Şimdi Ara

** Dune HD Serisi - ANA KONU ** (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
741
Cevap
6
Favori
42.630
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Aynen dün akşam bende bu linki göz attım,8653 modeli olmaması kafamı iyice karıştırdı:(
  • quote:

Orijinalden alıntı: clavinova

Aynen dün akşam bende bu linki göz attım,8653 modeli olmaması kafamı iyice karıştırdı:(

sanırım u 8653 ve 8643 modelleri dune için özel yapılan modeller (tamamen kendi düşüncem)

• bildiğim kadarıyla 8643 8653 ten daha iyi. içine hdd takılamaması fiyatını düşürüyor. ayrıca bağlantı farklılıkları da etken tabii.

e-sata bağlantı daha hızlı veri aktarımı yapmak için var. usb slave ise cihazın usb den bilgisayara bağlamak için kullanılıyor.

dune hd lite ın içine hdd takılıyor diye biliyorum. yanlışmı okudum yoksa?
  • quote:

Orijinalden alıntı: redbaronutkan

bildiğim kadarıyla 8643 8653 ten daha iyi. içine hdd takılamaması fiyatını düşürüyor. ayrıca bağlantı farklılıkları da etken tabii.

e-sata bağlantı daha hızlı veri aktarımı yapmak için var. usb slave ise cihazın usb den bilgisayara bağlamak için kullanılıyor.

dune hd lite ın içine hdd takılıyor diye biliyorum. yanlışmı okudum yoksa?

ben de baktım takılabiliyor sanki ama tam emin değilim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi saintroyo -- 22 Mart 2011; 13:47:25 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: saintroyo

http://dune-hd.com/hd_players/current/148-dune-hd-lite-53d.html

bu da resmi sitesi

In terms of functionality, the Dune HD Lite 53D meets all requirements addressed to modern multimedia players of low-price segment, and in many points exceeds them. For example, it allows to install a 2.5" SATA HDD inside the case for recording and playback of different audio and video contents

2.5" sata hdd takılıyormuş
    3.5" takamıyorsun

• Bu arada yeni bir bilgi,

D1 in içine takılan 8Gb usb stick sayesinde,extra 8 lik ram gibi algılanıyormuş makine tarafından.

http://www.avsforum.com/avs-vb/showthread.php?t=1270503&page=87

http://www.avsforum.com/avs-vb/showthread.php?t=1270503&page=102

• quote:

Orijinalden alıntı: clavinova

Bu arada yeni bir bilgi,

D1 in içine takılan 8Gb usb stick sayesinde,extra 8 lik ram gibi algılanıyormuş makine tarafından.

http://www.avsforum.com/avs-vb/showthread.php?t=1270503&page=87

http://www.avsforum.com/avs-vb/showthread.php?t=1270503&page=102

ilginç. bendeki h1 içinde de o tür bir usb girişi var . ben de onu gördüğüm zaman, ''bu nedir acaba'' demiştim. belki bu işe yarıyordur.

• Muhtemelen.
  • Sigma'nın karşılaştırma tablosuna göre 8653 HDMI v1.2 destekliyor ama bunun bize etkisi olur mu olsa da biz görür müyüz belli değil.

Youtube da Lite modelin videoları var. Bence menüler falan çok güzel. Bir de HDland sitesi blog sayfasında Dune için yeni flash bir arayüz geleceği haberini vermiş hatta beta olarak indirilebiliyormuş. Bu modellere de kurulur mu bilmiyorum tabi.

Bence cihazın tek eksiği FLV desteği olmaması. Neden olmaz anlamak mümkün değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Seko92 -- 22 Mart 2011; 15:21:18 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ilker_xxx

8643 8653 ten daha iyi mi? Bende merak ediyorum.

Sigma 864X serisi , Sigma865X serisinden hem daha hızlı hem de daha pahalıdır.

864X > 865X
  • quote:

Orijinalden alıntı: popcornhour

quote:

Orijinalden alıntı: ilker_xxx

8643 8653 ten daha iyi mi? Bende merak ediyorum.

Sigma 864X serisi , Sigma865X serisinden hem daha hızlı hem de daha pahalıdır.

864X > 865X

Teşekkür ederim.
  • dune nun arkasında 7 adetde görünse malesef sadece 5.1 analog veriyor..
    hdmi 1.3 ile hdmi 1.4 ün pin sayısı ve yuvası aynı 19 pin..bu şu demek 1.3 ün bazı pinleri işlevsiz..diğer pinleri karta veriyolları ile bağlayınca 3D ve ethernet özelliğine kavuşuyor..mesela ps3 yazılımla 3D destekler hale gedi..demekki adamlar tabiri caizse 19 pin i ayrı ayrı cihaza entegre etmişler..bios vari bir uygulama ile diğer pinlerede görev atayabilmişlerki 3D destekliyor..dune da bir şekilde 3D destekleyebilir..belki 1080p olmazda 1080i olur.. hdmi 1.4 deki ethernet nasıl işe yarıyor henüz uygulama yok..sonuçta modemlerin arkasında hdmi çıkış yok ethernet var..yeni avr lerde de internet radyo ve 3d hdmi 1.4, ama yine ethner girişi mevcut..

hdmi deki ethernet sanırım net e bağlı bir hdmi 1.4 uyumlu cihazdan başka cihaza net aktarmaya yarayabilir..yani yeni avr lerdeki interneti direk 3d tv ye aktarır tv yi ayrıca modeme bağlamaya gerek kalmaz..(modem avr ye ethernet kablo ile bağlanır, amfi net i tv ye hdmi le taşır..net tv yi kullanırsınız..böylece modeminizn arkasındaki birkaç port boşa çıkmış olur..)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mdmrx -- 22 Mart 2011; 18:51:14 >

• 3D olayı spesifik bir konu , ancak işin özü şöyle.

Ancak net olarak şunu söylemek gerekirse ; gerek Dune'ler gerekse Popcorn'lar ile uygun gözlük ve 1080P-3D.mkv'ler ile yaptığımız denemelerde oldukça başarılı sonuçlar aldık. Görünüşe göre HDMI 1.4 sadece original 3D Bluray dosyalarındaki yüksek bant genişliğine ihtiyaç duyuyor. İşin içine MKV veya TS dosyaları girince o bahsedilen band genişliklerine ihtiyaç duyulmuyor ve HDMI 1.3A ile şakır şakır 3D seyredebiliyorsunuz. Mesela bugün Streetdance3D-1080P.mkv dosyasını test etme fırsatı buldum , beklemediğim kadar güzel ve net 3D görüntü aldım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: popcornhour

3D olayı spesifik bir konu , ancak işin özü şöyle.

Ancak net olarak şunu söylemek gerekirse ; gerek Dune'ler gerekse Popcorn'lar ile uygun gözlük ve 1080P-3D.mkv'ler ile yaptığımız denemelerde oldukça başarılı sonuçlar aldık. Görünüşe göre HDMI 1.4 sadece original 3D Bluray dosyalarındaki yüksek bant genişliğine ihtiyaç duyuyor. İşin içine MKV veya TS dosyaları girince o bahsedilen band genişliklerine ihtiyaç duyulmuyor ve HDMI 1.3A ile şakır şakır 3D seyredebiliyorsunuz. Mesela bugün Streetdance3D-1080P.mkv dosyasını test etme fırsatı buldum , beklemediğim kadar güzel ve net 3D görüntü aldım.

Üstad şükür iki kelam ettiniz sonunda, Yoksa bıkmıştık taraflı söylem yapan arkadaşların yorumlarından.
    Bırakın aletin iyi kötü v.b olmasını kendinizi kötü hissetmenizi saglıyor Şahsen ben allaha şükür iyi kötü kalite ve kalitesisliğin yorumunu yapabilecekhaldeyim beni bile rahatsız etti.
    Hiç anlamadan forun yorumları ve desteği ile alan arkadaşlar kim bilir ne kadar bunaldı yanlışkararmı verdik diye.
    Sizden ricamız en azından sözünüzü ve desteginizi forumlarda da daha aktif paylaşmanız hala bir çogumuz dune leri tam anlamıyla kullanamıyor ayar, ilave program v.s peşinde koşuyoruz .
    Özellikle yeni uydu cihazları getiren firmalar çok güzel destek ve tanıtım topikleri oluşturuyor hem kullanıcı memnun oluyor hemde cihazın satış oranı artıyor göz ardı etmemenizi umarım arzu ederseniz ornek teşkil etmesi adına hem bu hemde farklı bir forumdan bir iki link pm atabilirim . saygılar, Sevgiler

• Bence HDMI 1.3 veya 1.4 olayına pek fazla takılmayın.
    1080P-3D.mkv'ler popcorn ve dune tarzı üst düzeydeki oynatıcılarda sorunsuz çalışıyor.
    Orijinal3D bluray'ler için 1.4 HDMI çıkışına ihtiyaç duyuluyor.
    Ben şahsen 3-5 tane 3D.mkv izleme fırsatı buldum , sonuç oldukça tatminkar.
    Hatta 3D sinemalardaki izlediğiniz filmlerden bile daha başarılı sayılır. ( Loş mekan + iyi bir gözlük ile )
  • Benim hem orjinal 3d flim, Hemde killzone 3d oyun ps3 (slim) üzerinden H/K AVR360 (1.4 update ) samsung 3d tv ile inanılmaz sonuç aldım hatta o kadar ki inanamadım performans dehşetti bırakın tatminkarı hayretle izledim o boyutta ama malesef dune üzerinden henüz 3d denemem olmadı .
    Ve yine sanıyorum ki 3d update den sonra gerek dune gerek pcorn da orjinalleri sorunsuz gözterecektir, zira yukarda belirtigim cihazlar update den önce kesinlikle 3d çalışmıyordu bile eger dune şu haliyle 3d açıyorsa 3d update ile kesinlikle randımanlı olur fikrindeyim
  • bende akşam üzeri dune hd lite siparişi verdim. bakalım anlaşabilecek miyiz :)
  • quote:

bende akşam üzeri dune hd lite siparişi verdim. bakalım anlaşabilecek miyiz :)

Hayırlı olsun inşallah beklentilerinize cevap verir, gerçi bu işin de doğası keyfi bu noktada sanırım, Araştırıyoruz, Forum okuyoruz ve alıyoruz umduğumuz çıkarsa memnun oluyor bir dönem o sayfayı kapatıp başka bir cihaza adapte oluyoruz.
    umdugumuz olmaz ise bulana kadar arıyoruz , düzen böyle devam ediyor :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: keyman2

quote:

bende akşam üzeri dune hd lite siparişi verdim. bakalım anlaşabilecek miyiz :)

Hayırlı olsun inşallah beklentilerinize cevap verir, gerçi bu işin de doğası keyfi bu noktada sanırım, Araştırıyoruz, Forum okuyoruz ve alıyoruz umduğumuz çıkarsa memnun oluyor bir dönem o sayfayı kapatıp başka bir cihaza adapte oluyoruz.
    umdugumuz olmaz ise bulana kadar arıyoruz , düzen böyle devam ediyor :)

cihaz geldide içinden HDMI kablo çıkmıyor. iş yerindede kablo bulamadım. elemanı gönderdim alıcak.
    öyle deneme fırsatı bulucam
    :)
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.