Şimdi Ara

DUNE BD PRIME 3.0 İNCELEMESİ (31. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
733
Cevap
4
Favori
42.626
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Elimde 3 adet yeni bluray var. Ayrıca Kendi yazdırdığım ve Üzerine printerle baskı yaptığım dvd lerden 3 adet var.Ayrıca 1 adette Orjinal Dvd var.

1. A concert By the Lake BR
    2. Terminator Salvation BR
    3. Moebius Strip BR
    4. 300 Sapartalı Kopya DVD
    5. Troy Kopya DVD
    6. Toy Story Kopya DVD
    7. Lost in Space Orjinal DVD

Öncelikle Konser bd sini denedim. Problem yok. Sıkıntısız oynattı.
     DUNE BD PRIME 3.0 İNCELEMESİ

2. olarak Terminator Salvation : Problem yok gayet güzel bir şekilde açıldı ve oynattı.

3. olarak Moebius Strip : Bunda da problem yok. Gayet başarılı şekilde açıldı ve oynattı

4. 300 Spartalı : Dvd yi gördü ana menüye geldi. Ancak dil seçimi yapmama izin vermedi. İlerleyerek filmi seyredemedim. Sonrasında Aynı diski Sony dvd player da ve pc de denedim. Aynı sıkıntı vardı. Sanırım Problem dvd de.
    5. Troy : Dvdyi gördü ve oynattı. Ancak bunda başlangıç menüsü yoktu.
    6. Toy Story menülü bir dvd idi ve sıkıntısız oynattı. Herhangi bir problemle karşılaşmadım.

7. Son olarak orjinal Dvd olan Lost in Space i denedim.: Yine hiç bir sıkıntı çıkarmadan oynattı.

Valla artık ne deneyebilirim bilmiyorum.
    Bir tek Bdrom a yazılmış bir film denemedim.

Ancak sonuç olarak denediklerimde sorun çıkartan olmadı.
    Bu arada tüm bu denemeleri Firmware ve Bdrom Firmware yapmadan önce yaptım.

Ben Dune cihazımı Almanyadan almıştım.
    Ordaki ürünle Türkiyeye getirilen ürünler farklıysa bilemem.

Kalın sağlıcakla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rccol -- 3 Şubat 2011; 22:09:00 >

• vallahi ne diyelim bizde bilemiyoruz kardeş..bende şimdi bir br sipariş versemde oynatmazsa kafayı yerim..
    senin sigma chip 8642 mi 43 mü..
    birde br sürücünün fw si ne D1N7 mi farklı mı?

gerçi mpc club forumunda yazan insanlarda avrupadan alıyor veya almanya dan..nedir acaba sıkıntı???

pc deki anakartım 3 yıllık msi..2 çekirdek içindi sonradan çıkan bios larla 4 çek. işlemci desteği geldi..bende dün 4 çekirdekli amd phenom 2.8 işlemci aldım birde msi ati5670 ddr5 1gb ekran kartı..özelliği hdmi den 7.1 hd ses aktarması..dune la br konusunda barışamazsak ilerde vatanda şu sıralar satılan pioneer br yazıcı alırım, bağlarım pc yi avr ye babalar gibi seyrederim..

zahmetlerin için teşekkür

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mdmrx -- 3 Şubat 2011; 22:32:11 >
  • Estağfurullah.

Şimdi Bdrom firmware'e baktım.
    HJ95 gözüküyor.

Sanırım firmware update yapmam lazım.

Bu arada aklıma bir şey geldi.

Bluray filmler illaki update vb yapmak için sistem belleğine ihtiyaç duyuyorlar.
    Acaba sıkıntı yaşayan arkadaşlar Dune'u hdd siz yada flash disk ile sistem belleği yapmadan oynatıyor olabilirlermi?

Eğer öyleyse oynatmaması gayet normal. :)
  • işin komiği ne biliyor musun, güya sizdeki optik sürücü sorunlu olduğu için değişti ve şu an bizdeki d1n7 ler kondu

ilk partilerde hjbq fw li optik sürücüler vardı, hjbq sorun yarattığı için yeni fw çıktı ve hj95 e yükseltildi,,sizdeki optik sürücünün fw si güncel yani...sakın d1n7 ile yükseltmeye çalışmayın..

sigma chipsetiniz ne acaba.. xx42 mi 43 mü

daha önce yazmıştım bende 2gb bellek var sistem belleği olarak, ki dvd ler bellek istemiyor bende dvd çalmıyor;
    az önce 20 tl lik 2008 yapımı bir br film siparişi verdim bakalım ne olacak..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mdmrx -- 3 Şubat 2011; 23:51:15 >

• valla ne diyeyim.
    durum bu

Oynatıyor alet.
    Oynatma diyememki?
    :)
  • DÜZELTME <Daha önce alttaki cihaz wd live hub olarak yazılmıştı. Hata olmuş>

quote:

Orijinalden alıntı: rccol

Bu arada Element Play ile ilgili aman sakın incelemeden almayın.
    Ben bir iki yerden inceledim.
    Hd ses çözmüyor , fullhd büyük gbyte mkv leri oynatamıyor vb gibi sıkıntılar var.
    İlgilenenler ŞURADAKİ incelemeyi okuyabilir.

• quote:

valla ne diyeyim.
    durum bu

Oynatıyor alet.
    Oynatma diyememki?

bir soruma hala cevap vermediniz..bdp3 de 43 mü 42 chipset mi var, bilebiliyor musunuz?
    benim kinin kutusunda yazıyor..8642 diye

birde şunu istedik adamlardan hala çözmediler..internet tarayıcı açıkken kumandanın yön tuşları ile imleç i hareket ettirelim ve kumandadaki rakam tuşlarını dosya isminde olduğu gibi web adresi yazmak içinde kullanabilelim..madem bir özellik ekliyorsun adam gibi yap ..illaki mouse klavye istemesin..yada tv lerin net tv sinde olduğu gibi sanal klavye çıksın..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mdmrx -- 4 Şubat 2011; 10:09:16 >
  • Pardon atlamışım.
    Farklı chipsetlerde üretim olmamıştır sanırım.
    Nerde yazar setup menüde vb varmı?

quote:

Orijinalden alıntı: mdmrx

quote:

valla ne diyeyim.
    durum bu

Oynatıyor alet.
    Oynatma diyememki?

bir soruma hala cevap vermediniz..bdp3 de 43 mü 42 chipset mi var, bilebiliyor musunuz?

birde şunu istedik adamlardan hala çözmediler..internet tarayıcı açıkken kumandanın yön tuşları ile imleç i hareket ettirelim ve kumandadaki rakam tuşlarını dosya isminde olduğu gibi web adresi yazmak içinde kullanabilelim..madem bir özellik ekliyorsun adam gibi yap ..illaki mouse klavye istemesin..yada tv lerin net tv sinde olduğu gibi sanal klavye çıksın..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rccol -- 4 Şubat 2011; 10:59:10 >

• 42 dir
  • quote:

quote:

valla ne diyeyim.
    durum bu

Oynatıyor alet.
    Oynatma diyememki?

rccol ile benim cihaz birlikte geldi 8642. Zaten Prime olanlar 8642, Base olanlar 8643..

• ok teşekkürler..optik sürücüsü ve yazılım uyumu problemli anlaşılan.. bir sürücü çalışırken diğeri problem çıkarıyor vb..
    asıl sorun fw herhalde..yazılım geliştiricileri kimse bunların.. philips inkiler hong kong da mesela..
    ilk sürücüyü fw ile düzeltmişler, memnun kalmamışlar yenisini monte etmişler o da sorunlu..ama önceki öyle böye çalışıyor sonuçta..
    bir sonraki fw 4 ay sonra..pek düzeltebileceklerini sanmıyorum. umarım yanılırım. benim tek isteği- nmt, medya player ve bluray player gibi çalışması. çünkü o yüzden aldım ve kendileride cihazı o şekilde satıyorlar.

bizim yerli forumlar yanılttı doğrusu, mpc yi önce okusaydım almazdım.
  • rccol çok teşekkür ederim. Sayende başardım. Eğer sizi sıkmaz isem bir soru daha sormak istiyorum; İçinde aynı filmlerin bulunduğu 2. bir qnap için şu anda bendeki qnapta çalışan yadis klasörünü kopyalayıp yeni qnap a yapıştırsam sistem çalışırmı? Emeklerin için tekrar teşekkür ederim.
    Selamlar.

Edit; şu anda farkettim, Yadis ile filmleri başlattığımda external olan Türkçe altyazıları başlatmıyor. Playback menusunden bütün ayarları denememe rağmen alt yazıyı oynatmadı. Dune nin kendi menüsünden film başlattığımda alt yazıyı oynatıyor. Sebebe ne olabilir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tteko -- 5 Şubat 2011; 11:29:46 >
  • Estağfurullah;
    Eğer Ip , share ismi mapler vb ve film adları aynı ise çalışmalı.
    İkinci sorunuzun cevabını bilmiyorum.

quote:

Orijinalden alıntı: tteko

rccol çok teşekkür ederim. Sayende başardım. Eğer sizi sıkmaz isem bir soru daha sormak istiyorum; İçinde aynı filmlerin bulunduğu 2. bir qnap için şu anda bendeki qnapta çalışan yadis klasörünü kopyalayıp yeni qnap a yapıştırsam sistem çalışırmı? Emeklerin için tekrar teşekkür ederim.
    Selamlar.

Edit; şu anda farkettim, Yadis ile filmleri başlattığımda external olan Türkçe altyazıları başlatmıyor. Playback menusunden bütün ayarları denememe rağmen alt yazıyı oynatmadı. Dune nin kendi menüsünden film başlattığımda alt yazıyı oynatıyor. Sebebe ne olabilir?
  • Yeni fw çıktı bilginiz vardır.
    Yeni fw ile "Kartina Tv" diye bir şey eklenmiş. Rus ip tv si.
    Kullanmak isteyenler için açıklayayım dedim.
    Elbetteki önce yeni fw yüklüyoruz.
    Sonra ayarlar --->uygulamalar--->kartina tv diyoruz.
    Subscription : 141
    Password : 141

Yapıyoruz.

Show in main screen : yes oluyor.

Sonra restart ediyoruz dune'u.

Tekrar açıldığında ana sayfadan kartina tv iconuna ok dememiz yeterli. Bu şifre guest şifresi olduğunda hem az kanal hemde sıkıntılı bir yayın var. Ama cihazın ip tv özelliğinin gerçekten olduğunu gözlerimizle görebilme ve kumanda üzerindeki p+ ve p- tuşlarını kullanabilme fırsatı yakalıyoruz.

Bir de ivi.ru var. Sanıyorum film dizi seyretmek için ama türkiye ipleri ban lı olduğundan izleyemiyoruz. İp değiştirerek deneyeceğim işe yararsa yazarım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi marmot -- 8 Şubat 2011; 1:04:04 >
  • bugün br filmim geldi.. kanal d home cinema ya ait bir filmmiş..
    ucuz diye denemek için aldım; sibirya expresi..20 tl..
    taktım ful menüsü fragmanı, diğer film reklamları, çekim sırasındaki olayları ile çok güzel açtı ve oynattı..

herhalde dune a fazlası ile haksızlık ediyorum.. orjinal film fakiri olduğum için dune ne kadar problemli anlayamadım.. illaki problem var
    sadece ben değil yurtdışında da bir sürü insan yazıyor..
    şu ana kadar 1 dvd melekler ve şeytanlar ı zorlanarak açtı ve oynattı; 1 dvd terminatör salvation açmıyor oynatmıyor klasöre yönelseniz bile açmıyor; 1 br sibirya expresi açtı ve sorunsuz tüm menüleriyle oynattı.
  • quote:

bugün br filmim geldi.. kanal d home cinema ya ait bir filmmiş..
    ucuz diye denemek için aldım; sibirya expresi..20 tl..
    taktım ful menüsü fragmanı, diğer film reklamları, çekim sırasındaki olayları ile çok güzel açtı ve oynattı..

herhalde dune a fazlası ile haksızlık ediyorum.. orjinal film fakiri olduğum için dune ne kadar problemli anlayamadım.. illaki problem var
    sadece ben değil yurtdışında da bir sürü insan yazıyor..
    şu ana kadar 1 dvd melekler ve şeytanlar ı zorlanarak açtı ve oynattı; 1 dvd terminatör salvation açmıyor oynatmıyor klasöre yönelseniz bile açmıyor; 1 br sibirya expresi açtı ve sorunsuz tüm menüleriyle oynattı.

Benimde yaklaşık 4-5 denemem oldu...

Benim aldığım blurey ler bildiğiniz dvd cilerden alınmış kopya dediğimiz çakma blurey lerden... ilk aldığımda biraz problemli 5-6 dk. yani disk i okumadı biraz ısrarcı olunca açtı...

sonra aldıklarımda bu süre çok daha uzatı kesintisiz 21 dk sonra açtı yani hep no disk ikazı verdi bütün tuşlara basıldı geçişler yapıldı tam 21 dk sonra sıkılıp yaa lanet olsun diyip kapatıp sonra son birkez daha deneyeyim dediğimde direk açtı....

orjinal hiç denemedim (30-50tl vermek mantıklı gelmiyor bana ) o yüzdende kiralık bulreylerde bu tarz problemlerle karşılaştım..

• özelden çok fazla sayıda soruluyor , buradan bildireyim istedim.
    Dune markalı 4-5 model sanırım mart başında geliyor.
  • çakma blu-ray değilde uygun fiyata orjinal blu-ray arayan arkadaşlar PM atabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aydindril -- 19 Şubat 2011; 20:45:16 >
  • yaklaşık 4 ay önce aldığım Dune'yi satıyorum faturalı garantili almak isteyen arkadaşlar pm atabilir

Fiyat : 600 TL Hatay / İskenderun'da yaşıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi newfel -- 26 Şubat 2011; 12:42:54 >
  • yaklaşık 4 ay önce aldığım Dune'u satıyorum faturalı garantili almak isteyen arkadaşlar pm atabilir

Fiyat : 700 TL Beşiktaş / İstanbul'da yaşıyorum
  • 
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.