi tarama ve dışarı export işlemlerini tekrar yapman gerekir.

quote:

rccol seyehatten yeni döndüğüm için için ancak deneyebildim. Fakat ne yaptım ise başaramadım. Dune de paylaşım adını nasıl göreceğiz. Yaptığın açıklamayı biraz daha açarsan memnun olacağım.
    Selamlar.

quote:

Merhaba
    Eğer pc ile qmultimedia klasörünü map etme adınla Dune daki share bağlantı ismin farklı ise olşan durum bu.

Yadis pc de \\qmultimedia\video\..... gibi bir yolla taratıp kod içine gömüyor.
    Eğer dune da paylaşım adı qmultimedia değilde farklı ise örneğin "qnap" ;
    qnap\video\.... diye bir path bulamayacak ve hata verecektir.

Share isimlerini kontrol et.

quote:

rccol sayende ayarları yaparak yadis'e qnap üzerindeki filmleri tarattırdım ve bilgisayarın masa üzerinde oluşturduğum yadis klasörüne dışa aktar butonu ile taşıdım. Daha sonra yadis klasörünü kopyalayarak qnqp multimedia bölümüne attım. Televizyonu ve dune yi açınca yadis klasörüne tıkladığım zaman nefis afiş görüntüleri geldi. Ancak filmi oynatmak için enter yaptığım zaman <dosya bilgisiokumada hata -hata: no such file or directory> mesajı çıkıyor ve filmi oynatmıyor. Nerede hata yapıyorum acaba. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
    Teşekkürler.

• Selam.
    Almışken tabiki Dune alınır.
    Diğerleri Dune kadar media desteklemiyordur.

Ha eğer en iyi BD oynatıcı diyosan Sony Ps3 alacaksın.

quote:

Orijinalden alıntı: Aydindril

Blu-Ray Disk oynatmak için Dune BD Prime mı yoksa Diğer Sony,Samsung,Philips gibi Blu-Ray Playerlar mı daha iyi ?

Teşekkürler
  • @marmot
    Üzgünüm
    Hiç denemedim

quote:

Orijinalden alıntı: marmot

Merhaba,
    Aranızda bu aletin browserini kullanabilen var mı?
    Mouse ve klayye bağlayarak internet sitelerine girmeyi başardım. Ancak youtube benzeri video sitelerini kullanamadım. Videoları izleyebilmek için flash playerımı upgrade etmemi istiyor. Bunun bir çözümü var mı acaba? Üç kuruşluk media oynatıcılar mouse klavye olmadan paşa paşa heryere girip her videoyu oynatıyor. Deli olacağım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fast_loader

quote:

Üstadım
    Yadis de birden fazla klasör ekleyebiliyorsun.
    Bunları her bir diskin olarak gör.
    Her birini ekle ve yadiste işini bitir.

Qnap ta da her bir diski aynı share ile bağlarsan olur diye düşünüyorum.

Klasörleri yadise eklerken d: e: gibi değil de önce bu hdd leri paylaşıma açıp paylaşımlarıda pc de map leyip yadise bu şekilde eklemeyi deneyebilirsin.

Örneğin E ve F hdd lerimiz olsun.

E yi "E_Share" olarak share et ve K olarak yine aynı pc de maple.
    F yi "F_Share" olarak share et ve L olarak maple.

Yadise E ve F değil K ve L olarak ekle ve tarat.
    Dune a da paylaşımları aynı isimlerle (E_Share , F_Share)

Sanırım bu şekilde olabilir.
    Denersen sonucu bize de yazarsın :)

quote:

@tteko
    masaüstü değilde baştan aktarma klasörünü qnap olarak gösterip denermisin ? Bende qnap yok ama benzer sorunu pc den paylaşıma açtığım disklerde yaşamıştım. Dune da şöyle bir limitleme söz konusu; yadis olayında eğer filmin kısayolu başka bir diski referans gösteriyorsa url hatası verip filmi oynatmıyor. Eğer filmin kısayolu ve film dosyası aynı disk üzerinde ise sorunsuz filmi başlatıyor. İşte ben sırf bu yüzden xp işletim sistemine NFS server kurarrak tüm diskleri tek bir ortak path olarak tanımlamak istiyorum ama henüz bunu beceremediğim gibi bu konuda kimseden de yardım alamadım.

Teşekkürler
    Benim sorunum birden fazla klasör eklemek değil, ben 4 tane dahili diskimi yadiste taratıp bunları tek bir diskteki seçtiğim klasöre export edebiliyorum. (Her disk için ayrı export klasörü yapsam olayın bir espirisi kalmaz ben hepsini tek ekranda görmek istiyorum) Örneğin her bir diskte 100 film olsun ben bunların hepsini taratıp tek bir klasöre export ediyorum ve 400 tane filmin kısayolu tek bir klasörde oluyor. Dune a geçip export klasörünü açtığımda 400 tane filmin resmini yani kısayolunu tek bir ekranda görebiliyorum buraya kadar sorun yok. Ancak sıra kumandadan bu resimleri seçerek oynatmaya geldiğinde bu filmlerden sadece 100 tanesi açılıyor diğer 300 tanesi açılmıyor. Bu açılan 100 tane film ise benim export klasörünü tanımladığım diskteki filmler. Bu 100 film export klasörü ile aynı disk üzerinde olduğu için yani kısayollar başka diski referans göstermediği için direkt çalışıyor. Diğer 300 film ise export klasöründen farklı disklerde olduğu için url hatası veriyor ve film açılmıyor. Dune üzerindeki SMB protokolü farklı diskleri referans alan kısayolları açamıyor film dosyalarına ulaşamıyor yani.

Sizin yukarıda anlattığınız olay bu sorunu aşmak üzerinemidir ? paylaşım klasörlerine yada disklerine isim vermek ve mapleme yapmak benim bu bahsettiğim sorunu aşmak içinmidir ? yoksa sadece çoklu diskleri yadiste taratıp export edebilmek içinmidir ?

Eğer NAS kullanyorsan aynı problemi bende yaşadım ve çözümü NAS 'a sabit bir IP atamakta buldum sorunum çözüldü.

Şuanda YADIS kısayılları DUNE içerisindeki 500GB içinde duruyor direk ona tıkladığımda hem NAS 'ın içindeki dahili HDD deki hemde NAS'a USB ile bağlı disklerdeki filmleri sorunsuz izliyorum.

• quote:

Selam.

quote:

Blu-Ray Disk oynatmak için Dune BD Prime mı yoksa Diğer Sony,Samsung,Philips gibi Blu-Ray Playerlar mı daha iyi ?

Teşekkürler
    Yanlış yönlendirme Yapmayalım.

Orjinal BD- lerde amacı BluRay Player olanlar daha Başarılıdır.

Ayrıca Dune nin desteklediği hangi media yı C200 desteklemiyor :)

• Bende Qnap yok. Dune nin içinde dahili diskde yok. Direk pc ye takılı HDD ler. gbit switch ile ağdan yapıyorum tek bir HDD için yapınca sorun yok. Ama 4 tane HDD için beceremedim bir türlü..
  • quote:

Bende Qnap yok. Dune nin içinde dahili diskde yok. Direk pc ye takılı HDD ler. gbit switch ile ağdan yapıyorum tek bir HDD için yapınca sorun yok. Ama 4 tane HDD için beceremedim bir türlü..

YAMJ olsaydı 4 değil 8 HDD de bile sorun çıkmazdı

Şaka yapıyorum.
    YADIS te kütüphane oluşturamıyormusunuz.
    Bir index e bir sürü sürücü eklenebilir veya ayrı ayrı index yapılabilir diye düşünüyorum.

YAMJ da tek indexte dahili HDD, Ağdaki medya server ve PC deki HDD ler eklenebiliyor.
  • Yadis beta da basic ile yaptigimda (nasil yaptigimi hatirlamiyorum) tek tek hdd lerden girip oynatıyorsun. Dün yadis 2,0 ile hdd leri tekrar indeksledim. Yadis i tek bir hdd ye attım. Aynı problem bende de var. Filmleri oynatamiyorum. Eski halleri ( beta ile yaptıklarım) de duruyor. Onlarda zaten sorun yok. Son yaptıklarımı nasıl yapmalıyım ki çalışsınlar?
  • Yav ne alınıyosun hemen üstüne.
    Ben Dune başlığı altında sorulduğu için Dune dedim.
    Zaten biliyosunki benim C-200 de de Sony BdRom takılı ve onda da orjinal Blurayleri gayet güzel izleyebiliyorum.
    Hatta Dune için araştırmadım ama C-200 için Region free diye bir program var.
    Kuruyosun C-200'e , region derdi olmadan tüm bölgelerdeki medyaları izleyebiliyosun.

Diğerlerinden kastım "Diğer Sony,Samsung,Philips gibi Blu-Ray Playerlar mı daha iyi ?"

Ayrıca ben orjinal işi Bdplayer olanlar daha iyidir tezine katılmıyorum.
    Bdromlar sonuçta veriyi okur ve işlemci işler.
    Bdrom yeterli hızda ve kalitede okuduktan sonra Dune (yada C-200 , yada başka marka media playerlar) güçlü işlemcisi sayesinde bu işi gayet iyi kıvırırlar.

quote:

Orijinalden alıntı: Ahmet

quote:

Selam.

quote:

Teşekkürler
    Yanlış yönlendirme Yapmayalım.

Orjinal BD- lerde amacı BluRay Player olanlar daha Başarılıdır.

Ayrıca Dune nin desteklediği hangi media yı C200 desteklemiyor :)

• quote:

Orijinalden alıntı: hknbjk

murdocklawless ;

Hocam motoru almıyormusun verelim sana

Torrent de benim işime gelmiyor mesala hiç.. bende şirkette indirip belleğe almayı tercih ediyorum..

bende onun 2006'sı vardı da evlenince satmak zorunda kalmıştım. ancak yeminliyim daha honda almam. yedek parçasının altından pahalı olduğunu gözlerimle gördüm. iki parça sol yan grenaj sticker'ina 180 lira vermiştim 2006 senesinde. bu iki sticker'i toplasan 2 gram etmez. o zaman altının gramı şimdiki gibi pahalı da değildi. bariz şekilde altından pahalıydı yani. sonra sattığım arkadaşta 3 numaralı silindirde bir sorun oldu. servise çektiler 10 bin lira para istediler parça ve işçilik için. ben motoru 12.500'e sattıydım zaten. neyseki 2 ay daha garantisi vardı ordan çözülmüştü. garantisi olmasa at çöpe motoru. o bakımdan honda markası ile işim olmaz daha.

topiğide kirlettik

• Arkadaşlar, bu cihazı şu an bulmak mümkün mü? Uzun süre aradım pek bulamadım. Sadece hizlial.com -elimizde yok ama siparis verirseniz 3 gün içinde tedarik ederiz diyor. Bu tip sitelerden alışveriş yapan var mı? güvenilir mi acaba...

Bilgilendirirseniz sevinirim.

Teşekkürler
  • 
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.