Şimdi Ara

DÜNYA DİLİ İNGİLİZCE

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
60
Cevap
0
Favori
3.142
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

"Dünya dilinin İngilizce olduğu, herkesin bu dili öğrenmesi gerektiği" yalanıyla milletin bugüne kadar uyutulduğunu belirten Oktay Sinanoğlu da, Avrupa'da bile artık İngilizcenin terk edildiğini savundu ve ilgiyle izlenen konuşmasında özetle şunları öyledi:

"Türkiye'ye 1953'ten itibaren dışarıdaki Türk düşmanları ve içerideki o düşmanların kuyrukları vasıtasıyla bu millete iki büyük yalan yutturuldu. Bu iki yalanın bir tanesi, 'Dünya dili İngilizce oldu, dünya küreselleşti, herkes İngilizceyle eğitim yapıyor.

Biz de ilerlemek için bunu yapmalıyız.' Hatta bu yalanlarda o kadar ileri gittiler ki, 'Efendim Atatürk yaşasaydı, Avrupa Birliği taraftarı olurdu, küreselci olurdu' demeye başladılar. Dünya dili İngilizceymiş.! Türkiye'de bu yalanları çıkaranlar ve bu yalanları körükleyenlerin dünyadan haberi yoktur.

Dünya dilinin İngilizce olduğu tamamıyla yalandır. Avrupa'da İngilizce yok arkadaş. Hollanda, kapitalizmin icat edildiği, küreselleşmenin merkezi sayılabilecek bir yerdir. Hollanda'da bile bir tek İngilizce kelime, bir tek İngilizce tabela göremezsin. Vaktiyle kanun çıkarmışlar.

Akraba dil olduğu halde, dükkanının adını İngilizce koyan adamın tepesine binerler, gerekirse oradan alışveriş yapmazlar. Bizim iki tane temel davamız vardır. Birincisi, 'bu ülke Türklerin vatanı mıdır, değil midir?' Ben diyorum ki vatanıdır.
    "Türkiye'nin dili Türkçe mi, değil mi?"

Bu ülkenin, bu milletin ana dili, resmi dili Türkçedir. Türkçemiz bizim manevi vatanımızdır. Türkçe giderse Türkiye gider... Önce Türkçen gider, ardından fabrikaların, tarımın, tarlan, arkasından toprakların gider. Gitmedi mi? Niye gitti? Çünkü önce manevi vatan gitti.

Manevi vatan gidince toprağın da gitti. Dünya dilinin İngilizce olduğu yalandır, bilim dilinin sadece İngilizce olduğu, o da yalandır. Dünyanın küreselleşip de herkesin kendi dilinden, dininden kültüründen vazgeçtiği de tamamıyla yalandır.

PROF. DR.OKTAY SİNANOĞLU

26 yaşında yale üniversitesi'nde profesör olmuş, iki kez nobel'e aday gösterilmiş; matemetik, moleküler biyoloji, fizik, astrofizik, nükleer fizik gibi alanlarda dünyada adından söz ettirmiş türk bilim adamıDIR.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi çoksevdimbeabi -- 12 Şubat 2009; 17:46:01 >

• Güzel yazı, beğendim..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Legend.

Güzel yazı, beğendim..
    Adam haklı , çok iyi yazmış , kekleniyoruz burada
  • quote:

Orijinalden alıntı: dr.dRe`

Alıntıları Göster
    keklenmiyoruz. Pakistan'dan Brezilya'ya Avustralya'dan Japonya'ya kadar pek çok genç Ingilizce bilir. ama bizim için Türkçe daha değerlidir ve Türkçe'mize özen göstermeliyiz. Şirketlerin adını bile Ingilizce koymaya çalışıyorlar.böyle olmamalı

• quote:

Orijinalden alıntı: dr.dRe`

Alıntıları Göster
    Katılıyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: TesTuDo

Katılıyorum

Alıntıları Göster
    Hollandadan Gelen Gurbetçi Arkadaşım var adam 5 Dil Biliyor İlk Okulu Orada Okumuş siz ing.ce dünya dili değil diorsunuz adamlar öyle ing.ce öğretmişki adamın ing.cesi Türkçesinden ii
  • quote:

Orijinalden alıntı: Spoon!

Hollandadan Gelen Gurbetçi Arkadaşım var adam 5 Dil Biliyor İlk Okulu Orada Okumuş siz ing.ce dünya dili değil diorsunuz adamlar öyle ing.ce öğretmişki adamın ing.cesi Türkçesinden ii

Alıntıları Göster
    Burada pek çoğunuz dünyada ki gelişmeleri internetle, farklı ülkelerde ki arkadaşlarınız aracılığıyla yada gazete ve dergilerle takip ediyor. Oktay hoca, dünyanın hemen hemen her ülkesine konuşmacı ve onur konuğu olarak davet edilir. Görüp duydukları ne gazetelerin yazdıkları, ne arkadaşlarının söyledikleri ne de internet masalları. Pek çok Türk insanının inanmakta zorlanabileceği su götürmez gerçeklerdir.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Fransız Dili ve Edebiyatı
    14 yıl önce açıldı
    İspanyol Dili ve Edebiyatı
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: penguin

Burada pek çoğunuz dünyada ki gelişmeleri internetle, farklı ülkelerde ki arkadaşlarınız aracılığıyla yada gazete ve dergilerle takip ediyor. Oktay hoca, dünyanın hemen hemen her ülkesine konuşmacı ve onur konuğu olarak davet edilir. Görüp duydukları ne gazetelerin yazdıkları, ne arkadaşlarının söyledikleri ne de internet masalları. Pek çok Türk insanının inanmakta zorlanabileceği su götürmez gerçeklerdir.

Alıntıları Göster
    ingilizce bilmezsen one minute one minute deyip herkesin alay konusu olursun

• quote:

Orijinalden alıntı: AlleinMann

ingilizce bilmezsen one minute one minute deyip herkesin alay konusu olursun

Alıntıları Göster
    kendi ülkemizde bile çalışmak için ingizce dil istiyorlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: musty578

kendi ülkemizde bile çalışmak için ingizce dil istiyorlar

Alıntıları Göster
    O yüzden mi fransızıyla almanıyla, ingilizce ile çok rahat iletişim kurabiliyorum ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: dark_flame

O yüzden mi fransızıyla almanıyla, ingilizce ile çok rahat iletişim kurabiliyorum ?

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: dark_flame

işe girerken bile adamlar ingilizceden başka kaç dil biliyorsunuz diye soruyorlar..
  • quote:

Orijinalden alıntı: VeNoM

quote:

Orjinalden alıntı: dark_flame

işe girerken bile adamlar ingilizceden başka kaç dil biliyorsunuz diye soruyorlar..

Alıntıları Göster
    katılmıyorum.
    avrupadan tanıdığım çok kişi var ve çoğuda ingilizceyi sular seller gibi iyi biliyor..
    e tabi oranında cahili cehaletliği yokmu var tabikide buda onlara denk gelmiş konuşuyor..

• quote:

Orijinalden alıntı: 1F20SL

katılmıyorum.
    avrupadan tanıdığım çok kişi var ve çoğuda ingilizceyi sular seller gibi iyi biliyor..
    e tabi oranında cahili cehaletliği yokmu var tabikide buda onlara denk gelmiş konuşuyor..

Alıntıları Göster
    İngilizceden nefret ediyorum ders olarak lise3 deyim diğer derslerim iyi ama birtek ingizilcem kötü lise1de kaldım lise2dede kaldım geçimiyorlar ama bu hafta girdim sorumluluk sınavlarına muhtemelen lise1den geçdim ama lise2 duruyor.ingilizceye kafam girsin
  • quote:

Orijinalden alıntı: 1F20SL

katılmıyorum.

Alıntıları Göster
    biraz yavaş uyutulduk..git bak avrupa ülkelerine kaç kişi ingilizce biliyor..

cvp:hepsi

ing. bilmezsen adam yerine koymazlar..

• quote:

Orijinalden alıntı: ÖTÜKEN

İngilizceden nefret ediyorum ders olarak lise3 deyim diğer derslerim iyi ama birtek ingizilcem kötü lise1de kaldım lise2dede kaldım geçimiyorlar ama bu hafta girdim sorumluluk sınavlarına muhtemelen lise1den geçdim ama lise2 duruyor.ingilizceye kafam girsin

Alıntıları Göster
    İngilizce öğretilmesinde problem yok bence ama şu ingilizce tabelalardan nefret ediyorum...

Açılırken "x Pilav evi" olan tabela 3-5 ay sonra neden kocaman harflerle yazılmış Pilav House'a çevrilir biri bana bunun mantığını anlatabilir mi ?

İnglizce olunca daha mı elit oluyor, ya da daha çok mu müşteri geliyor ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kulspruta -- 12 Şubat 2009; 20:12:54 >

• quote:

Orijinalden alıntı: swat882

Alıntıları Göster
    Tmm adam cok yer gezdi gordu vs. ama gerek is bulmak icin olsun gerek internette kolay dolasabilmek icin olsun gerek oyunlarda msnde vs. yabancilarla anlasabilesiniz gerek diger hersey icin

Bide bazilari past simple/past cont. ogrendigi icin kendini ingilizce biliyor olarak taniyiyor ve ustune aha ogrendik ne yarari oldu diyip millete abuk subuk laflar soyluyorlar

• quote:

Orijinalden alıntı: swat882

Alıntıları Göster
    ii yazmış ama tartışılır yani o bir araştırma falan yapmadan yorum yazamıyorum malesef
    birde sonda verdiğin bilgiler birazcık reklamlardaki İsveç bilim adamlarını anımsattı

• quote:

Orijinalden alıntı: NER0

Tmm adam cok yer gezdi gordu vs. ama gerek is bulmak icin olsun gerek internette kolay dolasabilmek icin olsun gerek oyunlarda msnde vs. yabancilarla anlasabilesiniz gerek diger hersey icin

Bide bazilari past simple/past cont. ogrendigi icin kendini ingilizce biliyor olarak taniyiyor ve ustune aha ogrendik ne yarari oldu diyip millete abuk subuk laflar soyluyorlar

Alıntıları Göster
    Türk Aynştaynı diye bir kitap var, Oktay Sinanoğlu'nun hayatını anlatan.Mutlaka okuyun.

• quote:

Orijinalden alıntı: Brothers of Metal

Türk Aynştaynı diye bir kitap var, Oktay Sinanoğlu'nun hayatını anlatan.Mutlaka okuyun.

Alıntıları Göster
    Çok saçma olmuş. Diğer ülkelerde 5 yaşındaki çocuklar bile ingilizce biliyor. Dünyada herkes ingilizce konuşuyor neredeyse.
  • ingilterenin eski bayan başbakanının geliştirdiği programlar sayesinde ingilizce bu kadar yayılmıştır ama dünya dili kesinlikle ispanyolca ve çince gibi dillerdir
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.