Şimdi Ara

Dünya dizelden vazgeçerken Türkiye'de satışlar hızla artıyor (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
184
Cevap
0
Favori
9.544
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Benzinli ile dizeli aynı kefeye koyamazsın; dizel tamamen pis ve zehirli benzin ise artık kokusu bile farkedilmeyen temiz bir duman veriyor, arada dağlar kadar fark var nitekim ABD ve AB sadece dizele engel koydu, benzine değil. Ha bir de dizel dumanı havada asılı kalıyorcasına, kolay kolay gitmiyor, bir sokaktan dizel araç geçtikten bir dk sonra pis dizel duman kokusu geliyor. benzinde o sorun da yok.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yazdığım şeye cevabınız ne alaka
  • Elektrikli araclar yaygınlaşıp benzil ve dizel araclar kullanılmazsa kanser oranları düşer diye düşünüyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ÖZELKUVVET kullanıcısına yanıt
    Kanser vücudun aslında doğal bir süreci, hücreler doğal olarak bölünüp coğalırken yanlış DNA kodlu hücrenin kendine yaşam imkanı bulması sonucu oluşuyor ki bu da vücüdun asidik ve bağışıklığın azaldığı durumlarda meydana geliyor. Kanserin oluşumu ve doğal yollardan tedavisi üzerine 4 kitap ve 1 TED talk bitirdim: Lauren Pecorine - why millions survive cancer (2011) , Vernon Johnston - After the jolt (2013) , sue Armstrong - P53 the gene that cracked the cancer code (2014) ve william li - Can we eat to starve cancer? (TED Talk 2010). Yani vücudun pH dengesi ve bağışıklığın yerinde ise, bırak egzos dumanını, yüksek derecede kanserojen olan asbestos maddesine maruz kalsan dahi kanser olmazsın. Nitekim o yüzden bazı kişiler günde 2 paket sigara içse de hergün kola ve ekmek yese de kanser olmuyor.

Fakat bu dizel araç olayı, istisnai bir konu ve özel bir sorun cunku... dizel araç sahipleri nasıl olsa benzine göre ucuz ve daha az tüketiyor diye bu dizel araçları cok sık kullanıyor. Dibimizde bir komşu geldi, herifin ve oğlunun araçları dizel. Zırt pırt araçları ile bi yere gidip geliyorlar. Herif aracı park ederken arabadan inip kaldırımın sağına soluna bakıyor, aracın bi tarafı sürtmesin diye ve benim oda da pencere açıksa o gıcık dizel sesini geçtim, herifin pis dizel dumanı odama doluyor. Bazen benzinli başka araçlar aynı yere parkediyor ne bir ses ne de koku duyuyorum, sorun yok ancak dizel pis iğrenç bir koku yayıyor. Hani fiziksel olarak kanser olmasam da manevi kanser yapıyor herifin dizeli.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.