Şimdi Ara

Dünyada en pahalı iPhone 7 Türkiye’de satılıyor (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
335
Cevap
4
Favori
22.267
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: shankssan

quote:

Orijinalden alıntı: mlbozkurt

Hele hele. Şu iPhone kullanan sayısına da bir baksalarmis bakalım. onda da ilk siradaysak Süper Güç Türkiye demektir. :)

Aynen kardeşim bu forumda ekonomi şöyle, durum böyle, battık aç kaldık diyenlerle dolu. Ama ne hikmetse bu kişilerin çoğu 2.El bölümünde 1080ti almakla meşgul yada hepsinin altında sıfıra yakın arabası var. Çoğuna baktım aynen böyle belki 100 tanesinden 10 tanesi gerçekten sitemkar olmayı hakediyor. Bu arkadaşlara da son sözüm Allâh daha çok versin.

Kim alamıyor Allah aşkına? Dün AVM'ye gittim yarım saat sıra bekledim H&M'de. Millette paranın olmadığı hali bu ise olduğu zamanı düşünmek bile istemiyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Tabi sunu unutuyorlar, amerikada bir ogretmen 4000 dolar maas alip 850 dolara iphone aliyor.

Turkiyede ise 800 dolar maas alip 2000 dolar veriyor 36 ay taksitle.

Isterse amerikadakinin yari fiyatina satsinlar yine bize daha pahaliya gelmis oluyor

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Huseyin-ZST kullanıcısına yanıt
    su kapitalist sisteme bayılıyorum her zaman tüket tüket tüket yeni telefon cikti al yeni sraba cikti al bunu al sunu al alacak durumun yoksa kredi cek bir omur boyu borclan gene al modern kolelik dedikleri bu iste

• quote:

Orijinalden alıntı: Stand Alone

quote:

Orijinalden alıntı: shankssan

quote:

Orijinalden alıntı: mlbozkurt

Hele hele. Şu iPhone kullanan sayısına da bir baksalarmis bakalım. onda da ilk siradaysak Süper Güç Türkiye demektir. :)

Aynen kardeşim bu forumda ekonomi şöyle, durum böyle, battık aç kaldık diyenlerle dolu. Ama ne hikmetse bu kişilerin çoğu 2.El bölümünde 1080ti almakla meşgul yada hepsinin altında sıfıra yakın arabası var. Çoğuna baktım aynen böyle belki 100 tanesinden 10 tanesi gerçekten sitemkar olmayı hakediyor. Bu arkadaşlara da son sözüm Allâh daha çok versin.

Kim alamıyor Allah aşkına? Dün AVM'ye gittim yarım saat sıra bekledim H&M'de. Millette paranın olmadığı hali bu ise olduğu zamanı düşünmek bile istemiyorum.

Hocam yok öyle dava boş işler bunlar para yok ekonomi bitik ölüyoruz açız dediklerine bakma. Kazanıyoruz istanbul da ki emlak gyo nun 240 ay vade ile aylık 4500 tl den başlayan evleri 20 günde bitti nerde para yok boş iş bunlar. Amaç muhalefet hiç birşeyi beğenmemek başka bir şey degil. Ha vergi çok mu evet gerçekten vergi çok ama ağlamak yersiz. Benim 1999 da liseye giderken bisikletim yoktu şimdi

Çoğu lise talebe sinin altında sıfıra yakın araba var babalarının arabası ehliyet filan sorun değil adam

Atlıyor geziyor. Biz bisiklet bulamıyorduk bırak arabayı.

• Aynı şeyi düşünüyorum, 2 senedir G3 32GB kullanıyorum bu gidişle bu seneyi de çıkartacak.
  • Birinci olmuşuz lan

• 3 bin TL olan bir telefona 1 bin TL vergi veriliyor bu ülkede ne bekliyorsunuz.

• Birde şu var ki : asgari ücretin 3000 Dolar olduğu Amerika da , vatandaşı 800 dolarlık iPhone 7+ dan bir ayda 3 adet alıp cebine parası kalırken , Türk vatandaşı, ülkesinde 1100 dolara ( 4000 TL) satılan iPhone 7 için 4 ay çalışmak zorunda. Bu nokta çok önemli. Hiç bir şeyin olmasa bile bir şekilde bir noktaya vergi veriyorsun. Dünyada böyle olan çok az ülke var. Bu ülkeler ise ikinci hatta üçüncü dünya ülkesi sayılıyor. Bu vergi sistemini savunup "AVM" ler doluyor , bisiklet aldık vs demek tamamen mantık dışı. 5 senedir kurumsal bir firmada çalışıyorum ve asgari ücretin fazlaca üzerinde bir para alıyorum. 60 Bin liralık bir aracı ancak bu 5 senede biriktirdiğim para ile alabiliyorum. (Açtığım konulara bakarsanız görürsünüz. ) Başka bir ülkede bu şekilde kurumsal bir firmada çalışıp 5 sene çalışan insanlar hem ev hem araç alabiliyor.

Bu sistemi savunmak bana tamamen cehalet olarak gözüküyor dostlar. Eskiden insanlar böyle borçlara sahip değillerdi. 240 ay boyunca 2000 lira 3000 lira ev taksidi ödemek ne demek ? İlk başta bir fırsat gibi gelse de bu sistemin okadar çok mağduru var ki. İşten atılırsan? Yandın... Her şeyi kredi ile alıyor ve ailecek çalışarak ödüyoruz. Bir iki maaş ile almamız gereken şeyleri 10 maaş ile anca ödeyebiliyoruz.

Sinirleniyor insan bu sistemi savunan kişileri görünce. Yazmak ihtiyacı doğuyor insan da.

• Yazılması gereken her şey yazılmış .

Yollardaki lüks araçlara , avm'lerdeki kalabalığa bakıp da "Ekonomi çok iyi" diyenler var ...

Tıpkı benim kayınpederdeki kafa ... 30 yıl öğretmenlik yap .

Küçük ilçede az masrafla yaşa . Kiran olmasın . Çift maaş...

Öyleyken elindeki 2000 model Bora'yı değiştireme ...

iPhone beni ilgilendirmez . Ama bir kilo kıyma , muz , domates ilgilendirir .

Yahu mesaj gelmiş Carrefour'dan : " Bonfile size özel 62 lira " diye... Yuh!

• quote:

Orijinalden alıntı: Crazy Goat

su kapitalist sisteme bayılıyorum her zaman tüket tüket tüket yeni telefon cikti al yeni sraba cikti al bunu al sunu al alacak durumun yoksa kredi cek bir omur boyu borclan gene al modern kolelik dedikleri bu iste

ona kapitalizm değil salaklık deniyor.
  • şaşırdık mı en pahalı iphone'u satmaya, tabi ki hayır çünkü dünyada ancak bu alanda birinci olabiliyoruz
  • Sadece Iphone pahalı olsa iyi, et, süt, yumurta Avrupaya göre pahalı. Yörüklerin memleketinde et, süt, yumurtayı pahalı yiyoruz.
    Asgari ÜCret Türkiye'de 1400 TL Et:40TL 10 Yumurta: 8TL
    Asgari Ücret Almanya'da 5800 TL Et:23TL 10 Yumurta: 4TL

Bu Asgari ücret oranıyla Almanyada Et'in kilosu 165TL olması lazım.
    Asgari ücreti 4,2 Kat fazla ona rağmen çoğu temel gıda daha ucuz.
    Almanya bizi kıskanıyor. Hayaldi gerçek oldu.

https://www.facebook.com/100003314349581/videos/1358107580976374/?ref=notif&notif_t=live_video&notif_id=1494156125839878

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ozbi -- 7 Mayıs 2017; 15:8:56 >

• KIRİZ VAR DİYORLAR AZ ÖNCE BİR EKMEK ALDIM 1 LİRA ODEDİM KIRİZ OLSA EKMEK 3 LİRA OLURDU!1!!!11

• 20 milyonluk Avustralya'da, 80 milyonluk Türkiye'den yılda 7 kat fazla iPhone satışı gerçekleşiyor. Ekonomik krizin içinde olan Yunanistan'da 1000 kişiye 650 motorlu taşıt düşüyor bizde bu rakam 250. Bazı beyin organını kullanmayan yaratıklar hala onun bunun elinde gördüğü telefonları, AVM otoparklarını, sokaktaki bmw'yi mercedes'i ülkenin gelişmişlik simgesi olarak görüyor. Bu kadar gerizekalı bir milletiz işte...
  • Bir de taahhüt verip 36 ay taksitle alanlar var Allah akıl fikil versin

• quote:

Orijinalden alıntı: sistemli adam

cep telefonu 100 bin tl olsun yine de halkın tamamına yakını alır ve bayanlar popo ceplerine, erkekler de masa üstlerine koyarak ego kasarlar hiç merak etmeyin. malum medyanın yalanlarına inanıp halkın sefalt içinde yollarda sürünerek gezdiğini mi sanıyorsunuz ?

Dün Brandium'a gittim, orta sınıftan tut üst sınıf markalara kadar bütün kasalar doluydu. Rahat yarım saat bekledim, kriz falan hikaye.
  • quote:

Orijinalden alıntı: trapspeed

20 milyonluk Avustralya'da, 80 milyonluk Türkiye'den yılda 7 kat fazla iPhone satışı gerçekleşiyor. Ekonomik krizin içinde olan Yunanistan'da 1000 kişiye 650 motorlu taşıt düşüyor bizde bu rakam 250. Bazı beyin organını kullanmayan yaratıklar hala onun bunun elinde gördüğü telefonları, AVM otoparklarını, sokaktaki bmw'yi mercedes'i ülkenin gelişmişlik simgesi olarak görüyor. Bu kadar gerizekalı bir milletiz işte...

Onlarin izledikleri medya oyle gosteriyor ondan. Parasi olan avmye gidip alisveris yapiyor ama olmayan sokaga cikamiyor. Parasi olan telefon aliyor, olamayan almiyor. Bunlar avmde yer yok, millet telefon aliyor, yollarda mercedesler geziyor o zaman zenginiz diyorlar iste.

Dedigin gibi ulkenin bir kesimine bakip kriz yok deniliyorsa yunanistanda krizde degil. Hatta 2001de Turkiye'de krizde degildi. Cunku o zamanda alisveris yapanlar,luks arabalara binenler vardi. Bugunku teknoloji olsa herkesin elinde telefonda olurdu. Yani belli kisma baksan kriz yok diyebilirsin.

80 milyonunda bu sekilde yasadigini sananlar ya hayatinda sokaga cikmamis, yandas medya disinda bir haber gormemis yada acikca yalan soyluyorlar.

Daha bu tarz pahali urunleri gosteris diye alip taksit alip, borc alip sonra odemeyenler var, bunlari hic katmiyorum bile.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi captain_turkiye -- 7 Mayıs 2017; 17:18:9 >

• Yahu bu konuyu açmadan önce şunu düşünmek gerek?

Türkiye'de ucuz olan bir şey var mı? Asgari ücret harç.

Bizim kahvede bile çay 1 lira.

Yazın fabrikaya 4 kg domates vereceksin ki, alacağın para ile bir bardak çay içebilesin.

• quote:

Orijinalden alıntı: Stand Alone

quote:

Orijinalden alıntı: sistemli adam

cep telefonu 100 bin tl olsun yine de halkın tamamına yakını alır ve bayanlar popo ceplerine, erkekler de masa üstlerine koyarak ego kasarlar hiç merak etmeyin. malum medyanın yalanlarına inanıp halkın sefalt içinde yollarda sürünerek gezdiğini mi sanıyorsunuz ?

Dün Brandium'a gittim, orta sınıftan tut üst sınıf markalara kadar bütün kasalar doluydu. Rahat yarım saat bekledim, kriz falan hikaye.

Şu an tuzla'dayım. Bir çok insanın ayakkabısı yırtık. Dileniyorlar. Kriz vs hikaye. Brandium fakir yeri.

• neden sizi en pahalı en sansürlü en vergili yaşatanları sadece okuyor, izliyorsunuz

secmiyor olabilirsiniz ama gördüğünüz gibi butipleri secenler mevcut onlar içimizde aramızda altımızda üstümüzde oturuyorlar çalışıyorlar...

hertülü cilasını bozun heryaptığı yanlışı herkeze anlatın
    varsa alıverişi, selam sabahı kesin

bu yazdıklarım yanlış geldiyse tam tersini yapın sürekli övün kalkındırın oda sectiğini secmeye devam etsin...
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.