Şimdi Ara

DUNE BD PRIME 3.0 İNCELEMESİ (29. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
733
Cevap
4
Favori
42.654
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: murdocklawless

quote:

Orijinalden alıntı: pharmacist

Gerçekten sorunsuz izletebiliyorsa süper...

ben izlediğim iso filmlerde sorunla karşılaşmadım. sadece menülerini göstermiyor ki bence çok önemli değil. kumandasından istediğin dil ve altyazıyı seçebiliyorsun zaten. belki ilerki firmware'lerde gelir menü gösterimi.

Pekii klasör halinde, BDMV olanları çalıştırıyor mu?
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: murdocklawless

quote:

Gerçekten sorunsuz izletebiliyorsa süper...

ben izlediğim iso filmlerde sorunla karşılaşmadım. sadece menülerini göstermiyor ki bence çok önemli değil. kumandasından istediğin dil ve altyazıyı seçebiliyorsun zaten. belki ilerki firmware'lerde gelir menü gösterimi.

Pekii klasör halinde, BDMV olanları çalıştırıyor mu?

evet çalıştırıyor.
  • Neden üstüme alınmayayımki?
    Dune ile ilgili yazı yazıyorum. Tercihimdir diyorum.
    Konuyu ben açmışım.
    Sen de gelip forumda ürünle ilgili bir sıkıntı bulundu diye bir anda foruma böyle bir yazı yazıyorsun.

Ben senin yazıyı yazarken ne kastettiğini diğer başlıklardaki bu lafın ne anlama geldiğini bilmek zorundamıyım?
    Ben "dune gazmeni" lafından direk , bu ürünü körükörüne savunan kişileri kastettiğini anlarım.
    Dolayısıyla bu başlık alında "Dune alın, iyi cihazdır" diyen herkes senin bu lafına muhataptır.

Neyse kastın farklı imiş şimdi anladık.

Ancak lütfen bunu daha düzgün bir üslüpla belirtirsen yanlış anlamalara sebep vermemiş oluruz.

Probleme gelince..:
    Bluraylere kayıt yapıp Hdd lerden yer kazanmak burada dillendirilince benim aklımada yatmıştı.
    Hatta dün gidip 20 adet boş bluray aldım.
    Okumada sıkıntı varsa hakikaten can sıkıcı.
    Blurayler elimde patladı demektir.

quote:

Orijinalden alıntı: hknbjk

Oo Çarşı karışmış :)

Sayın rccol

Neden *gazmen* ni özelleştirip üzerinize aldınız anlamadım.. Ben bunu genel anlamda söyledim ..

..
    ..
    ..
    Dune sizin ihtiyaçlarınıza göre uygun bi ürün
    Benim ihtiyaçlarıma göre yanlış bi ürün
    Bu sizin yada başkalarının üzerine alınmaması gereken bi durum..

Herkeze Kolay Gelsin

• Vay be bir şey yazdım ortalık karışmış :). Hemen bir test denemesi yaptım arkadaşın dune bd prime 3.0 lıyla sonuç aşağıdadır ;

2 tür verbatim bd-r 25 gb boş blu-ray disk aldık. Bir tanesi LTH türü ve ucuz olan. Yani Verbatim BD-R 2x LTH 25 GB , diğeri ise Verbatim BD-R 2x 25 GB. Gördüğünüz gibi iki disk arasındaki tek fark LTH olayı. ( Low To High ). LTH özelliği bulunan blu-ray medyalar ucuz oluyor.

LG Blu-Ray writer ile 2 diskede yazım yaptık sorunsuz. 2 diski önce Playstation 3 'e taktık ve sorunsuzca blu-ray filmimizi izledik. Daha sonra Dune BD Prime 3.0 (en son yüklü firmware) playerımıza taktık. Verbatim BD-R 25 GB olanı sorunsuz oynattı ama maalesef LTH ibaresi bulunan Verbatim BD-R 2x LTH 25 GB medyayı görmedi bile oynatmadı....

Sonuç görüldüğü üzere bence biraz bekleyin derim. Dune BD Prime ın optik sürücüsü oturmamış hala. LTH - HTL tarzı diskleri görmüyor. Bu yüzden elinizdeki kopya blu-rayler çalışmıyordur...

Kolay gelsin,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aydindril -- 27 Ocak 2011; 14:19:07 >

• Arkadaşlar Dune Okuyucu için firmware çıkarmış.
    Şimdi araştırınca buldum.

Linki aşağıdadır.
    Deneme yapan arkadaşlar sonucu yazarsalar seviniriz.
    Ben 1,2 gün daha test etme şansı bulamayacağım.

Optik Drive Firmware

quote:

Orijinalden alıntı: Aydindril

Vay be bir şey yazdım ortalık karışmış :). Hemen bir test denemesi yaptım arkadaşın dune bd prime 3.0 lıyla sonuç aşağıdadır ;

2 tür verbatim bd-r 25 gb boş blu-ray disk aldık. Bir tanesi LTH türü ve ucuz olan. Yani Verbatim BD-R 2x LTH 25 GB , diğeri ise Verbatim BD-R 2x 25 GB. Gördüğünüz gibi iki disk arasındaki tek fark LTH olayı. ( Low To High ). LTH özelliği bulunan blu-ray medyalar ucuz oluyor.

LG Blu-Ray writer ile 2 diskede yazım yaptık sorunsuz. 2 diski önce Playstation 3 'e taktık ve sorunsuzca blu-ray filmimizi izledik. Daha sonra Dune BD Prime 3.0 (en son yüklü firmware) playerımıza taktık. Verbatim BD-R 25 GB olanı sorunsuz oynattı ama maalesef LTH ibaresi bulunan Verbatim BD-R 2x LTH 25 GB medyayı görmedi bile oynatmadı....

Sonuç görüldüğü üzere bence biraz bekleyin derim. Dune BD Prime ın optik sürücüsü oturmamış hala. LTH - HTL tarzı diskleri görmüyor. Bu yüzden elinizdeki kopya blu-rayler çalışmıyordur...

Kolay gelsin,

• quote:

Orijinalden alıntı: rccol

Arkadaşlar Dune Okuyucu için firmware çıkarmış.
    Şimdi araştırınca buldum.

Linki aşağıdadır.
    Deneme yapan arkadaşlar sonucu yazarsalar seviniriz.
    Ben 1,2 gün daha test etme şansı bulamayacağım.

Optik Drive Firmware

quote:

Orijinalden alıntı: Aydindril

Vay be bir şey yazdım ortalık karışmış :). Hemen bir test denemesi yaptım arkadaşın dune bd prime 3.0 lıyla sonuç aşağıdadır ;

Kolay gelsin,

Deneyip sonucu yazacağız buraya... Teşekkürler,

• Arkadaşlar sanırım dune kopya blu-ray disklerden sadece LTH olanları oynatmıyor. Çok büyütülecek bişi değil bence LTH şu an piyasadaki en ucuz ve en kötü disk. Sadece dune değil bir çok player LTH diskleri okumuyor ve bir çok firma bunun için firmware çıkarmış. Ps3 de bile bu diskler firmware sayesinde çalışıyor.
    LTH olmayan kopya diski dune sorunsuz açtı.. ancak LTH olan diskleri okuyamadı. rccol isimli arkaşın verdiği optik sürücü firmware güncellemesi ile belki LTH teknolojisiyle üretilen kopya diskleride açabilir. Pazartesi - Salı deneme imkanım olacak..

Dune da gbit yok diyenler kafamı karıştırdı.. Bir önceki cihazım da 100 mbit ethernet vardı (Dark record mania) ağdan max 720p filmleri izleyebildim. Film boyutu 7 GB yi aşınca filmi gösteremiyordu 1080p ripleri ağ üzerinden oynatamıyordum. Fakat dune ile ağdan 45 GB lik TrueHD filmleri hiç takılmadan izliyorum. Şimdi dune de gbit yoksa ne var ? 500 mbit mi? var :D bişiler olmalı yani birisi max 7 GB de kitleniyor birisi 50 GB de banamısın demiyor.. pek anlayamadım ben bu durumu.

Son olarak cihazla flv, divx, 720p rip felan izlemeyi düşünen arkadaşlar hiç boşuna bu kadar para yatırıp bu cihazı almasınlar. 200 TL lik diğer cihazlar işlerini fazlasıyla görecektir paralarına yazık. Bu cihaz java destekli full menülü 45-50 GB fullHD izleme tutkunları için biçilmiş kaftandır. Bu anlamda çok sorunlu olduğu söylenen C200 ü saymaz isek başka bir alternatifide yoktur.

• quote:

Orijinalden alıntı: rgokdemir

quote:

@fast@loader ;
    Valla dün senden sonra bahsettiğin siteye 1 aylık üy oldum.
    Sonra uğraştım biraz.
    Program indirdim. Sanırım Leecher diye tabir ediliyor.
    Sonra başka bir site daha buldum.
    Oda yeni çıkan ve usenext e düşen medyaları bildiriyor.

Ama zor ve zahmetli be kardeş.
    İndirdiğim 5 programın 4 ü virüslüydü.
    Filmlerin partları karman çorman.
    1.si nerde 5.si nerde 124.cüsü nerde denk getirmek gerekiyor.

Valla ben Hdmekanına gidiyorum.
    Tek link tıklıyorum iniyor.

Uğraşamam ben bu kadar sıkıntıyla.
    :)

Doğru söze ne denir :)

@rgokdemir Doğru söz olursa denecek bir şey yoktur elbet. Lakin söz doğru değil :D
    usenet dediğin şey senin üye olduğun serverin binlercesinin bir araya gelmesiyle oluşan bir sistemdir zaten. usenete üye olduğun zaman 1 yerine binlerce server dan dosya çekebiliyorsun bu kısmı atlamayalım lütfen. Kullanımda rahatlık ise göreceli bir şeydir. Bana göre de usenet kullanımı daha basit ve daha rahattır.

• quote:

Orijinalden alıntı: fast_loader

quote:

Orijinalden alıntı: rgokdemir

quote:

@fast@loader ;
    Valla dün senden sonra bahsettiğin siteye 1 aylık üy oldum.
    Sonra uğraştım biraz.
    Program indirdim. Sanırım Leecher diye tabir ediliyor.
    Sonra başka bir site daha buldum.
    Oda yeni çıkan ve usenext e düşen medyaları bildiriyor.

Ama zor ve zahmetli be kardeş.
    İndirdiğim 5 programın 4 ü virüslüydü.
    Filmlerin partları karman çorman.
    1.si nerde 5.si nerde 124.cüsü nerde denk getirmek gerekiyor.

Valla ben Hdmekanına gidiyorum.
    Tek link tıklıyorum iniyor.

Uğraşamam ben bu kadar sıkıntıyla.
    :)

Doğru söze ne denir :)

@rgokdemir Doğru söz olursa denecek bir şey yoktur elbet. Lakin söz doğru değil :D
    usenet dediğin şey senin üye olduğun serverin binlercesinin bir araya gelmesiyle oluşan bir sistemdir zaten. usenete üye olduğun zaman 1 yerine binlerce server dan dosya çekebiliyorsun bu kısmı atlamayalım lütfen. Kullanımda rahatlık ise göreceli bir şeydir. Bana göre de usenet kullanımı daha basit ve daha rahattır.

doğru söze ne denir ? :)

• quote:

Neden üstüme alınmayayımki?
    Dune ile ilgili yazı yazıyorum. Tercihimdir diyorum.
    Konuyu ben açmışım.
    Sen de gelip forumda ürünle ilgili bir sıkıntı bulundu diye bir anda foruma böyle bir yazı yazıyorsun.

Siz alınmayın ginede hocam..
    Yanlış anlaşılmaya sebeb verdiğim için de özür ...
    Ama tamamen iyi niyet ve latife olsun diye yazılmıştır...
    Kırıcı olsun diye ve şahsınıza söylenmedi bu bilmenizi isterim..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hknbjk -- 28 Ocak 2011; 11:59:46 >
  • rccol,

Her topicte çıkıyor bazen. İnsanlar kendi ihtiyaçları, tatmin duyguları konusunda istediklerine ulaşamayınca malesef
    kırıcı mesajlar yazabiliyorlar.
    Eminim senin ne kadar yardımsever biri olduğunu bilmiyorlar.

hknbjk,

Aynı forumda bile farklı bölümlerdeki şakalar farklı farklı anlamlar içerebilir!
    PC bölümündeki yazanlar ev sinema bölümüne gelip oradaki terimler hakkında genel olarak
    fransız kalabilirler.
    Terside geçerli.
    Bunlara bölümlerin kendi içerisindeki espri konularıda geçerli.

Hangi bölümde yazdığımıza dikkat ederek yazarsak yanlış anlaşılmalara yol açmayız.

İyi Forumlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cuoresportivo

quote:

quote:

Üstadım
    Yadis de birden fazla klasör ekleyebiliyorsun.
    Bunları her bir diskin olarak gör.
    Her birini ekle ve yadiste işini bitir.

Qnap ta da her bir diski aynı share ile bağlarsan olur diye düşünüyorum.

Klasörleri yadise eklerken d: e: gibi değil de önce bu hdd leri paylaşıma açıp paylaşımlarıda pc de map leyip yadise bu şekilde eklemeyi deneyebilirsin.

Örneğin E ve F hdd lerimiz olsun.

E yi "E_Share" olarak share et ve K olarak yine aynı pc de maple.
    F yi "F_Share" olarak share et ve L olarak maple.

Yadise E ve F değil K ve L olarak ekle ve tarat.
    Dune a da paylaşımları aynı isimlerle (E_Share , F_Share)

Sanırım bu şekilde olabilir.
    Denersen sonucu bize de yazarsın :)

quote:

@tteko
    masaüstü değilde baştan aktarma klasörünü qnap olarak gösterip denermisin ? Bende qnap yok ama benzer sorunu pc den paylaşıma açtığım disklerde yaşamıştım. Dune da şöyle bir limitleme söz konusu; yadis olayında eğer filmin kısayolu başka bir diski referans gösteriyorsa url hatası verip filmi oynatmıyor. Eğer filmin kısayolu ve film dosyası aynı disk üzerinde ise sorunsuz filmi başlatıyor. İşte ben sırf bu yüzden xp işletim sistemine NFS server kurarrak tüm diskleri tek bir ortak path olarak tanımlamak istiyorum ama henüz bunu beceremediğim gibi bu konuda kimseden de yardım alamadım.

Teşekkürler
    Benim sorunum birden fazla klasör eklemek değil, ben 4 tane dahili diskimi yadiste taratıp bunları tek bir diskteki seçtiğim klasöre export edebiliyorum. (Her disk için ayrı export klasörü yapsam olayın bir espirisi kalmaz ben hepsini tek ekranda görmek istiyorum) Örneğin her bir diskte 100 film olsun ben bunların hepsini taratıp tek bir klasöre export ediyorum ve 400 tane filmin kısayolu tek bir klasörde oluyor. Dune a geçip export klasörünü açtığımda 400 tane filmin resmini yani kısayolunu tek bir ekranda görebiliyorum buraya kadar sorun yok. Ancak sıra kumandadan bu resimleri seçerek oynatmaya geldiğinde bu filmlerden sadece 100 tanesi açılıyor diğer 300 tanesi açılmıyor. Bu açılan 100 tane film ise benim export klasörünü tanımladığım diskteki filmler. Bu 100 film export klasörü ile aynı disk üzerinde olduğu için yani kısayollar başka diski referans göstermediği için direkt çalışıyor. Diğer 300 film ise export klasöründen farklı disklerde olduğu için url hatası veriyor ve film açılmıyor. Dune üzerindeki SMB protokolü farklı diskleri referans alan kısayolları açamıyor film dosyalarına ulaşamıyor yani.

Sizin yukarıda anlattığınız olay bu sorunu aşmak üzerinemidir ? paylaşım klasörlerine yada disklerine isim vermek ve mapleme yapmak benim bu bahsettiğim sorunu aşmak içinmidir ? yoksa sadece çoklu diskleri yadiste taratıp export edebilmek içinmidir ?

Eğer NAS kullanyorsan aynı problemi bende yaşadım ve çözümü NAS 'a sabit bir IP atamakta buldum sorunum çözüldü.

Şuanda YADIS kısayılları DUNE içerisindeki 500GB içinde duruyor direk ona tıkladığımda hem NAS 'ın içindeki dahili HDD deki hemde NAS'a USB ile bağlı disklerdeki filmleri sorunsuz izliyorum.

Üstad, hem Qnap hemde Dune'ye sabit ip verdim ama hala filmleri afişlerden başlatmayı başaramadım. rccol, yadis 2.0.4 versiyonu klasör yollarını kendisi gösteriyor. Bu klasör isimleri üzeride mi isim değişiklikleri yapacağım. Konuyu anlayamadım. Tam bir örnek uygulama görmeden başarma ümidim azaldı. Bilgisayar bilgim zayıf bu yüzden yapamıyorum galiba.
    Yardımcı olan arkadaşlara teşekkür ederim.

• Şu OpticDrive Firmware Update işini yapabilen var mı
    Kaç tane DVD diski heba ettim
    Olmuyor..
    Otomatik olarak yapması lazım sitede yazdığına göre
    Yapmıyor
    Optik Sürücüden diske baktığımda SUNEXT B.01 dosyasını görebiliyorum.
    Fakat firmware update yapamadım
  • Firmware versiyonunuz kaç beyler Optic Drive'ın?

D1N7 mi ?
  • Evet
  • Bu akşam firmware atacağım.
    resimli bir kılavuz hazırlarım.
  • yeni fw çıktı..haydi hayırlısı kurup bakalım ne getirdi götürdü... http://dune-hd.com/firmware/bdprime3/

en kısa zamanda uyumlu türkçe menü dilini hazırlarım..

optik sürücü güncelleyeceklere uyarı...yukarıdaki her mesajı okumadım..son alınan dune lerde zaten yeni sürücü kullanıldı..ona ait yeni fw çıktı mı bilmiyorum..o yüzden o bölümü iyi okuyun..önce sürücünüzün fw sini öğrenin sonra ona ait güncelleme olup olmadığından emin olun..

ilk çıkan optik sürücüye ait fw çıkmıştı zaten ama son optik sürücünün fw side yenilendi mi bilmiyorum..bakacaım ama..bir değişklik varsa yazarım buraya

hemen baktım.. son alınan dune optik sürücü için güncelleme yok.. http://dune-hd.com/firmware/bdprime3/optical_drive_fw/

bu sayfadaki ikinci başlık "how to...." altındaki dosyayı indirip flas belleğe atın..zip li ise açın..dune a takın üstüne gidip enter a basın ekranda mevcut optik sürücünüzün ver. görürüsünüz.. sizdeki HJBQ ise bunu HJ95 e yükseltirsiniz ama D1N7 ile başlayanıın güncellemesi yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mdmrx -- 1 Şubat 2011; 21:54:44 >

• Teşekkürler
    Baya dolu bir update gözüküyor.
  • Arkadaşlar, merhaba
    sanırım Dune konusunda tecrübeli arkadaş epey mevcut.Forumu incelediğimde Yadis'i, radyo eklemeyi ve diğer eklentilerle ilgili detaylı bilgi göremedim.
    Bu konuda yardımcı olacak arkadaşlara teşekkür ederim.
    İyi günler.
  • son fw yi yükledim..dil dosyalarını çıkardım

bir önceki fw deki benim yaptığım (indirebilmeniz için linki önceki sayfalarda vermiştim) dil dosyası 68kb idi.. yeni fw ye türkçe eklenmiş ve 81kb a çıkmış..yeni fw yi yükleyince hala önceki türkçe dil dosyası kullanılıyor..dil seçeceğiniz yere gidin şu anda muhtemelen "özel" dil dosyası seçilidir, biraz yukarı çıkın "türk" adında türkçe yi seçebilirsiniz..
    Allah razı olsun beni bir uğraştan kurtardılar..olurda dilde ciddi eksiklik görürsem değiştirir eklerim indirebilmeniz için..

hdi support a 916-2027 nin dil dosyasını yollayıp türkçe yide sabit dil olarak ekleyin diye yazmıştık, başka kimlerde yazdı ise veya satışlardan memnun olmuşlarki artık türkçe yi diğer dillerle eklemişler..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mdmrx -- 1 Şubat 2011; 23:19:43 >
  • 
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.