Şimdi Ara

Dune HD TV-101 Review & İnceleme (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
337
Cevap
4
Favori
17.208
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: fenerbahsem

yadis diye bir program var onu kullanacaksınız. internetten indirip bilgisayara kuracaksınız ilk önce. bilgisyarınızda taratma ve afişleme işlemlerini yapacaksınız. bütün afişleme işlemleriniz bittiğinde onu dune bağlı olan bir harici içine aktarmanız gerekecek. bunu da ağ üzerinden yapmanız gerekiyor.

quote:

Orijinalden alıntı: £mre

Dune Pc Arasında Banglanntıyı Yapmak Ve Yadis Üzerinden Ayarlar.

Şimdi işin özü nas kullanıyorsanız ''nfs'' protokolünü kullancaksınz zaten bunda sorun yok eger pc kullanıyorsanız ''smb'' protokolü biraz ugraştıracak olanda bu ya da dune üzerindeki filmleri afişleyecekseniz ''storage_uuid://'' protokolü .İlk önce bakmamız gereken dune den dosyalara agdan sorunsuz erişebiliyormusunuz.Eger erişemiyorsanız yapmanız gereken ''Ag Ve Paylaşım Merkezi'' ne gelip bir ''Ev Grubu'' oluşturmak ve ''Ev Grubu'' nun gelişmiş ayarlardan ''Parola Korumalı Paylaşımı'' kapat demek.Daha sonra işe Hddlere veya paylaşıma açmak istediginiz klasöre sag tıkladıktan sonra ''Özellikler > Paylaşım > Gellişmiş Paylaşım''dan ''Bu Klasörü Paylaş'' kutugucugunu işaretledikten sonra alttaki boş satıra paylaşımda disklerin görmek istediginiz adı vermek ve ''İzinler'' sekmesinden ''Tam Denetim'' ''Degiştir'' ''Okuma'' kutucuklarını işaretliyerek diskleri paylaşıma açmak(Burada en önemli kısım paylaşıma açtıgınız diskin agda görünmesini istediginiz adı verirken mümkün olmadıkça Türkçe karakter kullanmayın.ad uzun ve fazla nokta tire işaretleri olmasın).Daha sonra 'Windows Share Manager ' programını yükleyin orada paylaşıma açtıgınız klasörler görünür eger ''No'' yazan bir şey varsa ona tıklayıp ''Fix Selected Share(s)'' diyin. Şimdi artık dunede agdan pc görüyoruz ve gelelim dananın kuyrugunu koptugu yer

Dune HD TV-101 Review & İnceleme  Dune HD TV-101 Review & İnceleme  Dune HD TV-101 Review & İnceleme  Dune HD TV-101 Review & İnceleme

Yadisi açtık ayarlar kısmına tıklıyoruz. ''1'' Numaralı yer programın kayıtlı oldugu yer ''2'' Numaralı yer ag yolundan Dune nin içindeki gösterdigimiz yadis klasörü.Daha sonra ''3'' Numaralı ekle sekmesine tıklıyoruz ve eklemek istedigimiz filmlerin oldugu yere gösteriyoruz ''4'' Numaralı sekmeden.
    En önemli yer ise ''5'' Numaralı sekme burada eger hdd ler pc üzerindeyse ''smb'' yi seçiyoruz. Yazmamız gerekenler;

smb://ip/share/Movies/mkv

''Ip'' =Ip adersi pc deki
    ''Share'' =İse hdd yi ag paylaşımına açarken verdigimiz ad.Burası çok önemli bakın sürücünün windowsdaki E: D: F: adı önemli degil ag paylşımına açtıgımız ad önemli.(Ondan dolayıdırki uzun karmaşık isim girmedik ''Paylaşıma'' açarken.
    ''Movies Ve Mkv'' =Bu kısma filmin hdd deki konumuna göre bilgileri girecegiz.

Eger ''Gelişmiş Ag Paylaşımın''da ''Parolalı Paylaşımı'' kapatmadıysanız şu gerekli olabilir.(Bazen kapanmadıgı halde yine giriliyor ''User Ve Password'' bilgileri olmadan.)

smb://user : password@ip/share/Movies/mkv

User Ve Password=Pc nin adı ve açılışta sordugu şifre.Diger yerler yukarıdaki gibi.

Ama dedigim gibi bu özelligi kapatın ugrarşmayın.

Daha sonra filmi seçip bgileri girdikten sonra dışa aktar dedinizmi bu bilgiler aktarılacaktır duneye.

smb://192.168.2.22/MyBook-1-/Bluray/The.Secret.in.Their.Eyes.2009.1080p.BluRay.x264.DTS-WiKi/The.Secret.in.Their.Eyes.2009.1080p.BluRay.x264.DTS-WiKi.mkv

Mesela sorunsuz çalışan bir uzantı.Dedigim gibi ilk yere ip daha sonra hdd yi ag paylaşımına açarken verdiginiz ad ve dosyanın bulundugu yer.

Son Sürüm 2.1.7

burda arkadaş ayrıntılı bir şekilde anlatıyor.

konunun linki de burda.. http://forum.donanimhaber.com/m_47963676/mpage_1/key_/tm.htm

• quote:

Orijinalden alıntı: fenerbahsem

cıhazı kullannan arkadaslar fılm afıslemeyı nasıl yapıyoruz bılgısı olan varsa yardım beklıyorum saygılar

Yukarda anlatıldığı şekilde yapabilirsiniz, önce networku çözmek gerekiyor Ama tüm flmler USB ye bağlıysa işiniz daha kolay

YADIS tanıması için filmin içinde olduğu klasörün ismi IMDB deki filmin ismine uygun olması gerekiyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mastor1 -- 27 Aralık 2011; 11:04:58 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: saintroyo

.torrent olması lazım diye hatırlıyorum. bu dosyayaı flashdiske atıp, onuda dune a takın.. sonra flash disk içindeki bu dosyaya tıklayın o otomatik olarak indirecektir.

Evet, .torrent dosyası. Teşekkür ediyorum Saintroyo sayenizde halletim. Alet uyku modunda da dosya indiriyor.Bu çok güzel.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ceremo

rica ederim
  • quote:

Orijinalden alıntı: exper2006

Arkadaşlar,
    Farklı bir yerede yazdım ama cevap gelmeyince burayada yazıyorum.
    Bende Dune HD max cihazı var. Torrent dosyasını HDD içinde açtığım Torrent klasörü içine atıyorum.
    daha sonra uygulamalardan torrenti çalıştırıyorum. Daha sonra kendisi indiriyor, buraya kadar sorun yok.

Sorun olarak gördüğüm
    1-Cihazda farklı menülere geldiğimde örneğin flim falan seyrettikden sonra aynı torrent uygulamasına geldiğim zaman bir bakıyorum torent devam etmemiş ve durmuş. Tekrar başlatmam gerekiyor
    2-Dune HD Max için yazılan torrent detaylarında cihazın standby da dahi torrentte devam ettiği yazıyor ama nafile cihazı stanby a alınca torrent uçuyor ve tekrar başlat demeniz gerekiyor
    3-Cihaza birden fazla torrent yüklediğinde neredeyse hiç işlem yapmıyor sanırım çok kasıyor. Bende Egreat'ın M33a sı var ben ona 10 a yakın torent yüklüyorum ve PC den çok daha hızlı ve kolay bir şekilde indiriyor, açıkcası bu kadar pahalı bir cihaz beni bu konuda hüsrana uğrattı.
    4-Torrent dosyasının ne kadar zamanda indireceğine dair bilgi alamıyorum. Örneğin Egreat'ta explorere Http://IP NO/9021 yazınca hangi aşamada olduğunu görme imkanı var. Dune serisinin torrent bilgisine explorer ile ulaşılamıyormu?

Torent için ilave program vesair yokmudur. NMT cihazlara ilave transmission, torrent gibi plugünler yüklenebiliyor mesela.

Görüş bildiren arkaşadaş olursa çok memnun olurum.
    Saygılar
    Exper2006

cihazın menüsünden bakabilir misin setup ta kumandadan power tuşuna bastığınızda st.by mı yoksa uyku modu (hazırda beklet)mi seçili eğer st.by ise uyku modunu seçip tekrar deneyiniz ben duo kullanıyorum iki cihazda aynı sadece bluray rom yok menüler özellikler aynı st.by'a aldığımda torrent inmeye devam ediyor sorun olmuyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Harman/Kardon-JBL

quote:

Orijinalden alıntı: exper2006

Arkadaşlar,
    Farklı bir yerede yazdım ama cevap gelmeyince burayada yazıyorum.
    Bende Dune HD max cihazı var. Torrent dosyasını HDD içinde açtığım Torrent klasörü içine atıyorum.
    daha sonra uygulamalardan torrenti çalıştırıyorum. Daha sonra kendisi indiriyor, buraya kadar sorun yok.

Sorun olarak gördüğüm
    1-Cihazda farklı menülere geldiğimde örneğin flim falan seyrettikden sonra aynı torrent uygulamasına geldiğim zaman bir bakıyorum torent devam etmemiş ve durmuş. Tekrar başlatmam gerekiyor
    2-Dune HD Max için yazılan torrent detaylarında cihazın standby da dahi torrentte devam ettiği yazıyor ama nafile cihazı stanby a alınca torrent uçuyor ve tekrar başlat demeniz gerekiyor
    3-Cihaza birden fazla torrent yüklediğinde neredeyse hiç işlem yapmıyor sanırım çok kasıyor. Bende Egreat'ın M33a sı var ben ona 10 a yakın torent yüklüyorum ve PC den çok daha hızlı ve kolay bir şekilde indiriyor, açıkcası bu kadar pahalı bir cihaz beni bu konuda hüsrana uğrattı.
    4-Torrent dosyasının ne kadar zamanda indireceğine dair bilgi alamıyorum. Örneğin Egreat'ta explorere Http://IP NO/9021 yazınca hangi aşamada olduğunu görme imkanı var. Dune serisinin torrent bilgisine explorer ile ulaşılamıyormu?

Torent için ilave program vesair yokmudur. NMT cihazlara ilave transmission, torrent gibi plugünler yüklenebiliyor mesela.

Görüş bildiren arkaşadaş olursa çok memnun olurum.
    Saygılar
    Exper2006

cihazın menüsünden bakabilir misin setup ta kumandadan power tuşuna bastığınızda st.by mı yoksa uyku modu (hazırda beklet)mi seçili eğer st.by ise uyku modunu seçip tekrar deneyiniz ben duo kullanıyorum iki cihazda aynı sadece bluray rom yok menüler özellikler aynı st.by'a aldığımda torrent inmeye devam ediyor sorun olmuyor.

teşekkürler, transmission kurunca sorun çözüldü.
    saygılar

• dune 101 ile ntfs olarak bölmeden formatladığım 1 tb seagate harici hhd mi ağ üzerinden pc,lap toplar ve dune da görebileyor ve dosyalarda işlemler yapabilliyorum. ancak usb üzerinden (projeksiyonum pc ye bağlı olduğu için bu yolu tercih ediyorum ağ üzerinden turksat uydunetin dandik modemini mecburen kullandığımdan verim alamıyorum) lap toplar veya pc de göremiyorum.bilgisyarlarımda xp,vista ve win7 yüklü.bişiyleri eksik yapıyorum galiba.cevap verebilen olursa sevinirim.
    selamlar.
  • cıhazı kullanan arkaslar resımde anlatıldıgı gıbı yadıs kurdum pc ye sonra dosya paylasımı actım fakat cıhaz pc goruyor ama dısk yok yazıyor pc den ıse 101 ıcındekı yadıs klasorunu goremıyorum yardımcı olursanız sevınırım
  • Bilgisayardaki AntiVirus programı veya güvenlik duvarı engelliyor olabilir.
  • Arkadaşlar ürünü kardeşime Amerika'dan aldıracağım. Ama ufak bir problem var, şimdi buradakiler diyor ki; optik çıkış kalkmış
    http://forum.donanimhaber.com/m_52385324/tm.htm
    Ama dune hdnin sayfasındaki resimlerde optik çıkış gözüküyor
    http://dune-hd.com/hd_players/current/286-dune-hd-tv-301.html

Ama işin kötü kısmı DH forumda ses codeci olarak gözüken DTS, dune HD'nin sayfasında gözükmüyor

1- Bu alette optik çıkış var mı,
    2- Bu alet DTS sesleri ve yüksek rate li 3D filmleri sorunsuz oynatabiliyor mu?

• quote:

Orijinalden alıntı: edi1907

Arkadaşlar ürünü kardeşime Amerika'dan aldıracağım. Ama ufak bir problem var, şimdi buradakiler diyor ki; optik çıkış kalkmış

Ama işin kötü kısmı DH forumda ses codeci olarak gözüken DTS, dune HD'nin sayfasında gözükmüyor

tv 301 in 2 modeli oluştu son anda.. tv 301 ve tv 301w... düz olan modelde optik çıkış yok. diğernde ise var. zaten kendi sayfasında görebiliyorsunuz bu 2 modeli..

dts konusuna gelirsek eğer. bu cihazın dts yi çözüp çözmediği bi ara burda da yazılmıştı ama ben çözeceğini düşünüyorum. bununla birlikte yüksek bitrate li 3d filmler demişsiniz ama eğer kastınız 3d bd iso lar ise bunları bu cihaz oynatmaz.. ama sbs 3d filmleri oynatır.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: edi1907

Arkadaşlar ürünü kardeşime Amerika'dan aldıracağım. Ama ufak bir problem var, şimdi buradakiler diyor ki; optik çıkış kalkmış

tv 301 in 2 modeli oluştu son anda.. tv 301 ve tv 301w... düz olan modelde optik çıkış yok. diğernde ise var. zaten kendi sayfasında görebiliyorsunuz bu 2 modeli..

dts konusuna gelirsek eğer. bu cihazın dts yi çözüp çözmediği bi ara burda da yazılmıştı ama ben çözeceğini düşünüyorum. bununla birlikte yüksek bitrate li 3d filmler demişsiniz ama eğer kastınız 3d bd iso lar ise bunları bu cihaz oynatmaz.. ama sbs 3d filmleri oynatır.

301 modeli hazır mı bilmiyorum ama 101 modeli DTS dahil tüm HD ses formatlarını (5.1 - 7.1 master audio dahil) HDMI üzerinden portu üzerinden iletmektedir,

Ayrıca 2 kanal analog çıkış da mevcut ama bu aleti alan zaten 2 kanal stereo dinleyecekse başka ucuz bir cihaz alsın.

Optik port olsaydı ancak DD > DolbyDigital ve DST 5.1'e kadar destek verilebilirdi,

HD ve MA ve 7.1 için HDMI üzerinden çıkış şart oluyor

• quote:

Orijinalden alıntı: mastor1
    Optik port olsaydı ancak DD > DolbyDigital ve DST 5.1'e kadar destek verilebilirdi,

bunu öğrendğim iyi oldu, teşekkürler.. peki bu dediğiniz olay tüm optik çıkışlar için de geçerli midir? herhangi bir cihazın optik bağlantısından bağlı olan bir ses sistemi bu hdma ile 7.1 sesleri veremez mi? mesela z5500..
  • Cihaz olarak farketmiyor, Optikten en fazla 5.1 taşınacağı için 5.1 olarak verir.

HD Uydu alıcısı PC gibi cihazlarda da aynı optik port var DD 5.1 alabiliyorsunuz

HDMI üzerinden 5.1 ve 7.1 çözmek için yeni nesil HDMI girişli AVR cinsi anfiler gerekiyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mastor1 -- 4 Ocak 2012; 14:24:13 >
  • quote:

Cihaz olarak farketmiyor, Optikten en fazla 5.1 taşınacağı için 5.1 olarak verir.

HD Uydu alıcısı PC gibi cihazlarda da aynı optik port var DD 5.1 alabiliyorsunuz

çok teşekkür ediyorum bilgilendirmeniz için.. ses konusunda sıfır bilgim olduğu için bu tür noktalar benim için çok değerli..
  • gerçi bende saflık aslında.. 5.1 kolonlara sahip ses sistemi 7.1 deki 2 kanal sesi nerden verecek de mi?
  • Aslında önemli olan HDMI dan gelen sesi çözen anfi olması bu seri cihazlarda optik port olmadığı için AVR tipi bir cihaz gerekiyor,

TV ler de HDMI dan gelen 2 kanal PCM'i çözebiliyor doğal olarak ama HDMI dan DD 5.1 veya DTS gelirse çözemiyor.

Optik çıkış olmayan playerda yapabileceğiniz sesi HDMI dan 2 kanal PCM çıkışa ayarlayıp tüm sesleri panel TV ye çözdürebilirsiniz,

Benim SR608 anfiyi değişirirken bir süre anfisiz kaldım Dune 101'i bu şekilde kullandım, mevcut aktif subwoofer'ı da TV nin subW çıkışına bağladım.
  • quote:

quote:

bunu öğrendğim iyi oldu, teşekkürler.. peki bu dediğiniz olay tüm optik çıkışlar için de geçerli midir? herhangi bir cihazın optik bağlantısından bağlı olan bir ses sistemi bu hdma ile 7.1 sesleri veremez mi? mesela z5500..

HD sesler için HDMI çıkış şart , eğitim şart
  • Arkadaslar ben de bugun aldim bu cihazdan. Ancak turkce karakterleri gostermeyi basaramadim. Konuyu bastan sona okudum ama atlamadiysam boyle bir sorun yasanmamis gibi gozukuyor. Altyazida TR ayarini nasil yapiyoruz. Yardim lutfen saatlerdir ugrasiyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mecanica

setup kısmında '''encoding''' ayarları diye bir kısım olması gerekiyor. o bölümde altyazı seçeneğini Türkçe yapmalısınız.
  • 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.