Şimdi Ara

Dünya dizelden vazgeçerken Türkiye'de satışlar hızla artıyor (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
184
Cevap
0
Favori
9.544
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

• İyi güzel de bizimkilerin amacı kendilerine para çıkarabilmek zaten. Yani elektrikliye teşvik demek normal araçlardaki vergilerin kesilmesi, benzinden gelen verginin kesilmesi, mtv'nin kesilmesi (hoş bu iptal olacak) ve tabii üstüne elektrik için ülkede yatırım yapılması, şebeke kurulması ve haliyle giderlerin artıp gelirlerin önemli derecede düşüşü olarak yansıyor. Pek ihtimal dahilinde değil bizde elektrikliye gerçek anlamda bir teşvik. Umarım olur..!

• GISGANIYOLAR BİZİ,
    AVRUPA BİZİ GISGANIYOR
    AMERAKA BİZİ GISGANIYOR
    HÜLOGGGGGGGGGGGGGGGGG

(makarnam nerde kadın? makarnamı getir çabuk! asıl benzinimiz olan makarnayı getir)

• Bu dizel Türkiye üzerinde oynanan bir oyun bizim ihraç ettiğimiz tüm araçlar dizelmiş otomotiv markaları türkiyeden benzinli araba ihraç etmiyorlar şimdilik bir sıkıntı yok ama ileride büyük sıkıntı olacak bana göre
  • Benzınden%62 vergı alındıgı ıcın bu sonuc normal

Petrol ülkesı degılız anladık da aldıgımız petrolden %62 vergı almak da neyın nesı. % 30-40 alsa devlet benzın 5 lıra olur.

Dusunun buna bıle razı bır mılletız.

Yeter ama gercekten ne ınsan saglıgı ne ınsan guvenlıgı ne ınsan hakları gozetılmıyor. Bı araba almak ıstesen bı araba da devlete alıyorsun. Barı yakıtında rahat bıraksalar bu mılletı

• Akaryakıt çok pahalı, bir siyasi parti çıkıp ta ÖTV yi kaldıracağız demiyor, şayet öyle bir şey olursa oyum kendisinindir.
  • Dizel agır vasita icin ideal ama araba icin gereksiz

Benzin 6 tl olmasa donup dizel arabaya bakmam bugun bi enjektoru 3000 tl masrafi fazla

Uzun suredir arac kullaniyorum sunu net olarak soyluyorum arac sahiplerinin %70 i kullanmayi bilmiyor gavur mali gibi sehir icinde gaza yuklenip surekli ani fren ile cabucak eskitiyor ve yakit sarfiyatini inanilmaz artiriyor 3 yilda edecegi masrafi 1 yilda ediyor

Yani egitimsiz bir toplum oldugumuz icin dunya ile ters gitmemiz gayet dogal

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • VAG yüzünden algı operasyonu yapıp insanları kandırdı dizel motor yapmayı becerdiği gibi ayarlamayı beceremediğinden resmen dizeli bitirmeye çalışıyor bu tikiler... VAG bitmiştir...
  • karagozgilh K kullanıcısına yanıt
    Mazot ve benzin 3 lira olsun, bu sorunlar olmasın.
  • VW gibi düzenbaz bir firmanın araçlarına aşık bir toplumdan başka bir şey beklenemezdi zaten.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ***Leopard***

Çevirmeye takıldık

Gisele’i unutmadın diye düşünüyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Depoyu fulluyom yaaaa torku yüksek yaaaa bastın mı gidiyor yaaaaaa dizel yaaaaa az yakıyo yaaaaaa

araba çekiyo ya çok iyi yaaaaaa

motor sesi yok yaaaaaaa

20 bin tl peşin verdim 10 yılda 10 bin tl kar yaptım yaaaaaa

DİZEL YAAAAAA DİZELLLLLLLLLLL
  • Enerji konusunda dünyanın kurtuluşu güneş enerjisidir.Panel teknolojisi ilk çıktığından beri çok ilerleme kaydetse bile hala çok geride ve pahalı.Panel fiyatları ateş pahası.Dünyadan gelen enerjinin toplam olarak 15 dk civarı bile depolansa tüm Dünyanın yıllık enerji ihtiyacını karşılar.
  • Dünya tabi dizelden vazgeçer adamlarda her 20 km de elektrikli şarj istasyonu var.. bizde yok
    Dizelden daha yüksek vergi alınıyor..bizde yok
    Dizel yakıt çoğu ab ülkesinde, benzinle ya aynı fiyat yada bir iki cent daha yüksek.. bizde değil
    Dizel de daha yüksek mtv alınıyor.. bizde alınmıyor.. kısacası avrupalının yada dünyanın dizelden vazgeçmesi normalde bizim değil.

ha avrupada olsam alım gücüm yüksek olur benzinliye binerdim ama türkiyede mecburen dizele biniyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alp_Tigin -- 5 Şubat 2018; 20:50:42 >
  • Ya miilet tutturmuş dizel kirli, zararlı diye. tamam 1 litre mazotu yaktınmı 1 litre benzini yaktığından daha çok havayı kirletiyor. Ama 100km lik bir yolu benzinli araba 8,9 litre yakıt harcayak gidiyorken aynı motor hacminde ve standartta bir dizel araba 4 litre civarı mazot yakıyor. Şimdi 8 litre benzin mi havayı daha çok kirletir 4 litre mazot mu. İş sonunda çevrecilik konusunda kazanan dizel değil mi? biri bana bunu bilimsel bir şekilde açıklayabilir mi.

• Haberde dizel araba satışlarının hızla arttığı yazıyor. Ben öyle bir şey görmedim...
    Görevim gereği yaşadığım şehir sınıra yakın. Burada benzinli araçlar çok az sayıda; olanlar da tüplü.
    Ama benim tespitlerim biraz farklı:
    Buralarda feodal bağlar çok güçlüdür. Cahillik ayrı dert. Ateşle barut birleşince; insan çok enteresan şeylere denk geliyor.
    Mesela siz sahte akaryakıta kaç kere denk geldiniz? Ya da deponuzu kaç kere boşalttırmak zorunda kaldınız? Merak etmeyin; öyle adını daha önce hiç duymadığınız markalardan bahsetmiyorum.
    Hadi tutanak tuttur; tutturabilirsen... Hadi rapor al bozuk benzin için; alabilirsen... Hadi şikayetçi ol; ol da ben seni gece başını yastığa koyarken göreyim "acaba yarın başıma bir şey gelir mi" diye düşünürken...
    Son olarak: Benzinli motorda var olan bujiler, dizel motorda yer almadığı için; ateşleme arızaları daha az görülür.
    Bütün bu sorunlarla uğraşmaktansa; dizel motor almak daha mantıklı.

• quote:

Orijinalden alıntı: piskopat hamsi

Ya miilet tutturmuş dizel kirli, zararlı diye. tamam 1 litre mazotu yaktınmı 1 litre benzini yaktığından daha çok havayı kirletiyor. Ama 100km lik bir yolu benzinli araba 8,9 litre yakıt harcayak gidiyorken aynı motor hacminde ve standartta bir dizel araba 4 litre civarı mazot yakıyor. Şimdi 8 litre benzin mi havayı daha çok kirletir 4 litre mazot mu. İş sonunda çevrecilik konusunda kazanan dizel değil mi? biri bana bunu bilimsel bir şekilde açıklayabilir mi.

buyurhttps://forum.donanimhaber.com/dizel-vs-benzin-hava-kirliligi-karbon-salinimi--54590967

sana tavsiyem benim gibi bir bisiklete bin ve trafiğe karış bir dizel araçların o egsoz gazını ciğerlerine çek bakalım o zaman anlarsın benzinli mi daha zararlı yoksa dizel mi?

• Senede 5000 -10000 km yapan adamlar dizel,lpg peşinde koşturuyor.
    İlk önce ülkede ki zihniyet değişmeli,insanlar maliyet hesaplamayı bilmiyor.
  • Crazy Goat kullanıcısına yanıt
    işte aradığım cevap buydu teşekkürler. 1 birimlik iş sonunda dizel araçlar daha az karbon salıyor ama kat kat daha fazla saldıkları malzemelerde varmış. Hele de bizim milltete katalatik konvertör bozuldumu yenisini almak yerine iptal etme mantığıda var ki kirlilik o zaman uçuyor.

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.