Şimdi Ara

Dünya'nın düz olduğunu kanıtlamak isterken öldü: Çılgın Mike'ın roket macerasında hazin son (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
92
Cevap
4
Favori
3.381
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: prf23

İslamiyet bu konularda da gereklidir. İslam'da dünyanın düz değil yuvarlak olduğu bildiriliyor.

Mesela ilk akla gelen ayet şudur:

“Allah geceyi gündüze dolar, gündüzü de geceye dolar.” (Zümer, 39/5)

“Dolamak” diye tercüme edilen Arapça ‘tekvir’ kelimesi, yuvarlak şekilde sarmak manasına gelir.

Başka bir ayet:

"Bundan sonra da yeri döşeyip yaydı (deha, dehv kelimesi ile)." (Naziat, 30)

Ayetteki ‘deha’ fiili 'yapıp düzenlemek' anlamına geldiği gibi ‘deve kuşunun yumurtlama yeri, yuvarlak taş ve ceviz atmak’ anlamında da kullanılmaktadır.

Başka bir ayet:

“Gökleri ve yeri hak olarak yarattı. Geceyi gündüzün üstüne sarıp örtüyor, gündüzü de gecenin üstüne sarıp örtüyor.” (Zümer, 39/5)

Bu ayet-i kerimede “sarıyor” diye çevirdiğimiz kelimenin Arapçası “kevvera”dır. Bu kelime Türkçeye de geçen “küre” kelimesi ile aynı kökten gelmektedir. Bu fiil Arapçada yaygın olarak “başa sarık sarmayı” ifade etmek için kullanıldığı gibi, “yuvarlak bir şeyin üzerine bir cisim sarmak” için de kullanılır.

Baş gibi küremsi bir yapının etrafına sarığın sarılması için kullanılan bu fiil, gecenin gündüzün üzerine sarılmasını ifade etmek için de kullanılmıştır. Ayette “gecenin gündüzün etrafına sarılması” ifade edilirken aynı zamanda “gündüzün de gecenin üzerine sarıldığı” ifade edilmektedir. Gece ile gündüzün oluşma sebebi ise Dünya’nın küremsi yapısıdır. Bu da ancak ve ancak Dünya’nın yuvarlak olması durumunda bu ayette ifade edilen fiil ile gerçekleşebilir.

Kaynak:https://sorularlaislamiyet.com/kuran-i-kerimde-dunyanin-yuvarlak-oldugunun-belirtilmesi-kuranda-yapilan-bilimsel-hatalardan-birisi
    Ne alaka şimdi kardeşim

• Good job 👏👏👏

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • crazywinner3 kullanıcısına yanıt
    goPro ile çektiğini kabul etmiyor bu düz kankalar.

goPro nun içinde yazılım varmış düz dünyanı yuvarlak gösteriyormus.

hadi canım sende diyeceksin ama bu daha başlangıç.

Mesela uluslararası uzay istasyonunu çıplak gözle görebilirisin, istasyon değilde balon yada 7/24/365 uçan uçakmış
    Peki kamera yada dürbün le bakınca uçak veya balona benzemiyor atmosferde uçabilecek bir yapısı yok dediğimizde dürbünlerinizde yazılım var diyorlar
    la içini açıp baktık 3 mercek 1 boru elektronik birşey yokki yazılım olsun dediğimizde yooo yazılım var mercekte diyorlar.

yok artık diyeceksin ama buda başlangıç
  • Bu düz dünyacilar saat farkini nasil acikliyor bilen var mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: crazywinner3

Ne alaka şimdi kardeşim

Alıntıları Göster
    inandığı din de bu yazıyorsa ve arkadaş da bunu okuyup öğrendiyse bu bilgiyi paylaşmaya hakkı var diye biliyorum. nasıl ne alaka? anlamadım tam olarak?
  • prf23 P kullanıcısına yanıt
    Düz olmayan bir dünyada, dünyanın çeşitli yerlerinde yaşayan herkes kıbleye dönebilir mi namaz kılarken?
  • quote:

Orijinalden alıntı: HA-DH

inandığı din de bu yazıyorsa ve arkadaş da bunu okuyup öğrendiyse bu bilgiyi paylaşmaya hakkı var diye biliyorum. nasıl ne alaka? anlamadım tam olarak?

Alıntıları Göster
    Beni neden etiketledi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi crazywinner3 -- 23 Şubat 2020; 23:16:9 >
  • bu da amerikanın çomarıydı zaten.

• Adam en azından bi amaç uğruna yaşadı,öldü. Biz ne yapıyoruz yarına ne için uyanıyoruz?

• Tirajı komik bir ölüm. Gözünle görüpte ne yapıcaktın bir hava tahmini balonu birde go pro $500 dolar tutmazdı

• KaleyDeskop kullanıcısına yanıt
    Bir hoca demişti kafir gittiyse Allah rahmet etmez, rahmet duası okunmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bloody Roar -- 25 Şubat 2020; 12:9:48 >
  • viper kullanıcısına yanıt
    Dünya düz ama saati yuvarlak yapmışlar diyip geçiyorlar:)))

• bu amcanın daha once vıdeosuna gelerek haberdar olmuştum. ama başına gelenlere şaşırmadım kendini öldüreceği çok belliydi.
  • “Mühendislik olarak başarılı bir iş çıkardığını söyleyebiliriz” ifadesini kullanan editör ne kadar mühendislikten anlıyorsa adam da o kadar anlıyormuş ki sonuç kalkışından itibaren tamamen stabil olmayan bir rota izleyen bu roket olmuş

• uzaya çıkmış olması için 100 km yukarı çıkması lazım 1.5km değil

• Çıkabildiği yükseklik 1.5 km. Ortalama bir dağdan bu görüşü elde edebilirsiniz.

Daha yükseğe çıkmak istese uçağa binebilir. 11000 metrede uçuyor genelde uçaklar.

Net görüntü için uzaya çıkmalı. 100km kadar. O kadara çıkamasa da mini uydular var. Onlardan yapıp -ki telefondan bile yapılıyor- bir fırlatma şirketine verse, kazasız belasız nedir, ne değildir görebilirdi.

Roket yapacak kadar kafası basan adamın bunları düşünmemesi ne kadar olası bilmiyorum.

Amacı reklama benziyordu ki tüm dünya duydu.

İlk fırlatmada paraşüt yerle yeksan oluyor. İnsan bir dener be :(

• since2002 kullanıcısına yanıt
    Balık gözü kamera niye sadece dünyayı büküyorda adamı ya da istasyonu bükmüyor diye sorarlar adama :D Hani cgi desen bir yere kadar tamam ama kalkıp bir lens adı öğrenip söylemek komik.
  • biz buna doğal seleksiyon diyoruz umarım çoğalmamışsındır bu yaşadığın süre zarfında geç kalmışsın kendini öldürmeye

• Twiter'daki yorumlardan biri: Dünya düz değil ama artık Mike Hughes düz.

• crazywinner3 kullanıcısına yanıt
    seni etiketlediğini görmedim pardon kardeşim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.