|
Dünya üzerinde 8 milyar insan var: Gezegenimiz ne kadar nüfusu kaldırabilir?
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
Dünya ne kadar nüfusu kaldırabilir bilmiyorum da biz bu kadar mülteciyi kaldıramıyoruz artık, buna bir çözüm bulunmalı.
-
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
10 milyar insan 2080 yılını beklemez ben size eğer dünyada büyük bir afet olmaz, hastalık olmaz, veya 3. dünya savaşı olmazsa insan nufusunun 2030 a kadar 10 milyarı da geçeceğinin taminini yapabilirim...
acı ama gerçek olan bir senaryo şu; hayat şartları ne yaparsak yapalım her gün daha da kötüye gider/gidiyor, bunun başlıca sebebi insan nufusu ile beraber daha çok hırs daha çok kıskançlık daha çok toprak, mal, kariyer, ve sömürü düşüncesi insanlığın sonunu hazırlıyor
interstealer filminin bir kısmı bununla alakalı, izlemenizi tavsiye ederim.
-
İnsan çok ama çok değil. Problem şu ki bir tarafta aşırı fazla insan var diğer tarafta ise nüfus kıtlığı var. Ayrıca yaşlanma olayı ayrı bir problem o yüzden sürekli doğum olması gerekli.
-
-
Dünya 8 değil , 18 milyar insanı da besler. Asıl sorun çılgınca tüketim, adaletsiz kaynak dağılımı ve buna endeksli emperyalist ekonomi modeli.
Mal ve sermaye; verimli, ölçülü ve adil kullanılsa ne fakirlik kalır ne çevre kirliliği.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi homebird -- 26 Kasım 2022; 15:7:46 >
-
Dünya her türlü nüfusu kaldırır. Hindistan gibi de yaşayabilirsin, İsviçre gibi de yaşayabilirsin.
-
8 milyar dediğiniz, 400 tane İstanbul. Dünyanın yaşanamaz bir yer olması için gezegene kaç tane İstanbul sığar, Google earth ü açın mukayaseyi kendiniz yapın. 1 trilyon insan olsa ne olur, 10 trilyon olsa ne olur? Nükleerin düğmesine basacak irade taş çatlasın 10, abartalım 100, ayağınız alışsın hadi 1000 kişi olsun... Zararlı olan insanın kendisi değil, icraate geçirdiği kötü fikirleridir.
-
Tek çaresi minimalizm
-
yeter artık sç.r gibi üremeyin miğdem bulanıyor insanlıktan, çok kalabalık, aileme bile 10 defa söyledim neden 3 çocuk yaptınız 1 tanesi neyinize yetmiyordu abim oldu beni ve kardeşimi niye yaptınız sadece abim olsaydı çok daha iyi şartlarda yaşatır büyütürdünüz dedim (orta direk aileyiz zaten iyi imkanlarla büyüdük) ama daha iyi şartlar altında okuturlurdu en azından.
-
zafer trolleri doluşmuş gene
-
Dünyaya gelen insanları fazlalık görenleri tez elden Allah ölmüşlerine kavuşturması dilerim.
-
Daha fazla nüfus daha fazla gıdaya ihtiyaç duyduğu gibi daha fazla silaha da ihtiyaç duyuyor bir başka ülke refahımı gasp etmesin diye. Ve bu gün yeryüzündeki her insan Amerikanın seyrettiği zengin yaşam tarzını veya Avrupa'nın refah içindeki yaşam tarzını istiyor. Bunun için de ölümü bile göze alarak kıtalar aşıyor veya mülteci kaçak göçmen durumuna düşüyor. Ama herkese yetebilecek böylesi bir lüks hayat tarzı yok, fakir sayısının artması dünyayı tüketenin az olması manasına da geliyor. Zenginler doğayı kurtarmak için paralarını kullanmıyor daha fazla tüketmek için kullanıyor çok zengin eşittir erken finiş.
-
Geçenlerde programın birinde Tahıl Krizi tartışılırken bilim adamlarının hesaplamasına göre dünya 30 Miyar nüfusu rahatlıkla besleyebilirmiş ,tabii adaletli paylaşım olsa :)
ama siyonistlerinde şöyle bir düşüncesi var yıllardır bunun için uğraşıyorlar anıt bile dikmişler unutulmasın diye
atmosfere örtü yapalım , afrikada onlarca deney yapan lab.ların sahibi metaverse in aksine sanal değil , kendisinin gerçek tarım arazilerini dünya da toplayan b illl gate sss de bu işin başında ve görünen kesimindekilerdendir unutmamak gerek.
webtekno
Üzerinde ‘İnsan Nüfusunu 500 Milyona İndirin’ Yazılı Anıthttps://www.webtekno.com/uzerinde-insan-nufusunu-500-milyona-indirin-yazili-korkunc-anit-h36928.html
-
20 yıl sonra bi ikiye daha katlar... Kısa zamanda 10 milyarı geçeriz diye düşünüyorum.
2050'yi bulmaz.
-
50 milyarı çok rahat kaldırır.
asıl mesele kaynakların ne şekilde verimli kullanıldığı.
-
dünya çok büyük hocam istanbul da bile 25 milyon insan var. dünya da yaşanacak çok yer var ama insanlar şehirlere yığıldığı için bize şu an fazla geliyor.
-
komünizm sosyalizm gelince gördük gulaglarda çalışan milyonlarla sırf lise ve üniversite bitirdiği için ölen binlerce pot pol kurbanlarını.
aynen dostum kapitalist ve emperyalist modeli terkedince dünya 18 milyarı besler sonra bi bakmışsın 2 ay sonra hop nüfus 20 milyar olmuş dünya çökmüş.
tanrının ekonomik modeli kapitalizmdir. er geç anlayacaksınız. kaynakları hukuksuz şekilde zenginden alıp fakirlere dağıtmak daha fazla fakir üretir ve başladığın yere geri döndürür. bu sefer soyacak zengin de kalmayınca fakirler birbirini gırtlaklar. al sana komünizmin sosyalizmin gideceği son durak.
-
Emperyalizmi eleştirirken komünizmi savununduğumu nereden çıkardın? Kominzm defalarca denenmlş, başarırsızlığı görülmüş, eskimiş bir sistem.
Hem komünizmin kötü olması emperyalizmi yaptıklarını haklı çıkarmaz. Çevre kirliliğinin, adaletsiz gelir dağılımının, israfın, sömürgeciliğin ve savaşların en büyük sorumlusu emperyalizmdir. İnsanlığı bu kısır döngüden çıkaracak bir düzen, malesef şu an için yok.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi homebird -- 27 Kasım 2022; 14:34:23 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
En Beğenilen Yanıtlar
![](/static/forum/img/enbegenilen_icons/tumyanitlarigenislet.png)
Dünya ne kadar nüfusu kaldırabilir bilmiyorum da biz bu kadar mülteciyi kaldıramıyoruz artık, buna bir çözüm bulunmalı. |
![]() |
Dünya 8 değil , 18 milyar insanı da besler. Asıl sorun çılgınca tüketim, adaletsiz kaynak dağılımı ve buna endeksli emperyalist ekonomi modeli.
Mal ve sermaye; verimli, ölçülü ve adil kullanılsa ne fakirlik kalır ne çevre kirliliği. |
Benzer içerikler
- instagram arama geçmişi
- twitter film izleme sayfaları
- twitter ücretli mi
- whatsapp hesap silme
- gmail toplu mail silme
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X