Şimdi Ara

DUNE BD PRIME 3.0 İNCELEMESİ (28. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
733
Cevap
4
Favori
42.637
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: murdocklawless

quote:

Orijinalden alıntı: hknbjk

murdocklawless ;

Hocam motoru almıyormusun verelim sana

Torrent de benim işime gelmiyor mesala hiç.. bende şirkette indirip belleğe almayı tercih ediyorum..

bende onun 2006'sı vardı da evlenince satmak zorunda kalmıştım. ancak yeminliyim daha honda almam. yedek parçasının altından pahalı olduğunu gözlerimle gördüm. iki parça sol yan grenaj sticker'ina 180 lira vermiştim 2006 senesinde. bu iki sticker'i toplasan 2 gram etmez. o zaman altının gramı şimdiki gibi pahalı da değildi. bariz şekilde altından pahalıydı yani. sonra sattığım arkadaşta 3 numaralı silindirde bir sorun oldu. servise çektiler 10 bin lira para istediler parça ve işçilik için. ben motoru 12.500'e sattıydım zaten. neyseki 2 ay daha garantisi vardı ordan çözülmüştü. garantisi olmasa at çöpe motoru. o bakımdan honda markası ile işim olmaz daha.

topiğide kirlettik

Araya konu dışı şeyler serpiştirmekte zarar yoktur kafalar dağılır biraz

Parça işi aslında ne kadar ekmek o kadar köfte gibidir.. yani motorların kendisi zaten pahalı parçalarınında pahalı olması normal bana göre.... araçlar içinde aynı şey geçerlidir... yani parça işini düşünürsek o zaman kanunilere mondiallere binmemiz gerekir Bildiğim en son gerçi çoktandır takip etmiyorum motor dünyasını Ducatilerin parçaları ucuzdu fakat onlarında motorları çok pahalıydı..

Konuya dönersek Dune de Bluray filimlerde diski okumaması canımı sıktı.. gerçi bluray ler kopyaydı ama 20 dk disk yok diyip sonra okuması ilginçti... ilk fırsatta başka bir bluray filmde deneme yapacağım.. işallah problem çıkarmaz başıma...

Bu arada Dune nin açmadığı FLV H.263 filimleri geçen gün aldığım smart medya açıyor.. Boyutu, fiat, ı performası, olarak çok başarılı buldum Smart medya yı...

• Sevgili hknbjk

Bluray disklerdeki okumama isini ithalatçı firmaya sormuştum almadan önce. Söyledikleri şey aynen su idi. Evet biz de şahit olduk bazı Bluray diskleri okumuyor bu da optik okuyucu ile ilgili . Bize göre bazi marka blurayleri optik ayırt ediyor. Demislerdi. Ben de kopya bluraylerle baya bı can sıkıntısı yaşamistim. Biraz ugrasinca bekleyip bekleyip acıyor.
    Geçenlerde Tayvandan Dune den mail aldım .
    bana Dune HD Max in piyasaya arz edildiğini ve ürünü gonderebileceklerini söylediler. Farklarını sorduğumda ovunurcesine bana ilk farkın " Yeni SONY optik okuyucu" oldugundan bahsetti. Bu da demek oluyor ki Dune de bu sorunun farkına garip daha iyi bir okuyucu ile sorunu cozme yoluna gitmiş. Özetle sorun var evet ama hani derler ya NEKKA EKMEK OKKA KOFTE :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rgokdemir -- 25 Ocak 2011; 20:48:16 >
  • Vaybe ;
    Demek adamlarda böyle bir sorun olduğunu kabul ediyorlar.
    Bolca bdrom kullanan arkadaşlar adına üzüldüm.

Acep kullanılan bdromun firmware güncellemesi vb yokmudur ki?
  • quote:

Orijinalden alıntı: rgokdemir

Sevgili hknbjk

Bluray disklerdeki okumama isini ithalatçı firmaya sormuştum almadan önce. Söyledikleri şey aynen su idi. Evet biz de şahit olduk bazı Bluray diskleri okumuyor bu da optik okuyucu ile ilgili . Bize göre bazi marka blurayleri optik ayırt ediyor. Demislerdi. Ben de kopya bluraylerle baya bı can sıkıntısı yaşamistim. Biraz ugrasinca bekleyip bekleyip acıyor.
    Geçenlerde Tayvandan Dune den mail aldım .
    bana Dune HD Max in piyasaya arz edildiğini ve ürünü gonderebileceklerini söylediler. Farklarını sorduğumda ovunurcesine bana ilk farkın " Yeni SONY optik okuyucu" oldugundan bahsetti. Bu da demek oluyor ki Dune de bu sorunun farkına garip daha iyi bir okuyucu ile sorunu cozme yoluna gitmiş. Özetle sorun var evet ama hani derler ya NEKKA EKMEK OKKA KOFTE :)

Yaa dün kopya DVD konmuş onuda açmamış..

Bu arada 800 TL ekmek..... o kadar köfte isteriz...

Bu köfteyi almamızdaki sebeb bu kadar fiata hepsi bi arada olduğu için verildi

Gel görki bu Dune efendi cd leri açmıyor bazı formattaki filimleri açmıyor DH nin gazına mı geldik naptık.

• peki bu aletin bd-rom u değiştirilemiyor mu? alınır bir sony takılır sonradan mesela. en azından şimdilik böyle idare edilir, bd-rom'lar ucuzlayınca takılır.
  • quote:

peki bu aletin bd-rom u değiştirilemiyor mu? alınır bir sony takılır sonradan mesela. en azından şimdilik böyle idare edilir, bd-rom'lar ucuzlayınca takılır.

Böyle bi şeyi dune nin ithalatçısı ve disbirütörü kimse üstlenirse çok iyi olur.. Dune benci bu durumdaki müşterilerini madur etti ..

Dune cd dvd ve bluray lerde işime yaramayacaksa ne gerek vardı ki bu kadar faiş fiat verip almaya.. 200 tl lik bi Media player de iş görüyor ..
  • 800 lira verip aldığım bir aletin kopya bd veya dvd okumaması çok saçma elbette. ancak adamlar orijinal bd veya dvd rom okuyor sorun yok diyip işin içinden çıkabilirler. bu durumda ben cihazın sahibi olsam, birader iyi güzelde bu aletin içine hdd takılıyor, internetten indirdiğim filmleri izletiyor, peki internetten orijinal filmler mi indiriliyorda bizim haberimiz yok derim? korsan olarak her türlü formatı oynatıyorda bd veya dvd yi neden orijinal istiyor, bu ne perhiz bu ne lahana turşusu diye de sorarım?

bd recorder'ler 200 liralar seviyelerine inmiş. bunlardan alıp arşivimi kaydetmek isterim elbetteki. zira hd filmlere harddisk dayanmıyor. ee ben alıp kaydedicem 800 lira verdiğim alet okumayacak, hadi lan ordan derler adama.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi murdocklawless -- 26 Ocak 2011; 11:29:17 >
  • Yaniii...

Evde Denon var cep telefonundan çekim yapsam problemsiz gösteriyor cihaz

Gerçi aynı şeyler değil ama dune de diğer MP lara göre artılarının problemsiz olması gerekirdi..
  • dune modellerini inceledim sitesinden, hiçbirisinde gigabit ethernet yok. aslında var deniyor ancak aşağı şu not düşülmüş,

* 1000 Mbit/s support is experimental since it is not officially supported by Sigma Designs 864x chips, may not work properly depending on a particular network environment and usage kinds, and is not generally recommended.

yani 864x çipleri aslında gigabit desteklemez, ağ ekipmanlarınıza göre doğru düzgün çalışmayabilir ve genellikle tavsiye edilmez demişler.

bu ne şimdi? madem gigabit desteklemiyor, 3rd parti ethernet çipleri ile yap o zaman. realtek var, via var, var oğlu var. cihazın maliyetinde 5 bilemedin 10 dolar farkettirir ancak %100 gigabit destekli cihazın olur. ben hayret ettim bu gigabit hadisesine. e peki nasıl oluyorda 800 küsür liralara satılıyor bu cihaz?
  • DH nin dune gazmenlerinin kulakları çınlasın

Gerçi bu konudada gördüğüm başka şikayet yok.. yada sadece filim indirip seyrediyorlar.. bluray ve dvd cd olayını denemediler
  • Arkadaşım hiç bir yerimiz çınlamaz.
    Madem cd-dvd-bdrom senin için çok önemliydi o zaman önce inceleyip bakıp ona göre alıp almama kararı verirdin.
    Senin için bdrom önemli benim için önemli değil. Orjinal bdromlar zaten sıkıntısız.
    Benim için torrent hiç önemli değil olsada olur olmasada , başkası için 1. derecede önemlidir.
    Benim için web browserin hiç önemi yok , senin için var.
    Bu böyle sürer gider.

Ben sonuçta filmi indirir cihazda seyrederim.
    Fullhd , yada hd filmi oynatıyormu , takılıyormu ona bakarım.

Benim ihtiyacım olan herşeyi içeriyor cihaz.
    Gigabit yokmuş.
    Bana ne
    Ben networkten bu hali ile en baba Bluray filmleri hiç takılmadan izliyorum.
    Gigabit olacakta daha ne yapacak. Ben filmlerimi nas cihazda tutarım , sonrada banane network hızından derim.
    Gigabit C-200 de de yok Dune da da.
    Bu sigma çip ile alakalı bir şey. Dert sigmanın derdi , Dune yada popcorn'un değil.

Ama böyle bişi yok.
    Olsa iyi olurdu deriz.
    Keşke olsaydı deriz.
    Resmi forumuna gider istek yazarız.
    Ama bu aleti alanlara laf etmeyiz.

Eleştirmek çok kolay.
    Mal bu.
    işini görüyorsa alırsın.
    Görmüyorsa göreni araştırır alırsın.

Dune cihazına 800 tl çok demişin.
    Doğrudur.
    Ama alternatifin varsa değerlendir.
    Kimse sana bişi demez.

quote:

Orijinalden alıntı: hknbjk

DH nin dune gazmenlerinin kulakları çınlasın

Gerçi bu konudada gördüğüm başka şikayet yok.. yada sadece filim indirip seyrediyorlar.. bluray ve dvd cd olayını denemediler

• quote:

Orijinalden alıntı: rccol
    Senin için bdrom önemli benim için önemli değil. Orjinal bdromlar zaten sıkıntısız.
    Benim için torrent hiç önemli değil olsada olur olmasada , başkası için 1. derecede önemlidir.
    Bu böyle sürer gider.

Gigabit yokmuş.
    Bana ne
    Gigabit olacakta daha ne yapacak. Ben filmlerimi nas cihazda tutarım , sonrada banane network hızından derim.
    Bu sigma çip ile alakalı bir şey. Dert sigmanın derdi , Dune yada popcorn'un değil.

senin için kopya dvd veya bluray medya oynatamaması, torrent, gigabit ethernet önemli değilse o zaman neden dune aldın ki? aletin öne çıkan özellikleri bunlar zaten. yoksa 200 lira verip aldığın tüm cihazlar zaten takılmasız 1080 leri oynatıyorlar. peki bu durumda bu alete boşa para vermiş olmuyormusun? ha keyif senin para da senin ancak burada keyifi değil aletin bu kadar para etmemesi önemli olan. yoksa sen ya da bir başkası almış güle güle kullansın herkes.

burada alan kerizdir gibi bir söylem, düşünce ya da ima içersinde değilim kendi adıma.

• Arkadaşım ben zaten C-200 dururken gittim bu aleti aldım.
    Zaten her işimi gören bir cihazım vardı.

Benim söylediğim şu :
    Senin için elzem ve olmazsa olmaz olan bir özellik benim için hiç önemi yoktur.
    Tam tersi de mutlaka geçerlidir.
    Sende banane samba desteğinden , ben de nas yokki ben usb den dvd yada bluraya kopyalar oynatırım diyebilirsin.
    Kimi derki bu alete normal sata disk takılamıyor çok önemli bir eksik , ben derimki ihtiyacım yokki olmuş olmamış umrumda değil.

Bunlar gayet normal.
    Ben kalkıp burda ürün pazarlamıyorum, ürün satmıyorum.
    Alsan banane almasan banane.

Ama kalkıpta "Dune gazmenleri" dersen olayın rengi değişir.
    Bana fikrimi sorarsın söylerim. Tercih benimdir. Hangisini istersem onu kullanırım.
    Evet Dune kullanıyorum ve ve C-200 dende wdigitial dan da , sitecomdanda egraet den de , yani test edip kullandığım ve sahibi olduğum cihazların tümünden daha başarılı buluyorum.
    Madem beğenmedin cihazı uğrama topiğe işini gören cihazı al ve onu takip et.

Burası bilgi paylaşım ortamı.
    Ben en iyi bilirim gibi bir iddiam kesinlikle yok.
    Sadece bildiğimi deneyimimi yazarım.
    Sen benden daha iyi biliyosan yaz faydanalım.
    Konuyu ben açtım diye bir sahiplenme yok.
    Sen neysen bende oyum.

"Cep telefonundan çektiğin görüntüyü izlemek için bu cihazı alma zaten arkadaşım.
    Bu tür cihazların odak noktası belli.
    Hd , Full Hd.
    Flv imiş , cep telefonu imiş git 50 tl ye oynatıcılar var hepsini oynatıyor.
    Ama onlarda 50gb lık Bluray imageları oynatmıyor değilmi ?"

demek lazım.
    Ama dememek lazım işte.

Sonuç :
    1.Kimsenin bir şey gazladığı yok.
    2.Benim tercihim diğer markalara göre ve benim ihtiyaçlarıma göre Dune'dur.
    3.Mal bu isteyen alır isteyen almaz.
    4.Kimseyi tercihi için eleştiremezsin. Bunu şşu işlerde kullansan daha iyi olur, bu aletin asıl amacı bu yada şu şekilde kullansan daha iyi olur dersin, ama daha ileri gitmek olmaz.
    5.Daha iyisini , daha doğrusunu bilen lütfen yazsın hepimiz faydalanalım.
    6.Kalın sağlıcakla

quote:

quote:

Bu böyle sürer gider.

Gigabit yokmuş.
    Bana ne

senin için kopya dvd veya bluray medya oynatamaması, torrent, gigabit ethernet önemli değilse o zaman neden dune aldın ki? aletin öne çıkan özellikleri bunlar zaten. yoksa 200 lira verip aldığın tüm cihazlar zaten takılmasız 1080 leri oynatıyorlar. peki bu durumda bu alete boşa para vermiş olmuyormusun? ha keyif senin para da senin ancak burada keyifi değil aletin bu kadar para etmemesi önemli olan. yoksa sen ya da bir başkası almış güle güle kullansın herkes.

burada alan kerizdir gibi bir söylem, düşünce ya da ima içersinde değilim kendi adıma.

• ben cihazı beğenmedim demedim ki? eksikleri dolayısı ile o parayı hak etmez dedim. c200'de etmez, dune'da etmez 800 küsür lira. bu benim şahsi kanaatimdir. ha bana sorsan c200 mü yoksa dune'mu alırdın diye dune alırdım çünkü analog 5+1 çıkışı var mis gibi.

ayrıca kimseyi tercihi için eleştirmiyorum, yazdıklarımı tekrar okumanı tavsiye ederim.
  • Sözüm sana değil...
    Şahsında genel bilgilendirme yaptım.
    Yazımda belirtmeliydim. Özür.
    quote:

ben cihazı beğenmedim demedim ki? eksikleri dolayısı ile o parayı hak etmez dedim. c200'de etmez, dune'da etmez 800 küsür lira. bu benim şahsi kanaatimdir. ha bana sorsan c200 mü yoksa dune'mu alırdın diye dune alırdım çünkü analog 5+1 çıkışı var mis gibi.

ayrıca kimseyi tercihi için eleştirmiyorum, yazdıklarımı tekrar okumanı tavsiye ederim.
  • quote:

Arkadaşım ben zaten C-200 dururken gittim bu aleti aldım.
    Zaten her işimi gören bir cihazım vardı.

Benim söylediğim şu :
    Senin için elzem ve olmazsa olmaz olan bir özellik benim için hiç önemi yoktur.
    Tam tersi de mutlaka geçerlidir.
    Sende banane samba desteğinden , ben de nas yokki ben usb den dvd yada bluraya kopyalar oynatırım diyebilirsin.
    Kimi derki bu alete normal sata disk takılamıyor çok önemli bir eksik , ben derimki ihtiyacım yokki olmuş olmamış umrumda değil.

Bunlar gayet normal.
    Ben kalkıp burda ürün pazarlamıyorum, ürün satmıyorum.
    Alsan banane almasan banane.

Ama kalkıpta "Dune gazmenleri" dersen olayın rengi değişir.
    Bana fikrimi sorarsın söylerim. Tercih benimdir. Hangisini istersem onu kullanırım.
    Evet Dune kullanıyorum ve ve C-200 dende wdigitial dan da , sitecomdanda egraet den de , yani test edip kullandığım ve sahibi olduğum cihazların tümünden daha başarılı buluyorum.
    Madem beğenmedin cihazı uğrama topiğe işini gören cihazı al ve onu takip et.

Burası bilgi paylaşım ortamı.
    Ben en iyi bilirim gibi bir iddiam kesinlikle yok.
    Sadece bildiğimi deneyimimi yazarım.
    Sen benden daha iyi biliyosan yaz faydanalım.
    Konuyu ben açtım diye bir sahiplenme yok.
    Sen neysen bende oyum.

"Cep telefonundan çektiğin görüntüyü izlemek için bu cihazı alma zaten arkadaşım.
    Bu tür cihazların odak noktası belli.
    Hd , Full Hd.
    Flv imiş , cep telefonu imiş git 50 tl ye oynatıcılar var hepsini oynatıyor.
    Ama onlarda 50gb lık Bluray imageları oynatmıyor değilmi ?"

demek lazım.
    Ama dememek lazım işte.

Sonuç :
    1.Kimsenin bir şey gazladığı yok.
    2.Benim tercihim diğer markalara göre ve benim ihtiyaçlarıma göre Dune'dur.
    3.Mal bu isteyen alır isteyen almaz.
    4.Kimseyi tercihi için eleştiremezsin. Bunu şşu işlerde kullansan daha iyi olur, bu aletin asıl amacı bu yada şu şekilde kullansan daha iyi olur dersin, ama daha ileri gitmek olmaz.
    5.Daha iyisini , daha doğrusunu bilen lütfen yazsın hepimiz faydalanalım.
    6.Kalın sağlıcakla

Kesinlikle haklısın kardeşim..
    Bu cihazların esas kullanım amaçları belli; Full Blu-Ray ve iso. Bunu da çalıştırabilen 2 cihaz var; Dune BD Prime 3.0 ve C-200. Bunların fiyatları doğru 800 civarı ve fazla, ancak bu işi yapan başka alternatif yok işte.. Bu markaların da ucuz modelleri var, aynı işi yapıyorsa neden bu firmalar mallarını ucuza satsınlar kii.
    Elinden 3-4 adet C-200 geçimiş biri olarak ben şunu dedim; Alınabilecek tek cihaz Dune Prime 3.0, bunu halaa diyorum, çünkü bunun tek alternatifi C-200 kutusunda duruyor, yeni firmware lerini bile yüklemedim, kullanmıyorum çok sorunlu, C-200 zamanında arkadaşlarımla ağız atdı ile film izlediğimi hatırlamam, mutlaka bir sorun çıkardı..
    Gigabit ethernet olsa ne güzel olur, ama chipset sağlayıcı veremedi desteği, burada üreticiler de yanlış bilgilendirme yaptılar, gigabit ethernet var diye, bizi kandırdılar, buyrun hakkımızı arayalım. Ancak bu haliyle de her işi yapıyor, ben daha takılma yaşamadım..
    Elimde orijinal blu-ray ler var sadece denemek için oynattım problem yok, zaten kullanmuyorum sürücüyü, elimde olanları dahi kopyaladım, hergün 1-2 tane full blu-ray indirip izliyorum...

Zevini çıkarın, daha iyisi çıktığında da haber verin biz de alalım..

Saygılar sunuyorum..

• quote:

Orijinalden alıntı: pharmacist
    Kesinlikle haklısın kardeşim..
    Bu cihazların esas kullanım amaçları belli; Full Blu-Ray ve iso. Bunu da çalıştırabilen 2 cihaz var; Dune BD Prime 3.0 ve C-200. Bunların fiyatları doğru 800 civarı ve fazla, ancak bu işi yapan başka alternatif yok işte..

yoo var. ezcool hd dream bluray ve dvd iso oynatıyor gayet güzel. hatta aynı çip ve firmware'i kullanan dark mini media ve smartvision'da oynatıyorlardır mutlaka.
  • Gerçekten sorunsuz izletebiliyorsa süper...
  • Oo Çarşı karışmış :)

Sayın rccol

Neden *gazmen* ni özelleştirip üzerinize aldınız anlamadım.. Ben bunu genel anlamda söyledim ..

Sırf bu formda bu ürün hakkında yorum yok ki diğer formlardada bu ürün hakkında bi dünya bilgi var.. ki size özelden de çok soru sormuşumdur ve yardımcı olmuşunuzdur...

Ama benim orda gazmen dememdeki sebeb,, ben fotoğraf konusu ve formlarınıda takip ederim.. orda yeni çıkan lens ti bady di filitreydi yada başka ürünler konosunda birbirimize çok gaz verilirdi ve eğleniriz..Bende tamamen bu düşünce ile yazmıştım ve cümlenin sonundada gülme iconun koydum.. Bu bu kadar şahsileştirmenin bir anlamı olmadığını düşünüyorum..

Ben hemen hemen bütün elektronik ürünlerimi formlardan bilgi ve tecrübe edinerek karar verir ve alırım. Bu zamana kadarda aldığım ürünlerde bi sıkıntı yaşamadım o yüzden de..Fotoğraf setimde olsun Ses Sistemimde olsun hep bu formlardan yardım almışımdır. Bu zamana kadarda yardım aldığım arkadaşlarada burdan bir kez daha teşekkür ederim buna sizde dahilsiniz..

Gelelim Dune olayına yarın birgün alacak ve düşünen arkadaşlar bunuda göz önünde bulundursun.. Çünki ben karar verdiğimde böyle bi bilgi okumamıştım formlarda.. Belki o zaman birkez daha düşünürdüm alıp almamayı.. benim gibi düşünen hem bluray olsun dvdv cd hdd den usb den film hepsi bi arada olsun diyenler için de örnek olsun..

Kişiden kişiye istek ve kullanım değişir bunda hem fikirim sayın rccol .. ben cep telefonundan çekim yapıp seyretmeyi severim siz dune den hd seyretmeyi.. burdaki ince noktayı bile kaçırıp saldırı pozisyonuna geçiyorsunuz.. Burda amacım dune yi eliştirmek... sizi yada dune hakkında yorum yapanları değil..

Bizim isteğimiz nedir film seyretmek (hd bluray vs) bunun için ne kadar verirsiniz 200-250 civarı ürünler var. Duneye neden faiş fiat veriyoruz + olarak bluray dvd cd de oynatıyor.. o zaman çok ii hepsi bi arada elektronik ürün kalabalığı olmayacak, güzel ne kadar 800 alalım..

Ama gelgelelim kopya okumuyor bu ister sigma cipten ister başka parçasından bu dunenin problemidir sigmanın değil.. bu parçayı alıp içine koyan dune dir marka odur.. beni madur eden dune dir içindeki parçalar değil çünki o parçaları alıp dune markasıyla sürüyor,, o zaman almasın yada başka parça cip koysun..

Konyu uzatmamak adına özetlersek siz bana yazın ben size yazayıma dönüştürmeden :)

Dune sizin ihtiyaçlarınıza göre uygun bi ürün
    Benim ihtiyaçlarıma göre yanlış bi ürün
    Bu sizin yada başkalarının üzerine alınmaması gereken bi durum..

Herkeze Kolay Gelsin

• quote:

Orijinalden alıntı: pharmacist

Gerçekten sorunsuz izletebiliyorsa süper...

ben izlediğim iso filmlerde sorunla karşılaşmadım. sadece menülerini göstermiyor ki bence çok önemli değil. kumandasından istediğin dil ve altyazıyı seçebiliyorsun zaten. belki ilerki firmware'lerde gelir menü gösterimi.
  • 
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.