Şimdi Ara

Dünya Müslüman olacak ... Gerçek olabilirmi ? (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
113
Cevap
0
Favori
4.578
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: S4NDR0

quote:

Orijinalden alıntı: GökaLp.

Burdaki insanların çoğu ortadaki konuyu tartışmak ve fikrini savunmak yerine karşısındaki insanın şahsiyetine yönelik hareketler yapıyor. Fikir savunacak bilgiye sahip olmadıkları için, kendi yöntemleriyle yani mahalle ağzıyla savunma mekanizmalarını çalıştırıyorlar.. Nedense bunu yapan hep Müslümanlar oluyor bu tarz tartışmalarda.

Bana mı söylüyorsun?

Hayır kimsenin şahsına yönelik söylemedim. Genelleme yaptım.
  • quote:

quote:

quote:

Burdaki insanların çoğu ortadaki konuyu tartışmak ve fikrini savunmak yerine karşısındaki insanın şahsiyetine yönelik hareketler yapıyor. Fikir savunacak bilgiye sahip olmadıkları için, kendi yöntemleriyle yani mahalle ağzıyla savunma mekanizmalarını çalıştırıyorlar.. Nedense bunu yapan hep Müslümanlar oluyor bu tarz tartışmalarda.

Bana mı söylüyorsun?

Hayır kimsenin şahsına yönelik söylemedim. Genelleme yaptım.

genelleme, her zaman başın ağrır

• Peki hiçkimse müslüman olmazda müslümanlara soykırım uygularlar ve İslamiyet dini tamamen ortadan kalkarsa nolacak?
  • quote:

Allah diye bir şey yok.

ALLAH YOKTUR!

kabul etmek zorundayız. yoksa sahip olduğumuz türden bir inançla hiç bir yere varamayız!

Bilgiden başlayalım.

burada bizler onun ontik anlamda var olup olmadığını tartışmayacağız. Tartışılan sadece zihnimizdeki Allahın kendisidir.

Mesela, eğer bilgiden başlayacak olursak, her şeyi sınırsız olarak bilen bir Allah yoktur.

Böyle bir kabul bizim özgürlüğümüzü bir kenara atar. dolayısıyla günah işlediğimizde bütün suç Allaha ait hale gelir ki bu doğr udeğildir. yani her şeyi bilen bir tanrı yoktur.

http://www.turkish-media.com/forum/topic/2407-allah-yoktur/

• quote:

Orijinalden alıntı: Arukard

Peki hiçkimse müslüman olmazda müslümanlara soykırım uygularlar ve İslamiyet dini tamamen ortadan kalkarsa nolacak?

Bir tek bile müslüman kalmazsa kıyamet kopucak araştırın.Bir kişi bile kaldığı kaldı Allah-ü Teala o kulu yüzünden Kıyamet kopmucak oda ölürse vay insanların haline.

Soykırım a gelirsek bu imkansızdır 2 milyar müslamana nasıl soykırım uygulanabilir hesap et.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Joseph. -- 23 Eylül 2009; 0:01:16 >
  • tavşan gibi üremekle dünyanın hakimi olunmaz.
    adamların nüfus artış hızı az ama vatandaşlarını kaliteli eğitiyorlar ve yaşatıyorlar.
  • quote:

Allah diye bir şey yok.

bir insanın kulak kepçesinin fotoğrafını çek ve neden kepçe üzerinde o girinti ve çıkıntıların yer almış olabileceğini bir düşün. yani neden öyle şekiller var da, bildiğin bir huni şeklinde bir kulak kepçesine sahip olmamışız?

ucundan biraz anlatayım sana:
    biraz incelersen göreceksin ki, insana farklı yönlerden gelen sesi rahatça algılayabilmesi için yaratıcımız, kulak kepçesi var etmiş ve üzerine de o şekillendirmeyi yapmış ki; algılamanın her türlü yönden kolalıkla algılanabilmesi sağlanmış. ama uydu sisteminde kullandığımız çanak gibi de olabilir di değil mi?
    üstelik simetrik bir şekilde başımızda yer alıyor. yani başın bir üstünde bir arkasında da olabilirdi ya da tam göbek deliğinin olduğu yerde de (göbek bağı) bir kepçe olabilirdi..

insana göz de vermiş. ama ne fayda. sana kalsa kepçe mi kepçe değil mi..
    bak göz de vermiş, gözünün kıymetini bil. gözün olmasa idi kör olup, okuyamayacaktın.
    kulak kepçesini bile görme şansın olmayacaktı..

sen herşeyi çok iyi biliyor olmalısın. direkt yok diyebilmen bunu gösteriyor. ama yukarıdaki kulak kepçesinin dizaynı bile senin yalan söylediğini ispat ediyor. insan utanmıyorsa biraz çekinir inkar etmekten. işte müslümanlar tartışmayı çıkarıyor diyene hitap olsun. esas ortalığı karıştıran ise inançsızlar oluyor.. vicdanı olan herkes bunu rahatlıkla görebilir..

senin işin çok zor.. seni biz adam ettik ettik yoksa forumdaki muhabbetimizi cennette de yapacak olanlardan (inşallah) olman bu düşünceyle mümkün değil. yani bu cümleyi kuran biri için inançlı olan herkes senin için "cehennemliksin" ifadesini rahatlıkla söyleyebilir. şunu da sor kendine, Allah' ın var olması seni neden rahatsız ediyor? diyelim ki yok (haşa, Allah' ı tenzih ederim) bu durumda senin kazancın ne olacak?
    bunları bir anlat kendine. çıkış yolu bulabiliyorsan sonra gel bize de anlat. varsa yanlışın tekrar düzeltmeye gayret ederiz inşallah.

• quote:

Orijinalden alıntı: The souls migration

quote:

Allah diye bir şey yok.

bir insanın kulak kepçesinin fotoğrafını çek ve neden kepçe üzerinde o girinti ve çıkıntıların yer almış olabileceğini bir düşün. yani neden öyle şekiller var da, bildiğin bir huni şeklinde bir kulak kepçesine sahip olmamışız?

biraz incelersen göreceksin ki, insana farklı yönlerden gelen sesi rahatça algılayabilmesi için yaratıcımız, kulak kepçesi var etmiş ve üzerine de o şekillendirmeyi yapmış ki; algılamanın her türlü yönden kolalıkla algılanabilmesi sağlanmış. ama uydu sisteminde kullandığımız çanak gibi de olabilir di değil mi?
    üstelik simetrik bir şekilde başımızda yer alıyor. yani başın bir üstünde bir arkasında da olabilirdi ya da tam göbek deliğinin olduğu yerde de (göbek bağı) bir kepçe olabilirdi..

bak göz de vermiş, gözünün kıymetini bil. gözün olmasa idi kör olup, okuyamayacaktın.

sen herşeyi çok iyi biliyor olmalısın. direkt yok diyebilmen bunu gösteriyor. ama yukarıdaki kulak kepçesinin dizaynı bile senin yalan söylediğini ispat ediyor. insan utanmıyorsa biraz çekinir inkar etmekten. işte müslümanlar tartışmayı çıkarıyor diyene hitap olsun. esas ortalığı karıştıran ise inançsızlar oluyor.. vicdanı olan herkes bunu rahatlıkla görebilir..

senin işin çok zor.. seni biz adam ettik ettik yoksa forumdaki muhabbetimizi cennette de yapacak olanlardan (inşallah) olman bu düşünceyle mümkün değil. yani bu cümleyi kuran biri için inançlı olan herkes senin için "cehennemliksin" ifadesini rahatlıkla söyleyebilir. şunu da sor kendine, Allah' ın var olması seni neden rahatsız ediyor? diyelim ki yok (haşa, Allah' ı tenzih ederim) bu durumda senin kazancın ne olacak?
    bunları bir anlat kendine. çıkış yolu bulabiliyorsan sonra gel bize de anlat. varsa yanlışın tekrar düzeltmeye gayret ederiz inşallah.

Ben Yaratıcı/Tasarımcı yoktur demedimki. Allah yoktur dedim. Allah; islamda bahsi edilen yaratıcıdır. Arapçayla alakalı bir şey.. Dinlerde bahsedilen yaratıcı gerçek dışıdır. Ama onun dışında bir yaratıcı/tasarımcı(lar) olabilir.

Ayrıca: Benim bu işten bir kazancım yok. Bilgi sahibi olduktan sonra, fikir sahibi oldum. IQ seviyesinde bir problem olmayan insanlar eminimki yeteri kadar bilgiye (Bilgi edinmek amaçlı, tarafsız olarak araştırdıklarında) ulaştıkları zaman, doğru fikri bulacaklardır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GökaLp. -- 23 Eylül 2009; 0:13:40 >

• Çok kısa ve sıradan bir video linki koyacağım. R. Dawkinsin bu 1 dk süren konuşması, dinlerin tamamını nakaut ediyor.

http://www.ktunnel.com/index.php/1010110A/b9660c2db7097f2a74e268f385ed3d31e6512efcc0efc88ad56fb998a18f15d76c1ff5f0a32f750919488
  • Seni yaratan vasıf 'Ben Allahım' diyor 2 Bin Yıldır.
    2 Bin Yılda Allah'ı anlayamayan biri 2 Bin Yıl Sonrada asla anlayamaz.

Büyük kumar oynuyorsun.

Neden peki biliyor musun?

Seni yaratan kişiye inanmıyarak kafa tutmak mahşer alanında büsbütün mahvolmak demektir.
    Allah var mıdır?

Bunun cevabını sen ve senin gibiler Azraille tanışınca anlayacaklar.
    Senin ve kendim için üzülüyorum.

Senin için üzülüyorum. Çünkü; senin gibiler Gazap Ateşinde yanmaya mahkum.
    Kendim için üzülüyorum. Çünkü; Hayatımın bü dönemine kadar hiç imanı olmayan birini İslama kavuşturamadım. Sanırım bu vakitten sonra aynı husus tekrar edecek. Biraz düşünmeyi öğrenirseniz, kutsal kitapları okumayı öğrenirseniz doğru yolu bulmanız bir ihtimal...

Sağlıcakla kalın...

• quote:

Orijinalden alıntı: Xreleave

Neden kendimizi bunlarla kandırıyoruz ? Müslüman olanlar ne yapıyorlar peki gerektiği gibi ibadet eden kaç kişi var ? Sözde degil özde mumin olmak önemli.

Dostum kabul edecek olan Allah. Ben 20 yaşında bir erkeğim. Kanımın deli aktığı çağlarda her poku yedim haram olan herhaltı yaptı. İçki,karı kız aklına ne gelirse. Ama cuma namazıma gittim elimden geldiğincede vakit namazlarını kılmaya çalıştım. Kimse dört dörtlük müslaman olamaz. Tevbeni edersin biryerlerden başlarsın ufak ufak. Bağışlayanda o affedecek olanda o. Sen namazınıda kıl ama elinden geldiğince az günah işlemeye çalış. Zaten ne kadar çok Allah ile muhattab olursan o kadar günahlardan da ırak olursun.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: The souls migration

quote:

Allah diye bir şey yok.

Ben Yaratıcı/Tasarımcı yoktur demedimki. Allah yoktur dedim. Allah; islamda bahsi edilen yaratıcıdır. Arapçayla alakalı bir şey.. Dinlerde bahsedilen yaratıcı gerçek dışıdır. Ama onun dışında bir yaratıcı/tasarımcı(lar) olabilir.

Ayrıca: Benim bu işten bir kazancım yok. Bilgi sahibi olduktan sonra, fikir sahibi oldum. IQ seviyesinde bir problem olmayan insanlar eminimki yeteri kadar bilgiye (Bilgi edinmek amaçlı, tarafsız olarak araştırdıklarında) ulaştıkları zaman, doğru fikri bulacaklardır.

Arkadaşım sen görsen ne duysan faydası yok Allah c.c sana hidayetini versin.Bizim için hiçbirşey fark etmez mekanın kadar yer kaplarsın ancak örn:mezar.Birşeyleri görmek için önce vücudundaki gözü sonra kalbindeki gözü açmak lazım.

• quote:

Forumu ateistler başmış

aman tanrim kacin oldurecekler bizler!
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.