Şimdi Ara

Bir devrin sonu mu geliyor? Firefox, son üç yılda 46 milyon kullanıcı kaybetti (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
155
Cevap
1
Favori
9.381
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
33 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ulayrason

198 milyon kişi kullanıyor şu rakama bakın. ve bu durum devrin sonu mu geliyor diyor. artık DH de çok.sacmalamaya başladı sen kullanıcı kaybetti de okuyan ne anlarsa anlasın.

Kullanıcılarının %20sini kaybetmiş sen ne diyorsun, bunu artılayan 100 kişi ne düşünüyor acaba

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Time Lord -- 10 Ağustos 2021; 19:59:53 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yeni tasarım hem göze hoş gelmiyor hem de daha da vahimi hangi sekmede olduğumu kestiremiyorum hala öğrenemedim zıttı sekmeye tıklıyorum.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Sağlam olmayan edge, tanınmayan opera, güvenlik sorunları var diye tamamen çamurlanmış chrome döneminde bile büyüyemediler. Şu noktada artık yapacakları pek bir şey kalmadı. Opera birkaç önemli isme reklam verdi, edge chromium bazına geçti, chrome'a atılan çamurlar unutuldu. Bir zahmet böyle olsun

• windowsla dayatılan edge ve google tarafından dayatılan chrome ile beklenen düşüş olmuş bence.

sonuçta insanlar kolaya alışıyor artık...

• ulayrason U kullanıcısına yanıt

Normalde artması lazım, dünyada kullanılan bilgisayar sayısının arttığını düşünürsel... Burada ise tam tersi korkunç bir rakamda düşüş olmuş

Devrin sonu olmasada iyi bir haber değil.

• kırılanhayaller kullanıcısına yanıt
    Microsoft bu web tarayıcısı konusunda hâlâ daha ürün verip kullanılıyorsa bu mozillaya birşey olmaz. illaki kullanıcı kaybedecek veya artacak bunlar normal şey internet aleminde. yeni bir yenilik yapar işi kapar.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • White Death kullanıcısına yanıt

anlatmaya çabaladığım quantum geçişiymis. aklımda chronium diye kalmış ancak değilmiş.

neyse isim önemli değil. seni sen yapani birakirsan herkes de seni bırakır.

• Yılların alışkanlığı ile Firefox kullanıyorum ancak Edge denediğim en hızlı tarayıcı diyebilirim. Microsoft sanırım sistemin tüm kaynaklarını daha verimli ve kısıtlamasız kullandırıyor. Düşük konfigürasyonlu pc'de daha iyi anlaşılıyor.

• Yıllarca kullandıktan sonra bu sene dayanamayıp kaldırdım. Mozilla'da geçmişe bakmak istiyorum tarayıcı donuyor. Optimizasyon çok kötüydü dayanamadım. Opera ve Edge ile yola devam ediyorum.

• 2011'den beri firefox kullanıyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: ulayrason

Microsoft bu web tarayıcısı konusunda hâlâ daha ürün verip kullanılıyorsa bu mozillaya birşey olmaz. illaki kullanıcı kaybedecek veya artacak bunlar normal şey internet aleminde. yeni bir yenilik yapar işi kapar.

Farketmez bu düşüşün normal olduğunu göstermez.

Chrome çok yoğun bir kullanıma sahip. Mozilla bir ara çok çökme sorunu yaratıyordu sonra düzedi mi bilmiyorum.

• Bu sitelerde link atabiliyor muyuz

• Firefox'un son sürümü gayet minimalist ve hızlıydı oysa ki, geçmeyi düşünüyordum ama Edge'yi bırakamıyorum.

• Yıllardır firefox ve opera kullanıyorum. Edge kendini çok geliştirdi ama tekelleşmesini istemiyorum. Herkes firefoxu bırakıp edge veya chrome geçerse ilerde edgeyi iyi kötü kullanmak zorunda kalırsınız. Bu arada firefox ve opera bence şuan en kullanılabilir tarayıcı. İnsanlar gidip chrome edge kullanıyorsa bence bu markalar reklamı iyi yaptığı içindir.

• Yıllardır Firefox kullanıyorum donma,kitlenme yada yavaşlama sorunu hiç yaşamadım benim makinada sıkıntımı var acaba  Eski dost Firefox ile yola devam...

• Edge'den tutun da sözde Rus tarayıcısı olan Yandex tarayıcıya kadar hepsi "V8" tabanlı çalışıyor diye biliyorum. yani Google'ın başlattığı chmomium projesinde geliştirilen kodların süslenmiş hâli oluyolar hepsi.

bu yönüyle Firefox kendi Javascript derleyicisini yazan tek alternatif (rakip) tarayıcı oluyor. V8'in tekel olduğu dönemde büyük bir işin altına ellerini sokmuş oluyolar.

ben de kendimi bildim bileli Firefox kullanıyorum. seneler önce bir "v3.7" saçmalığı vardı, o dönemde donmalar falan oluyodu, sonra düzelttiler. şu anda memnunum.

lakin, işgücü eksikliği ve üstlenilen yükün büyüklüğü nedeniyle Firefox'un biraz geriden geldiği de doğrudur, mesela sandbox mantığını çok geç getirdiler.

yine de chromium projesinde geliştirilen kodlara dış süsleme yapıp kaktıran diğer tarayıcılara kıyasla Firefox her zaman özel bir konumdadır.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.