Şimdi Ara

Dunyanin en Buyuk...................

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
91
Cevap
1
Favori
3.878
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Daha internet halka acik degilken (1969 da ilk kurulusu ARPANET) ben vardim ve ozamanlari (1990) BBS kullanirdim Bulletin Board System. Commodore 64, MSDOS, Windows (halen ms dos hehe), Macintosh, Linux bunlarin hepsini gordum ve kullandim. O zamanlari HTML siteleri not defteriyle yazdim ve siteler yayinladim. Arastirdim ve hep ogrenmek amacli bilgi edindim ve paylastim. Evet dinosaur yasindayim ^^ neyse asil konuya gireyim.

Bir arkadasin imzasinda sunu gordum o yuzden bu konuyu actim: "Bende 1 lira var, sende de 1 lira var. Paralarımızı değiştirdik, ikimizde de yine 1 lira oldu. Bende 1 bilgi var, sende de 1 bilgi var. Bilgilerimizi değiştirdik, ikimizde de 2 bilgi oldu... " Cok guzel bir yazi. Konu neymis? Biz Turkler bilgi paylasmayi neden sevmiyoruz? Ha bazileri soyle der: “Bilgi guctur”. Bizde en buyuk ben olayim en guclu ben olayim compleximi var? Fakat paylasilan bilgi birlesen bilgi daha cok guc degilmidir?

Bir zamanlar Hiristiyan papazlar halki cahil tutmak isterdi, cunki kiliseler ve papazlarda butun bilgi oldukca guclu kalacaklardi. Isyanlar cikti, kilise kapilari kirildi ve artik okuma yazmak halka acik oldu, hersey “open source” oldu ^^ Belki bir gun gelecek Windows gibi monopoly haline gelmis sirketler yok olacak ve butun hersey acik kaynak olacak. Bu zaman geldiginde gercekten hersey hizlanacak ve insanlar tas devrinden cikmis gibi olacak. Fakat biz Turkler bu devirden cikmayi istiyormuyuz? Yoksa kapali gizli magaramizda bildigimizi (acaba dogru bilgimi?) avucumuzun icinde sikarak kendimizi kandirarak sonumuzumu bekliyecegiz? Bu konuyu bilerek bu bolume actim cunki birkac ornek vermek istiyorum.

Ilk defa bilgi paylasimini tam anlamiyla internette Open Source Project denilen konularda gordum, yani acik kaynak projeleri misal Linux. Bu projelerden bir tanesine distan bir misafir ve kullanici olarak bende katildim bunlardan bir tanesi Mangos. Mangos genel MMORPG sunucusu “ Ayrintili bilgiler burda:
    http://www.mangosproject.org/forum/index.php?showtopic=7590 Bu proje ve program sayesinde ogrenmek ve test amacli WOW clienti calistirabiliyorsun. Bu program kesinlikle emulator degildir. Buna benzer binlerce open source projeler var fakat birkac tanesinde dikkatimi ceken bizim Turklerin katilimi cok az. Asil gercekler open source projeler cogu maalesef ingilizce lisan oldugu icin en buyuk zayifimiz burda. Fakat buda bir engel olmamasi lazim, misal ayni projenin Turkce bir bolumu olabilirdi. Maalesef oyle yapacagimiza her sunucu kendi basina ayni tekerlegi tekrar icaat etmeye calisiyor. Bilgileri birlestirip misal UDB (unified databashttp://www.udbforums.org/index.php? ) bolumunde Turkce bolumu yok, fakat Subforums: French, German, Spanish, Russian, Simplified Chinese, Czech, Italian var. Bizim bilgili insanlarimiz kendi basina birkac gorevi Turkceye cevirdikten sonra bir bakar hmmm 9000+ ustu gorev varmis neyse bosver nasil olsa en buyuk benim sunucum diyerek pes eder. Halbuki 16 milyonluk nufusu olan ulkenin sunucusu 5k oyuncusu varken bizimki en buyuk benim diyerek 250 oyuncuya razi olur. Digeri Burlex’in (Espire) hazirladigi alt yapili sunucuyu kendisine ozgun kabul ettirmeye calisarak sunucuyu kapattiktan sonra satmaya calisir. Baskasi wow sunuculuk kolay zannederek hazir paketlerle basliyor cabukca birkac google hit kazanayim veya donation sistemi kurayim zengin olayim zanneder. Veya oyunculara parayla esya veya lvl satarak birkac genc ogrenci kardesimizin cebindeki harcligina gozunu dikmistir. Zaten parali olacaksa ozaman blizzardi kapatalim herkes senin sunucunda parayla oynasin, eger bazi masraflari karsilayamiyorsan o zaman bunun ismini free server koyma ve kapat gitsin. Bir ise basladigin zaman once ismini koyacaksin amaclarin hem kendine hem baskalarina acik acik belli olmasi lazim. Bu yukarda yazdiklarim gerceklere dayanan ornekler hicbiri uydurma degil.

Peki benim amacim ne? Turkleri bilgi ve danisma dunyasinda yuksek seviyelerde gorebilmek!! Turklerin 16 milyonluk halki olan (Espire Hollandali oldugunu proje icinde olanlar bilirler) WoWScape gibi sunucularin reklamini yapmasi degil, zamanla kendi yaptigimiz basarimizin reklamini yapmak ve dunyaya tanitmak! Halbuki cok basarili insanlarimiz ve genc ogrenci kardeslerimiz var 80 milyon insanin karsisinda kucuk bir ulkenin sesi duyulmamasi lazim…
    Ben ilk baslangicta yazdigim gibi amaclarim ogrenmek ve paylasmak (bu sitedewww.cengonet.com Türkiyenin İlk Ve Tek Worldofwarcraft Emulatör Paylaşım Platformu.. elimden gelen yardimi ediyorum veya kendim birseyler ogrenmeye calisiyorum). Gencligi guclerinizin ve bilgilerinizin birlesmesine davet ediyorum. Bos laflarla ve hayali gerceksiz amaclarla birbirinize rekabet degil, ciddi sekilde Dunyaya rekabet olun.

Saygilar sevgiler, Krayhan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kray_68 -- 10 Eylül 2008; 15:49:32 >

• Cok dogru demissin Ozellikle free serverlarla ilgili. KEske herkez senin gibi dusunse
  • evet dedigin gibi bazı insanlar açık kaynağın mantalitesini kavrayamadan bu işlere kalkışıyor genelde de hüsrana uğruyolar.. keşke herkes senin gibi düşünebilse...
  • bizim gençlerin çoğu işin kolayına kaçıyor , gidiyor msn hacker programı bulup msn hackliyor mesela , sonra diyorki hahaha ben hacker oldum... ulan git önce o programı kendin yazmayı öğren sonra hacker oldum de!!

wow sunucuları hakkında söylediklerine sonuna kadar katılıyorum abi
  • Hazir programlarla kendini hacker diye tanitanlara biz eskiden "script kiddie" derdik hehehttp://en.wikipedia.org/wiki/Script_kiddie
  • guzel sozler kray,
    bırlesmek ve gucbırlıgı yaratmaktan bahsetmıssın,

buyur gel tum karadenız sunucusunu ergenekon sunucusu ıle bırlestır bahsettıgın kavramlar ısıgında ne dersin ?
  • Mesaj gonderdim, isyerinde msn kullanamiyorum vaktimiz oldugunda konusuruz.
  • Karadenizwowla daha önce birleşmek isteyen çok sunucu oldu ama amaçları hep farklıydı o yüzden hiçbiri ile birleşme yapılmadı çünkü karadenizwowun kuruluş ve ilerleyiş amacı bazı serverların düşüncelerine uymuyor host parasını çıkartmak için oyunculardan para almalar yok birşey oldu para olmazsa olmazlar yada oyun içinde item satışları vs para konularının dışında oldu karadenizwow o yüzden birleşmeler gerçekleşmedi bu düşünce içinde olanlarlada birleşme yapılacağını sanmam (Mix içinde demedim). Bir birleşme olacaksa neler vaad edebileceğini bilmemiz gerek bir oyuncu olarak ben 2 gün sonra charımda sorunlar olmasını veya Türklerin bazı hırslarına kapılıp serverın yok olmasını istemem. Mix de üyeliğim var ancak hiç girip oynamadım sunucu özelliklerinizi vs konularıda bulamadım açıkcası forumda sadece en fazla 20 wow oyuncusu gördüm (ara ara baktığımda bununda sık sık atılan resetler olduğunu duyuştum karadenizwowa gelen oyunculardan) diğer oyun sunucularınıda içinde barındırdığına göre büyük bir server kapasitesi olmalı biraz bilgi alabilirsek biz oyuncular içinde eğer düşüncemiz sorulursa net yanıtlar verebilelim.

• quote:

Orjinalden alıntı: Kray_68

Merhaba arkadaslar,

Daha internet halka acik degilken (1969 da ilk kurulusu ARPANET) ben vardim ve ozamanlari (1990) BBS kullanirdim Bulletin Board System. Commodore 64, MSDOS, Windows (halen ms dos hehe), Macintosh, Linux bunlarin hepsini gordum ve kullandim. O zamanlari HTML siteleri not defteriyle yazdim ve siteler yayinladim. Arastirdim ve hep ogrenmek amacli bilgi edindim ve paylastim. Evet dinosaur yasindayim ^^ neyse asil konuya gireyim.

Bir arkadasin imzasinda sunu gordum o yuzden bu konuyu actim: "Bende 1 lira var, sende de 1 lira var. Paralarımızı değiştirdik, ikimizde de yine 1 lira oldu. Bende 1 bilgi var, sende de 1 bilgi var. Bilgilerimizi değiştirdik, ikimizde de 2 bilgi oldu... " Cok guzel bir yazi. Konu neymis? Biz Turkler bilgi paylasmayi neden sevmiyoruz? Ha bazileri soyle der: “Bilgi guctur”. Bizde en buyuk ben olayim en guclu ben olayim compleximi var? Fakat paylasilan bilgi birlesen bilgi daha cok guc degilmidir?

Bir zamanlar Hiristiyan papazlar halki cahil tutmak isterdi, cunki kiliseler ve papazlarda butun bilgi oldukca guclu kalacaklardi. Isyanlar cikti, kilise kapilari kirildi ve artik okuma yazmak halka acik oldu, hersey “open source” oldu ^^ Belki bir gun gelecek Windows gibi monopoly haline gelmis sirketler yok olacak ve butun hersey acik kaynak olacak. Bu zaman geldiginde gercekten hersey hizlanacak ve insanlar tas devrinden cikmis gibi olacak. Fakat biz Turkler bu devirden cikmayi istiyormuyuz? Yoksa kapali gizli magaramizda bildigimizi (acaba dogru bilgimi?) avucumuzun icinde sikarak kendimizi kandirarak sonumuzumu bekliyecegiz? Bu konuyu bilerek bu bolume actim cunki birkac ornek vermek istiyorum.

Ilk defa bilgi paylasimini tam anlamiyla internette Open Source Project denilen konularda gordum, yani acik kaynak projeleri misal Linux. Bu projelerden bir tanesine distan bir misafir ve kullanici olarak bende katildim bunlardan bir tanesi Mangos. Mangos genel MMORPG sunucusu “ Ayrintili bilgiler burda:
    http://www.mangosproject.org/forum/index.php?showtopic=7590 Bu proje ve program sayesinde ogrenmek ve test amacli WOW clienti calistirabiliyorsun. Bu program kesinlikle emulator degildir. Buna benzer binlerce open source projeler var fakat birkac tanesinde dikkatimi ceken bizim Turklerin katilimi cok az. Asil gercekler open source projeler cogu maalesef ingilizce lisan oldugu icin en buyuk zayifimiz burda. Fakat buda bir engel olmamasi lazim, misal ayni projenin Turkce bir bolumu olabilirdi. Maalesef oyle yapacagimiza her sunucu kendi basina ayni tekerlegi tekrar icaat etmeye calisiyor. Bilgileri birlestirip misal UDB (unified databashttp://www.udbforums.org/index.php? ) bolumunde Turkce bolumu yok, fakat Subforums: French, German, Spanish, Russian, Simplified Chinese, Czech, Italian var. Bizim bilgili insanlarimiz kendi basina birkac gorevi Turkceye cevirdikten sonra bir bakar hmmm 9000+ ustu gorev varmis neyse bosver nasil olsa en buyuk benim sunucum diyerek pes eder. Halbuki 16 milyonluk nufusu olan ulkenin sunucusu 5k oyuncusu varken bizimki en buyuk benim diyerek 250 oyuncuya razi olur. Digeri Burlex’in (Espire) hazirladigi alt yapili sunucuyu kendisine ozgun kabul ettirmeye calisarak sunucuyu kapattiktan sonra satmaya calisir. Baskasi wow sunuculuk kolay zannederek hazir paketlerle basliyor cabukca birkac google hit kazanayim veya donation sistemi kurayim zengin olayim zanneder. Veya oyunculara parayla esya veya lvl satarak birkac genc ogrenci kardesimizin cebindeki harcligina gozunu dikmistir. Zaten parali olacaksa ozaman blizzardi kapatalim herkes senin sunucunda parayla oynasin, eger bazi masraflari karsilayamiyorsan o zaman bunun ismini free server koyma ve kapat gitsin. Bir ise basladigin zaman once ismini koyacaksin amaclarin hem kendine hem baskalarina acik acik belli olmasi lazim. Bu yukarda yazdiklarim gerceklere dayanan ornekler hicbiri uydurma degil.

Peki benim amacim ne? Turkleri bilgi ve danisma dunyasinda yuksek seviyelerde gorebilmek!! Turklerin 16 milyonluk halki olan (Espire Hollandali oldugunu proje icinde olanlar bilirler) WoWScape gibi sunucularin reklamini yapmasi degil, zamanla kendi yaptigimiz basarimizin reklamini yapmak ve dunyaya tanitmak! Halbuki cok basarili insanlarimiz ve genc ogrenci kardeslerimiz var 80 milyon insanin karsisinda kucuk bir ulkenin sesi duyulmamasi lazim…
    Ben ilk baslangicta yazdigim gibi amaclarim ogrenmek ve paylasmak (bu sitedewww.cengonet.com Türkiyenin İlk Ve Tek Worldofwarcraft Emulatör Paylaşım Platformu.. elimden gelen yardimi ediyorum veya kendim birseyler ogrenmeye calisiyorum). Gencligi guclerinizin ve bilgilerinizin birlesmesine davet ediyorum. Bos laflarla ve hayali gerceksiz amaclarla birbirinize rekabet degil, ciddi sekilde Dunyaya rekabet olun.

hristiyan papazlar halkı cahil mi tutmak isterdi iyi misin ?

• Yazdiklarim yanlis yorumlara varmasin. "Karadenizwow birlesmek istiyor" davetiyesi degil yazdiklarim. Tabiiki bilgi paylasma konusunda eskiden beri herkese kapimiz acikti ve halen acik. Birlesmek konusunda yok o sunucunun 20 oyuncusu yok bunda 100 oyuncu varmis bu sekilde birlesilmez. Bunlar hepsi onemsiz rakamlar yazdiklarimi iyi okumaniz lazim. Cb nin soyledigi gibi birlesmek konusunda kapimiz birkac kere calindi fakat ciddiyet ve amaclar farkliydi olmadi. Kapimiz herzaman her turlu konuda herkese aciktir, adresimiz belli.
  • quote:

Evet cok iyiyim ve cokda dogru soylediklerim ve isyanlarin baslangici Martinus Luther le basladi:http://simple.wikipedia.org/wiki/Martin_Luther Wittenburg anlasmalari. Bu soylediklerimi Hiristiyan ve bati dunyasi coktan kabul etti, burda bu konuyu tartismak istemem. Eger baska turlu bildigin varsa soyle bilelim yoksa konuyu lutfen dagitma ve kirletme.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kray_68 -- 11 Eylül 2008; 13:19:26 >

• quote:

Orjinalden alıntı: Gospodar

quote:

Orjinalden alıntı: Kray_68

Merhaba arkadaslar,

Evet cahil tutmak istedi. İncil'i değiştirip kendi istediklerini yaptırdılar. O yüzden kiliseye bağış yapılır, O yüzden din adamlarının buyrukları tanrının sözlerini yansıtır(kiliseye göre), o yüzden din adamlarının ''günahları affedebilme'' yetkisi vardır. Hristiyanların istavroz çıkarma hareketlerini bilirsiniz. Önce ellerini alınlarına götürürler sonra sağ omuz, sol omuz. Alınları baba, sağ omuz oğul, sol omuz kutsal ruh'u simgeler. Görünüşde Hz. İsanın çarmıha gerilmesi gibi yorumlanır. İnanç olarak da bu şekilde yönlendirilmiştir. Ama esas soru şu; baba(tanrı) oğul(Hz. İsa) peki kutsal ruh nedir? Burada kilisenin dini kullanarak insaları sömürmesi, cahil bırakması ve dine kendisini yerleştirerek toplumu, hatta dünyayı etkileyecek kararlarını uygulatmada etkin görülür.(en büyük örnek haçlı seferleridir. Haçlı seferlerinde kilisenin kışkırtması, tanrının emrini ileri sürmesi ve tanrnın zafer vaat ettiğini beyan etmeleri toplumu ateşlemiş ve savaşa, ötesinde ise müslüman-hristiyan düşmanlığının dönem içerisinde doruklara ulaşmasına sebep olmuştur)

'' Tanrı; Baba, Oğul ve Kutsal Ruh'tan oluşan üç kişilikli tek cevherdir. Üçü de ayni öze sahip, ancak değişik konumdadır. Baba, tüm evreni herşeyi yaratan ve yönetendir. Oğul ayni Baba'nın özünden, cevherindendir. Tanrı'nın Oğlu ve Sözü'dür. Tanrı olması yanında beden almış insandır. Kutsal Ruh da ayni Oğul gibi Tanrı'nın cevherinden olup insanları günah ve yargı konusunda uyarır, eğitir ve güçlendirir. Baba, Oğul ve Kutsal Ruh üçlü bir Tanrı'lar heyeti değil, üç ayrı kişiliği olan tek Tanrı'dır. Baba'da Tanrı, Oğul'da Tanrı, Kutsal Ruh'ta Tanrı'dır''

Ben sözü geçen dine mensup birisi olmadığım için tarih bilgim ve ufak araştırmam neticesinde yazdım yukarıdaki yazıyı. Yanlış aktarım yapmak istemem. Konu ile ilgili daha bilgili birisininin varsa yanlışlarımı düzeltmesini çok isterim..

Başlıkla ilgili olarak da evet, ben wow'a ilk olarak free serverda başlamıştım. En büyük sorunları tam çalışmayan talentler, oyuncu sayısı azlığı, boss ve moblardaki spell eksikliği,oyunda her daim game master olmaması ve tabiki de res. Bu sorunların bazılarına birleşmeler çözüm olabilir. Oyuncu sayısı artar, gm sayısı artar, gm sayısı arttığı için çalışmayan spell ve talentler ile ilgili daha fazla çaba gösterilebilir.. Olumlu bir gelişme olur. İlk adımı atan Kray_68 a teşekkür etmek gerek. Her ne kadar orjinal server'da oynasam da Türkler arasında bu şekilde olumlu gelişmeler görmek bizleri mutlu eder...

• 2006 temmuz ayından ıtıbaren resmı acılıs yapmamızla bırlıkte ( bahsı gecen sunucu resetlenmelerı bu tarıhının oncesındekı test asamalarında gerceklesmıstır) oyuncularımızın hıc bır sorun yasamadan bugune kadar mutlu mesut oyunlarını oynayabıldıklerı, herhangı bır sebep ıle kapanma, kapatılma gıbı olumsuz konuları 6 yıllık toplu gecmısınde hıc bır zaman yasamamıs ve yasamayacak durumdakı bır oyuncu topluluguyuz,

Bant genıslıgı ve donanım bazında da gelecekte olusabılecek kalabalık oyuncu kıtlelerıne hızmet vermek konusunda wow olsun olmasın hıc bır alt oyun konusunda herhangı bır sorun ortaya cıkartmayacak durumdakı sunucuları ıle bu ulkedekı en genıs bılgısayar oyunları topluluguyuz.

Oyun ıcı dunyaya sıfır mudahele ıle ( oyun ıcerısınde gm tabır edılen kısıler bulunmamakta ) 2 yıldır resmı olarak acık olan ve test suresıyle bırlıkte zamanı toplamda 4 yılı asan bır sunucuyuz.

Yeterlı olmustur umarım fıkır sahıbı olabılmenız ıcın acıklamalarım.
  • Ben sonuna kadar katılıyorum Kray_68'e tabiki fakat bu türklerdeki ego tatmini malesef herşeyin önüne geçiyor.Bir wow sunucusunda daha iç bir emu koddan anlamayan GM gelip 3-5 komutla bize artislik yapıyor bakıyoruz bir başka serverde 30 ytlye GM oluyorlar.Eğer bu proje gerçekten olucaksa adam gibi bu kodlardan ve yazılımdan anlayan insanların yetkili olması lazım.Yoksa o kişi arkadaşını GM yapıcaksa o kişi kardeşini GM yapıcaksa tabiki serverin ömrü uzun olmuyor.Ben bu açıdan görüşümü belirtmek istedim
    Saygılarımla...
  • bu can sıkıcı konuların kokten cozumunu zaten testlere basladıgımız yıllardan berı uyguluyoruz bır usttekı mesajımda da belırttıgım uzere.
  • saçma .
    database'leri nasıl birleştiriceksiniz ?
    hangi sunucu ödün verip diğer sunucunun database'ini kullanacak ? ( character'lerde dahil)
    artı olarak mix'ten kat kat başarılı bir sunucu neden türkiye lokasyonlu bir sunucu ile birleşmek istesin ki ?
  • Sana ne oluyor kı osırıs ?

para kazanamayınca kapattıgın sunucundan artan enerjı fazlanı forumlarda fıtne fesat mesajları atarak mı degerlendırmeye karar verdın ?

bırde bıze basarıdan falan ahkam kesme ne olur ogrendık senın basarı krıterlerını forumlardakı mesajların sayesınde.
  • quote:

Orjinalden alıntı: maxsephiroth

Sana ne oluyor kı osırıs ?

para kazanamayınca kapattıgın sunucundan artan enerjı fazlanı forumlarda fıtne fesat mesajları atarak mı degerlendırmeye karar verdın ?

bırde bıze basarıdan falan ahkam kesme ne olur ogrendık senın basarı krıterlerını forumlardakı mesajların sayesınde.

gülüyorum sadece .
    yok para kazanamayınca kapattığım sunucudan artan enerji fazlam yüzünden tabiri caizse salça olmadım . zamanında bi arkadaş ismi maxsephiroth'du sanırım . aynı teklifi bize de sunmuştu . üstelik süslü laflarla .
    bu sizce mix'in kurtuluş arayışı değilmi ?
    neyse Kray'a saygım senden fazla malesef.Arkadaşın konusunu daha fazla kirletmeyeyim.Konudan burdan çekileyim.
    İyi çalışmalar ..

• wowa mixte başlamıştım vay be şimdi sunucuların birleşmesi söz konusu oluyor xD

@osiris - eğer mix te udb kullanıyorsa aktarırız anında ayrıca türk sunucuları için türkiye lokasyonu avantajdır dezavantaj değil..
  • quote:

Orjinalden alıntı: YuTo

wowa mixte başlamıştım vay be şimdi sunucuların birleşmesi söz konusu oluyor xD

@osiris - eğer mix te udb kullanıyorsa aktarırız anında ayrıca türk sunucuları için türkiye lokasyonu avantajdır dezavantaj değil..

ok şöyle bir dipnot ile açıklayayım .
    Bkz 1 :http://www.mix.gen.tr/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=15959 - ve Max'ın verdiği cevaba bakın ..
    Bkz 2 :http://www.karadenizwow.com/durum_online.htm [World Of Warcraft = 51 Online]
    Bkz 3 :http://www.mix.gen.tr/ [World Of Warcraft = 20 Online]
    YuTo Sana Gelince :
    Bkz 4 : cmd->ping->www.karadenizwow.com
    Bkz 5 :http://www.nudembilisim.com.tr/whois.php ->

inetnum: 87.212.0.0 - 87.212.63.255
    netname: VERSATEL-CONSUMER-2
    descr: Versatel Consumer is one of the largest ISP\'s in the
    #!!! -Netherlands- !!!#
    descr: Pop Den Haag, Ring Rotterdam
    country: NL
    admin-c: ZA134-RIPE
    tech-c: ZA134-RIPE
    tech-c: VT1029-RIPE
    remarks: ------------------------------------------
    remarks: For abuse issues please contact
    remarks: abuse@versatel.nl
    remarks: ------------------------------------------
    status: ASSIGNED PA
    mnt-by: AS13127-MNT
    source: RIPE # Filtered

#!!! -- !!!# arasındaki değere dikkat.
    anlatabilmişimdir umarım.ben tezimi sundum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OSIRIS -- 11 Eylül 2008; 16:38:35 >

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.