Şimdi Ara

Dünyada en pahalı iPhone 7 Türkiye’de satılıyor (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
335
Cevap
4
Favori
22.266
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Dünya geneli alım gücünü dolar bazında değil de asgarî ücret kıyası ile yaparsak daha doğru olur.Ortalama bir Türk çalışanı 3 aylık maaşı ile bir iphone alırken ABD ve AB de ki inanalar yarım maaşı ile alıyorlar.Aynı şekilde VW Golf aracını Türk çalışanı neredeyse 65 maaşı ile alırken bir Avrupalı 12 maaşı ile alabiliyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yıllarca ülkeyi sömüren zihniyetin açıklarını kapamak üstüne bide ülkeyi güçlendirmek için vergilere abanılıyor. İşin komik tarafı ülkeyi yıllarca sömüren zihniyetin savunucuları şimdi çıkmış hükümeti eleştiriyor.
  • hayatımda hic ayfon almadigimdan bana koymaz.. alan düşünsün

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ey dünya sen kimsin?
  • Bizdeki alım gücü kimsede yok. Değeri artan herşeyi almayı çok seviyoruz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Buna rağmen Apple bizi diğer ülkeler sınıfına alıp iphone 7 yi son partide göndermişti yanlış hatırlamıyorsam.

İktisadın temel kuralıdır, bir malın fiyatını belirleyen en önemli faktör mala olan taleptir. Bizim halletmemiz gereken şey sanırım aşırı talebi sınırlamak. Bunun yolu da etkili eğitimden geçiyor. Komşunuzun asgari ücretli çalışan oğlunu bilmem ana çocuklarımız için bu eğitimi sağlayabiliriz. Her zaman garipsediğim bir şey var ekonomik durumu iyi olan, güzel bir işte çalışan arkadaşlarımın telefon değiştirme eğilimleri çok az. Diğer taraftan öğrenci veya düşük maaşla çalışan tanıdıklarım benim iphone 4 ümle dalga geçiyorlar. İşte o kesimi almamaya ikna edebilirsek o zaman apple kime yüksek fiyat çekiyormuş görürüz :)

• Doların düşmesini, teknolojik cihazların, otomobillerin ve yakıt fiyatlarının düşmesini istiyorum ama Iphone fiyatı çok da umurumda değil. Xiaomi gibi uygun fiyata iyi ürün veren markalar var. Kaldı ki birçok markada 1000-1500 TL civarındaki cihazlar her işi görüyor. Kalkıp da Iphone'a 3500-4000 TL gömmenin hiç anlamı yok.
  • bilgi@sayar kullanıcısına yanıt
    Olsun kardeş Almanya kıskanıyor bir kere önemli olan bu.
  • Eyyy konu sahibi sen kimsin yaa

• quote:

Orijinalden alıntı: CodeMachine

Yıllarca ülkeyi sömüren zihniyetin açıklarını kapamak üstüne bide ülkeyi güçlendirmek için vergilere abanılıyor. İşin komik tarafı ülkeyi yıllarca sömüren zihniyetin savunucuları şimdi çıkmış hükümeti eleştiriyor.

kafayı yemişsin, trollüğünde bir sınırı var...
  • Arkadaşlar, gerçektende ciddi bir döviz sıkıntısı var ve devlet almayın diye çok yüksek vergi uyguluyor.Döviz sıkıntısı yüzünden pek çok ilaç getirilemiyor, özellikle kanser ilaçları. Bir iphone 7 10 kutu kanser ilacı demek. Zamanında kanser hastası olacaksınız şunu bunu almayın derken dalganızdaydınız. Şimdi ilaç bağımlısı olduk. Ya iphone ve lüks mallar yada bir insanın yaşaması için gereken ilaç.
  • Aomo somsonk da pahali diye cigrinan ifanboylar kesin vardir.

• eminim basliktaki cumleye bakip apple'e kufredecek aptallar vardir... ulke onlarla dolu...
  • Neyseki iPhone 7 mizi yurtdışından aldık geldik kur vs yine fazla ödedik biraz ama kaydını yaptık kullanıyoruz herkes durumundan memnunsa bizde kendi alternatiflerimizi üretir yolumuza bakarız her koyun kendi bacağından mı neydi bir laf vardı ben o felsefedeyim artık acımıyorum kimseye sonuçta kendine acımayan insanlara acımaya gerek yok bence :)

• quote:

Orijinalden alıntı: Project Scorpio

Gösteriş manyağı Türk halkına bu fiyat az bile 2000$ satsalar yıne alır bu gerizekalı milletimiz. Utanıyorum bu ülkede yaşadığım ve doğduğum için savaş çıksada atom bombası atsalar herkes gebersin.

Çevreni geçtim kendine bir faydan var mı ? Ne işle uğraşıyorsun , ideallerin neler. Burun kıvırdığın toplumu kafandaki ideale yaklaştırmak için programın var mı ? 1.500e ip7 var deseler alır mısın ?
  • Alan aptallar sayesinde fiyat düşmüyor talep var ki zam yaparlar indirim olmaz çok aptal var çok rezillik

• Bu ülke bu vergi mantığıyla vergi fln alamaz :) yurtdışı imkanı olanlar elektroniğini yurtdışından alıyor getirtiyor , olmayanlarda amazondan artık evine getirtiyor. Enayimiyim o fiyatlara elektronik alacak vergi versem nolcak geçmediğim köprüye para öderim ödediğim vergilerle bazılarının cebi zengin okur millete hüzmet 0

• Satış fiyatlarını bir de alım gücü ile kıyaslasalar çok komik sonuçlar elde edebiliriz.

Otomobilin bizden %10 pahalı olduğu Norveç'te, alım gücü ile kıyaslandığında, otomobilin bizden 3 kat ucuz olduğunu falan görürdük. Gelir seviyesine göre baksan 6 kat çıkar da, doğru bir bakış açısı değil o. Satın alım gücü ile kıyaslamak doğru olur.

Dötünüze giyecek donunuz yokken almaya devam edin. Sayenizde kalabalık bir ülkede rahat, güzel, keyifli bir yaşam sürüyoruz. Sizin harcama kültürünüz bozuk olmasa, ucuza gezip tozamaz, tatil yapamazdık.

Daha çok alın. Daha çok kendinizi uzun vadeli borca batırın. Sömürmesi daha kolay olur. Ödemen gereken tonla kredin var neticede. Naapçan? Cücük kadar maaşa günde 10 saat çalışmayı red mi edecen? Sizi borca sokacak oyuncaklar olmasa, sömürülmeniz daha zor olurdu...

An itibari ile hala okuyanlardan bir kaçının beyni patladı, büyük bir aydınlanma yaşadı şu anda. Günaydın...

Her gün finans dünyasını takip eden, dışarıda da olsam mailleşen, dışarıda da olsa online bankacılık işlemi yapan, aynı anda gps kullanıp oraya buraya giden ve gelir seviyesi oldukça yüksek olan benim ve 5 yaşında bir Android kullanıyorum. Geçenlerde kısalan pil ömründen bunaldım. Bir telefoncuya 80TL'ye pilini değiştirttim falan... O aletin sunduklarına ihtiyacı olmayan milyonlar gidiyor salak bir makineye 3000TL veriyor ya, çok gülüyorum. Dediğim gibi. Siz alacaksınız ki, biz sizi sömürmeye devam edeceğiz. Almadığınız gün, özgür olacaksınız ve bizi devireceksiniz. O gün sizden korkacağız. Ama o güne çok var gördüğüm kadarıyla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huseyin-ZST -- 6 Mayıs 2017; 22:9:24 >

• Osmanlıyı yeniden kuruyoruz kolay değil olacak o kadar zorluğu.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu hale getirenler utansın dicemde utanma olsa bu hale getirmezler zaten ülkedeki genel fiyatları.

O yüzden alanlar utansın diyorum. Alıyorlar abi, almasalar satılmaz zaten, üstelik hiç sevmiyorum iphon'u basit bir dosya aktarımı için bile salak gibi kendi programını kurdurmak istiyor bilgisayara. Teknoloji çağında yaşarken işleri zorlaştıran saçma sapan uygulamaları var.
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.