Şimdi Ara

Bir devrin sonu mu geliyor? Firefox, son üç yılda 46 milyon kullanıcı kaybetti

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
155
Cevap
1
Favori
9.381
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
33 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bir zamanlar oldukça popüler olan ve birçok insan tarafından kullanan tarayıcı Mozilla Firefox, şirketin kendi yayınladığı bir Kamu Verileri Raporu’na göre son yıllarda kullanıcı sayısında çok ciddi bir düşüş yaşadı.

Mozilla Firefox, internet tarayıcılarındaki tekelliği bozmak ve kullanıcılara daha fazla seçenek sunmak için 2002 yılında sahneye çıkmıştı. Bir süre boyunca da internet kullanıcıları için oldukça popüler bir tarayıcıydı.

Ancak gelen son haberlere göre Firefox, 2018’den bu yana 46 milyon civarlarında kullanıcı kaybetti. 2018’de 244 milyon olan kullanıcı sayısı 2021’de 198 milyona geriledi. Buradan ayrılan kullanıcıların ise Google Chrome, Microsoft Edge gibi tarayıcılara geçtiği ifade edildi. Bu gidişatın da Firefox’un geleceğini tehdit edebileceği düşünülüyor.

Bu kadar kullanıcının kaybedilmesine sebep olarak; şikayetlere rağmen hataların düzeltilmemesi, güncelleme getirilmemesi, performans düşüklüğü ve kafa karıştırıcı bir arayüz değişikliği yapmaları gösterildi.

Kaynak:https://gizmodo.com/yikes-firefox-lost-46-million-users-in-the-last-three-1847437034

• Millet nasıl sorunlu buluyorsa firefoxu bende bir türlü olmadı o. Ki versiyon 1.5'tan beridir kullanırım. Bir dönem performans sorunu vardı çoktandır o da kalmadı. Chrome çıktığı ve yaygınlaşmaya başladığı bir dönem yükleyip denemek istedim. Tüm tarayıcı bilgilerimi bana sormadan içine aktarmaya başladı o gün hemen sildim ve bir daha bulaşmadım. Eksikliğini de çekmedim. Firefox yetiyor.
    sen önce yazılanı doğru okumayı sonrasında da doğru anlamayı öğren. yazımın içeriği haber yapılması veya yapılmaması değil kendi yorumunun katılmaması içeren bir yorum. yani kendinden bir şey katilmasa daha iyi oluru anlatmak amaç. nihayetinde bu bir yapıcı eleştiri dir. neyse en azından seni banlayarak senin mesajlarını okumayacagim daha fazla.
    Değerli okuyucular Chrome ile ilgili birçok güvenlik sorunu haberi çıktı. En son gizli sekmelerin de gizli olmadığı ve bunun içinde Google'ın ceza bile ödediğini hatırlıyorum. Güvenlik sorunu olan tarayıcıyı neden kullanalım ki?
    https://www.donanimhaber.com/google-gizli-modda-kullanicilari-izlemekle-suclaniyor--122365
  • EDGE canavar gibi. Mozilla iyice yavaşladı.

• Firefox'un çok performans sorunları var. Şu an en iyi tarayıcı Microsoft Edge bence.

• Firefox kullanma sebebim; yılların alışkanlığı.

• yeni tasarımı kötü.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kişiselleştirme me işi benim için önemli ve chrome çok iyi eklentilerle edge de son zamanda iyi işler yapıyor ama internet deyince akla gelen tek isim google.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Ergenlik dönemlerimizin vazgeçilmezi.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Chrome için harcanan para yıllık milyar dolarları geçerken kimse yarışamaz. Günün sonunda kazanan chrome olmuştur ve olacaktır.

• Millet nasıl sorunlu buluyorsa firefoxu bende bir türlü olmadı o. Ki versiyon 1.5'tan beridir kullanırım. Bir dönem performans sorunu vardı çoktandır o da kalmadı. Chrome çıktığı ve yaygınlaşmaya başladığı bir dönem yükleyip denemek istedim. Tüm tarayıcı bilgilerimi bana sormadan içine aktarmaya başladı o gün hemen sildim ve bir daha bulaşmadım. Eksikliğini de çekmedim. Firefox yetiyor.

• yıllardır bende sorun yok demek sorun bende .

• formgonder2055 kullanıcısına yanıt
    eğeğeğeğeğe google a bilgilerimi nasıl satabilirim eğeğeğeğev

• 198 milyon kişi kullanıyor şu rakama bakın. ve bu durum devrin sonu mu geliyor diyor. artık DH de çok.sacmalamaya başladı sen kullanıcı kaybetti de okuyan ne anlarsa anlasın.

• Chrome da sayfa translate etme özelliği geldiği anda geçmiştim, firefoxu kaldırmaya gönlüm el vermedi.

Eğer bir seo işleri yapıyorsanız kesinlikle firefox portable ile çalışın derim.

• Edge'i en son 3 sene önce denedim. Opera yağ gibi akıyor

• Yaklaşık 1-2 aydır Edge ye geçtim. Chromeyi bıraktım. Şu an bana göre en iyisi Edge 'dir. Microsoft bile inanamıyordur böyle iyi bir şeyi yaptığına. Gerçekten iyi yapmış.

• İlk sürümlerinden beri kullanıyorum. "kafa karıştırıcı bir arayüz" mü tarayıcıyı istediğin şekile sokabiliyorsun bana göre kullanımı en kolay tarayıcı.

• Menü olayı ve ayarları bence chrome'a göre karışık. Sürekli arama motoru anlaşması değişmesi, sertifika yükleme işinin chrome'a göre zor olması gibi basit sebepler de var.

• Zaman zaman performans sorunları yaşatsa da vazgeçilmezlerim arasında yer alıyor. Edge ile birlikte bence gayet güzel ikili oluyorlar.

• Chromium tabanlı Edge’den sonra Chrome dahil tüm tarayıcılar kötü geldi. Linux cihazıma bile Edge kurdum. iPhone’da da Edge kullanıyorum senkronizasyon için.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.