Şimdi Ara

** Dune HD Serisi - ANA KONU ** (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
741
Cevap
6
Favori
42.630
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • elimde olan en büyük dosaya 45 gb lık braveheart filmi onu denerim bu akşam. ama iso değil mkv formatında.

yalnız şunu söyleyeyim samsung demo yu dün bi ileri bi geri yapa yapa dalga geçtim hiç banamısın demedi

edit : ekleme

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi saintroyo -- 10 Mart 2011; 15:06:03 >
  • Peki bu cihazlardan herhangi biri 3d bluray iso oynatabiliyormu.
  • @saintroyo;

Merhaba,
    Öncelikle yeni oyuncağınız hayırlı olsun, darısı başımıza

Bu cihazla, benim daha önce DVD Player'ımda oynatamadığım çift katman DVD filmlerimi oynatabilir miyim? Yani bu cihazı DVD Player'a bağlayabilir miyim yoksa DVD'leri PC'ye koyup bağlantı vasıtasıyla bu cihazla mı oynatmam gerekiyor?(biraz karışık oldu galiba!)
    Yanılmıyorsam bu cihaz sayesinde DVD upscaling özelliğinden faydalanılabiliyor.

Bir de, HDD'li bir cihaz almaktan vazgeçmek üzereyim galiba, ayrıca bir HDD almam gerekiyor. Bana tavsiye edebileceğiniz, bu cihazla uyumlu olabilecek, maliyeti düşük bir HDD söyleyebilir misiniz? Teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: redstorm

@saintroyo;

Merhaba,
    Öncelikle yeni oyuncağınız hayırlı olsun, darısı başımıza

Bu cihazla, benim daha önce DVD Player'ımda oynatamadığım çift katman DVD filmlerimi oynatabilir miyim? Yani bu cihazı DVD Player'a bağlayabilir miyim yoksa DVD'leri PC'ye koyup bağlantı vasıtasıyla bu cihazla mı oynatmam gerekiyor?(biraz karışık oldu galiba!)
    Yanılmıyorsam bu cihaz sayesinde DVD upscaling özelliğinden faydalanılabiliyor.

Bir de, HDD'li bir cihaz almaktan vazgeçmek üzereyim galiba, ayrıca bir HDD almam gerekiyor. Bana tavsiye edebileceğiniz, bu cihazla uyumlu olabilecek, maliyeti düşük bir HDD söyleyebilir misiniz? Teşekkürler.

teşekkürler inşallah... eğer dvd de oynatamadıysanız benim tahmini me göre ya hdd ye atmanız gerekecek ya da harici dvd wr almanız gerekecek. bunlar benim tahminlerim. hdd konusuna gelince ben hdd tercihlerimi sadece samsung tan yana kullanıyorum. samsung 1 tb spinpoint f3 103sj ya da 2 tb yine spinpointf4 204ui hdd kullanıyorum. 2 tb likler biraz pahalı 170 civarı sanırım. 1 tb likler ise 90-100 civarı diye hatırlıyorum. bir de şunu söyliyeyim bu tür cihazlarda genellikle green modeller tercih ediliyor. benim kullandığım 2 tb ler green, 1 tb ler ise 7200 rpm yani performans disk ler. hdd lerin uyku moduna geçmesi gerçekten güzel ama işleme tekrar girmesi zaman alıyor . zaman dediğim yine 3-5 sn gibi ama bekliyorsunuz. tabii bu dediğim bilgisayara bağlı iken. dune da daha böyle bir şeye rastlamadım ki hdd istasyonda buknan 2tb lik disklerden birini taktım dün ve film seyrettim. tabii daha dün 1 bugün 2 hemen fikir ve görüş bildiremem. ama şunu söyleyeyim. 400 gb boş yer olmasına rağmen herhengi bir donma ya da yavaşlama olmadı cihazda. ama şunu da belirteyim. 2 saatlik kullanımdan sonra hdd yi çıkardım cihazdan, gerçekten bayağı sıcaktı ki bu ürün green. 5400 rpm de çalışıyor. 7200 de biraz daha ısınır sanırım.

• quote:

Orijinalden alıntı: saintroyo

teşekkürler inşallah... eğer dvd de oynatamadıysanız benim tahmini me göre ya hdd ye atmanız gerekecek ya da harici dvd wr almanız gerekecek. bunlar benim tahminlerim. hdd konusuna gelince ben hdd tercihlerimi sadece samsung tan yana kullanıyorum. samsung 1 tb spinpoint f3 103sj ya da 2 tb yine spinpointf4 204ui hdd kullanıyorum. 2 tb likler biraz pahalı 170 civarı sanırım. 1 tb likler ise 90-100 civarı diye hatırlıyorum. bir de şunu söyliyeyim bu tür cihazlarda genellikle green modeller tercih ediliyor. benim kullandığım 2 tb ler green, 1 tb ler ise 7200 rpm yani performans disk ler. hdd lerin uyku moduna geçmesi gerçekten güzel ama işleme tekrar girmesi zaman alıyor . zaman dediğim yine 3-5 sn gibi ama bekliyorsunuz. tabii bu dediğim bilgisayara bağlı iken. dune da daha böyle bir şeye rastlamadım ki hdd istasyonda buknan 2tb lik disklerden birini taktım dün ve film seyrettim. tabii daha dün 1 bugün 2 hemen fikir ve görüş bildiremem. ama şunu söyleyeyim. 400 gb boş yer olmasına rağmen herhengi bir donma ya da yavaşlama olmadı cihazda. ama şunu da belirteyim. 2 saatlik kullanımdan sonra hdd yi çıkardım cihazdan, gerçekten bayağı sıcaktı ki bu ürün green. 5400 rpm de çalışıyor. 7200 de biraz daha ısınır sanırım.

Bahsettiğiniz HDD'lere bir göz atayım. Zaman ayırıp cevap verdiğiniz için teşekkürler.

• Önelikle hayırlı uğurlu olsun güle güle kullan.

Yukarıdaki mesajımdada belirttiğim gibi benim en çok merak ettiğim. Hiç riplenmeden bluray bir diskden alınan imagı (iso) yu menüsüyle birlikte takılmadan oynatıyormu?

Bunu deneyebilmenin 2 yolu var.

1. yol;
    Elinizde bluray rom mu olan bir bilgisayar olacak ve bir yerden kiraladığınız veya ödünç aldığınız bluray filmin nero ile imajını (iso) alacaksınız ve bu imajı duneye bağlı harddiske yükleyip öyle deneyeceksiniz.

2.yol ise
    www.isohunt.com sitesinden 30-45 gb civarı yüksek boyutlu olanlardan birini indirip öyle deneyeceksiniz.

Başka yolu yok

• Karaborsa
  • 1-2 gün içereisinde bluray indirmeye başlarım nasipse...
  • Oynatıyor bluray filmleri menülü olarak youtube de görmüştüm 2 3 tane video böyle.
  • quote:

Orijinalden alıntı: £mre

Oynatıyor bluray filmleri menülü olarak youtube de görmüştüm 2 3 tane video böyle.

evet te

quote:

selamlar cumartesı dune d1 almaya gıttım benım ıcın onemlı olan su anda kullandıgım usb ve e sata baglantılı LG BLURAY ROM u kendı ozellıklerındede yazdıgı gıbı sadece bluray ıso degıl menulu orjınal bluray lerıde oynatabılmesıydı

cıhaza hem usb den hemde e sata dan baglantı yaptık 3 tane bluray fılm koyduk ama maalesef 3 undede fılmlerı tanıyıp oynatmaya gececekken ıngılızce uyarı verıp stop a gectı

uyarının turkcesı kabaca: guvenlık ıhlalı nedenıyle oynatım gerceklestırılemıyor ıbaresı ıdı sayın popcorn la ırtıbata gectık oda saolsun gereken yerlere maıl attı ama maalesef 3gundur bırhaber gelmedı

kısmet bakalım cunku ozellıklerınde eger yanlıs anlamadıysam bluray menu oynatıyor yazıyor ama belkıde bız yanlıs anladık bılemıyorum o yuzden beklemedeyım

başka bir siteden alıntı yaptım. biraz bekleyelim ben indirebilirsem indiririm denerim.

• http://macammacamada.com/?p=1572
    Burada sorunsuz açmışlar denedikleri filmleri fakat iso formatında hdd den oynatılmıştır direk büyük ihtimal.
  • evet ben de öyle tahmin ediyorum. hdd den oynatım olmuştur.
  • Bu devirde kimse dvd veya bluray diskle uğraşmak istemiyor. imagelarını alıp harddiske atıp hem filmlerin afişini görerek hemde fragmanını izleyerek film dükkanının içinde geziyormuş gibi mediaplayerlar ile izlemek istiyor.

Ben böyle bir cihaz aldığımda kendime adıma söylüyorum kullanım ömrünü ortalama 8 yıl olarak belirliyorum. 8 yılda çok şey değişir. Bluray diskler herkesin çok basit bir yollardan elde edebileceği duruma düşer.

Onun için riplenmemiş orijinal bluray isoları menüsü ile donmadan oynatması benim için çok önemli
  • quote:

Orijinalden alıntı: ilker_xxx

Bu devirde kimse dvd veya bluray diskle uğraşmak istemiyor. imagelarını alıp harddiske atıp hem filmlerin afişini görerek hemde fragmanını izleyerek film dükkanının içinde geziyormuş gibi mediaplayerlar ile izlemek istiyor.

Ben böyle bir cihaz aldığımda kendime adıma söylüyorum kullanım ömrünü ortalama 8 yıl olarak belirliyorum. 8 yılda çok şey değişir. Bluray diskler herkesin çok basit bir yollardan elde edebileceği duruma düşer.

Onun için riplenmemiş orijinal bluray isoları menüsü ile donmadan oynatması benim için çok önemli

öyle diyorsunda bana da o kadar büyük dosyaları indirmek zor ve gereksiz geliyor. ben hep 1080p film indiriyorum eyrediyorum en fazla 15 gb olanları

edit: düzeltme

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi saintroyo -- 11 Mart 2011; 14:18:42 >

• ilker_xxx , 5-6 ay önce BD Prime 3.0 ve Popcorn C200 ile orijinal Bluray iso ları menüleri ile birlikte deneme fırsatım olmuştu.
    Açıkçası BD Prime , C200'e göre bana çok daha stabil ve performanslı bir şekilde o dosyaları çalıştırıyordu.
    Son durum nedir , bilemiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ocen76

ilker_xxx , 5-6 ay önce BD Prime 3.0 ve Popcorn C200 ile orijinal Bluray iso ları menüleri ile birlikte deneme fırsatım olmuştu.
    Açıkçası BD Prime , C200'e göre bana çok daha stabil ve performanslı bir şekilde o dosyaları çalıştırıyordu.
    Son durum nedir , bilemiyorum.

Anladım dostum. İlgin ve alakan için teşekkürler

Dune gerçekten popcorndan ve diğer mediaplayerlardan çok daha kaliteli ve özellikli bir cihaz.
  • selamlar dune fırmasından bugun konuyla ılgılı haber gelmıs cıhazların yapım yerı ıtıbarı ıle 3.bolge olarak bluray kodlaması yapıldıgı ıcın bızım koydugumuz bluray lerı oynatmadıklarını belırtmısler bununla ılgılı bır fırmware yollamıslar bunu yukledıkten sonra blurayler ıcın MULTI CODE olusacakmıs oynatabılırsınız demısler :ok:

bakalım yarın sabah gene LG BLURAY ROM u tekrar dogubanktakı abımıze goturup aynı bluraylerı tekrar deneyecegız sonucu buraya yazarım

bu arada lg bluray rom un uzerınden 2 tane standart menulu dvd fılm oynattık hıcbır problem olmadıgı gıbı ıcındekı vıdeo equalızerı ve upscaılıng ozellıgı sayaesınde super bır resım performansı gosterdı bılgınız olsun:ok:
  • yolladıkları firmware nerede ?
  • arkadaşlar.

ben ilk defa medya oynatıcı alıyorum ve de dune a nasip oldu. tamam süper alet, harika işliyor hızı falan harika ama ben daha tüm özelliklerini nasıl aktif edeceğimi bulamadım. .

ben dock ile 1 tb lik hdd yi cihaza bağladım. o şekilde duruyor. o hdd hep orada kalacak. bilgisayara bağlı olan diğer hdd leri de (onlar da başka dock lar ile bağlı bilgisayara) syretmek istediğim bişey olduğu zaman cihaza takıp seyrediyorum. şimdi gelelim öğrenmek istediklerime.

ilk başta bu hdd ye herhangi bişey yapmamız gerekiyor mu? dün firmware i indirdim fakat kuramadım net üzerinden . garip bir uyarı verdi diskte ayrılmamış bölüm yok mu dedi bişey dedi ama hatırklamıyorum. torent için bittorent indirmeye çalıştım olmadı. youtube tan video izleyecektim ama flash video progranmını istedi onu da indiremedim.bilmediğim bişey var ama... sonra ağ bağlantısını da yapamadım. dune içerisinden benim bilgisayar görünüyor ama içi boş. bilgisayardan ise dune u göremiyorum.

bir de şu var. iptv ile dvb-t nedir ve ayaraları nasıl yapılır?

• quote:

Orijinalden alıntı: ocen76

yolladıkları firmware nerede ?

bende diğer forumda sordum aynı soruyu..ben bulamadım da..ama "yeni dvd yazılım motoru" çıkacakmış onu yazmışlar sitede..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mdmrx -- 15 Mart 2011; 23:14:11 >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.