Şimdi Ara

Bir devrin sonu mu geliyor? Firefox, son üç yılda 46 milyon kullanıcı kaybetti (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
155
Cevap
1
Favori
9.381
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
33 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Firefox un arka planda çalış (maması) daha iyi benim için. Hatta sırf bu sebeple Firefox kullanıyorum. Chrome un arka planda çalışırken masum masum beklediğini mi zannediyorsun. Hey yavrum hey

• edge güzel bence firefox indirme gereksinimi duymadım

• Telefon ve pc de reklam engelleyiciler var. Ama Vpn işini hiç yapmadım. Herhalde vpn yükleniyordur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • khrmndgn kullanıcısına yanıt
    Oha iddiaya bak. Bir de beğeni almış, inanılır gibi değil.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • The Time Lord kullanıcısına yanıt
    internet ortamında siniz ama sanki orda degilmissiniz gibi yorum yapıyorsunuz. bu bir uygulama ve boyutuda çok yüksek olmayan bir uygulama. yaani yarın süper bir özellik getirseler ve 500 milyon kullanıcısı artsa ne olcak vaay daha bu loderlikten inmezmi olacak.
    hem zaten sizin gibilere kalsa kimse uygulama yapmaz zaten var der uğraşmaz. bilmezsiniz şunu da soyliyim bir web tarayıcısının en önemli yanlarından biri o şirket için bilinirliği tanınmışligi 250 milyon insan kullanmış ve bir o kadar da kişi ismi duymuş. size 190 milyon az geliyorsa diğer web tarayicilarina bakın YouTube da bunla ilgili çok güzel videolar var.

• take a minute T kullanıcısına yanıt
    Brave 2 yıldır kullanıyorum, mutlu etmiyor artık. Opera'ya geçiyorum yavaştan. Performans açısından epey düştü.

• Ben de bu sebepten ötürü Edge tarayıcısına geçmek durumunda kaldım

• Durmadan güncelleme alıyor bunaldım ve kaldırdım Opera candır 

• Chrome’u hiçbir tarayıcıya değişmem :))

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Firefox gelişmeye devam ediyor. Mesela birkaç gün önce Webrenderer aktifleşti. Bunun rakiplerine göre daha başarılı olduğu söyleniyor.

Are We WebRender Yet?

The whole web at maximum FPS: How WebRender gets rid of jank - Mozilla Hacks - the Web developer blog

Özellikleri daha çok privacy ağırlıklı olduğundan az ilgi çekiyor ama hala avantajları var. Mesela eklentileri daha yetenekli. Adblock en efektif Firefox'ta çalışıyor. Özellikle containerlar ile birlikte kullanıldığında Simple Tab Groups en iyi tab yönetim biçimi bence. Tree Style Tab da çok başarılı. Yine Firefox relay faydalı bir servis.

Eksileri de var. Sidebar yeterince gelişmiş değil. Rakiplerinin özelliklerine cevap vermekte zorlanıyor.

iki önemli sorun var.

Birincisi Mozilla finansman bulmakta zorlanıyor. En büyük gelir kaynakları Google'dan gelen para, premium servislerle gelir yaratma girişimleri başarılı olmadı. Bir kısmı da kapattılar.

İkincisi de rakiplerinin çok güçlü olması. Firefox ilk sürümü çıkardığında rehavete kapılmış bir Internet Explorer vardı karşılarında. Şimdi Chromium 'a çok sayıda şirket katkı sağlıyor. Özellikle Microsoft, Windows 'ta daha iyi deneyim sağlayacak özellikler ekliyor. Hemen her güncellemede önemli bir iki teknoloji oluyor. Mozilla'nın sayılı kaynakları ile bunlara cevap vermesi gittikçe güçleşiyor.

Şu anda Firefox'u özelleştirip, keyifle kullanabilirsiniz ancak örneğin Vivaldi de bu özelliklerin çoğu varsayılan olarak geliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HSeldon -- 21 Ağustos 2021; 23:36:13 >

• Binası yeter.

• o 46 milyondan biri benim 10 sene kullandım artık yeter.

PC'de ve Mobilde Opera'yı beğeniyorum, kullanıyorum..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WonderCx -- 31 Ağustos 2021; 22:50:48 >
  • DH daha çok kullanıcı kaybetmiştir son birkaç yılda

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.