Şimdi Ara

Dünya'nın düz olduğunu kanıtlamak isterken öldü: Çılgın Mike'ın roket macerasında hazin son (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
92
Cevap
4
Favori
3.357
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Adam sürekli denemeler yapıyordu. Roketle oyun mu olur?

Böyle bir şey olacağı belliydi!

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dünya bir salaktan kurtuldu.

• Allah rahmet eylesin. inandığı doğrular için canını ortaya koyan birine salak diyenler sizlere sözüm, hayatınızda acaba hiç bu adam gibi bir şeye gönül verdiniz mi? Allah banada böyle bir ölüm nasip etsin, bir şeyler çabalarken ölmek ölmek değil yaşamaktır. Adını unutmayacağız reiss..

• Darısı diğerlerinin başına.

• Beyin duz olunca...

• Doğal seleksiyon.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • sahoron S kullanıcısına yanıt
    Tabi ki büyük cesaret işi ama 1,5km yükseklik ile uzaya çıktı diyemeyiz. Hani yakın bile değil. Everest'e tırmanan insanlar var. Zirvesine ulaşıldığında rakım 8km. Yolcu uçakları yaklaşık 10km civarında uçuyorlar. Sıcak hava balonu ile ulaşılan yükseklik rekoru yaklaşık 6,6 km. Yani adamın ölesi varmış harbiden bence düz dünya falan da hikaye. Bakmış bunlar zaten saf, bende düz dünyacıyım diyerek hobisi için para toplamış gibi görünüyor. Zaten açıklaması da bir garip. Düz dünyacı olmasam da roketle kendimi fırlatmak isterdim demesi itiraf gibi zaten.

Yani amacı 2-3 km lere ulaşmaksa, çok daha güvenli ve rahat gözlem yapabileceğin şekilde sıcak hava balonu ile bu irtifalara ulaşabilirdi.

• sahoron S kullanıcısına yanıt
    Bu adam uzaya çıktıysa ben Jüpiter'de ikamet ediyorum o zaman.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Düz Dünya iddiası için canla başla mücadele eden bu yiğit kahramanın macerası yarım kalmamalı. Bütün düz dünya savunucularını bu öncü kahramanın yolunda gururla ilerlemeye davet ediyorum. Görüldüğü gibi tehlikeleri olan bir yol bu ama inanç bu tehlikelere göğüs germek için sizlerin yanındadır, yılmayın tekrar tekrar deneyin, her daim daha ileriye daha yükseği hedefleyin. Bu kutlu mücadeleniz sayesinde sonunda bütün Dünya en azından bir konuda huzura kavuşacaktır. Roketleriniz çılgın olsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-481916DD1

Bu adam uzaya çıktıysa ben Jüpiter'de ikamet ediyorum o zaman.
    Jüpiter de kıskanıyor mu bizi?
  • vs-fb kullanıcısına yanıt
    Yöntem çok. Sal balonu kamerayla. Koy üç beş ekstra anten drone sal. Rokete gopro tak. Bi dünya çözüm var da arkadaş kendi de anlattığı gibi rokete binesi varmış. Toprağı bol olsun.

• Boşuna gübre çuvalı gibi yere çakılmış...

• dostum felixin atladıgı yer bir ilden oluşuyor git bi dunya harıtasına bak ayrıca balık gozu kamera kullanılmıs bu yuzden oyle yuvarlak gozukuyor yeryüzü

• Dünya düzdür diyenler, gökkubbe olayına da inanıyor. Youtube da bir video izlerken yorumları okuyayım demiştim ve dehşete kapılmıştım. Bu kişilere göre gökkubbe diye bir kubbe var ve dünyayı koruyor. İnanışlarına göre gökkubbeden dolayı uzaya çıkış yokmuş. Bütün o roketler falan da yalanmış. Uzaya çıkılamıyormuş. Hatta roket gökkubbeye çarpıyor ve patlıyor diye video var youtube da. Ben anlamıyorum gerçekten bu zamanda böyle düşünceler neden olur ki?

• quote:

Orijinalden alıntı: since2002

dostum felixin atladıgı yer bir ilden oluşuyor git bi dunya harıtasına bak ayrıca balık gozu kamera kullanılmıs bu yuzden oyle yuvarlak gozukuyor yeryüzü
    Roket yapıp bize aksini ıspatlayabilirsin

• crazywinner3 kullanıcısına yanıt
    İslamiyet bu konularda da gereklidir. İslam'da dünyanın düz değil yuvarlak olduğu bildiriliyor.

Mesela ilk akla gelen ayet şudur:

“Allah geceyi gündüze dolar, gündüzü de geceye dolar.” (Zümer, 39/5)

“Dolamak” diye tercüme edilen Arapça ‘tekvir’ kelimesi, yuvarlak şekilde sarmak manasına gelir.

Başka bir ayet:

"Bundan sonra da yeri döşeyip yaydı (deha, dehv kelimesi ile)." (Naziat, 30)

Ayetteki ‘deha’ fiili 'yapıp düzenlemek' anlamına geldiği gibi ‘deve kuşunun yumurtlama yeri, yuvarlak taş ve ceviz atmak’ anlamında da kullanılmaktadır.

Başka bir ayet:

“Gökleri ve yeri hak olarak yarattı. Geceyi gündüzün üstüne sarıp örtüyor, gündüzü de gecenin üstüne sarıp örtüyor.” (Zümer, 39/5)

Bu ayet-i kerimede “sarıyor” diye çevirdiğimiz kelimenin Arapçası “kevvera”dır. Bu kelime Türkçeye de geçen “küre” kelimesi ile aynı kökten gelmektedir. Bu fiil Arapçada yaygın olarak “başa sarık sarmayı” ifade etmek için kullanıldığı gibi, “yuvarlak bir şeyin üzerine bir cisim sarmak” için de kullanılır.

Baş gibi küremsi bir yapının etrafına sarığın sarılması için kullanılan bu fiil, gecenin gündüzün üzerine sarılmasını ifade etmek için de kullanılmıştır. Ayette “gecenin gündüzün etrafına sarılması” ifade edilirken aynı zamanda “gündüzün de gecenin üzerine sarıldığı” ifade edilmektedir. Gece ile gündüzün oluşma sebebi ise Dünya’nın küremsi yapısıdır. Bu da ancak ve ancak Dünya’nın yuvarlak olması durumunda bu ayette ifade edilen fiil ile gerçekleşebilir.

Kaynak:
    Sorularla İslamiyet
    Kur'an-ı Kerim'de Dünyanın yuvarlak olduğunun belirtilmesi: Kur'an'da yapılan bilimsel hatalardan birisi de, dünyanın yuvarlak olmadığının ima edilmesi ve güneşin balçık içinde batmasıdır?.. » Sorularla İslamiyet
    https://sorularlaislamiyet.com/kuran-i-kerimde-dunyanin-yuvarlak-oldugunun-belirtilmesi-kuranda-yapilan-bilimsel-hatalardan-birisi

• Darwin Awards 2020 adaylarımdan biri bu rahmetli. (Darwin Ödülleri çok salakça hareketler yaparak ölen ve kendi genlerini insanlık gen havuzundan temizleyen insanlara veriliyor)

• Biz sadece evreni 3 boyutlu algıladığımız için dünya yuvarlaktır diyoruz, belki abi başka boyutları da algılıyordu.

• Yazık olmuş.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.