İdeoloji bir zehirdir. |
Dünyada ilk: Bayraktar TB3, TCG Anadolu’ya başarıyla inip kalktı (3. sayfa)

-
-
Atılan adımları yazdım işte. Ben de er kişinin aklını kiraya verip vermediğine bakarım.
-
Zoruna gittiğini anladım. bu yüzden aynı yorumu tekrar yapıyorum. rahatsızlık vermeye devam edeceğim.
Bu yüzyıl Türkiye yüzyılı olacak. Türkler geliyor.
-
agn
The Baykar Bayraktar TB3 UAV has successfully operated from the Turkish carrier TCG Anadolu - AGNhttps://aerospaceglobalnews.com/news/the-baykar-bayraktar-tb3-uav-has-successfully-operated-from-the-turkish-carrier-tcg-anadolu/ -
İnsan gerçekten gururlanıyor. Emeği geçenlere teşekkürler.
Malum zihniyete kalsa TCG Anadoluya heykel dikerdi. Ne kadar çağdaşız diye hiç bir şey üretmeden kendilerini överlerdi.
-
İniş kalkıştan çok yerli motor beni daha çok heyecanlandırıyor.
Ne kadarı bize ait ne kadarını dışarıdan alıyoruz bilemiyorum. Umarım %100 bize ait bir motordur.
Ayrıca bu işlerin siyaset dışı tutulması gerekiyor. Bunlar milli davalar ve propaganda malzemesi olması benim canımı sıkıyor.
Başta kim olursa olsun bundan nemalanmaya çalışmak doğru değildir.
-
Yetmez ama helal olsun
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Her türlü milliyetçiliği ayaklar altına aldık diyenlere çalışan adam bana rahatsızlık veremez.
anayasa için dem ile anlaşıldığı gün komut gelir bu söylemler değişir. Hiç görmediğimiz durum sanki.
he, o lafı diyen adam ayrıca kozmik odayı açtırıp gizli belge ve planları hem amerika hem yunanistana vermesiyle meşhur.
nereye geliyor türkler, tüm saldırı planları ajanlarca düşmana verilmiş.
lafa değil icraata bakarım demek kolay, değil mi ?
-
Zoruna gidenlere inat.
Bu yüzyıl Türkiye yüzyılı olacak. Türkler geliyor.
-
Bunun güverte alanı bizim Anadolu’nun neredeyse 4 katı büyük. Gemi zaten iki kat daha ağır.
Birde RPAS diyor yani uzaktan kumanda otomatik iniş kalkış yapmıyor bu nedenle otomatik değil iniş kalkış.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
bu işleri siyaset dışı tutamazsın.Tarih kitabında hangi dönemde kimin icraati diye yazacak .seçim mazemesi yapmayın diyemezsin bu din inanç zafiyat yada duyar degildir .icraattir .icraat ise seçim malzemesidir.işin doğasına aykırı cümleler kullanmayın tek cümle ile yapacağın yorumu siyasi düşüncelerin doğrultusunda evirip çevirip uzatma.şunu diyebilirsin "ülkemin yararına olan herşey siyasi taraftarlık yüzünden hiç sayılamaz". bak bu yaklaşım doğrudur.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bu SİHA sadece kısa pistli uçak gemileri için üretiliyor.
İngiltere, Fransa, Çin ve İspanya almayacaksa bizden satılmaz zaten.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Ben herhangi bir partinin ya da ideolojinin fanatiği olmadığım için ülkemin ve benim yararıma yapılan her işi alkışlarım.
Savunma sanayii bizim gibi ülkeler için önemlidir. İcraatı yapan özel şirketlerdir. Devlet bunlara destek verir. Bu firmalarla paralel hareket eder, işlerini denetler.
Bayraktar da özel bir şirkettir yaptığı işten para kazanır. Bedavaya iş yapmaz.
Tekrar söylüyorum güvenlik, savunma siyasi malzeme yapılacak konular değildir. Bu bizim ülkemiz için bir ihtiyaçtır. Olmazsa olmazdır.
Askeri gücüyle övünen bir toplum için aksi düşünülemez.
Fanatiklere gelecek olursak birisi put yaptı der, birisi bu drondan bi halt olmaz der. Onlar yapılan işi alkışlamak yerine, karşı tarafa bok atmakla uğraşırlar.
Ağzından salyalar saçarak "atan ne yaptı" diyen kadınla, bugün yapılan uçağı, uzay deneylerini, drone gemisini boklayanlar aynı zihniyettir ve bu ülkeye zerre faydaları olmadığı gibi zararları vardır.
Bilmem derdimi anlatabildim mi?
-
aynı fikirdeyim . fakat siyasi malzeme dediğin şey icraattir.ülkenin ihtiyaçlarınıda gidermek icraattir ve siyasilerin seçilmesinde en buyuk katkısı olması gereken icraattir.ben yorumunla alakalı bir cevap verdim diğer konulara girmedim seninle o konularda farkli fikirde oldugumuda beyan etmedim uzatmaya germeye gerek yok dememin sebebi budur.mesela yaptigin icrratin reklamı icraatinden masrafliysa hangi parti hangi belediye farketmez bu kabul edilemez birseydir.sorgulanamayacak hesabi tutulamayacak icraatler konser heykel eglenceler vb. icraatlere yönelim insanlarda daha fazla kafa karısıklıgı yaratması gerekirken savunma sanayi gibi dev butcelerin ayrildigi projelerin reklamının sorgulanması çok ilginç bununla dunya siyasetinde yer aliyorsun bi zahmet reklamı yapılsın.
Sadece kısa pistli uçak gemilerinde kullanılır diye bir kural mı var?
Kısa kara pistlerinde kullanılamaz mı?
Ben şahsi fikrimi söyledim. Savunma ve güvenlik sigorta gibidiri. Hızlı geri dönüşü olan bir şey değildir. Belki bu yapılanların faydası 20-30 yıl sonra görülecek. Bu develet politikası olmalı ve siyaset üstü görülmeli. Her gelen bunu bir sonraki seviyey nasıl taşırım diye kafa yormalı. Bknz. bütün büyük devletler.
Diğer icraatlar ekonomi, hayat kolaylığı, eğlence, sanat, yeme-içme bunlar karşılığı hızlı alınan ve toplumda etkisi çabuk görülen icraatlar. Milletin gözüne sokup bu kadar çok reklam yapılmasının sebebi bu.
Bunu iktidar partisi de yapıyor zaten. Bunu neden yapıyor hiç demedim, yadırgamadım. Siyasetin işi zaten bu. Millet parkı açmak, yemekhaneler kurmak, sosyal yardımlar vs vs bunların reklamı zaten yapılıyor yapılacak da.
-
-
Siha dolu olarak insin kalsın da görelim diyen CHPli daha çıkmamış mı forumda. İlginç!
tüm ülkelerin geçmisine bak bakalım savunma sanayideki gelisimler 0 reklamlamı ilerlemiş savunma sanayiyi siyasetten ayrı tutamazsın .papaya güven bile istabuldaki surların yıkılmasıyla sarsıldı .Tabiki tayyip tek basina yapmadı tabiki temelleri daha önceden atılan yada yarıda kalmış projeler var.Tarih kitapları tütkiyedeki ekonominin sarsılmasının sebebini suriyedeki batı iştiraklı teröristlere yapılan operasyonlar karsisinda yapilan yaptirimları gösterecek .terör örgütlerinle ekonomiye yapilan operasyonlar yazilacak .30 yıl sonra a kisisi de bas agelse b kisiside basa gelse tarihciler görevini yapacak.Dogrulari yazacak hic bir zaman uydurulan safsatlar siyasi sebeplerle insanların algısında kalanlar yazılmayacak haberin olsun.sende bende silinip gidecegiz senin benim kisisel ideolojilerimizin kinimizin ve nefretimizin hic bir anlamı kalmayacak sadece gercekler kalacak.bu arada orta yolu bulmaya çalışıyormuş gibi beni kendi tarafina cekmeye calisma ben heykel sanat da yapilan harcamaların değeri belli olmayan icraatten bahsediyorum.sen millet parki yemekhane sosyal yardim tahtanın yemegin agacın isciligin fiyati belli heykelin konserin sanatın degeri belli degil hesabi tutulamaz .kimin ne oldugu belli gelipde bana Atatürkçülüğü siyasi mazeme yapan insanlar savunma sanayi yapılmamalı demesin . Oppenheimer izle tarih oku siyasi tarih oku bak bakalim ya uzay ve savunma sanayi siyasi gücün odağı olmustur kendini belli edip dusuncelerini ortacı gözüküp normallestirme .normal degil kardeşim projeleri siyasilestirmeyelim demek cok sacma bunu sadece muhalif kesim der ki sadece onlar diyor.adam yapiyor ama yönetimde teşhiste kontrol mekanizmalarında sorunlar var de teşkilatları güven vermiyor de basımın üstünde yerin var
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Bizdeki yabancılara göre bu yerli basın
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X