Şimdi Ara

DÜNYA DİLİ İNGİLİZCE (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
60
Cevap
0
Favori
3.142
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ingilizce öğrenmek ayrı ancak ingilizce eğitime (yani tüm derslerin ingilizce olduğu) sonuna kadar karşıyım; böyle ingilizce öğretilmez...
  • DÜNYADA EN GÜÇLÜ DEVLET AMERİKA BİRLEŞİK DEVLETLERİ
    KULLANDIĞI DİL İNGİLİZCEDİR.

...
  • üzerine güneş doğup da batmayan bir ülkenin dili elbette çok konuşulacaktır.Yurtdışındaki türk okullarında Türkçe eğitimi veriliyor diye bir taraflarını yırtan ve onları çekemeyen insanlar var hala.Ondan sonra çıkıp da Türkçeyi savunursunuz fütursuzca

İngilizce öğrenmek bir gerekliliktir.Bu devrin olmazsa olmazı , ingilizcedir bence.Dünyanın her yerinde kabul görüyor adamların dili
  • Şimdi şöyle bir gerçek var..Bir sistem var ve biz istesekte istemesekte bu sistemin çarklarındayız..E tabi aç kalmamak(iş bulabilmek),insanlarla iletişim kurabilmek için doğal olarak bir yabancı dile ihtiyacımız var..E şu an dünyada en revaçtaki dil hangisi?. İngilizce..Bu tartışma götürmeyen bir gerçek..Osmanlı zamanını düşünün..O zamanda fransızca şimdiki ingilizce kadar değerliydi..Tamam,insan kendi diline özen göstermeli,koruyup kollamalı..Orası ayrı..Fakat yabancı dil bilmeden olmuyor artık..

He ben sisteme karşıyım,böyle takılırım diyorsanız..O başka..
  • Amsterdam'da dilenci bile benden ingilizce para istiyorsa, ingilizce dünya dilidir derim ben. Ama tabelalar şirket isimleri konusunda kesinlikle katılıyorum adama. Artık insanlar tek dil ile yetinmiyor 2 3 farklı dil biliyorlar ama hala en geçerli olanı ingilizce.
  • Dünya artık bir ülke, dili de İngilizce
    Elbet kendi dilimizi koruyacağız ama uygar olmak istiyorsak dünyaya uyum sağlıyacağız
  • Türkçe'nin Anlamını ve değerini anlatmak için İngilizce'yi kötülemiş...Ben katılmyorum
  • katılmıyorum. dilimize ingilizce bulaştırmamalı ve kendi aramızda kendi dilimizi kullanmalıyız ama ingilizceyi de en iyi şekilde bilmeliyiz. dünya dilidir çünkü. artık insanlar şu kör milliyetçilik anlayışından kurtulmalı ortak değerler üzerinde birleşmeli. ingilizce dünya dili olmasın da insanların bir kısmı fransızca bir kısmı ispanyolca geri kalanı ingilizce öğrensin de anlaşamayalım mı, istenilen bu mu? oktay sinanoğlu'nun kitabını alcaktım vazgeçtim.
  • DENİLENLER DOĞRUDA USTA SEN ONU BUNU GEÇ BUNU İNGİLİZCE İSTEYEN EN BAŞTA DEVLET KURUMLARINA DAHA SONRADA DİĞER İŞ VERERNLERE SÖYEL OKTAY SİNANOĞLU DOĞRU YAZMIŞTA PRATİK HAYYATTA BANA NE FAYDASI KEŞKE DEĞİŞTİRİLEBİLSE AMA ...
  • arkadaşlardan bazıları dünya dilinin İngilizce olduğunu söylüyorlar.Fakat dünya dili olduğuna göre bilimede uyması gerekir.Oysaki İngilizce 5 dilin karışımından çıkan bir dildir.Örneğin yeni bir buluş yapıldığında düzgün terim üretilemeyen bir dilin nasıl dünya dili olmasını bekliyorsunuz ?

Daha ayrıntılı bilgi için Bye Bye Türkçe kitabını okumanızı tavsiye ediyorum
  • dunya dili ingilizcedir kendimizi kandirmiyalim
    avrupa'da adamlar kendi dilleri gibi ingilizce konusuyorlar.Uluslar arasi sirketler ingilizce konusarak anlasiyorlar.Havaciligin tek bir dili vardir o da ingilizce.
    osmanli zamaninda nasil dunya dili fransizca'ysa simdi ise ingilizce'dir.
    bence herkesin bilmesi lazim AMA TURKCE'YI DE YOZLASTIRMAMAK LAZIM son zamanlarda dikkatimi cok cekti abi her 10 kelimeden birinde adamlar fransizca yada ingilizce kelime koyuyorlar niye bunu yapiyorlar anlamiyorum..abi madem turkce kelime kullanmiyorsun ,yabanci kelimede kullanma yada o kadar merakliysan o kelimeleri kullanmaya sadece o dili kullan yanina bir tercuman tut cevirsin turkce'sini..

• Türkiyede Türkçe kullan ayrı birşeydir,İngilizce öğren ayrı birşeydir.İngilizce bilmeden hiçbir ilerleme kaydememezsin.Türkçe bilimsel kaynak çok sınırlı.Yabancı dil şart.
  • adam konuşmasında kimse ingilizce öğrenmiyor vs. demiyor. adamın demek istediği hollandalılar ingilizce öğrenseler bile bunu özentilik seviyesine çekmiyorlar, dükkanlarının adını ingilizce koymuyorlar. fransızlar ingilizce bilseler bile onlara ingilizce konuşturtamazsınız mesela. onlarla fransızca konuşmanızı isterler.

böyle ingilizce hayranlığı brezilya, türkiye, ukrayna, bilimum doğu bloğu ülkeleri gibi fakir ve geriden gelen ülkelerde var daha çok...
  • ingilizce dünya dilidir ve de ilkokullardan itibaren ing ders saatleri arttırılmalıdır gramerden çok konuşturmaya okudugunu anlamaya ve de yazmaya yönelik faaliyetlerde bulunulmalıdır.ama dilin yozlaştırılmasına tamamen karşıyım unutmayın her şey yavaş yavaş gercekleşir devletin bu konuda önlemler alması lazım.
  • Şöyle bir gercek var bilimsel tüm yayınlar ingilizce ingilizce öğrenmeden nası takip edecezz????
  • bu dil olayının farklı bir boyutu daha var. bakın bu dil olayını bazı ülkeler resmen geçim kapısı haline getirmişler. olayı araştırısanız siz de görürsünüz. bazı ülkeler ülkelerine gelip dil öğrenmek, eğitim almak isteyenlerden korkunç paralar kazanıyorlar.
  • Bu yazıda demek istenen Fransa gibi olmak.Fransızların çoğu İngilizce bilir ama dillerini yozlaştırmamak için fazla kullanmazlar.Gelen trusitlere bile Fransızca cevap verildiği yönünde anlatılanlar vardır.
  • Tabelaların,kelimelerin karşılıklarının vs ingilizce olarak kullanılması bir özentidir.Yasaklanması lazım doğrudur.Ama dünya dili maalesef ingilizcedir.O kadar da kör değiliz.Bugün omegle ye girdiğinizde hangi dilde konuşuyorsunuz?Ben ticaret yaparken hangi dili en rahat kullanabiliyorsam onu kullanırım.En kolay öğrenebilen dillerden biride ingilizce olduğu için doğaldır ve ingilizce en iyi devlet okullarında öğrenilir.(her ne kadar eğitim kalitesi düşük olsada)
  • Dilimize sahip çıkalım. Milli değerimizdir. Nedense hava atacaz diye dükkan isimleri, nick isimleri ingilizce oluyor. Dilimize yeni kelimeler katıyoruz diye dilimizi parçalıyoruz.
  • Hıyar hıyar konuşmuş...

yazan kimse....

kimsenin ingilizce için kendi kültüründen dilinden vazgeçtiği felan da yok ....

saçmalamış resmen.....

dünyada en yaygın dil ingilizce oldugunu herkez biliyor

bu Prof. Hıyar Hıyaroğlu gündeme gelmek için saçma sapan iddalarda bulunmuş....

ihracatta ve ithalatta türkçe mi konusacaksın müşteri ile? tabi... siz türkçe konuşun çok beklersiniz....

sacma sapan bir yazı olmuş tamamiyle reklam amaçlı gündeme gelme amaçlı çocukca bir harekettir...
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.