Şimdi Ara

Dünya barışına darbe! Bitcoin dibe vurdu (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
104
Cevap
0
Favori
5.381
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
20 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

2011 Ağustosunda başlayan bir grafiği aylık bitcoin grafiği diye millete kafalamak da iyi mazeret. Manipülatif olmak yalancı olmak tabii bunu gerektiriyor ise yapacağın da başka bir şey yok tabii.

Dünya barışına darbe! Bitcoin dibe vurdu
  • Bitcoin'den kazancı olmayanlar yine gelip Bitcoin'e öfke kusuyorlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bitcoin yükseldiğinde dünya barışıdamı düzelecek ?

• Her 2000 dolar düşüşte dibe vurdu haberi yapacak mısınız? Geçen ay bu günlerde de yine aynı seviyelerdeydi BTC.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gunpower-storm -- 24 Şubat 2022; 16:50:44 >
  • Dünya barışı ile bitcoin'in ne alakası var?

Kripto paralar ponzidir.

• monacomen kullanıcısına yanıt

Arkadaşım aylık derken 1 aylık grafik değil her mum 1 ayı temsil ediyor. Amaan kime laf anlatıyorum Dünya barışına darbe! Bitcoin dibe vurdu 

• Dünya barışını her şeye musallat olan, düşman ittifakı kuran Amerika bozmuştur. Uzaklardan gelip Ukrayna-Rus bölgesini sahiplenmiş gibi açıklama yapıyorlar. Asker dikmek istiyorlar.

O zaman Rusya ve Çin'de gidip Amerika çevresini sahiplenip asker yerleştirsin kabul ederler mi? Resmen savaş sebebidir.

Ukrayna "safe zone" olacak ve diğer ülkeler kolay kolay Rus sınırına yaklaşamayacak

• Bitcoini olmayan çoğunluk doğal olarak bu habere sevinir.

• 10 K altına düşer YTD

• Mr. Jingles kullanıcısına yanıt

2009 da 1 dolara 10.000 tane Btc satılıyordu. Almak istedim ama Türkiye de satan bulamadım. İnternetten Amerikadaki birine PayPal ile para göndereceksin, o da sana Btc atacak diyorlardı. Güvenilir değil diye almadım. Keşke 50 lira atıp unutsaydım Dünya barışına darbe! Bitcoin dibe vurdu 

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MarionCobretti kullanıcısına yanıt

Şu boş mesajlarına son vermedin ama buyur haber. Senin ve senin gibi düşünenlerin aklından çok daha fazla şeyler var. Anlamamak normaldir ama bunda direnmek bambaşka bir şey. Sen şimdi Bitcoin neden sıfır olacak diye yazmaya başla. 10 sene sonra, insanların, arkalarıyla güldükleri mesajlar olacak senin ve senin gibilerin.

Dünya barışına darbe! Bitcoin dibe vurduBitcoin Magazinetwitter
    “BLOOMBERG: RUSSIA AND ITS BILLIONAIRES MAY TURN TO #BITCOIN, CRYPTO TO EVADE SANCTIONS”
    https://twitter.com/BitcoinMagazine/status/1496906501339979784?s=20&t=NbVX_38sKeqJx-w_dewGtw
  • alierennet kullanıcısına yanıt

O grafiğe bir de LOG olarak bak arkadaşım. Exponential büyüme olan grafiklere lineer bakarsan, 8K'ya düşecek diye beklersin, 30K'dan döner. Adamı yanıltır. Böyle de bir durum var ortada. 1 sene oyaladılar. Short term kazananları 2 defa içeri aldılar. Long termciler 2 defa satarak 1K ve 10K üzeri BTC cüzdanlarını büyüttüler. Ortada muazzam bir range akümülasyon var.

Dünya barışına darbe! Bitcoin dibe vurdu

• Jax T. kullanıcısına yanıt

Forumun Necati Dayı'sı da 1 aylık grafiği koyup, aylık grafiğini tiye almış. Necati Dayılar en azından okey, pişti falan oynayabiliyor. Bunlar aylık grafik denilince, son 1 aylık grafik sanıyorlar. Kimlerle aynı forumdayız ya :)

• Her şerde bir hayır vardır gibi olmuş.

• ohhhhhhhhhhhhhhhh

• TechVET kullanıcısına yanıt

Uzun vadede zaten log kullanıyorum dostum. Volatil piyasada bugünlerde day trading yaptığım için kısa vade diliminde logu kapatmıştım. Yorumumda demek istediğim kriptonun balon olduğu algısına karşı kriptonun geleceğin bir gerçeği olduğu vurgusu yapmaktı. Geleneksel kafada olanlar bu piyasayı anlamakta zorluk çekiyor.

Daha dün bitcoin çakıldı haberleri yapılıyordu. Bugün çakıldı denildiği günün öncesi seviyeye yeniden yükseldi. Arada ki dalgalanmada müthiş para kazandılar. (Bu arada bende cüzdanımı % 30 artırmış oldum. Düşerken deli gibi alım yaptım, şimdi kaymağını yiyorum)Dünya barışına darbe! Bitcoin dibe vurdu 

Grafikte birde heiken ashi mumlarını dener misiniz? Trend hakkında daha temiz bilgi veriyor. Artı bitcoinin haftalıkta major yükselen trendi var. Ayrıca günlük düşen trendi retest etti. Hedef 43,4K

Bütün kumarbazların yeni bahanesi bu. Geleceğin yara birimi eski kafalar anlamaz lafları. Geleceğin para birimi ise niye al sat yapıp duruyorsun al kullan. Ama kullanacak bir alan var mı yok, satmayınca değeri düşüyor mu evet. Demek ki geleceği olan bir emtia değil günlük oyun hamuru.

• 2013 yılında yapılan AB Dışişleri bakanlarının gayri resmi toplantısının gündeminde Ukrayna’nın NATO’ya alınması konusu yer alıyor.

Toplantıya Türkiye’ye temsilen o sırada AB Bakanı olan Mevlüt Çavuşoğlu katılıyor. Çavuşoğlu, “Ukrayna‘yı Rusya karşısında tercih yapmaya zorlayarak yanlış yapıyorsunuz. Rusya Kırım’ı ilhak etmek isterse bir şey yapabilecek misiniz? Putin, Donbass bölgesine girmek isteyecek. Peki o zaman Ukrayna’yı koruyabilecek misiniz? Putin, Ukrayna’nın, Karadeniz’le olan bağı koparmak için Odessa’yı almak isteyecek. Engel olabilecek misiniz” diye uyarıyor.

Çavuşoğlu sözlerini bitirirken toplantıya başkanlık eden Catherine Ashton, “Oh My God” diyor.

Aman Tanrım.

Ya Oh My God.

Sonuç? Ukrayna gitti...

Hem de ABD’nin teşvikiyle...

(alıntı)

• monacomen kullanıcısına yanıt

Sabah sabah güldürdün Dünya barışına darbe! Bitcoin dibe vurdu 

Lafı nereden nasıl anlıyorsunuz. Şimdi size yatırım stratejisini, cüzdan detaylarını mı yazayım. Pekala;

Şimdi bak dostum. Her ay sabit gelirimin %5-10 kadarını yatırıma ayırıyorum. Yatırım yaptığım yerler. Hisse senedi ve kripto paralar.

Cüzdan dağılımı ise,

%10 hisse senedi, %90 kripto paralar

Kripto porföyümün ise

%50'si uzun vadeli yani en az 5 yıl elde tutmalı

%25 orta vadeli

%15 kısa vadeli

%10 scalping

Uzun vadelide 7500 dolar maliyetli btc ve 210 dolar maliyetli eth almıştım hala duruyorlar. Şu an bunları satmak istesem elime çok yüklü miktarda para geçer ki bu yatırımı yaptığımda bazen yemek parası bazen tatil parasını yatırmıştım. Hâla yatırım yapıyorum. Maaşıma ek olarak buradan +1 maaş alıyorum. Yani evi barkı satıp girmedim. Ha belki bu yatırım tutmaya bilirdi. Hiç üzülmem çünkü köfte ekmek parası kaybetmiş olurdum.

Sizin kumarbaz dediğiniz tipler sağdan soldan haberini duyan bakkal amcalar, manav dayılardır. Sen şimdi kredi çekersin, evini arabanı satarsın sonra bu parayı abuk subuk bir coine yatırıp üstüne 100x kaldıraç açarsan bu dediğiniz gibi kumardır. En profesyönel yatırımcı bile 100x açmaktan korkar.

Kısa vadeli ve scalping ile portföyümde ki kriptoların miktarını artırıyorum.

Gelelim oyun hamuru iddianıza,

Kriptolar ikiye ayrılır.

1- Dijital varlık

2- Hisse senedi

Bitcoin ve buna benzer kriptolar merkeziyetsiz hiçbir kişi ve kuruma bağlı olmadıkları için dijital varlık kategorisine girerler. Tıpkı altın gümüş gibi. Bunları satın alırsanız altın gümüş satın almış gibi olursunuz.

Ethereum, Avax, Ripple gibi kriptolar ise belli bir kurum, kişi veya şirketin malıdır. Bunlar hisse senedi kategorisindedir. Bunlardan satın alırsanız klasik finansa göre bu şirketlerin ortağı olursunuz.

Örneğin Ethereum, Avax gibi şirket kriptoları bunlar proje geliştirenlere ağ hizmeti sunarlar. Genellikle bu hizmet karşılığında üşük ücret alırlar. Kendi ağları üzerindeki hizmetler arttıkça değer kazanır veya düşer. Projeler ise teroik olarak sınırsız bir alanı kapsamaktadır. İletişim, güvenlik, teknoloji, tıp, ekonomi, finans, oyun, eğitim, kültür ve sanat, kurumsal hizmetler aklınıza gelebilecek her alanda çözüm projeleri sunarlar.

Bunların toplamınada blockchain deniliyor. Bu teknoloji hem güvenliği artırma, hem bürokratik engellerin ortadan kalkmasında hemde girişimciliğin önünü açma iddiasındadır.

Dilim döndüğünce kriptoları izah etmeye çalıştım.

Daha detaylı bilgi edinmek istiyorsanız internette araştırma yapabilirsiniz. Bazı yazarları takip edebilirsiniz. Örneğin Erkan Öz, Özgür Demirtaş gibi profesör ve yazarlara bakın.

Bitcoin ve benzerleri için belki düşük bir ihtimal tarih sahnesinden çekilebilirler ancak diğerleri için artık geri dönüşü olmayan bir yola girmişlerdir. Kriptolar hem bireyler hemde devletler için bir gelir kapısı haline gelmiştir.

Ha bu dünyada tosuncuklar çiftlik banklar var mıdır, tabi ki vardır. Örneğin floki coin

Sabırlı ve içten açıklamaların için öncelikle teşekkürler. Ben hala bitcoinin bir yatırım aracı olabilmesi için fazlasıyla kumar barındırdığını fiyatının olması gerekenin çok çok üstünde olduğunu düşünüyorum. Lale soğanı gibi. Laleler hala var ve soğanları da hala bir değeri sahip ama olmadığı kadar yüksek olmadığı kadar nadir değil. Kripto varlıklar da herkesi evinde kripto para yapabileceği bir bilgisayarı var iken ileride tamamen kişiselleşecek ve herkes kendi kripto varlığı ile alış veriş yapacak, bence. Ama bu rakamlar ve hayal edilen geleceğin 100 bin dolarları bir hayal. Öyle de kalsın çünkü yenilenebilir enerji ile bu madenlerin karşılanamayacağı bu paraları kazananların da dünyaya ağaç ve çiçek ekmeyecekleri kesin iken bunun çökmesi en hayırlısı.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.